Отговори
# 225
  • под шипковия храст
Много хубаво е това с благотворителните изяви, аз работя в Дома "Асен Златаров", където са големите деца и мога да кажа, че със сигурност децата и персонала, който се грижи за тях, ще ви бъдат много благодарни.  Hug
за съжаление не мога да огрея до там, занимавам се основно с ДМСГД, но... Wink ти можеш да ми бъдеш много, ама много полезна! стига да ти се занимава с това и  в извън работно време! Thinking в момента даже имам и подходящ проект за вашите деца, но не съм в час там, а и времето е малко. все пак, ще се радвам, ако ме контактнеш направо на кю-то, има го профила ми или ще ти дам скайп и ще продължим на лични...
Mit*Bul дай няколко добри сайтчета за онлайн пазаруване...
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=259576.new#new тук е истината!

Grinning Подкрепям
А за кашите ..., не се ли даваха като следобедна закуска Peace
мда, и аз давам кашата на следобедното хранене, започнах с безмлечните /бяхме на НА-мляко/  и безглутеновите на Милупа, има едни БИО, но му ги давам от 6 месец. Нали сега има нови теории, виж във форума, има много изписано за храненето, за педагогическото захранване, кога бебето е готово за твърда храна! мисля, че основното правило беше да може да държи главата си изправена и да не избутва с език лъжичката... newsm78 моята пуканка вече е на девет месеца  hahaha и дъвче попара с овче сирене...
pechovska права си, водата тук е невероятно твърда! Sick само внимавай от някоя рецепта с варовика да не ти паднат и плочките! Joy Joy Joy
аз ползвам само ФРОШ, и за пране, и веро, и за почистване

Последна редакция: чт, 24 яну 2008, 10:42 от mit*bul

# 226
Добро утро и от нас,

Атанаска мама, ето ти линк към сайта на хип, със списък с продуктите и възрастовото им предназначение.
http://www.hipp.bg/index.php?id=6&PHPSESSID=dfb0ead72a933912443faf62ad2a559e
Дано ти е полезен. По форумите съветват да се започне наистина с оризовата каша.
Май най-важното беше пъвоначалната каша да е без глутен, заради възможни алергии.
Ето ти и темичка от форума за оризовата каша.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=124778.msg2308784
Най-добре е да се посъветваш с педиатър.

Иначе засега съм решила да следвам съветите на нашия. На моя глава започнах сок от ябълка на 3 навършени.Ще продължим на 4м.-следобедното хранене да  се замести с плодово пюре, на 5м.- обедното хранене се замества със зеленчуково.Месно-зеленчуково ще добавя след 15-дневен прием на зеленчуково. А за кашите си мисля на 6м., ама времето ще покаже.

Добре дошла и на nadya_geo . Всичко ще е ок в Хасково.Чакаме те.  bouquet

Да кажа и аз добра дума за педиатрите в Трета поликлиника-д-р Николов и д-р Грозева.

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 4 нови отговора.
Кво прайте бе момичета, докато напиша добро утро, то добър ден станало, ейй  ама съм и аз...
Отивам да ви чета #Crazy

# 227
Благодаря на всички за съветите относно кашите.Ще отделя 1-2 часа от времето си и ще отида в ``Беберона``.Там ще ме информират повече от необходимото,ще науча неща за които дори и не се сещам да попитам.Отдавна искам да кажа и аз нещо за домовете.Не искам да ме мислите за коравосърдечна,но с нашите помощи или без нещата там няма да се оправят,защото държавата ни е такава и племето ни е крадливо.За ``Асен Златаров``не знам ,но в другите два дома е някаква пародия на отглеждане на деца.В дом``Майка и дете``идват чужденци за осиновяване и при всяко посещение носят играчки и дрехи,но те не се дават на децата за да не ги счупят или изцапат.Само когато ги снимат или когато идват чужденците тогава се вадят хубавите неща.А какво прави персонала-отглеждат си децата с тези дрешки и играчки.На местото на хубавите дрешки,а те наистина са хубави .оставят стари вече носени неща.В дома има педагог,но той се занимава само по един час с тях,децата не се извеждат навън.С една дума системата на отглеждане на тези деца не я бива нещо.На всички вниманието ни е насочено към децата в домовете,където са под грижата на държавата,а знаете ли какво става с тях  след като излезнат от дома?Аз познавам такива жени и мъже, успели с много труд и късмет.От тях знам колко е трудно да си сам,да нямаш помощ от никъде и въпреки всичко те не биха се върнали в дома-там където толкова много хора им`` помагат``. Не обвинявам никой и никой от нас не трябва да се чувства виновен за това.Аз също бих помогналаи не ме интересува дали парите ми ще идат по предназначение-съвестта ми вече ще е чиста и ще спя спокойно до следващия репортаж по телевизита.

# 228
За почистването да се включа и аз - фрош и пулирапит!

# 229
  • Някъде там на юг...
Маминки, трябват ми координати на козметично студио "Енигма" (мисля, че така се казваше това, което се намира в 21 век newsm78). Някъде бяхме обсъждали фотоепилацията, ама нямам време да ровя в старите теми. Ако някой може да помага  Praynig

Atanaska_mama,

според мен най-много информация (не само за кашите, а за всичко) можеш да получиш тук във форума  Peace

# 230
  • под шипковия храст
atanaska mama зная за какво говориш!
за жалост, ако не си свидетел или нямаш куража да посочиш конкретни имена и да застанеш пред тези хора с обвинения, така по принцип някак не върви да се говори...
истината е, че какво се случва в тези домове е точно наша работа и не случайно пиша по този повод в тази тема, а не в благотворителния форум /това за тези, които мислят, че спамя/, а защото мисля, че е част от това, което се случва в града и е точно работа на гражданското общество да промени нещата! защото ако някой си мисли, че това не го засяга, много се лъже...утре тези деца ще са в нашия квартал, на нашата улица и ще срещнат навън нашите деца. лично аз стоя зад тезата, че престъпниците и несретниците ги създава обществото. така че, по този начин, като се ангажираме с подобна кауза  правим услуга първо на себе си и няма нищо жертвоготовно в това. отделен е въпроса, че всеки успех носи голяма доза лично удовлетворение! исках просот да хвърля една по-различна светлина върху нещата и малко да разбия стереотипите. Peace
и по-важното е, че всячески сме насочили усилията си, ако не да разбием тази система, то поне да изградим друга паралелна на нея...
а за това имаме планове, мънички, без много претенции, но това са нашите първи крачки... ако всеки направи своята първа , мъничка крачка, светът ще стане по-добър! Hug

Mopsy Енигма е в комплекс Градски хали, на 2ет. това е входа откъм паркинга.

Последна редакция: чт, 24 яну 2008, 16:55 от mit*bul

# 231
Mit*Bulбила съм свидетел ,не говоря неща от втора ръка.Имена немога да кажа,но хората които  имам предвит знаят мнението ми по въпроса.Похвално ,че вършиш всичко това безрезервно.Успех и ако мога ще помогна.

# 232
  • под шипковия храст
Mit*Bulбила съм свидетел ,не говоря неща от втора ръка.Имена немога да кажа,но хората които  имам предвит знаят мнението ми по въпроса.Похвално ,че вършиш всичко това безрезервно.Успех и ако мога ще помогна.
ще разчитам на теб, така да знаеш  Wink. а след това, което ми каза просто отърване от мен нямаш! Mr. Green
аз не отричам това в поста ти, чувала съм го от много места, но се опитвам да бъда дипломатична, а и самата аз не съм очевидец за да взимам отношение.
абе защо не вземем да си направим пак една среща! не че на миналата някой дойде  newsm78, ама аз нали съм си организаторски настроена... Joy
а тази инициатива видяхте ли я?
Цитат от БНТ:

" Задайте своите въпроси на президента Георги Първанов

Четвъртък 24 Януари 2008

Четете още от днес за:

По повод първата година от втория си мандат президентът Георги Първанов и вицепрезидентът Ангел Марин ще дадат специална пресконференция в неделя.
Заедно с медиите за първи път и вие ще имате възможност да задавате своите въпроси. Това може да направите предварително - на сайта на Българската национална телевизия и на специално отворения сайт – www.popitaipresidenta.bg , както и на телефон 02/ 814 25 22.

Очакваме и вашите видеовъпроси – MMS-и- на познатия ви вече адрес mynews@bnt.bg. Отоворите на президента и вицепрезидента ще можете да видите на живо в неделя от 10 часа по Българската национална телевизия. "

# 233
  • гр.Хасково
Ехо, привет! Днес хубаво времето и цял ден навън бяхме.
Така да се изкажа и аз :
За това дали отиват даренията по предназначение, винаги има начин да се провери. При нас почти винаги дарителите раздават директно на децата, каквото им носят, и Винаги се издава свидетелство за дарение и се завеждат нещата.
Вярно е, че в домовете, където са  малките деца, много рядко ги извеждат навън и социалните  контакти липсват. Като дойдат при нас са като развързани дето се вика.
Аз също познавам много бивши възпитаници на дома, по - възрастни и по- млади, които го чувстват наистина като свой роден ДОМ, защото нямат друг такъв. Посещават дома винаги, когато могат, с повод и просто ей така. Има и такива, които работят в дома.
А за помоща и всеотдайната грижа на персонала съм свидетел. Хората, които работят там жертват  от личното си време и даже лични средства, когато това е необходимо, но това е една дълга тема за разговор.
Разбира се съм насреща, ще помагам винаги с каквото мога  Peace
Мит бул, разчитай на мен.
За среща съм за, само да е хубаво времето, защото аз и бебка сме неделима част, кърмим се на поискване.

# 234
РОСКА, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!
БЪДИ ЗДРАВА, ЩАСТЛИВА, ОБИЧАНА И УВАЖАВАНА!
ВЕСЕЛ ПРАЗНИК!

Hug  bouquet Hug

mit*bul,   bouquet за усилията ти! Идеята за паралелната гледна точка ми допадна! Peace

Мами на бебоци, не се предоверявайте на мнението на продавачките в магазини за детски храни относно това, как да храните децата си, при положение, че тук имате необятно инфо, от което можете да си съставите собствено мнение за вашето си дете.
Peace

# 235
  • гр.Хасково
Ами те продавачките наистина не са много наясно или по - скоро следват стария модел на захранване. Онзи ден ме гледаха като полезно изкопаемо като казах, че още сме само на кърма  Shocked , не можело да се нояде 4 мес. бебе само с това .

# 236

РОСКА, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!   bouquet  БЪДИ ЩАСТЛИВА И ОБИЧАНА!

Мit*bul, възхищавам се на ентусиазма и позитивността ти!  Hug
Mopsy, телефонът на Енигма е 664430.  Peace

# 237
  bouquetЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН РОСКА  bouquet

ura newsm18  ura newsm18  ura newsm18  ura
  bouquetБЪДИ ЖИВА, ЗДРАВА И МНОГО МНОГО ЩАСТЛИВА  bouquet

Tada newsm18 Tada newsm18 Tada newsm18 Tada

# 238
Здрасти на всички.
Отдавна не съм се мяркала. Rolling Eyes

Дами имам въпрос-къде в Хасково мога да си намеря добър гримьор??
Казаха ми,че трябва да се замислям вече да си запазвам час при някой,че от март нататък вече било заето.Добре де,ама аз никак не съм запозната.
Моля,ако знаете споделете инфо.
Стига да не е в Студио 3.Всичко,което е там-не ща и да го знам Crossing Arms

За тези,които се чудят за какво ми е-абитуриентка съм тази година Mr. Green

# 239
  • Някъде там на юг...
Лорън,

един съвет от мен: избери някой известен салон (не е задължително студио 3), щото тези малките (тип квартални) даже не искам да ги коментирам  Shocked Където и да избереш обаче, задължително си направи и пробен грим  Peace

Общи условия

Активация на акаунт