Отговори
# 60
Уф, то ако зависеше хемоглобинът от това, колко ядем, всички дебеланки щяхме да сме със 150... Но всичко е строго индивидуално. Зависи каква храна приема майката, колко дърпа детето, а също и генетичната предразположеност към анемия... Аз в началото на бременността бях с хем. 117, в 4 месец ми беше 115. Явно бебето ми все още не ме изсмуква толкова. Ама пък и ниският хемоглобин не е толкова болка за умиралка, стига да не пада под 100-105.

Тържествено обещавам да не пиша повече по темата за даскалите, даже клетвена декларация подписвам, ако щете! Laughing
*vera, благодаря ти!  Hug

# 61
Аси, точно тази консултация имах предвид. Подробно го е обяснил доктора, но ако се видите мисля, че ще си по-спокойна.
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=9086.140

# 62
  • Варна
Трябва да се пие желязо доста дълго време, за да се вдигне хемоглобинът. Моят беше в началото на октомври 104, почнах да пия Сорбифер. На последната консултация лекарката искаше да ми пусне изследване, обаче аз предпочетох да ги пусне следващия път, защото така или иначе хемоглобинът няма да се е покачил значително. Освен това искам задължително да си изследвам и нивото на желязо в кръвта. Някой знае ли дали това се поема от ЗК или трябва да си го плащам отделно?

*vera аз си мислех, че съм дискриминирана, тъй като за трето дете ще получа три пъти по-малко, отколкото сумата за второ. Обаче това е нищо в сравнение с майчинството на близнаците. Как може да се постъпва така - като майката е една и бременността е една - да изплащат 90% от заплатата до раждането, ама след това сумата да зависи от броя на децата. Двойни разходи имаш все пак. Нали имаше протести, не се ли постигна нищо?

# 63
Здравейте момичета и от мен, аз съм на работа и ми е някакво супер тъпо и депресиращо днес, нямам си идея защо  no
Тая седмица пак повръщам всеки ден и вечер ми става лошо, все си мисля че може да са някакви киселини гадни, ама не се чувствам енергична както миналата седмица, дано е някакъв период newsm78. Съжелявам за гадното настроение, ама сигурно са хормони.
За даскалите и двете страни са прави и двете страни грешат едновременно, много обширна тема, и както има хора и хора така има и даскали и даскали (и аз мисля че тази дума не е обидна напротив много българска и народна е)
на мен във вторник ми излизат резултатите от БХС и се моля висчко  да  е наред  Praynig Praynig Praynig
доки ми пусна вторите кръвни изследвания ама ще ги правя след седмица две и незнам и аз как ми е хемоглобина.

# 64
*vera аз си мислех, че съм дискриминирана, тъй като за трето дете ще получа три пъти по-малко, отколкото сумата за второ. Обаче това е нищо в сравнение с майчинството на близнаците. Как може да се постъпва така - като майката е една и бременността е една - да изплащат 90% от заплатата до раждането, ама след това сумата да зависи от броя на децата. Двойни разходи имаш все пак. Нали имаше протести, не се ли постигна нищо?
Ами мисля, че след разговори на СНБМ със социалното министерство има проект за увеличаване на еднократната помощ при раждане на близнаци /и двете деца да бъдат приети като втори в семейството/, както и евентуално в 9-те месеца майката да получава освен 90% от заплатата +50% от тази сума /грубо казано майчинство и половина/, а след 9-те месеца да се получават две социални майчинства. Обаче нищо не е гласувано и всичко е малко на принципа, оттук чух, оттам прочетох...

# 65
Вчера по НТВ говирха за това.Има предложение за близнаци да се плащат две майчинства(х190 лв.от 10 мес.до 2 г.),но тава прието само на първо четене в НС.

Аз от 1 мес. съм на Малтофер.От 110 хемоглобина сега ми е 115 . Мисля ,че е добре като се има предвид,че го пия по 1 на ден. Док.каза да продължавам така да го пия.Важното е да не пада под 100.

# 66
Моят хемоглобин е 108.

# 67
Ама вие не си поплювате и пишете доста бързо!  Grinning. Аз съм в една финансова криза в момента, а пък хич не ми се мисли като започна да разчитам на майчинството  Sad. Въпреки това имам въпрос към варненските мами-купивали ли сте си скоро някое парцалче-имам предвид дрешка? Че аз вече ходя като...изтървана! И искам да си взема нещо, ама на работа имаме "дрескод" и все трябва да сме официални, а за мен голям корем и официални дрехи много много не ми звучат нормално, но.....та от кой магазин сте пазарували? Блага Благоева??? А има и един "Амореаи" май беше срещу Експресбанк на Владислав? Имате ли впечатления за там? А и много ми се искат някакви гъзарски дрешки да се барна за Нова година (то рано де, ама....)

# 68
  • Пловдив
Привет и от мен!Два дни бях в Търново и сега не мога да ви изчета  Laughing Да карам по ред!
Джулче, да ти е жива и здрава племенничката и много да помага на леля си за това как се гледа девойка  Wink Hug  bouquet!
Aqarel, на снимката от миналата тема все едно гледам нашето пухкаво домашно зверче  Joy Едно към едно са котараците!  Crazy
Доли дог, съжалявам за бба ти!  Cry Hug Аз в момента също съм притеснена за моята - тази сутрин ми казаха, че е болна, но не ми дават да пътувам с тях. А и аз се притеснявам, че доста щ Hug си притеснявам и плача...Дано се оправи. Миналато година почина дядо ми покрай Коледа. Оттогава никой не се е ражзал в семейството, но той беше убеден, че аз чакам бебче  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
Но стига с минорните нотки!
Честито на всички, узнали цветовете на бебешките гащета и на всички с добри новини!    bouquet
По темата за учителите няма да взема отношение, освен че подкрепям казаното за качеството на работата им. Да не говорим колко от 10-15 тодини насам самите те са образовани, след като влизат с 3-ки, защото не са ги приели друго /с малки изключения/ и излизат...с тройки. После - учат децата ни и претендират. Че на какво основание???
За майчинството - според мен е по-добре да има 9 месеца по-високо заплащане, отколкото и в 6 от тях да вземаме 190 или 220 леева. Дано впоследствие и това оправят, но крачка напред определено има.

# 69
Емма аз още нямам нужда от дрехи за бременни-не ми е толкова голям корема,все още нося дънки и панталони от преди 5 месеца,но си накупувах няколко блузки.Просто един ден се хванах да обикалям магазините за дрехи (не за бременни ) и  да си намеря подходящи широки или по-дълги блузки.Когато преям обаче дънките ми стягат и просто разкопчавам копчето-нали от блузата нищо не се вижда Joy Най-удобно ми е с анцунг,но когато се налага да излизам(понеже не работя ) се обличам по официално,даже още нося  по 10 см. ток Wink

# 70
  • варна
Емма,аз скоро си купих 2 чифта дънки"с перспектива",но вече и те не ми стават на тумбака.Май ще трябва да си спретна един шопинг,че иначе само с анцузи ще трябва да ходя Simple SmileДори един дънкен гащеризон,с който изкарах последните 2 мес.на предишната брем. ми е малък вече.Уж съм качила само 4-5кг,а то...

# 71
Емма аз още нямам нужда от дрехи за бременни-не ми е толкова голям корема,все още нося дънки и панталони от преди 5 месеца,но си накупувах няколко блузки.Просто един ден се хванах да обикалям магазините за дрехи (не за бременни ) и  да си намеря подходящи широки или по-дълги блузки.Когато преям обаче дънките ми стягат и просто разкопчавам копчето-нали от блузата нищо не се вижда Joy Най-удобно ми е с анцунг,но когато се налага да излизам(понеже не работя ) се обличам по официално,даже още нося  по 10 см. ток Wink
Завиждам ти , че можеш да си носиш старите дрехи.На мен от един месец не ми стават.Все пак съм качила цели 7 кг.Ти колко си качила ?

# 72
Аз съм влизала в един-два магазина за бременни ,но нещо не ми хареса модата там Sick не е в мой стил-така да се изразя Peace Явно не съм уцелила добър магазин-незнам newsm78
Засега ще си ходя така с малкото дрехи които си купих с надеждата да не надебелея много #Crazy Аз пък имам проблем с връхното яке-имам няколко от които и по дебелички за големи студове тип палто(пухкаво) но установих,че не мога да ги закопчавам ooooh! Ето за това май трябва да помисля най-напред Peace

# 73
milenag ти си качила 7 ,а аз 8 кг. Shocked щях да припадна когато видях кантара,но моите килца са на корем и около корема Crazy на краката,на дупето.......там съм си същата
и аз се чудя как след 8 кг. се побирам в дънки от преди бременността newsm78

# 74
Аз пък миналата седмица си купих едни джинси от "Миро" 39 лв. Бях много доволна, че ми станаха и се харесах, първите които мерих.  Много мразя да обикалям и да меря. А като видях, че не са най-големият номер и направо го приех като комплимент  Mr. Green
Така с тези, които ми приспоби майка ще ми станат два чифта "бремелинските" гащи. За сега не мисля, че ще се наложи да купувам други.
За протокола -  от началото съм +6 кг и ми се струват ужасно много.

Общи условия

Активация на акаунт