За видни кокетки измисляме плетки - 11

• 259 045
  • 309
  •   1
Отговори
# 240
                     И от вътре ми изглежда същото.Само понеже се вижда на кръста и на вратлето не е разтегнато,както е на предниците.Ти ,ако не го харесваш,можеш да си изплетеш друг вид ластик.Аз много често използвам полуанглийски ластик,но опаковата страна слагам на лицето.Седи пухкав и е подходящ за малки човечета. Laughing

# 241
обяснение  … 89;китук дано се справя  с плетенето отдавна съм си ги заплюла ама като гледам някой друг ще ми ги плете

Последна редакция: ср, 28 ное 2007, 17:14 от petq min80

# 242
Момичета, я вижте какво си харесах http://www.windycitydolls.com/images/tonner/boutique/LuxeHalter.jpg
Но няма схема и ще трябва да се кара по осмотрение Simple Smile
Тъкмо току що Жени Живкова каза, че червеното е на мода Mr. Green

# 243
Мимито, мисля че така както ти предлагаш ще е най-удобно за навигация (поне за мен).

esy аз плета ластик като от лицевата страна са 1 л. 1 оп, а от опаковата плета лицевите, а опаковите само вземам без да изплитам. Така лицевата и опаковата страна не са еднакви, т.е от опаковата страна се виждат само лицеви бримки, а от лицевата пак се редуват, но лицевата бримка изглежда по-права. Плете се по-бавно, защото единя ред се губи, но пък е по-стегнато, ако искаш пробвай на мостричка да видиш как изглежда. Харесва ми червеното ти двъхновение!

Киса обзавела си се с терлички! Знам го тоя модел от квадратчета. Явно преждата е по-дебела отколкото са предвидили в модела. Кажи моля те ти с колко дебела прежда ги прави, че съм решила да се пробвам, ама аз искам бебешки да направя.

petq min80 хубави са и двете неща, но сложнички за мен, за сега.

И аз се обзаведох с едно такова шалче по модела на Летящата. Много ми беше приятен за плетене. Попаднах и на други подобни мотиви, но тоя ми харесва най-много.

# 244
Снежи, насреща съм, но ако ви изпусна пишете ми ЛС.
И на мен ще ми е хубаво- подреденко.
Но не се ангажирам със събиране на линковете... Tired

# 245
esy аз плета ластик като от лицевата страна са 1 л. 1 оп, а от опаковата плета лицевите, а опаковите само вземам без да изплитам. Така лицевата и опаковата страна не са еднакви, т.е от опаковата страна се виждат само лицеви бримки, а от лицевата пак се редуват, но лицевата бримка изглежда по-права. Плете се по-бавно, защото единя ред се губи, но пък е по-стегнато, ако искаш пробвай на мостричка да видиш как изглежда. Харесва ми червеното ти двъхновение!
Снежана, благодаря!
Знаех си, че имаше някаква тънкост, но нали от 10-тина години не съм хващала иглите, та някои неща ми се губят Confused
Мисля си аз момичета, че ластика е плетен точно по този начин newsm78

# 246
  • Варна

Киса обзавела си се с терлички! Знам го тоя модел от квадратчета. Явно преждата е по-дебела отколкото са предвидили в модела. Кажи моля те ти с колко дебела прежда ги прави, че съм решила да се пробвам, ама аз искам бебешки да направя.

Ами... с едно си останах, но ще го разплитам.

Де да знам колко е дебела преждата, всъщност не е много дебела, макс. 2 мм си мисля аз... Thinking

# 247
анонимка, много хубави неща си показала,   bouquet Фифундрела, пуловерът на теб ръчно плетен ли е?
като стана дума за чанти и козирки, първо, при пране този картон няма ли да замине? И дори не при пране, а само от употреба? А второ, и аз съм за това - по-добре е да са твърди чантите - значиии, ако не ги натъпча с хартия, никога не става "търговска" снимка. Тъй че аз съм абсолютно за твърдите прежди, въпреки че чорапените прежди са отвратителни. Бих плела канап, обаче излиза много скъпо.
А за да не се слага подложка на дъното, като видях линка за плетене на кръг с допълнителна нишка, се сетих - дали ще се получи добре, ако вземем обикновени дървени пръчици за шишчета/с отрязан остър връх/ и ги оплитаме - на всеки ред по една пръчица, оплетена с нисък пълнеж  newsm78 . Може би ще получи "консистенцията" на рогозка, и ще е интересно? Скоро и това ще пробвам......

и да се оплача, много са развалили прежда Мимоза, повече няма да купя, зле накатена и отвратително изкуствена. Не че другите леки прежди не са изкуствени, но чак такъв отврат не са. Един продавач ми каза, че много се оплакват от преждите на Велбъжд Кюстендил напоследък.

# 248
Тити, а краищата на рогозката как си ги представяш оплетени?
Мимозата -  ужасна е. Все по-тънка и по-тънка и правят нишката. Аз за детско си харесах една прежда Бебисон. Допада ми много, а и цветовете са чудесни, но не се намира навсякъде.

# 249
За твърди неща има едни много хубави прежди,гледах ги в Плевен,но за жалост не мога да дам подробно инфо за марка и производител. Продават се на бубини по 500гр,конеца по дебелина и плътност е като този за подвързване на хартия,има ги в бяло и бежово като стандартните за 1 кука,а също и в различни цветове - оранжево,жълто,синьо...Белите и бежовите бяха по 11лв за 1 бубина, а цветните по 14 лв.
Ако ходя скоро до Плевен,ще проверя точно на кой производител са,защото сега почти не ви дадох никаква полезна информация.Но все пак може да се огледате за такива бубини.
Преди години баща ми беше взел от печатницата една такава бубина подвързочен конец и си оплетох раница на 1 кука и стана много добре,държеше форма без подпорки,а за дъно бях направила едно парче от дънки,напластено с няколко слоя дебело подлепващо.

За дъно на плетени  и шити чанти съм ползвала също парчета велтер/ деколин, тънък плексиглас , кожа - зависи какъв ефект/каква твърдост искам да постигна.

# 250
  • в баира
Фифундрела, пуловерът на теб ръчно плетен ли е?
Не, машинно плетен, купен.  Wink

Да добавя още един линк от Пикасата - Crocheting School.

# 251
  • Стара Загора
Първо искам да кажа здравейте на всички плетачки! До сега не съм влизала в тази тема, за което много съжалявам. Съвсем наскоро открих, че в бг-мама има и такъв под-форум - хоби. Исках да прегледам всички стари теми, но не мога да влаза в тях. Затова искам да ви попитам за реглана - знам, че се изплитат всички части до под мишниците и след това се нанизват заедно на обръч. Но после по колко бримки се свиват и на всеки ред ли?
Извинявам се, ако в предишните теми е имало обяснения, но просто не мога да вляза.  Sad

# 252
Здравейте! Искам да ви попитам как се завършваше яка с игла и конец. Имам списание Бурда където беше обяснено подробно, правила съм го но сега не се сещам  Embarassed
Тази яка също така съм я завършила  Tired Но забравих. Технологията беше, че иглата минава през всяка бримка  Embarassed Някой да има снимки?  Praynig

# 253
Момичета,правите ли списък с предложения за нови теми?
Аз нали отскоро се включвам и все още ви опознавам,не знам кои са "титулярите"на темите,кой пуска новите,но понеже в тази тема повечето сме изгубени в Пикасата,ми хрумна това заглавие

ПЛЕТАЧКИ В НЕТА СЪРФИРАТ,ИДЕИ ЗА ПЛЕТКИ СЪБИРАТ

# 254
  • София
Валя виж тук,дано ти е от полза
тук има хубави снимки за оформяне на реглан, бие, джобче http://picasaweb.google.com/taisiaH/zBkPLD

Общи условия

Активация на акаунт