Welcome on board 10 - Италия _ Милано

• 32 592
  • 257
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Ааа, ето къде сте били. Добре, че Дидка ме светна. Иначе нямаше да ви намеря  Crazy
Ние се върнахме от Индия миналата седмица, но сме малко болни, Мая - повече. Затова и нямах особено желание да пиша, а и не ви видях къде сте на пръв поглед  ooooh!

Италия е любима моя страна. Ходила съм, обаче, само 2 пъти - веднъж на екскурзия в северната част (Венеция, Верона, Флоренция, Пиза) и веднъж в командировка в Рим (не че не го обърнах на туризъм, де). До Милано, обаче, не съм стигала и темата ми е много интересна. Утре ще я чета от началото и после ще се включа.

Поздрави   bouquet

# 241
Здравейте момичета ! И аз да се запиша при вас... По повод кулинарните предпочитания на Дарзамен, искам да се включа с една френска рецепта с цикория, тук много я тачат...

4 цикории
4 парчета шунка
сол, пипер
настъргано сирене - Грюйер (което е швейцарско на дупки), предполагам може да се замести с Пармезан, а в БГ и кашкавала върши същата работа
галета
сос Бешамел

Цикориите се варят 15 мин. в подсолена вода, изкарват се и се прецеждат добре, при необходимост - върху домакинска хартия. След това всяка от тях се увива в парче шунка, съответно парчетата шунка са големи, за да покрията цикориите. Слагат се в тава за печене. Междувременно се приготвя сос бешамел. Цикориите се покриват със соса, поръсват се с настърганото сирене и отгоре с галета. Върху всичко това се слагат четири малки късчета масло. Пече се 15 мин. в загрята до 200° фурна. Цикориите трябва да са горещи, а отгоре да има хрупкава коричка. Сервират се с малко сос.
Майсторите-готвачи съветват вчесто Бешамел да се използва сос Морне (Mornay), който е с настъргано сирене, и при печене обира водичката, която цикориите пускат дори и след изцеждане.
Ястието се консумира с леко червено вино Brouilly.

Добър апетит Simple Smile както се казва в БГ, макар че това пожелание вече не се тачи тук, не знам защо  newsm78.

До скоро от мен

# 242
Хора, няма ли да има нова тема? Grinning
Коя е следващата спирка, за къде да стягаме коланите?Хайде капитана да съобщава, а стюардесата да носи кафето! Flutter

# 243
  • Варна, а по празниците в Ямбол
Аз предложих нещо.. н беше глас в пустиня....
много ми се иска следващата тема да бъде със снимки от всички места, за които говорихме и които посетихме виртуално.. искам да видя как изглеждат те сега..ПРЕДКОЛЕДНО!!!
Мога само да си представя колко са красиви, съдейки по нашата скромна Варна, как е окичена  в светлини... какво говорим за онези екзотични държави
Heart Eyes

# 244
Аз съм съгласна, стига да има кой да дава снимки!
Аз лично бих могла да снимам варненския център и от там да дам снимки, от другаде - не мога.

# 245
Аз лично бих могла да снимам варненския център и от там да дам снимки, от другаде - не мога.
И аз  точно него!!! Laughing Mr. Green

# 246
И аз  точно него!!! Laughing Mr. Green

Ох, явно едва се сдържате да не покажете центъра на Варна, хайде мятайте го насам. Laughing

gioia и тя да не се помайва, а бързо центъра на Милано през Коледа да показва. Mr. Green

Точно тази вечер си говорехме с Джон, че крайбрежната улица на Бахрейн поразително прилича на стрипа на Лас Вегас с тези светлини. Joy

# 247
Значи в неделя живот и здраве може да пусна нова темичка... До тогава да се напъне и изпишем тази и да се прнесеем в новата с много снимков матерал!!! photo Нищо че мога да умра от студ докато прав снимките:2cold:

Сега е  - 3 градуса  Mr. Green
И прелест, как няма да искам да покажа центъра, като тази година са ни нови снежинките!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mr. Green Mr. Green

# 248

И прелест, как няма да искам да покажа центъра, като тази година са ни нови снежинките!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mr. Green Mr. Green[/i]

Явно и Снежанките ви са нови, да не посегнете и на Дядо Коледа? Mr. Green

# 249
Момичета Варна е снежнобяла в момента .... Heart Eyes

# 250
Маркрит, грабвай фотоапарата и дано си  на "'ти"' с него, а не като мен. Laughing

Завиждам ви благородно за снега. Heart Eyes

Сега ако пуснете и едно кафе или една греяна.... Grinning

# 251
моми4ета, пуснете новата тема, аз Ще я пропусна  ....  малко множко ми идва коледната еуфория, биснез, стрес по това време на годината

# 252
oх, то и на мене ми идва много от Коледа, ама...
бяла е Варна, ужас...., скоро ще е и кална...Не съм по тази част нещо, не харесвам сняг в град, за нула бройки става на лед, киша и кал - мръстоияяя Sick

Кате, ти си по-опитна в снимките, на теб ще оставя да покажеш украсата на Варна.Да снимаш и онзи подарък в шадравана, дето е обиколен от елхи.Той трябва и на тъмно и на светло да се снима, че са му различни ефектите...Малко се поуляха таз' година от украси!

# 253
Разчитайте на мен, за новата тема, само още малко снимков Материял да набера и я пускам!!!!

За всички които я пожелаха за сгряване:

А за не разсънилите се:

А на мен ми се яде една купа със салата - италианска, ако може някой моля да ми сервира.. че ми е в главата от 8 часа сутринта!!!  Mr. Green

# 254
Цитат
А на мен ми се яде една купа със салата - италианска, ако може някой моля да ми сервира.. че ми е в главата от 8 часа сутринта!!! 
Заповядай!

Общи условия

Активация на акаунт