Corel Draw - тема 1

• 79 140
  • 658
  •   1
Отговори
# 105
защо темата зацикли дотук? newsm78 Никой не се наема да бъде учител ли?

# 106
  • София - Младост 1А
ами защото на всички колеги сега им е лудница предполагам. Аз лично се съмнявам дали ще оживея до Коледа. Виждам че имате желание и това е прекрасно, но лично аз мога да ви обърна повечко внимание след Коледните празници.
Съжалявам че става така, но това са реалностите.
Весели празници на всички!... и много и прекрасни подаръци!!!!!!!

# 107
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Аз мога да допълня само  smile3514 smile3511 hit newsm43
Мда. Така е в този сезон.
И пусто, защо не се направят изводи, кога трябва да започне, та да няма такъв сбръч?
Казвам го от мое име като предпечатарка, и от името на мъжа ми, който е собственик на ситопечатница, и чиято глава е вече на поничка  ooooh!

# 108
Поздравления за темата. Работя на Corell 11  и за мен е супер програма. Имам да уча още мноооого, но предпочитам да напиша текст на него вместо на Wold. Мога да обясня някои неща , но и аз съм ангажирана с предпечат. Надявам се и аз да науча нови неща. 

# 109
И пусто, защо не се направят изводи, кога трябва да започне, та да няма такъв сбръч?
Казвам го от мое име като предпечатарка, и от името на мъжа ми, който е собственик на ситопечатница, и чиято глава е вече на поничка  ooooh!
колежка -  bouquet с мъж колега  bouquet
и аз съм пас на този етап
след коледа ще си спретнем седянка - темичката Mr. Green

# 110
Супер   bouquet

Надявам се, ще оцелеем, както винаги досега.  Mr. Green

# 111
Един може би тъп въпрос  Embarassed
Защо визитка с вектолна програма? Какво и преимуществото?
ако питаш защо не с растерна, по принцип визитката съдържа предимно тескт и то дребен, за предпочитане е теска при печат по принцип да е векторен, а не растерен, защото при вектора е цяла картинка, а не е съставен от пиксели част от цялото, по-ясно излизат от буквите и дори когато са на някакъв фон няма опаснот да се размажат така да се каже, да се назъбят и т.н. не знам дали го обясних хубаво, когато са пикселчета при малката буквичка може долен фон (а и дори да няма фон може да се случи) да се изяде някоя по-тънка гредичка на буквичката или нещо такова....

визитки и цялата предпечатна подготовка се прави на Корел по много причини. Освен векторните изображения , цветоразделянето/CMYK/ Корела позволява огледално принтиране което е изключително важно за качеството на печата.

# 112

Професионално отклонение, какво да правиш, както и това да хвърлям по едно очо дали стикера, залепен на вратата на магазина, е отпечатан както трябва.
[/quote]

Това ми е познато- разглеждам списание и се възхищавам на качеството на печата ! Simple Smile

# 113
А не, върхът беше, когато мъжът ми почна да разпитва една жена, от тези дето пускат на входа за прожекциите в кино Арена, къде са отпечатани едни двустранни стикери, реклама на Шрек примерно, които го оставиха бездиханен с качеството си. Жената се опита да помогне с каквото може, ама май и не му разбра точно какво има предвид, щото то милото ми печатарче, се впусна и в технически подробности  Joy

# 114
  • София - Младост 1А

ами аз съм почнала още през Октомври, ама винаги излиза по нещо в последния момент. Всички се назландисват че им е рано, пък като дойде Декември и се юрват. Няма да има оправия. Поне 10 години не съм видяла напредък... въпреки огромното ми желание.

# 115
Много се радвам, че тук се събрахте отбор печатарки, понеже имам един въпрос по предпечата...

Тези дни, разлиствайки една книга за Illustrator, попаднах на това:

А в спомената по_горе трета глава от книгата пише това:

Бихте ли ми обяснили повече за trapping от силата на опита? Praynig
На мен до сега проблеми с бели ивици не са ми се получавали, но явно съм имала късмет или и аз не знам какво.
Нещо не мога да схвана до каква степен става дума за използване на автоматичната функция на програмата (за Illustrator от Effect/Pathfinder/Trap...) и до каква за добре проектирана работа от страна на дизайнера?
И какво точно представлява тази функция Trap? Какво се случва всъщност?

Мисля, че няма значение, че в случая става въпрос за Illustrator. Въпросът е достатъчно принципен, нали? Peace

# 116
записвам се на опашката, прочетох само 2 стр. и ми хареса! Peace

По Корел стигнах до средата на една дебела книга...правих един плакат за изложба, но проекта беше на автора.
С Корел11 съм, но от година сигурно не съм го отваряла.

sciura piccolina имаш невероятно точен изказ, Ани69, уважавам те безкрайно много, Дамаянти, удивляваш ме с невероятния ентусиазъм, с който се занимаваш с всяко следващо нещо!

С останалите се познаваме по малко или ще се запознаем Wink

Имам и индизайн, той не е ли  наследник на Page Maker?
Aко е така, печатам дипломи за средно образование на него(само 1 път в годината), когато съм на работа Laughing

Последна редакция: ср, 05 дек 2007, 14:31 от мимиту с кирилизация

# 117
Имам и индизайн, той не е ли  наследник на Page Maker?
Aко е така, печатам дипломи за средно образование на него(само 1 път в годината), когато съм на работа Laughing
Да, InDesign-а се създава след Page Maker 7

# 118
sciura piccolina имаш невероятно точен изказ,
Мерси Laughing
Останало ми е от времето, когато следвах математика и животът ми преминаваше в писане на дефиниции и доказване на теореми. Laughing

By the way, сега чета една книга за дизайн, в която се споменава за това как е създаден PageMaker навремето. Много сладко. Simple Smile
Едни мазета с едни компЮтри (огромни и бавни, разбира се), една романтика ... В средата на осемдесетте.

Последна редакция: ср, 05 дек 2007, 14:57 от sciura piccolina

# 119
  • София
sciura piccolina - съвсем сухарски отговор, така го намерих...
аз лично не съм пускала специален трапинг, но помня, че като работех преди в списанието, от печатницата искаха да им казвам на коя страница има бял тескт, за да пускат трапинг...но те си го правиха това, не аз....

Trapping /маскиране/ представлява съвкупност от мерки и действия, целящи предодвратяването на нежелано “просветване“ при печат, на границата на две цветови области. Причините за този нежелан ефект са комплексни, като в общия случай са комбинация от възможностите на печатната машина, вида на хартията, плътността (покривността) на цветовете и т.н. Ефектът на “просветване” най-често се проявява при печат на изображения, линии и текст върху цветен фон. Компенсирането на тази неточност се изразява в увеличаване или “раздуване” контура на единия от обектите със стойност, при която ще се получи застъпване между тях и същевременно самото застъпване ще остане невидимо след печата.

http://www.prepressbg.com/?page=reviews&type=show&id=146 ей това е интересна статийка...аз мн го харесвам този сайт по принцип....

Общи условия

Активация на акаунт