Витилиго 2

• 303 391
  • 1 182
  •   1
Отговори
# 435
sysi_a, в зелените орехи има точно йод. Да внимава все пак, мисля че може да се изгори кожата с йод.

# 436
Йода е силен дезинфектант, а все пак това не е инфекциозно заболяване. Задължително трябва да се разреди, за да не изгори кожата. Мисля обаче, че само ще оцвети кожата, едва ли ще има лечебен ефект. Ако търсиш мазила, има далеч по- ефективни.

# 437
  • пак там
Здравейте и от мен! Досега не съм писала тук само ви четях, но реших да споделя - съпругът ми има витилиго от около 2г, ползвал е витикс, елидел, еликсирите на Хлебаров ги пи и маза цяла зима, ефект не знам дали имаше, но не се забелязваха много, може би защото кожата е по-бяла през зимата, а от март месец насам станаха много бели. Но сега се маже със зелените орехчета и се замаскирват чудесно почти не си личат. Чудя се дали ако се мажат с йод ще има такъв ефект  Thinking Някой ако е пробвал да сподели.

Наложи ми се да дезинфекцирам една раничка с йод, и съм заспала, без да махна марлята - така че се сдобих с още едно сладко витилижко петънце. Така че внимавай много с йода.

# 438
Zna4i nqma da se probva iod - 6te si polzva oreh4etata, efekta s tqh e mnogo dobyr, no e samo maskirova4en  ooooh!

# 439
Кажете някой български онлайн магазин или аптека във Варна от където мога да си купя Витиколор или Дермаколор. Потърсих из нета, но не намерих.

# 440
  • на село
За Витиколор аз се обадих на телефона от сайта на Евромед, изпратиха ми Витиколора с наложен платеж. Ето сайта http://www.euromed.hit.bg/ProductspageEuromed.htm#body

За дермаколор също звънях на представителите в България, ето това им е сайта
http://kryolan-bg.com/catalogue/index.php?page=shop.browse&c … art&Itemid=32

но при този продукт ми казаха, че трябва на място да се определи необходимия нюанс,
за да пасне на кожата.

# 441
moje li da kaje6 orintirova4no cenite na darmacolor i samo v sofia li go prodavat izglejda dosta dobro moje bi nai dobroto na pazara

# 442
  • на село
Аз цени на Дермаколор не знам, понеже не си взех него, а  Витиколор.

Дермаколора е професионален грим, затова трябва да се напасне на цвета на кожата.

Предполагам, че не е по -малко от 60 -70 лв,   гледах го в чужди сайтове и в ибей цената му излиза към толкова.

# 443
Здравейте, прави ми впечатление, че доста от потребителите на Розалито ползват продуктите с Алое вера на Forever Livig Products и то с положителни резултати. Ако някой от вас е ползвал от тях моля да сподели за ефекта.
Един от потребителите (пак на Розалито) ми писа, че главата и лицето му са били на 98% побелели. Една година се е мазал с Елидел и имало страхотни резултати - голяма част от кожата му се е репигментирала.
Малко по-горе говорехте за елексирите на д-р Хлебаров. Който ги пие може ли да каже какъв е ефекта.
 Simple Smile

# 444
Zdraveyte! Iskam da se predstavaya, kazvam se Angel i nyamam zdravoslovni problemi po princip. Interesuvam se ot bolesta vitiligo ot izvestno vreme, tuy kato piyatelkata mi ima tozi problem i iskam da i pomogna da se izlekuva. Tya ve4e may e izgubila nadejda za uspeh, no az imam dosta 6irok krugozor na misulta i ne smyatam 4e ima bolest koyato da ne moje da se izlekuva. Po princip mislya 4e zabolyavaniya ne su6testvuvat, a samo inergien disbalans po edna ili druga pri4ina. Kakto i da e ne mi se durjat traktati .......ta iskah da vi popitam otnosno le4ebnoto gladuvane. Nyakoy probval li go e kato sredstvo za lekuvane na vitiligo? Az li4no go praktikuvam profilakti4no i sum 4el i 4ul informaciya ot purva ruka 4e ako se praktikuva razumno, uspe6no se lekuvat mnogo po tejki zabolyavaniya.No nyama kak da razbera ot li4en opit dali vuzdeystva dobre na pigmentaciyata na kojata. Ako nyakoy go e probval neka spodeli molya. Glavnoto koeto razbrah za tazi bolest vitiligo e 4e tova e bolest svurzana sus zamursyavaneto na organizma osnovno 4erniya drob a su6to taka i stres. Pri le4enie na bolesti s gladuvane, osnovnoto e 4e ne se lekuva bolestta a organizma kato cyalo. Zatova si mislya 4e moje bi tova bi bil klyu4a za re6avane na tozi zdravosloven problem......Moyata priyatelka(kazva se Edit i e ot Pol6a) e dosta negativno nastroena no si mislya 4e bih mogul nyakak si da ya nakaram da probva. Tya ne moje da si predstavi da ne yade za po dulug period ot 1 den hahaha. 6te pi6a pak kogato uspeya da ya ubedya da predprieme tova pro4istvane na organizma. 6te se radvam ako nyakoy spodeli info,mnenie ili opit otnosno gladole4enieto na vitiligo.
  Pozdravi ot men i ne se predavayte, 4ove6kata volya i vuzmojnosti  nyamat granici

# 445
Хубави неща си написал А4о, но голям зор да те прочете човек а тази маймуница.
Здравейте!
Искам да се представая, казвам се Ангел и нямам здравословни проблеми
по принцип. Интересувам се от болеста витилиго от известно време, тъй
като пиятелката ми има този проблем и искам да и помогна да се
излекува. Тя вече май е изгубила надежда за успех, но аз имам доста
широк кръгозор на мисълта и не смятам че има болест която да не може
да се излекува. По принцип мисля че заболявания не съществуват, а
само инергиен дисбаланс по една или друга причина. Както и да е не ми
се държат трактати .......та исках да ви попитам относно лечебното
гладуване. Някой пробвал ли го е като средство за лекуване на
витилиго? Аз лично го практикувам профилактично и съм чел и чул
информация от първа ръка че ако се практикува разумно, успешно се
лекуват много по тежки заболявания.Но няма как да разбера от личен
опит дали въздейства добре на пигментацията на кожата. Ако някой го е
пробвал нека сподели моля. Главното което разбрах за тази болест
витилиго е че това е болест свързана със замърсяването на организма
основно черния дроб а също така и стрес. При лечение на болести с
гладуване, основното е че не се лекува болестта а организма като цяло.
Затова си мисля че може би това би бил ключа за решаване на този
здравословен проблем......Моята приятелка(казва се Edit и е от Пол6а)
е доста негативно настроена но си мисля че бих могъл някак си да я
накарам да пробва. Тя не може да си представи да не яде за по дълъг
период от 1 ден хахаха. ще пиша пак когато успея да я убедя да
предприеме това прочистване на организма. ще се радвам ако някой
сподели инфо,мнение или опит относно гладолечението на витилиго.
  Поздрави от мен и не се предавайте, човешката воля и възможности  нямат граници

# 446
Това за "замърсяване" на черния дроб като причина за витилиго къде си го чел? За първи път чувам.
Лечебно гладуване не съм пробвала, не си спомням и някой от пишещите да е практикувал.

А приятелката ти, дори и да я убедиш да прави нещо, за което тя не мисли че ще помогне, едва ли ще има ефект.
Няма панацеи според мен, но положителното мислене винаги помага Simple Smile.

# 447
  • Стара Загора
Здравейте!
Аз съм на 23 г. и имам витилиго от 3 месеца.Тепърва започнах с лечението и имах доста големи надежди, че нещата ще се оправят, ама колкото повече чета и се интересувам толкова повече губя надежда.
Първоначално ми изписаха Елидел, но аптеките ,в които го открих и където разговарях с фармацевтите разбрах, че никак не бил ефективен и не давал резултат при лечението на витилиго.И така не го взех.Една аптекарка ми препоръча да потърся Витикс, каза ми, че преди време този крем помогнал на нейн приятел да се отърве от петната.Сега пия Витикс таблетки и се мажа с крема. За сега няма резултат. Cry Cry CryОнзи ден се загледах в състава на Витикса - ами то само витамини и екстракт от пъпеш е основната съставка.Та сега взех и да се мажа с пъпеш.Някой пробвал ли е нещо такова????
Незнам ако хапвам пъпеш и се мажа, и ако допълнително пия витамини май ще ми излиза по евтино.....
Крема ми стига за месец -50 мл. те и таблетките са на ден по една и те са за месец.А общо са 115 лв.
Четох за Протопик и реших да го пробвам.Само че не го намерих по аптеките и ми казаха, че нямало внос.Даже някъде не го бяха чували....Та мои познати се свързаха с лекар от Германия и той  ми го изписа /понеже само с рецепта се продава/.
Сега ще започвам да се мажа с него, но чета в упътването, че много дразнел кожата, появявало се парене, зачервяване.Някой, ако го е ползвал моля да сподели има ли нещо такова.
Моята кожа си е много чувствителна по принцип и се страхувам да не влоша нещата още повече.

# 448
Здравейте казвам се Ели и съм на 26г. преди малко се върнах от лекар и ми откриха Витилиго много съм притеснена. Всяка година ходим на море, миналата ми излезе едно петно, но не му обърнах внимание, но тази година по време на почивката през третия и четвъртия ден от слънцето ми се появиха още няколко петна. Лекарката каза, че е витилиго и ми изписа витикс таблетки и мехлем, не ги намерих в аптеката, но ги поръчах. Смятам  утре да отида на друг кожен да видя какво ще ми кажат. Незнам дали не ми се появиха от слънцето. отговорете ми нещо каквото знаете ще Ви бъда много благдарна. До скоро

# 449
  • Стара Загора
В този форум има доста информация за витилигото и лечението му.Просто прочети темета.Това е автоимунно заболяване, трудно се лекува, има доста мехлеми, кремове и хората са описали какво са пили и с какво са се мазали, кое е дало ефект и кое не.
Просто прочети.Аз лично в момента пия Витикс и ползвам крема- ефект няма, НО ВСЕ ПАК ГО ПОЛЗВАМ САМО ОТ МЕСЕЦ.Това е от мен.Успех в лечението....

Общи условия

Активация на акаунт