Литературен клуб - VІ

• 58 392
  • 676
  •   1
Отговори
# 570
Оххх, пак да се оплача ...
Не ми върви "Сто години самота" и това си е. Не мога да хвана връзката между хилядите Аркадиевци и Аурелиовци и роднинските им връзки. Мисля да поспра малко с латиноамериканските автори и да започна да чета мрачна английска литература Wink

А за "Майките" и аз мисля, че за Тедора Димова става въпрос.

# 571
Извинете ако аз не съм доразбрала, но "Майките" не е ли на Теодора Димова, а не на Людмила Филипова или става въпрос за друга книга newsm78

"Майките" е на Теодора Димова.

EmbarassedСъжалявам-явно съм мислила за Людмила Филипова Simple SmileТа затова настъпи объркване.На Теодора Димова е -нека и авторката ме извини Embarassed

# 572
Прочетох Престолът на русалката.Книгата много ми хареса-истинска е,драмата е човешка,топла,твоя-Сю Монк Кид е автор,който сякаш пише точно и конкретно затеб.И в двете книги-Тайният живот на пчелите и в Русалката се усеща мечтанието по детството,което продължава да е частица от всекиго,онази тайна градина в съзнанието.

# 573
Да обменим малко опит и да видим кой на каква вълна е с настъпващото лято.
Има няколко подобни теми, но не и конкретно такава.
Днес минах през Славейков и не си купих нищо.
За сметка на това се прибрах и си поръчах книжка през book.store.bg, такава лятно-географско-историческа.

Хайде със здраве и лека страничка  Grinning!

# 574
  • София
Така исках да срещна някой, който да харесва Леля Хулия и писача. Книгата му е една от любимите ми и в нея най-вече ме впечатлиха "радионовелите". Явно съм намерила много от мен точно там.
Сега чета Записки по един скандал на Зои Хелър. Избрах си я заради филма, но да видим.
Прочетох Ева Луна и се убедих, че Исабел Алиенде е страхотен разказвач .

# 575
  • На погрешната планета
Обожавам да чета почти всичко Simple Smile. В момента- "Брокерът" на Гришам.

# 576
Така исках да срещна някой, който да харесва Леля Хулия и писача. Книгата му е една от любимите ми и в нея най-вече ме впечатлиха "радионовелите". Явно съм намерила много от мен точно там.

O, на мен ми е много любима също, още от преди 15 години сигурно, когато я издадоха за първи път. Peace  Много ми бяха забавни точно радионовелите и начинът, по които писачът смесваше в сюжетите реалност и въображение. И макар че ТВ новели не придобих навик да гледам, като прочета заглавие или резюме на сериал, все си представям, че е сътворен от някой съвременен Педро Камачо с развинтена фантазия. Simple Smile

# 577
Прочетох "Ангелски езици" на Димитър Динев.

Една от най-хубавите книги, които прочетох тази година. Четях бавно и се наслаждавах на всеки ред.
Наистина съм впечатлена и от книгата, и от автора и най-вече от стила му.
Една от малкото "набрали популярност" книги, която не ме разочарова ни най-малко.

# 578
    Прочетох "Планината Броукбек", чете се за час, необикновена история за обикновени хора, силна и емоционална.
Сега се наслаждавам на Маркес и неговия "Продавач на чудеса" Peace

# 579
Прочетох "Ангелски езици" на Димитър Динев.

Една от най-хубавите книги, които прочетох тази година. Четях бавно и се наслаждавах на всеки ред.
Наистина съм впечатлена и от книгата, и от автора и най-вече от стила му.
Една от малкото "набрали популярност" книги, която не ме разочарова ни най-малко.

О, ще си я поискам значи. Laughing

# 580
Днес най-после успях да организирам ходене до библиотеката.Търсех конкретна книга-Педагогическа психология на Стойков.За съжаление я имат само за читалня SadИначе си взех томчето проза на Невена Стефанова и ще си го препрочитам GrinningТези дни-ако остане време.

# 581
  • дядовата ръкавичка
След "Носталгия" на Мирча Картареску, сега се боря с "Ослепително", но нещо мноого трудно ми върви. Ту ме завладява с огромната си фантазия, ту се се улавям, се съм пропуснала цели абзаци.

# 582
Завърших "Илюзии" на Уилям Уортън. Първата негова книга, която чета. Още се опитвам да усетя какво ми даде тази книга... Някак не беше точно по моя вкус като начин на изразяване, как да кажа...някак твърде глаголно ми вървеше действието, проследяването буквално на всяко действие на героите например "вървя към вратата, натискам дръжката, отварям вратата, слизам по стълбата" - някак така ми звучеше всичко Confused Мисля, че това ми попречи да усетя по-добре идеите на автора а те са взаимоотношенията в едно семейство. Хареса ми представянето /макар и кратко/ на гледните точки на другите, освен на главния герой. В общи линии - не ме грабна достатъчно  Rolling Eyes
Сега започвам "Тайния живот на пчелите".

# 583
По повод коментара на dulchemulche, аз отдавна се отказах да "харесвам" Уортън. Не се оказа "мой" автор.

Вчера си купих няколко книги, едната от тях я прочетох "по пътя" до в къщи:
http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=21193

(корицата е ужасна)
Не възлагах очаквания, финалът за мен не се оказа "шокиращ" (както е написано в анотацията), а предвидим  Tired Въпреки това, книгата е диалогична не само във формата си (прилича на сценарий), а  в темите (някои от тях, спорни за мен). Препоръчвам, без да максимализирам  Peace И заради младостта на авторката.

Последна редакция: вт, 17 юни 2008, 21:33 от Tsugumi

# 584
Има ли тук момичета, чели Анна Гавалда:

http://www.pe-bg.com/?cid=3&where=author&search_q=%D0%90 … D0%B0&exact=1

Аз съм решила да си взема нейни неща, но ми е любопитно да "чуя" отзиви.

Общи условия

Активация на акаунт