"Наближава първата годинка на ДЕКЕМВРИйската дружинка!"

• 11 669
  • 271
  •   2
Отговори
# 90
Ето ни пак. Хапнали, преобути и в леглото... сега ако и заспи...  Praynig

Свиленче, оздравявай мило, че рожден ден идва. Трябва да се празнува, ан е да се боледува!  Hug

STASII Не сме на следния режим:
7.30-8.00 кърма
10.30-11.00 попара или рендосана ябълка, круша или сливи и нектарини (от фризера) с начупена вътре оризова или пшенична бисквитка. Това са едни блокчета от пресовани зърна без сол, захар и т. н.
12.30-13.30 месно или зеленчуково пюре, понякога с малко козе сирене.
17.00-18.00 пюре от сварени или печени плодове с малко елда, ориз, овесени ядки или просо
21.00 каша (до скоро беше с кърма, ама вече е с вода  Sad) с малко купешко плодово пюре за вкус
През целия ден и особено преди всяко хранене обаче се кърмим. Тя Зори веднъж суче активно, друг път само минутка-две (колкото да си утоли жажда ли, за кеф ли, не знам). Тя си решава кога и по колко.
И от време на време през деня предлагам да си погризква от въпросните оризови, пшенични или царевични бисквитки. За съжаление яйца и кравешки млечни продукти все още не ядем.

# 91
  • София
Адриана, аз съм родом от Русе, живеем там на "Видин" - между гарата и центъра точно, сигурно го знаеш. Цялото лято бяхме там с моите декемврийчета, дори от май месец, жалко, че още не бях влязла във форума, щяхме да се запознаем.
vmitkova, честито казване на "мамо" - това е усещане, което никога не се забравя. Хубаво, хубаво, хубаво...
Аз успях да кърмя моите - и тримата - едва до петия месец. Зор за повече, ама като няма - няма.

Последна редакция: ср, 28 ное 2007, 21:30 от Madam Mim

# 92
абе, дайде ми да си сравня часовника - вашите дечица освинват ли се още като ги храните? Поне питам кърмените...? Защото при нас е винаги  ooooh! цапаница, дрехите, всичко..., просто се скъсвам от пране и преобличане.... Cry

# 93
Каши сме яли 4-5 пъти, но умишлено не ги давам заради нишестето от което се дебелее.

Ако това беше вярно Алекс сега щеше да е 15 кг. (9.800 беше преди десетина дни) Единствената каша, от която евентуално се пълнее е банановата. От как съм захранила не съм пропускала ден без каша. Всеки ден яде оризова каша с пресни плодове. Слеобедната му закуска често също е каша (овесена, бисквитена...)
шаменет, преди малко смених всички дрехи на Алекс....той си беше направо за къпане де, имаше пюре по косата му, по миглите, веждите. Не винаги е така, но като се разлигави просто няма спиране.

Алекс се храни така :
АМ
Оризова каша + пасирани или настъргани пресни плодове
Пюре, месо + зеленчуци или само заленчуци. Комбинирах с обезсолена извара, но я спрях докато направим алергичния тест.
Каша или кисело мляко, но и това го спрях за момента.
АМ, много се радвам, че от седмица пие по 210 мл. До скоро пиеше 180 мл.....уж 180 де, оставяше повече от половината доза.

# 94
  • Sofia
Ние сме най-вече на мляко 3-4 пъти на ден по 180мл, следобед пюренце чисто зеленчуково или с месо  от скоро хапваме и бананче, сокче давам когато се сетя  Simple Smile общо взето сме назад със захранването но аз така си реших Peace Иначе сме в тежката категория почти 12 килограма на ръст82см #Shocked

# 95
ние се храним 4 пъти
закуска-попара,кус-кус
обед-пилешка супа,супа топчета,тел.месо с картофи и моркови,кюфтета в дом.сос....
следобед-АМ с бисквити,плодово кисело мляко
вечеря преди сън-АМ

# 96
  • София
pontes и shrew, много сладки снимки - малките мишоци по пишоци! Grinning

Май всички бебоци са пристрастени към кърменето с изключение на моя шишко! Смукне два пъти и тръгне да става - нищо общо с бебето от преди 4-5 месеца. И задължително в едната си ръка трябва да държи бибата.

шамЕнет тя Маги освен кърмата и пюретата много-много не ги иска, та обикновено лицето и косата са доста изцапани, но дрехите не толкова, защото й слагам голям лигавник, а ръкавите й ги вдигам до лактите, а масичката на столчето предпазва панталонките.

А иначе се кърмим от 9 часа вечерта до 7 часа сутринта и веднъж през деня към 13:30 часа преди сън, но на това хранене друго не давам, а само кърма. За сутрешна закуска давам пасирани плодове, а за следобедна зеленчуково пюре + сиренце когато се сетя да обезсоля. Embarassed А от вчера въведох и жълтък.

# 97
честит рожден ден на ива на elitza-elitza
щастливо детство и много да ви радва

# 98
shrew Прощавай за питането! Обаче какъв тест за алергии? Аз до колкото знам тестове се правят след 3-тата годинка. И педиатърката ни каза така. "Забранено било. Само в много тежки случаи". Така и не разбрах защо пък да е забранено. А иначе знам, че са крайно неверни и може да излезе позитивен резултат към агент, към който детето не е алергично и обратно - негативен, към агент който го дразни. Та затова и не я тестваме. Аз ли пак нещо не съм схванала или има някоя новост дето съм я пропуснала?  Hug

# 99
  • София
Честит Рожден Ден на Ива на elitza-elitza!
Да расте здрава и щастлива!

За нашата схема на хранане няма да говоря, че е едно...
шамЕнет и Нели се цапа много по време на хранене, но няма зависимост с кърменето според мен. Цапа се щото се храним 1 час и се чудя какво да направя за да хапне малко поне  ooooh!
Само да споделя, че откакто въведох жълтъка, сложен ли е в някое пюре - изяжда се без проблем  Party

Ще се пробвам да кача снимки преди да се е събудила Нели, че не сме се показвали от 2 месеца Simple Smile

# 100
Честит рожден ден на Ива! Да е жива и здрава -мъничка дамичка newsm51
Ядем: 8-8.30 кърма +попара
12.30-13 второто от кухнята (или месно пюре)+ 1/2 супа и 1/2 десерт( Shocked)
17.30-18  кърма+плодово пюре с бисквита, каша
21 1/2 супа от обяд и  кърма с бисквита
Ама не е ли много...-беше 9.400 на 11 месеца newsm78..
На всяко ядене става на прасе- добре, че имаме много дрехи- нон-стоп преобличане и пране...
Моля, влезте в темата за партито ,че има новости Wink
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=241895.msg5650971#msg5650971

# 101
  • София
Честит Рожден Ден и от мен на Ива на elitza-elitza!

# 102
Честит рожден ден на Ива на Elitza-elitza !!!
Много подаръци, много радост, здраве и мама и татко много да я слушат!

# 103
Привет от една рядко появяваща се тук мама.
Благодаря ви за пожеланията момичета.
Ето почерпка за първия ни рожден ден - творението ми от тази сутрин.
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=4600424
За съжаление много рядко влизам във форума, че в офиса нямам много време за това, а вечер докато се нарадваме с Ива една на друга и времето минало.
И двете сме добре, основния проблем при нас е яденето, т.е. не ще да яде и това е.
Както и да е, отсега ви пожелавам щастлив декември с много празници и весели рожденни дни на всички порастнали дечица.

Последна редакция: ср, 28 ное 2007, 17:06 от elitza_elitza:

# 104
Честит Рожден Ден на Ива на Elitza_Elitza
vmitkova- относно теста за алергии няма такова нещо че е забранено просто има два вида теста като единия е за малки деца като нашите а другия вече за деца над 3год. Ние правихме такъв тест на Марти дето е за малките но гадното при него е че трябва да се вземе кръв от вената което е много сложно и честно казано Марти се скъса от рев а на всичкото отгоре и два пъти го боцкаха щото неможаха да му намерят веничка #Crazy и какво се оказа?че Мартин има алергия към картоф, ябълка, домашна прах, плесен, кучета, котки и още някакви неща  Shocked а иначе теста е много надежден ако искаш повече инфо пиши ми на лични

Общи условия

Активация на акаунт