Слънчицето малко ще се появи, ЯНУАРИ всички с радост ще дари!

• 12 240
  • 276
  •   1
Отговори
# 180
  • Canada, ON
И аз да се изкажа за помагането - моята майка пристига още на 9-ти декември. Нямам търпение вече да дойде, че да се поглезя и аз малко. Малко ми е мъчно за баща ми, че остава сам за известно време, но той така избра, ние и двамата бяхме поканили. Цял живот съм била много самостоятелна, сега чак се чудя защо, но предпочитам майка ми да е до мен. А и тя е готина - възприема новостите, не си налага мнението и е страшно енергична - може с една усмивка да зареди положително всички около нея. Ей, май доста ми е примъчняло, какви работи пиша само Simple Smile. Но както kriss1103 казва, далеч от родината си доста по-сам, но избора е наш все пак.
А таткото, естествено ще си вземе и той отпуск. При такова събитие... няма начин Simple Smile

# 181
 Здравейте на всички! Колко много сте писали, а аз от кога не съм ви чела... Rolling Eyes. Ще има да чета ли, чета....
 Аз да ви кажа, че този петък съм на преглед. Последниа път тоновете бяха перфектни на беба / пу-пу-пу/. Доста съм понаедряла вече, даже онзи ден се опитах да си пооформя ноктите на краката, но уви си останах само с желанието  Laughing.
 Иначе до края на следващата седмица съм си дала срок да реша вече окончателно кой ще ме изражда от двата алтернативни варианта - Ташков / св.София/ или Жекова / Окръжна/. Просто няма вече никакво време. Аз така и не разбрах какво стана, какво е сега положението в св.София след инфекциата серация и изобщо някой от вас в течение ли е? newsm78

Поздрави на всички!   bouquet

# 182
kokona, mari rus, krisss1103, много ме развълнувахте с трепетите ви около очакването на майките ви. Макар че аз живея в България, където и мама, живея в друг град. Понякога ми става много мъчно за нея - аз съм единствено дете, имам силна връзка с нея, а и вече не мога да пътувам. Затова пък тя ще дойде другата седмица за два дни. Освен това ще дойде, когато бебчо се роди за около седмица, за да съм спокойна и да ми помага. Аз също не смятам да лишавам бабите от удоволствието да се порадват на внучето- и на двете ще им е първо. Естествено, че всички баби се опитват да се месят. То приятелките ни го правят, пък какво остава за най-близките. Но няма спор, че бебто е радост не само за родителите, но и за бабите и дядовците. Важно е да има разбиране и ред в отношенията. Не че няма да се изнервим от някоя реплика.
Ей Софиянки, какво ще правим със срещичка?? Ще се виждаме ли утре вечерта??
Хайде 18:00 пак в Джепето на Графа...

Аз съм ЗА срещичката и часът ме устройва. Дали има и други желаещи?

# 183
Assydi, и аз съм за срещата,стига да приемате и нови хора на вашите сбирки.Да питам за Джепето на Йосиф Гурко ли става въпрос.
Лека вечер

# 184
  • София
Момичета, аз пък да ви се оплача. От една седмица много ме сърби коремчето, но все си мислех че е от разпъването на кожата. Да ама и пъпчици взеха да се появяват. И днес като ходих до АГ за продължаване на болничния, тя като ме видя веднага ме изпрати на кожен лекар. Оказа се че имам алергичен дерматит - направила съм алергична реакция незнайно към какво. Бива ли за 30 години да не развия алергия и баш сега да ми се случи.  Sad 
Та от днес съм на специална диета и трябва да се мажа с цинково масло, което обаче не се продава готово, а се приготвя от аптекарката.
И по тоя повод да питам софиянки дали знаят някоя аптека, в която на място забъркват разни мазила. Че докторката ме насочи към някаква аптека на ул.Поп Богомил до Женския пазар, която обаче така и не открих.
Добре поне че това нямало да окаже влияние на бебка. Че така се изпритесних, като чух алергия.

Последна редакция: ср, 14 ное 2007, 17:56 от mirka76

# 185
И аз да се изкажа за помагането - моята майка пристига още на 9-ти декември. Нямам търпение вече да дойде, че да се поглезя и аз малко. Малко ми е мъчно за баща ми, че остава сам за известно време, но той така избра, ние и двамата бяхме поканили. Цял живот съм била много самостоятелна, сега чак се чудя защо, но предпочитам майка ми да е до мен. А и тя е готина - възприема новостите, не си налага мнението и е страшно енергична - може с една усмивка да зареди положително всички

smile3521
абсолютно съм съгласна...и ние поканихме и дядото ама той не иска да оставя къщата без надзор ,но ще дойде по някое време и той.щеше ми се и брат ми да дойде ама той тогава се прибира от 9месечен курс само за 2 месеца ако не и по-малко,та незнам дали ще се вредим да г видим.ако не-след 9 месеца.ама така сме се пръснали по тоя свят...жалко...ама живот и здраве ще правим кръщене в бг с всички гурбетчии... Praynig

# 186
а пък как ми се ще и аз да съм на срещата във варна  Cry Cry
може би на лято в морската градина?  Wink

# 187
Eто ви една таблица за килограмите и височината и това колко е нормално да се напълнее...
http://www.indiacurry.com/women/pregcalc.htm

Охх, докарвам се до страшна депресия с тези кг  #Cussing out аз съм +16кг и това съответства на 40 седмица при моя ръст и начално тегло, а съм само в 30 седм.!!! Преди малко се престраших да си премеря дупето - +10 см, талия - +30см, бедро - +6см, гръдна - +9см!!!

Поглеждам си сватбените снимки и виждам друг човек, а скъпият закупи един огромен плюшен хипопотам, че му заприличал на мен и ми го подари  Crossing Arms  Та мисля да си сменям ника на Хи-по-по!!!

За бабите - твърдо съм на мнението, че дори да имаме възможност да ни помагат първите 1-2 месеца трябва да ги изкараме в тясна семейна /тати, мама и аз/ атмосфера, защото после ще е късно да се тръшкаме, че татито не знаел как се сменя памперс и се чуди какви са тия неща из бебешката стая... Че ще е трудно - трудно ще е, но пък се градят връзки, които ще са много важни в бъдеще!

Atti
публикува много интересни линкове по-горе в темата и гласувам с 2 ръце и за Кегел упражнения и за масажите на перинеума, а който има възможност да ходи на йога за бременни + класове! Хмм, аз не се отличавам с постоянство - с изключение на мацането с противострийни чудеса - но гледам всеки ден да има по 1/2 ч. който да си е посветен на неща, полезни за бебок и мен...

Чудех се, дали на някой му е хрумнала идеята да направи в БГ това, което на запад наричат "бейби шауър" - бебешко парти, преди раждането, за да можете да си видите приятелите като за последно без бебешки дразнител, а и подаръците, които неизбежно ще получите, да са поне малко по-навреме и по-подходящи... не искам да засегна никой, но мамите сами казват, колко бързо растат бебоците, а съм виждала на Погача да се подаряват с кг комплекти за новородени + 7 комплекта шишета и беберони, един от друг по-несъвместими Simple Smile

Ето линкове с идейки :
http://www.babyshower101.com/
http://www.babybox.com/babshowid.html
Ако си бях в БГ бих ги комбинирала с типично нашенски традиции и обичаи и бих сътворила разкошен купон  Hug

# 188
Indiana007 -доста ме разсмя да ти кажа Laughing Веселяк човек си ти Simple Smile
Аз мисля тази вечер а ударя чаша червено вино за това че бебока ми е много добре днес след прегледа  Thinking И да спя като труп, знам че ще ме хване на втората глътка Simple Smile
Пожелавам ви лек сън и приятни сънища тумбита Simple Smile

# 189
Хей, момичета, вие да не сте ме забравили? Cry. Вярно, че не пиша често, но пък си ви чета когато мога! Hug

# 190
Милото също ще си вземе отпуска около раждането даже и преди това тук се полага отпуска за бащинство!Днес имам едни болки в дясно имам чувството , че е някакво сухожилие, болката ми отива и към бъбрека Sad ама ще търпя! Приятна вечер на всички мами Grinning

# 191
Indiana007 -доста ме разсмя да ти кажа Laughing Веселяк човек си ти Simple Smile
Аз мисля тази вечер а ударя чаша червено вино !!!

Wink  Дай ми на мен шеги и закачки, с гарнитура флиртуване-фламбе, а за десерт да ми се поведе някой по акъла и да сътворим някой детински майтап. Моят редовно се хваща за главата и вика "Абе, жено - ти си на 31, а не на 13!", на което аз презрително отвръщам нещо от сорта"Че ти, скъпи, откога си почнал да си падаш по баби!?!"  newsm78

Да ви поразсмея с изцепка от онзи ден...имам колега испанец, който като типичен южняк само секс майтапи са му в устата, разреждани с някой и друг по еврейско-расистки...  като се изцепи и типичните политичеки коректни американци губят ум и дума и се втрещяват... Та изкодошва ме на сексуална почва колегата, аз му го връщам тъпкано, след което дори той се ококорва и ме забива с "сексуален харасмент ще си правиш с мен, а колежке?!"... тук аз мило-сладко го посъветвах, да се оплаче след няколко седмици, че кодошът да е истински "Бременна в 9-ти месец тормози сексуално сексуалният маниак на офиса!" Wink

Аз си сипвам 1-2 в седмицата по едно малко /20-30гр/ червено винце за ваше и наше здраве - и за успокоение на мъжо, който бе уведомен след сватбата, че имам прабаба кръчмарка Wink, а като си го пийна подпивам пак него с още 10-20 гр ... щерката дано се метне на татко си, че както неведнъж съм казвала, жална и  майка иначе  ooooh!

Девойки хубави, я не губете чувство за хумор, че съвсем насериозно се взехме Simple Smile Препоръчвам темата "Смешно ли е раждането" в Бъдещи и настоящи майки... Hug

# 192
Привет и от мен днес,нямах време да драсна и един ред досега #Crazy
И ние сме се уговорили с майка и свекърва ми да са при мен последователно за по две седмици всяка и после самички,така е най-добре PeaceИ мъжо май ще си е в нас,но още не е сигурно,когато дойде време ще разберем.
Иначе с бебка сме добре,ритка цял ден Heart Eyes,ама нали това и е работата Joy
Слънчоглед честита годишнина,пожелавам ви още доста такива да празнувате.

# 193
Момичета , знаете ли , че като чета последните 1 - 2 страници и си мисля , че нашата работа заприличва точно на оня виц за фазите на пиянството (всички говорят , никой не слуша) smile3521 . И така , като гледам как вървят нещата ние май сме към крайна фаза : всички пишат , никой не чете . Камо ли да си отговаряте .  smile3532

# 194
  • София, Дървеница
Момичета , знаете ли , че като чета последните 1 - 2 страници и си мисля , че нашата работа заприличва точно на оня виц за фазите на пиянството (всички говорят , никой не слуша) smile3521 . И така , като гледам как вървят нещата ние май сме към крайна фаза : всички пишат , никой не чете . Камо ли да си отговаряте .  smile3532
hahaha    Joy   Joy    Joy
и аз това си мислех...

Затова лека вечер на "четящите"!

Общи условия

Активация на акаунт