Литературен клуб - VІ

• 58 645
  • 676
  •   1
Отговори
# 450
  • Перник
Напоследък я подкарах цялата му поредица от книги.Не знам защо са ми интересни,въпреки че не намирам връзка между отделните случки в дадена книга и общо взето нищо не ми остава в главата да запомня,а само нещо смътно,колкото да кажа,че съм прочела книгата.

# 451
Прочетох няколко книжки през почивните дни.
Мисия Лондон на Алек Попов не ме впечатли изобщо, някакъв опит за съвременен Бай Ганьо, който лично на мен изобщо не ми хареса.
Ела при мен на Богдан Русев - изгубих се някак си сред наркотиците, секса и техното. Допадна ми само 2-рата история.
Голямото ми попадение - Анатомия на илюзиите на Людмила Филипова - изчетох на един дъх, препоръчвам на всеки, който не я е прочел. Интересен разказ за последните 20 години от българската история, преплетени с размисли за смисъла на живота. Много истинска.

# 452
Не зная дали тук е подходящото място да задам питането си newsm78-от месеци търся новата книга на проф.Матанова-"Аутизъм диференциална диагноза",но във Варна нито в една книжарница не са чували за нея,а я няма в електронните книжарници.Молбата ми е ако някой има възможност да намери книгата да ми пише на лични  bouquet

# 453
  • София
Здравейте, читателки! Загубихте се по празниците.  Wink Да се похваля, че много четох през почивните дни.  Blush Сред заглавията, които заслужават да се споменат, е "Списъкът на Шиндлер" от Томас Кенъли. Може би сте гледали и филма на Стивън Спилбърг. Това е един от много редките случаи, когато филмът и книгата са еднакво добри. Книгата е документална. Няма да повтарям наново историята, но тя наистина  е изумителна. Дълбоко ме развълнува. Не знам дали книгата е превеждана на български, аз я четох на английски, оригиналното заглавие е "Schindler`s Ark" .

Във връзка с читателските кръгове, които организираме в блога на Тони, искам да помоля никомила(така е регистрирана в блога) и Лили да ми пратят адресите си на лични за "Революции" и "Измерването на света".
Също така, ако някой чака моя адрес, да казва.  Simple Smile

# 454
Аз помъчих още малко "Островът" на Еко и го зарязах. Идва ми прекалено "мара подробната" и не ми пасва на моментното настроение. Обаче си отворих за препрочитане "Великият Гетсби". Чела съм я преди 10 г. сигурно и сега ми се вижда съвсем различна. Crazy

# 455
Аз пък помъчих "Емине" на Теодора Димова - много трудно започва, щеше да бъде хубаво ако беше останала само самодивската история - аз на такава я оприличих - започна да ми идва в повече моментите с мутри, убийства, наркотици и пр. Много накъсани изречения, в един момент имах чувството, че не ми достига въздух. Определено предпочитам баща й. Ще пробвам и "Майките".
Какво друго ново българско ще препоръчате?

И още нещо ... През последните няколко дни прочетох повече книги, отколкото през последните няколко години, дължа го и на вас, защото запалихте отново интерес в мен.

# 456
Искам само да спомена една книга, която ме изненада приятно - Life of Pi на Yann Martel. Случайно разбрах, че е издавана и на български преди 4-5 години.
Много приятна за четене, има и приключенска интрига и по-сериозни размисли за религиите, за връзката между Бог и човек.

# 457
Да си призная някои дребни прегрешения по празниците  Laughing:

"Чуждото страдание" на Вал Макдърмит, страхотно пише психологически трилъри тази жена, няма равна, ако нищо не сте чели от нея, горещо препоръчвам първо "Мястото на екзекуцията" и още няколко нейни има издадени, всичките си заслужават. Peace

"Единайсетата заповед" на Сам Борн, политически трилър (пак) за Близкоизточния конфликт, бързо се чете и още по-бързо се забравя, но ми беше интересно да науча колко е съществена ролята на безименните посредници при мирни преговори, всъщност политическите лидери като се явят уж на масата за преговори, вече всичко е било предварително уговорено. Peace

"Игра на сенки" на Кевин Гилфойл, трилър за клонирането, въобще пък за него не бях се замисляла от морално-етична гледна точка, та по тази причина ми беше любопитно, но не бих казала, че книгата дава много отговори, по-скоро поставя въпроси. А краят напълно ме изненада, което е голямо постижение за обръгнал книгоед като мен. Simple Smile

Посегнах и към "архивите са живи" по някое време, с огромно удоволствие си препрочетох за не знам кой път "Моето семейство и други животни" на Джералд Даръл, такова невероятно чувство за хумор има този човек, смяла съм се със сълзи и до пълна загуба на дъх, дори писателите сатирици не успяват така да ме разсмеят.  Joy

# 458
Аз успях най-после да се справя с "Бялата масайка" на Корине Хофман.
Напоследък изобщо не намирам време за четене Rolling Eyes
Книгата е наистина много интересна. Не мога да твърдя, че стилът е блестящ или писателското майсторство на авторката - впечатляващо, но пък историята е толкова различна и завладяваща, че останалото може да се пренебрегне.
Книгата наистина увлича и заинтригува.
Ето тук има кратко описание на сюжета и интервю с авторката:
статия в списание "Ева"

# 459
  • София
В сутрешния блок на НТ имаше интервю с авторката на Second Life. Доста интересни неща разказа от 5 месечния си експеримент да общува само чрез интернет успя да провокира любопитството ми.
В момента чета "Романът на Лизи". На моменти откровено психопатните преживявания на героите ми идват в повече. И въпреки това (или точно заради това Twisted Evil) много харесвам Стивън Кинг.

# 460
   В момента чета "Парфюмът" на Зюскинд, истината е, че очаквах повече от книгата.
Какво ще кажете за "Време за нежност"?

# 461
статия в списание "Ева"

звучи много добре, определено разпали любопитството ми

# 462
  • София
статия в списание "Ева"

звучи много добре, определено разпали любопитството ми
Peace Заинтригувах се и аз, но май ще поизчакам, че съм събрала книги за четене.

В момента преполовявам "Мадам Бовари" - на моменти леееко ми идва в повече изчерпателния описателен стил на Флобер, но иначе ми е много интересно.

# 463
Изчетох и Червено злато на Людмила Филипова, много ми допада стилът й на писане, само краят ми стои някак си недовършен, може би защото веднага го асоциирам с развръзката от минлата година и действителните събития.
От няколкото български автори, които прочетох през последните дни, отново бих прочела нещо на Людмила.
Сега правя нов списък с книги, които са ми се сторили интересни, включително и историята за бялата масайка.

# 464
  • София
Аз чета в момента " Стъклени съдби " на Людмила Филипова, страшно е увлекателна, чете се на един дъх. Опредлено ще прочета и предните и две книги.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт