майчинство и детски за близнаци

• 72 626
  • 887
  •   1
Отговори
# 300
  • София
  Преди няколко седмици, когато снимахме в Часът на мама, жената от МТСП изрично си каза че при повече от едно дете от раждане, детските са по 37,50 лв на дете, вместо 25 лв. Вярвам, че нямаше да пропуснат да се похвалят ако просто бяха допълнително тези пари.
  Две по 20 лв беше преди НГ за близнаци, сега са по 25 лв нормално детските, така че според мен в случая при мамата, просто е упоменато че от 2 по 20 лв стават две по 37,50 лв или нещо подобно.

# 301
Не, сигурно не е разбрала нещо жената.Може да е писало, че се променят от 2 по 20лв на 2 по 37.50, знам ли newsm78

Да, Айла ме е изпреварила Laughing

# 302
Пишело нещо от рода 2 по 20- продължава и нови 2 по 37.50. Абе знам си аз, че се е объркала, но тя не щеше и да чуе. Е ще се радва още няколко дни.

# 303
Здравейте отново!Интересувам ме,колко майки  на  близнаци от Стара Загора влизат и участват във форума?Желанието ми е да се съберем и да обсъдим положението си и да обменим идеи за статута си в обществото .

# 304
Предлагам ти да пуснеш отделна тема за близнашки мами от Стара Загора, защото не всеки влиза тук.  Hug

# 305
Благодаря!Не сам се сетила.

# 306
Здравейте, вчера в бях в Социална служба да попитам за детските и и обясниха, че са по 37,50 лв. за дете, но доходите ни трябва да са под 300 лв. на член от семейството. Този праг не отпадна ли при близнаци?
Тъй като не можах да намеря в темата, може ли някой да ми обасни за програмата за детегледачки. Моите деца са на 3 год. и 4 мес., гледа ги безработна жена, ако имам възможност да и вдигна заплатата, ще съм много доволна. Предполагам - и тя. Имам ли право да се възползвам от тази програма или от някоя друга за детегледачки. Аз работя на пълен работен ден, осигурявам се на целия си доход.

# 307
  • София
  Не прага не отпадна.
  Да имаш право да се възползваш от програмата за детегледачките, погледни в тази темичка май в някой от постовете ми трябва да съм цитирала темичките и сайта за информация по програмата за детегледачките. Засега май е все още 220 лв  и до 2 годишна възраст, скоро като го гласуват ще стане 300 лв и до тригодишна възраст.

# 308
Айла,децата на Роня са над 3 годинки,нали програмата е до 3 или греша? newsm78

# 309
  • София
  Да права си значи не става, за съжаление не съм прочела достатъчно добре възраста, защото малките мрънкаха, сега като каза погледнах  Sad

# 310
  • София
Здравейте!
Вчера се оказа, че съм абсолютно заблудена по отношение на неплатения отпуск след навършване на 2 годишна възраст на децата. Информираха ме, че не може да се ползва целия от майката, а е по 6 месеца за майката и 6 месеца за бащата.  ShockedВие знаете ли за това, само аз ли съм назад с материала? newsm78

# 311
Макар, че явно нищо няма да ме огрее, толкова се радвам, че нещо се случва и ще има мами, които ще се възползват от тези придобивки. Евала на мамите, които се ангажираха толкова лично с тази кауза и постигнаха според мен значителни успехи. На дълъг път се тръгва с малка крачка, гласи една мъдорст и аз съм сигурна, че догодина ще е още по-добре.
На мамчето с многото момчета - когато аз си подадох молба за ползване на неплатения отпуск разбрах,че след 2те годинки всеки от родителите има право на по 6 мес. неплатен отпуск, който може да вземе до навършване на 8 год. възраст на децата. Това важеше обаче май само а работещите по трудово правоотношение. Но ми се върти в главата, че имаше някаква декларация, с която мъжа ми ми "предоставяше" неговите 6 мес. и аз можех да се възползвам. Говоря хипотетично, защото на практика аз ползвах 3 мес. от полагащите ми се 6 мес. и след това започнах нова работа. Поразпитай в Човешките ви ресурси, там са най-наясно.

# 312
  • София
  Доколкото съм чела отговорите на мамите счетоводителки в темичката за въпроси, от известно време неплатения отпуск е именно по шест месеца за майката и бащата и вече не може да се прехвърля.

# 313
Днес се чух с нашите и много приятно ме изненадаха със следната новина:
http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1160630

Стискайте палци да го приеме общинския съвет Peace

# 314
  • София
  Стискаме палци, да го приемат  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт