Цветарките умуват: "Как цветята ще зимуват?"....(18)

• 27 291
  • 371
  •   1
Отговори
# 255
Ох  ooooh! Наско ми  обра пъпките на коледничето и им вика "бонки" стана ми лошо като го видях така и няма да го видя как цъфти  newsm45

# 256
Да се похваля - днес ходихме до оранжерията на 4-ти километър и си купих ерика, кралска бегония (по настояване на мъжа ми) и саксийка с декоративни люти шушки, също и една кашпа. Всичко това за сумата от 8,10 лв  Mr. Green

# 257
argun,
как изглежда кралската бегония(височина) и колко я взема?

# 258
argun,
как изглежда кралската бегония(височина) и колко я взема?

На височина е една педя, а цената беше около 2,50 лв., май  Rolling Eyes

# 259
Ох  ooooh! Наско ми  обра пъпките на коледничето и им вика "бонки" стана ми лошо като го видях така и няма да го видя как цъфти  newsm45

sоnia на тебе сигурно не ти е до смях, но мене много ме развесели  Joy

# 260
Записвам се. Повечето ми цветя са листнодекоративни - любимите ми са: араукария, драцена и замия.

Сакъзчетата ги подстригах и напролет ще се погрижа отново за тях - нямам къде да ги съхранявам през зимата.

# 261
  • На края на света !
Леле мацки днес бях при майками ,не бях ходила от месеци ,винаги тя идва ,но какво огромно коледарче има и цялото е отрупано с пъпки  Hug,а колко разсад за сакъзчета само е посадила ,моите и да изсъхнат ,ще си има от кого да си взема  Mr. Greenа днес новите ми придобивки са 2 луковици за розов зюбул едно листо от една бегония ама не и знам името и едно коренче от онова цвете дето е като меч ,Алекс ме запали ,че се гледало лесно и аз затова Peace

# 262
момичета дайте ми идея за някое цвете подходящо за отглеждане в баня /т.е да вирее на влажно място / да се похваля имам нова баня  Embarassed и реших че едно цвете ще и дойде добре но не съм запозната много с цветята виреещи на влажно място

# 263
А имаш ли прозорещ в банята

# 264
# 265
Виж това може да ти помогне http://www.az-jenata.com/?page=article&aid=2037

# 266
  • На края на света !
има доста растения които обичат влага ,но според мен най подходяща е папрата , Peace

# 267
Да ви се похваля....Стайният ми жен шен цъфна....направо не можах да повярвам  hahaha  ама много му се радвам.Ако някой иска стаен жен шен мога да давам имам много(полезно растение е много)......Само коледарчето се излага....май и за тази коледа няма да цъфти... Cry

# 268
момичета дайте ми идея за някое цвете подходящо за отглеждане в баня /т.е да вирее на влажно място / да се похваля имам нова баня  Embarassed и реших че едно цвете ще и дойде добре но не съм запозната много с цветята виреещи на влажно място

драцена лъки бамбо Peace

# 269
Здравейте цветенца Hug.
Доста време не съм влизала в темата .
Чародейка, за Сансевиерата ли говориш/ индийски меч/?
Това цвете няма как да го умориш ,освен ако не го удавиш Laughing Peace.
Соня, моята дъщеря системно ми унищожаваше цветята ,дърпаше ги, те падаха, саксии се чупеха, пръст на пода ...... ooooh!,но нито една не падна на главата и Laughing. Като порастна ,загуби интерес към цветята ,тотално Naughty!
Аз в банята съм сложила бегония, драцена имах преди ,но стана голяма и започна да пречи, папратите също са подходящи, фикуси и тнт....
Мандаринките ми са още болнички .Щитовидната въшка ту изчезва ,ту се появява, аз чистя ли ,чистя, пръскам честичко с инсектицид ...
Дали затова новите листа са много светли  Thinking?

Общи условия

Активация на акаунт