Мами в Гърция- 8

• 25 789
  • 293
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Здравейте, момичета!
Първо да Ви пожелая много щастлива и усмихната 2008-ма година и да се извиня, че нахълтвам в темата ви Simple Smile
Бихте ли могли да ми кажете кога започват сезонните намаления в магазините в Солун? Защото сме решили да ходим на пазар тази събота, но вчера ми казаха, че май започвали след 20-ти Sad
Благодаря предварително  bouquet

# 256
Честито на именниците днес, здрави и много щастливи!!!

Имам един въпрос към мамите, които имат осигуровки в ИКА и са раждали в България:

има ли вероятност ако родя в БГ да загубя парите, които ми се полагат след раждането и от майчинството?
И също детето същите права ли има ако е родено тук или там, като таткото е грък?

Благодаря ви предварително!

Момичета, разберете нещо и не се бъркайте. Майчинство (платено ) са 63 календарни дни и то за майки, които работят. Тези, които си стоят в къщи нямат и не получават майчинство. Друго нещо е επίδομα Λοχείας. В същност, така както е написано, излиза, че това επίδομα май е пак за работещите майки. Но нали има и татковци, дето го взимат. Ти записана ли си към мъжът ти? Мисля, че тогава можеш да вземеш το επίδομα.

За това, по-горнорто е необходимо Ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού.
Права, какво имаш в предвид под права. След като се род, баща му го записва в ИКА и това е..

Не искам да те разочаровам, но вероятно след раждането в Б-я ще имаш маса разправии, преводи и ходене от една служба в друга. Така че, я си стой тук и тук си роди и ще си спестиш сума ти разправии

Επίδομα Κυο  … #943;ας

# 257
veselinap, аз съм сезонен работник, т.е. работя от май до октомври и през останалите месеци съм на борсата. Пада се от май да започвам работа, защото тогава започва сезона, но тогава аз ще съм в седмия месец - нито ще ме вземат, нито има смисъл да започвам, а е и на Родос, което е много рисковано. Още не съм говорила с фирмата, в която работя как стои въпроса с майчинството в моя случай. Не съм записана към мъжа ми, защото работя и се осигурявам сама.
В четвъртък ще ми отговорят от ИКА-та надявам се на всички въпроси, че е много осукана моята работа отвсякъде.

# 258
veselinap, аз съм сезонен работник, т.е. работя от май до октомври и през останалите месеци съм на борсата. Пада се от май да започвам работа, защото тогава започва сезона, но тогава аз ще съм в седмия месец - нито ще ме вземат, нито има смисъл да започвам, а е и на Родос, което е много рисковано. Още не съм говорила с фирмата, в която работя как стои въпроса с майчинството в моя случай. Не съм записана към мъжа ми, защото работя и се осигурявам сама.
В четвъртък ще ми отговорят от ИКА-та надявам се на всички въпроси, че е много осукана моята работа отвсякъде.

Има и друг вариант. Питай във фирмата дали не може да те водят на ведомост. Все едно работиш и всичи κρατήσεις за ИКа да си ги плащаш от джоба. Така се водиш на работа и имаш право и на майчинство и на επίδομα...

# 259
  • Гърция
maryloo, ще може да си вземеш и еднократната помощ за раждане и майчинството, но veselinap е права, че раждайки в Бг ще си създадеш много разправии с легализиране на документи. Разбира се всичко е въпрос на личен избор.
Успех!

# 260
 maryloo , кажи какво стана. Какво ти отговориха от ИКА?

# 261
Ето ме и мен Simple Smile
Върнахме се на 2-и, но така и не намерих време да пиша.

Честита нова година!
Да сте здрави, да сте красиви и засмени, да сте мъдри и малко луди!
Нека новата 2008-а бъде радостна и късметлийска! Да ни донесе щастие и радост!

Това беше последното ми пътуване със самолет. Като, че ли не ми беше достатъчен страха.  Само проблеми имаше, че и с развален самолет летяхме. След 4 години се престраших отново да се кача на самолет и никога ама никога няма да се навия отново  Laughing. 4 успокоителни на отиване и 5 на връщане не стигнаха  Grinning

А това е за тези, които отдавна не са се радвали на сняг.  Mr. Green

# 262
Утре ще ходя в ИКА, днес не можах.

# 263
Утре ще ходя в ИКА, днес не можах.

и аз утре ще ходя в ΤΣΜΕΔΕ, щοτο днес ми вдигнаха кръвното и по-точно една кокошка там... #Cussing out #2gunfire #Cussing out
Утре отивам и ще им вдигна страхотен скандал... #2gunfire

Пиши после какво е станало

# 264
  • Гърция
shrew, малкия много пораснал и като гледам стабилно си ходи вече. На една от снимките ми се струва, че сте правили прощъпулник, така ли е и какво хвана?

и аз утре ще ходя в ΤΣΜΕΔΕ, щοτο днес ми вдигнаха кръвното и по-точно една кокошка там... #Cussing out #2gunfire #Cussing out
Утре отивам и ще им вдигна страхотен скандал... #2gunfire

Ние ходихме в ΤΣΜΕΔΕ преди нова година за да вземем парите за раждането. Е, направо ме побъркаха, трябваше да чакаме на три опашки от по 35-40 души. Първо за номер за протокол, после при лекар (не разбрах какво ще ми прави newsm78) и накрая на каса Crazy. Чудя се ако бях отишла с бебето какво щеше да стане. Накрая отидохме с мъжа ми при данъчните, направих му едно пълномощно да се оправя когато може с тези бюрократи Close.

# 265
Аз тогава, след раждането на Елпида, парите си ги взех бързо и лесно.
Не, въпросът е, че в началото на 2007 имах два месеца болнични и не съм била на работа. За да си заверя обаче зд книжка за 2008, трябва всички да е платено за 2007. Е, от там идват разправиите.
Я, кажи мъж ти какво е завършил. Току виж се укаже, че сме  Joy newsm78 колеги

# 266
Здравейте, днес ходих в ИКА и ми казаха, че трябва да си изкарам европейска здравна карта. С нея имам право на еднократната помощ, която дават там  към 200 лв и губя гръцката - 800 евро. Но επιδομα κυοφοριας και λοχειας не се губят, тях ще си ги получа тук като се върна. Сега продължавам да мисля, имам още време, да видим какво ще решим накрая.

# 267
  • Гърция
Я, кажи мъж ти какво е завършил. Току виж се укаже, че сме  Joy newsm78 колеги

ВИАС специалност ПГС, випуск 2000г.

# 268
Здравейте, днес ходих в ИКА и ми казаха, че трябва да си изкарам европейска здравна карта. С нея имам право на еднократната помощ, която дават там  към 200 лв и губя гръцката - 800 евро. Но επιδομα κυοφοριας και λοχειας не се губят, тях ще си ги получа тук като се върна. Сега продължавам да мисля, имам още време, да видим какво ще решим накрая.
защо да ти трябва европейска?
Не живееш ли постоянно в Гърция?

# 269

ВИАС специалност ПГС, випуск 2000г.

Naughty Naughty Тц, не сме...

Общи условия

Активация на акаунт