Някой има ли проблем с вестибуларния апарат?

• 540 683
  • 789
  •   1
Отговори
# 675
Ех, момичета... Sad 

Много  Hug за всички вас! Hug

# 676
И аз си мислех , че като ми предизвика световъртеж после няма да дойда на себе си , но след няколко секунди се освестих . Даже той те върти и в двете посоки и засича с хронометър кога ще спре световъртежа . При мен имаше разлика от около 6 секунди и затова съм получавала тези световъртежи ( според него ). Даже каза че само така може да се отхвърли болестта множествена слероза , защото при нея след завъртане ти трябва 1 сек. или повече да се успокои виенето на свят , а симптомите на тази болест били подобни на нашите . Това е от мен дано съм била полезна .Лека и безсветовъртежна нощ мили дами  Hug

# 677
Каква една секунда?! Та, аз за 1 минута няма да се успокоя. Че и в двете посоки. Само като си помисля и вече ми е зле. Не и не и пак не! Излизам си от кабинета и толкова. А и не вярвам това да е единственият метод да се изключи множествена склероза. И аз като Джуличка не мога да се подложа на такова нещо. Това си е чиста Инквизиция.

Прегръдки и от мен  Hug

# 678
  • София-Младост
Така е както afrangina го е написала, брои някакви трепвания на зеницата. Целта изобщо не е да се убеждаваме, всеки сам си решава какви изследвания да си направи. Самото въртене не се усеща никак...неприятното усещане е за много кратко като отвориш очи и то е изцяло усещане в главата. В  смисъл при мен двата пъти имаше 10% стомашно изпразване, освен главоболието...отворех ли очи и край. В момента на криза и аз не съм сигурна дали ще седна на стола...а и няма как да отида на лекар в такова положение, евент. като ми попремине малко да...
Така или иначе стискам палци на всички да вървите към подобрение с или без хапчета Simple Smile

# 679
  • София
Здравейте! Миенероподобния синдром,мениерова болест и тем подобни свързани със световъртеж болести или състояния са едни от 100 те болести с неустановена точна причина. На някой действат лекарствата,на други не,при някой се повтаря кризата и т.н,много е инндивидуално.Има нотка и на внушение.Примен спряха истинските кризи след 1 г и половина/плътно мъчение/, и несмеехда изляза на вън,да пресеча улицата,само си помисля и ми се завиваше свят..Сега имам такива моменти,но по рядко. Пих бетасерк,само това и не знам дали той помогна,но сега съм добре. Есента пак ще го попия малко ,една докторка ми каза есен  и пролет да правя курс от три месеца. той трбва да се понатрупа, за да подейства. Та ,дано има затишие при всички  bouquet

# 680
Аз съм била при д-р Ангов, категорично не съм искала да сядам на въртящият се стол, пък и той не настоя много. Разклати ми главата наляво, надясно и после ми гледаше очите с някакви очила и това беше. То е ясно , че хора като нас, ако ни завъртят ще получим световъртеж и нистагъм / трептене на очните ябълки /, така че и аз не знам идеята на това въртене на стола.
 А множествената склероза има такива симптоми също, но тя се диагностицира на скенер на главата или на ядрено магнитен за по-сигурно.

# 681
Днес ходих при д-р Ангов и диагнозата ми е Мениерова болест  Shocked Изписа ми арлеверт и още едно лекарство , което го няма в България и трябва да си го намеря някак . Не ме е въртял на стол , а с някакви очила ме преглежда . Изумен беше от лекарствата , които пия , защото според него с или без тях пак щях да съм в това състояние . Почвам новите лекарства и се моля да се оправя . Успех на всички нас  Hug

# 682
  • София-Младост
afrangina, успех, стискам палци да са "уцелили" диагнозата. Ти имаш ли намаление на слуха в едното или двете уши?

# 683
  • София
Afrangina, bi li споделила за лекарството,което го няма в Бг, как се казва? И аз съм сМениерова болест,доктора ми каза 100 процентова,явно е убеден напълно. Аз имам намален слух на лявото ухо,даже отвреме на време имам и шум,който дразни.

# 684
Днес ходих при д-р Ангов и диагнозата ми е Мениерова болест  Shocked Изписа ми арлеверт и още едно лекарство , което го няма в България и трябва да си го намеря някак . Не ме е въртял на стол , а с някакви очила ме преглежда . Изумен беше от лекарствата , които пия , защото според него с или без тях пак щях да съм в това състояние . Почвам новите лекарства и се моля да се оправя . Успех на всички нас  Hug

Пожелавам ти успешно лечение и съвсем скоро да усетиш ефекта на лекарствата!
Едно ме учудва- защо се изписва нещо, което не присъства на българският пазар? Ясно е, че някои от нас могат да си го набавят по един или друг начин, но не всички. Тъжно е, ако няма заместител, а необходим за това заболяване, от което изглежда страдат доста хора.
Това, че не настоява за стола е успокоително. Тогава бих могла да се срещна с него Simple Smile
afrangina , след колко време те вика на контролен преглед?

# 685
Лекарството се казва diamox и е вид деуретик , пие се по схема 4 дена по 1 сутрин и после 2 дена се почива . Д-р Ангов каза , че го има във всички др страни , но не и тук и аз се чудя защо го изписва явно е добро . След 30 дена ме вика на контролен ,но тъй като не зная кога точно ще успея да се сдобия с лекарството ще се видим на 30.09. Намаление на слуха имам в дясното ухо и постоянен шум в същото ухо . Също така ми забрани да консумирам сол .

# 686
  • София
Да,за солта е точно така,по-малко сол,а по време на криза и по -малко вода. на мен ми пада кръвното и бе вода е лошо,но което е по-належащо... Simple Smile

# 687
Ако някой може да намери diamox или има повече моля да пише  Praynig

# 688
  • София-Младост
Потърси тема за живеещи в Англия и помоли якой от там да ти го купи.

# 689
Потърси тема за живеещи в Англия и помоли якой от там да ти го купи.

Как ще ѝ го купи без рецепта?

Общи условия

Активация на акаунт