До ЯНУАРИ няма време, коремчетата вече са големи!

• 13 625
  • 277
  •   1
Отговори
# 165
Валя шашна ме!
Но въпреки всичко, горе главата!  Hug
Ще видиш, че бебчето е добре, все пактеб съм те запомнила като мамчето герой, помня в началото на бременноста ти през какво премина, така че вярвам, че и този път всичко ще е ок
стискам палци и успех мила  Praynig  Praynig  Praynig

# 166
Валя, и мен ме шашна! Как така по 6 движения всеки час? Аз през деня почти не го усещам бебето, но вечер като ме зарита и имам чувството, че хич не спи. Тук ми бяха дали едни указания за движенията, но на тях пише, че трябва да усетя 10 движения преди обяд или ако не съм усетила нищо да легна след обяд и да броя до 5-6 движения.

# 167
Мерси момичета, просто смятам, че тук се презастраховат. Още повече, че като бях на озни апарат, движенията се чуват, но аз просто не ги усещам. Дадоха ми един бутон в ръката, да го натискам при всяко движение, което усетя. Чувам, но не усещам. Явно комбинацията от предна плацента и малко сланинки ми пречи. Оптимист съм и считам, че всичко е ок. Ако не беше те си казаха от началото, че ще ме оставят в болницата. Утре ще се види.

# 168
  • София
Аз само да се отчета , че като жабата съм се разчекнала хем умна, хем красива, т.е. и при Вас, и при близнаците , че и при проблемното и все някъде съм пропуснала да се запиша.

Та значи, имам дата за секцио за 18.12 в Тина Киркова , с док Стаменов ще раждаме, а малкият ми близнак е 2562г., големият е 2947г.

Стискам палци на Валя , всичко да е ОК и да си изкараш бременността в къщи. И аз мойте почти не ги усещам през деня, но т.к. сме нощни птици стане ли 23ч. ела да видиш какви са салта и как ми се променя корема. Така че споко Hug Hug Hug

# 169
Валя- стискам ти палци! Сигурна съм,4е вси4ко е наред и како казваш се презастраховат. В Канада до 20-та седмица не ни смятат за бременни, а след това запо4ват да се презастраховат и преиграват.
Вси4ко ще е наред ще видиш, особено щом бебенцето си мърда. Току така няма да те оставят на мира без да са абсолютно сигурни, че вси4ко е наред, то така и трябва да е. Утре им вземи акъла и хич не им се давай.
Стискам палци:)

# 170
Здравейте, симпатяги.
@Валя, спокойно, и аз съм така. Усещам го бебока сутрин рано (затова не спя в момента: вълнуващ се корем + газове + киселини =    morning), следобяд и вечер най-много. На мен пък ми казаха 10 активни движения на ден. И според мен се презастраховат, направи си още изследвания, преди да им позволиш такива драстични "мерки".

Иначе аз да се отчета - бях на преглед вчера, всичко е наред- 2400 е бебчо вече. Доки каза, че са му пораснали атрибутите Joy Този път по-малко е наддал, аз се бях шашнала, че с тва темпо  ще родя слонче. Simple Smile То да е живо и здраво, пък... Обаче яко дърпа от мен тоя юнак. Преди месец и нещо почнах да пия Ферофолгама, защото хемоглобинът ми беше 109, сега е 103. Cry. Така че още си замезвам с Матерна, желязо и Магнерот.

Относно подаръците - купихме количката (от майка ми), утре ще взимаме креватчето (подарък от свекърите), мъж ми се прави на герой и иска сам да го сглобява - голям смях ще падне (добре че не чете тук Grinning) Бабите-мераклийки са отделили пари за всичко, за нас май ще останат само памперсите и козметиката и малко дрешки (защото пък приятели ще ни дават от тяхния бебок, половината са необличани) Аз нямам нищо против.  Stuck Out Tongue

За праха за пране - не съм купила още, чета и преценям, сигурно ще е бебешки Персил.
Хайде стига съм писала, че никой няма да ог прочете, ако продължавам.

# 171
  • София
ДОБРО УТРО

New Valia, аз също мога да кажа, че не усещам по 10 движения на всеки час. В моите 2 книги за бременността пише, че трябва да са поне 10 за целия ден. Ще ти стискам палци всичко да е наред.
Днес и аз съм на консултация, да видим какво ще каже доки.

ЖЕЛАЯ ВИ ХУБАВ ДЕН БЕЗ ИЗЛИШНИ ПРИТЕСНЕНИЯ И НЕРВИ  Hug Hug Hug Hug

# 172
  • Карлово
Валя, аз също не усещам бебето, само ако легна, тогава го усещам. Дано всичко е наред! Hug
Елеонора, виждам, че си се поуспокоила. А и момичетата са ти дали добри съвети. Още и от мен. Можеш с доста скромна сума да посрещнеш бебо, по 4-5 бодита, ританки и гащеризончета, креватче, количка, памперси и си готова. Аз си бях направила едни огромен списък за подаръци, то не са само роднините, ами и приятелите като започнат да идват, няма нищо срамно да им кажеш какво искаш, вместо да събереш 20 непотребни дрешки и играчки, например. Grinning Стерилизатори, скъпи помпи и разни други екстри на новото време-можеш и да си ги спестиш. Че ние как сме израснали без такива неща. Ще видиш, че като се роди бебето всичко ще си дойде на местото и това ще ти се струват бели кахъри.
За обменната карта-моята си е в мен от самото начало. И си я нося на всяка ЖК, така че нямам идея, кога би трябвало да ви я дадат.
Имам въпрос към шофьорките:  шофирате ли още и докога мислите да сте с колата? Има ли някакъв законов срок, в който трябва да спрем. Не че не мога да излъжа катаджиите в кой месец съм, ама поне да знам. Аз и преди, и сега не слизам почти от колата, пък и не ми пречи на коремчето.
И ето мненията на Бу и на Хедра относно ограничаването на храните при кърмачките
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=244780.msg5720221#msg5720221
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=244780.msg5722327#msg5722327
Звучи доста успокоително, нали? Grinning

# 173
Вале според мен няма за какво да се тревожиш, сега ми припомни аз като лежах за задържане и като сутрин, на обед и вечер като ми слушаха тоновете на бебето.Значи спукваше ме от ритане това бебе..легнех ли с тоз апарат да му слушат тоновете и край..като че ли заспива.Или като че ли го хваща страх да диша..И аз се бях уплашила..че не мърда..на няколко записа нито веднъж не мръдна а на останалите само веднъж.И сега си има много силни и чести движения обаче много зависи..какво консумирам..примерно ако пия кола ..ям слако..или газирани напитки въобще и елате ме вижте..енергия до шия. Mr. GreenПък и вече ставаме големи нали..би трябвало малко по малко да му намаляват движенията все пак му става тясно Thinking
Забравих да Кажа Добро Утро бе Heart Eyes Черпя с ментов чай и мед Grinning
микки - аз не съм казала че искам някакви си скъпи неща..аз говоря за най-потребните.Нито ми е притрябвал стерилизатор или най-скъпата помпа за кърма..или каквото и да било там ..както казват всички не е важно с какво ще го гледаш това дете ами дали ще му дадеш достатъчно обич и внимание, другото са бели кахъри.Но стига по тази тема аз вече съм се разбрала с мъжо  Stop

# 174
Valia, дано всичко е наред, сигурна съм, че щом не усещащ нищо нередно, занчи е добре бебо, ама как ви шашкта там, тука не можеш да ги накараш да ти обърнат внимание, а там ви препарират постоянно с разно предположения страшни. Горе главата!
Аз пък да ви кажа усещам сигурно по 10 движения в рамките на 5 мин., мойто не спира да се протяга, честно ви казвам, сигурна съм, че ще ми пробие пъпа, някой път ме боли, после ме е гъдел, като луда съм. Rolling Eyes
pitia, много големи са твойте дечурлига, сигурно много ти тежат, но е голяма радост, момче и момиче, супер, дано всичко мине нормално.
Аз днес съм в съмнително добро настроение, сигурно защото е петък.
Приятен и лек ден на всички! Hug

# 175
Имам въпрос към шофьорките:  шофирате ли още и докога мислите да сте с колата? Има ли някакъв законов срок, в който трябва да спрем. Не че не мога да излъжа катаджиите в кой месец съм, ама поне да знам. Аз и преди, и сега не слизам почти от колата, пък и не ми пречи на коремчето.

Аз шофирам все още, дори по-често от преди. Докато ходех на работа се налагаше с трамвай, защото няма къде да се паркира в центъра на София, но сега съм с колата по цял ден. Слагам си и колан. Единственото, което ще ме спре е ако опре корема във волана така че да не мога да го въртя.

# 176
Добро утро  kaffeetrmker_2
Аз пък искам мааалко да ви повдигна коледното настроение, вчера се разхождахме с милото след обяд и едно от нещата което напазарувахме е коледната украса, играчки гирлянди, светлинки, звездички....красота и вечерта познайте какво направих - окрасих елхата / имаме си естествена, която е засадена в пластмасово кошче, което овивам в гирлянди и става страхотно. Като пуснах всичко светлинки и грейнах, никога до сега не съм се радвала май така  newsm78
Имам и придобивки купихме си одеалце и пелена - плетена, възглавнички, чаршафчета и т.н. леглото ни е поръчано а всичко останало ще купим в понеделник от В.Търново - имало нов магазин "Лъкиленд" бил доста голям на 3 етажа с всичко за бебоците от 0-15години.
Щях да забравя, времето вчера беше хубаво и след като си поболедувах малко милото реши да се смили над мен и ме заведе в зоопарка. Беше много хубаво, не ни е голям зоопарка но си имаме лъвове, мечки, елени, сърни, диви прасета, щрауси, муфлони които пипах, защото бяха пуснати- те са нещо като овце, само че са по дребнички и с голеееми рога мъжкарите  Laughing
абе весело беше.
Пожелавам ви много приятни емоции днес и ....възползвайте се максимално от малкото време което ви остава до срещата с бебчо!

P.S. Микки мерси за инфо-то, мнооого ми олекна, и наистина много е успокоително да знаеш,  че дори и да си хапваш от време на време по нещо "забранено" не е болка за умиране.

Последна редакция: пт, 30 ное 2007, 09:24 от ani4kata86

# 177
Добро утро и от мен!
И аз да се оплача - подуват ми се краката и то предимно вечер, та тази сутрин ходих да правя изследвания. Дано са добри и да нямам албумин Praynig.
Валя, не се притеснявай! Всичко ще се оправи, ще видиш! Peace И мойто не прави толкова движения - даже много по-малко - през деня почти не го усещам, вечер като легна на дивана пред ТВ-то почва да рита, но като заспя, а и през нощта като се събудя също не го усещам. Гледах го в неделя на УЗ и всичко беше наред.
Микки аз си джиткам колата, не мога без нея - мързи ме. По закон никой не може да ни забрани, така че  newsm01.

# 178
  • Варна
Момичета нещо съм притеснена, от вчета вечерта на съм усещала бебока....за нощес не гарантирам! Какво правихте че да ги разбутате бебетата, да пробвам, вече ме обхваща параноя!

# 179
  • София
New-Valia И аз съм като теб - доста от движенията не ги усещам. Когато усетя, викам мъжа ми и гледаме. Корема ми се мърда, а аз нищо не усещам  Shocked Това все пак е по-добрия вариант - малката се мъчеше да се обърне до самото раждане и се чудех - през устата ли ще раждам или ще ми сцепи корема и ще си излезе сама. Луда ме правеше през последните два месеца.
Стискам палци всичко да е наред и със следващите изследвания и чакам да се похвалиш  Flutter

микки Миналия път отстъпих на мъжа ми и спрях да карам в деветия месец. Този път не смятам и това да правя - ако нещо има да става, то поне нека от мен зависи  Naughty Ще си карам до последно. Въпреки това има промени с тумбата. С мъжът ми караме на един зъб разстояние - при мен седалката е по-напред, при него - по-назад. Онзи ден сядам да карам след него - седалката ми е ОК. Чудя се аз, но решавам, че той не я е местил. Вчера я дадох на един колега да я мести /нямаше места за паркиране пред офиса, така че я тропосах на лошо място и сдадох ключовете на тези, на които им пречи/. Говорим си с колегата, след като я е преместил и той също отбелязва, че седалката като никога му е по мярка /той и преди е местил колата/.  Явно тумбата си взима своето; или краката ми са се поудължили - докато родя. сигурно ще ставам за "маникенка"  hahaha hahaha hahaha Joy Колан и аз слагам - постоянна тема за спор с любимия през последните два месеца. Чувствам се някак гола и незащитена без него  Embarassed През уикенда, когато кара той, пестя скандали и отстъпвам. Но когато съм си само аз  Laughing

Илияна, аз пия една кока-кола като не го усещм и после стой та гледай... Разбива ме!

Общи условия

Активация на акаунт