Някой има ли проблем с вестибуларния апарат?

• 540 643
  • 789
  •   1
Отговори
# 705
Здравей
След два дни ще ходя на отоневролог и предполагам трябва да ми каже
По принцип съм много зле с нервите от около две години то не бе ципралекс,ксетанор ривотрил
И други гадости но ги спрях преди година и пак съм зле със нервите.
Правих си преди два месеца Ямр и енцефалограама всичко беше нормално
Но никога досега не съм имал световъртеж и то през ноща като в центрофуга
Имам вече страхова невроза постоянно се наблюдавам и ужасно ме е страх да не се потрети
този страшен световъртеж
Общо взето съм изпляскал
Страх, страх и пак страх
Сега отново съм на ривотрил но засега без антидепресант
Прочетох цялата тема и за мен всички тука сте герои, това с кризите е страшна работа
Предпочитам автомата и да отида на война пред тези ужасни състояния

# 706
Здравей
След два дни ще ходя на отоневролог и предполагам трябва да ми каже
По принцип съм много зле с нервите от около две години то не бе ципралекс,ксетанор ривотрил
И други гадости но ги спрях преди година и пак съм зле със нервите.
Правих си преди два месеца Ямр и енцефалограама всичко беше нормално
Но никога досега не съм имал световъртеж и то през ноща като в центрофуга
Имам вече страхова невроза постоянно се наблюдавам и ужасно ме е страх да не се потрети
този страшен световъртеж
Общо взето съм изпляскал
Страх, страх и пак страх
Сега отново съм на ривотрил но засега без антидепресант
Прочетох цялата тема и за мен всички тука сте герои, това с кризите е страшна работа
Предпочитам автомата и да отида на война пред тези ужасни състояния
Това което пишеш ми се струва, че е на нервна почва. А през деня имаш ли замайвания, загуба на равновесие? Аз страдам от това състояние от години. През първите години си мислех, че нещо не съм добре с вестибуларния апарат, но се оказа на нервна почва. Може би нервите ти се обаждат но с нов симптом-световъртеж. И аз имам проблем с нервите от 10 години, в началото бяха с едни симптоми, излекувах се с хомеопатия. Няколко години бях добре докато лятото на 2008 когато бях навън и при смяна на времето щях да припадна на улицата. Оказа се, че нервите са се върнали  Confused

# 707
През деня имам замайвания и малко залитания но не ме притесняват много
Виж кризите през ноща ме побъркаха дано да нямам повече макар да са две три по 20сетиа секунди
Са много страшни
Не разбирам как от нерви се предизвикват тези реални неща като световъртежите замайванията и залитанията

# 708
bgliolio какво се случва с теб? Какво ти каза отоневролога?

# 709
Здрасти.Отоневролога ми предписа да пия арлеверт, но съм наясно че живота ми вече е променен
и няма да се оправя.Почти никой с вестибуларни кризи и последващия период от замайване и залитане
не се е излекувал.цял живот съм го духал и така ще е докрая

# 710
Здрасти.Отоневролога ми предписа да пия арлеверт, но съм наясно че живота ми вече е променен
и няма да се оправя.Почти никой с вестибуларни кризи и последващия период от замайване и залитане
не се е излекувал.цял живот съм го духал и така ще е докрая
В годината имам 4-5 кризи със силно виене на свят и тогава взимам въпросния арлеверт.
А отоневролога каза ли ти да ли е от вестибуларния апарат или е от друго естество световъртежа?
Виж, аз имам същия проблем като твоя. И аз така по много доктори по много изследвания и накрая-нищо ти няма -психогенен световъртеж.
Пробвах с хомеопатия, акопунктура, ходих на бани в Наречен, капки на Бах, Йога....
Да си кажа честно почувствах облекчение от йогата.
Скрит текст:
Ако искаш заповядай в страницата ни във фейсбук: ДА ПРЕОДОЛЕЕМ ТРЕВОЖНОСТТА И ПАНИЧЕСКИТЕ АТАКИ или във форума:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=712110.615
Може да намериш отговори на някой от въпросите който те притесняват, имаме си и психолог  Simple Smile

# 711
Да разкажа и аз моята история със световъртежа и ходенето по мъките една година.
След посещение на най-големите светила в ИСУЛ, ВМА,Александровска и всеки добавяше по нещо към лечението.Дори лекаря от Александровска за механично въртене на главата за 1 минута ми вземаше по 50лв.
Най-накрая започнах да мисля логично - каква може да е причината - и реших да прегледам ушите си при УНГ с микроскоп.
Оказа се че имам гъбички в ушите, които са стигнали до средното ухо и са предизвикали световъртежа!!!
А аз една година пих силни лекарства напразно!
Ако някой има този проблем моля да прегледа ушите си при лекар, който има микроскоп в кабинета си!Пиша това ,ако мога да помогна на един човек - ще съм доволна!

# 712
Веднъж писах по темата,но искам пак да ви кажа ,не се отказвайте,спасение има
Аз се оправих с хомеопатия и вече 3 година не съм имала кризи.

# 713
Аз пък миналата седмица се чувствах доста зле и честно казано пак се отчаях, че някога ще се оправя. Sad
Дори се бях замислила да ги спирам, а то какво стана - аз ги увеличих. ooooh!
Лекарката каза, че ще изпрати уведомление до болницата, за да ме викнели пак на преглед, защото не било обичайно това да продължава вече почти 2 години.
Както се изрази тя, аз не съм била на 76 години, била съм млада и трябвало вече отдавна да е отшумяло, което на мен ми прозвуча доста тъпо и непрофесионално, тъй като познавам доста хора, които имат този проблем, включително и вас тук, момчета, и никой от нас не е на 76 години. Confused
Не знам, не се надявам на нещо, макар че ако ми пратят писмо от болницата ще отида де, няма да го пропусна, но просто не виждам смисъл, това е. Sad

# 714
Здравейте, искам да попитам, има ли разлика когато на човек му се вие свят на нервна почва, от стрес, тревожност и когато е от вестибуларния апарат. То е ясна, че лекар трябва, но някой който е с проблем с вестибуларния, потвърден, нека сподели симптомите, как се различават....

# 715
  • Пловдив
Здравейте, искам да попитам, има ли разлика когато на човек му се вие свят на нервна почва, от стрес, тревожност и когато е от вестибуларния апарат. То е ясна, че лекар трябва, но някой който е с проблем с вестибуларния, потвърден, нека сподели симптомите, как се различават....

Никой не може да ти каже дали е от психогенен  или отоневрологичен характер виенето на свят, докато не те прегледа лекар и не започне да изключва един по един симптомите. Виенето на свят може да е започнало като отоневрологичен проблем и вследствие на страха да не паднеш да се задълбочи в психогенен световъртеж.

# 716
След месец пиене на лекарсттва бетасерк, арлеверт отделно цинаризин смело мога да ви кажа,
че изобщо не ми действат
Просто трябва да свиквам към тъпашкия начин на живот само съчувствие и разбиране
мога да имам към тези от вас, които не са се оправили от тия гнусни състояние
Аз лично за мен го виждам като божие наказание макар да не вярвам в бог

# 717
Не зная има ли лек за нашето състояние , но аз вече 6-ти месец се боря с това . Според доктора ми имам мениерова болест и сега пия бетасерк . Световъртежите си ги имам по-леки са но съществуват. Десетина дена нямам после 3  4 дни имам . Лекарят ми казва че процесът на лекуване ще е бавен . Така че се въоръжавам се с търпение и ще чакам . Кураж на всички   bouquet

Последна редакция: сб, 05 окт 2013, 17:57 от afrangina

# 718
На мен пак ми е лошо. Tired
Имаше няколко дни с почти отсъстващо "лошо" и днес пак!
Не знам вече какво да правя, явно никога няма да спра лекарствата, но защо ми е лошо дори когато ги пия?! Sad

# 719
И аз това не мога да си обясня. Да се натрупат , трябва време , но до кога ?

Общи условия

Активация на акаунт