~::~ООН по арабски с бурни дебати и дискусии~::~44

• 18 610
  • 282
  •   1
Отговори
# 180
ПРИНЦЕС  в кой университет следваш?
КАТЕ  дадох и скайпа ти,и ти пуснах пълномощно 4акам после ок
тя също е женена за кюрд,така 4е ще имаш ихфо от 1ва ръка,освен нея имало още 3 бг там
поканих я дано се престраши и влезе

# 181
  • O.A.E./ Пазарджик
Дезърт, къде прочете, че е азърбейджанец newsm78 аз знам , че е британец. И на мен ми харесва много Peace
http://www.samiyusuf.com/home/index.htm

Лиле, Голяма тема захванахме. Надявам се , че не си мислят другите , че се караме Peace
Fatwa, чета аз, че Корана ми е на английски и много бавно го чета. Но има много различни тълкования и ти го знаеш. Въпрос на избор е на кого да вярваш. Ето ту има една, в която се казва, че е добре да се празнува РД на пророк Мохамед, за да се помнят делата и мъдростта му  Simple Smile Да се пазят "традициите" .
http://www.sunnah.org/ibadaat/islamonline_mawlid_fatwa.htm
Така, че май четем от различни източници. Няма смисъл да се убеждаваме кой е прав. Важно е наистина да сме в хармония със себе си и с живота си както е свеар. Има кой да ни съди Peace
Дай да се разберем с стеб кога ще се видим да си поиграят децата. Аз на Зайед на рожденния ден ще те поканя, пък ти, ако искаш ела Joy
В ислямските центрове и на мен не ми се ходи заради грозните неща, които стават тук след "11 септември". Много неща стават покрити. Знаеш ли колко центъра се закриха, колко имама арестуваха, колко хора седяха в затвора само за това, че са създали Ислямски центрове? На мъжа ми се размина на косъм, Слава Богу. Брат му не може да преподава вече. Пенсионираха го на 40години #Cussing out Само за да затворят устата на американците.
Добре, че шейховете се грижат за хората си и не позволиха да ги екстрадират. Praynig

Каквато и религия да изповядва човек си е между него и Бог.

Вили, сега знаеш какъв е рахат с тия абаи. А хората ни съжаляват. Щото не знаят колко пъти съм ходила по пижама отдолу до магазина hahaha
Много еснафи се навъдиха. Нямат 5 стотинки милите, а се фукат с нови мобифони и парцалки....И си мислят , че Манго и Зара са бутици Mr. Green
Оф.
Да сме живи и здрави само.
Зайед е с 10.5 при минимум 11-13 за неговата възраст. Утре ще знаем от какво е, но все си мисля, че е от липса на храна- не яде редовно в последно време, като  от месец и повече -много малко. И много намали плодовете.
Ще го оправим Praynig
Отивам да си хвърля един душ и ще ви видя снимките.

# 182
МАРИЯ  споко ние на ДАЯНА успяхме да го вдигнем и задържим на 10.1 и беше празник,така 4е не се притеснявай нещо временно ще е не толкова нисък

# 183
ПРИНЦЕС  в кой университет следваш?
КАТЕ  дадох и скайпа ти,и ти пуснах пълномощно 4акам после ок
тя също е женена за кюрд,така 4е ще имаш ихфо от 1ва ръка,освен нея имало още 3 бг там
поканих я дано се престраши и влезе

В Шуменския  Sick

А мога също така да кажа за повече информация за себе си. Не съм мама, но причината да съм сред вас се дължи на големия ми интерес към арабския свят. И имам връзка с арабин от 2 год. и половина. Беше сериозна, даже планувахме женитба, но заради несъгласието и предразсъдъците (въпреки, че аз съм туркиня и също съм мюсюлмака алхамдуллиля като него) на мои близки и роднини се провали всичко (поне за сега)....но нищо не се знае...ние все още се обичаме и ако Аллах реши, ако е писано ще се съберем инш Алла.
Много е неприятно, когато се намесят в една връзка странични хора.
На мен също баби и лели и всякакви са ми чели конско заради връзката ми с него. И съм слушала разни сценарии, как като се оженим той ще иска да ходим в неговата страна и как повече няма да се върна от там или ще се върна без деца. Как щял да ми направи по 10 деца....как щял да има и други жени..... как щял да ми сложи фереджето #Crazy #Cussing out Много се изнервям на такива хора с предразсъдъци.

# 184
Марси, добре завърнала се миличка, слава богу че всичко е минало добре и звучиш бодро!

Според уикипедията, Сами Юсуф е с азербайджански произход, роден е в Техеран (иран), но е отрасъл във Великобритания.

http://en.wikipedia.org/wiki/Sami_Yusuf

И за много харесвам песните му, действат ми някак си успокояващо.

Момичета, много сте сладки Вие и децата Ви, пак се убеждавам какви "съкровища" се получават от смесените гени  Peace

П.С. Сега видях, че и принцесата е пуснала същия линк Wink

# 185
Дезърт, къде прочете, че е азърбейджанец newsm78 аз знам , че е британец. И на мен ми харесва много Peace
http://www.samiyusuf.com/home/index.htm

mariabutti По принцип доста отдавна, когато нашумя в Турция, бях гледала в едно предаване и споменаха, че е от азербейджански произход, но токущо потърсих из нета и намерих това: http://en.wikipedia.org/wiki/Sami_Yusuf

Оф, дечицата ви са мн сладки мааш Аллах. Не мога да им се нагледам. Да ви са живички и здравички!  Heart Eyes

И честит рожден ден на Лили със закъснение! Пожелавам ти всичко най-най...  newsm59

# 186
Радвам се че намерихте златната истина момичета  bouquet

Другарче наистина са прелест тези абеи  ,макар че мароканската жилбаба и малко по издаваща  защото има джобове и цепки отстрани но да си купиш абея не е проблем ако имах възможност бих ти изпратила за празниците но уви приеми само   bouquetза сега
 да ви предложа една песничка която и по рано са пускали момичетата какво ме наведе на нея  Sick
Снощи когато сложих на гърнето Мохамед Амин в 3ч  през нощта да пиша изведнъж ми запява  Я тайба ,я тайба http://www.youtube.com/watch?v=QWtG5s9YdeI&feature=related

# 187
Някой да си спомня преди няколко години по Манар т в  имаше един сериал за Раждането но Исус,мир ему  и филмът е от много серии   На фона на раждането се разказва и за времето ,за молитвения мабет в Кудс   където е бил и замъка на Сулейман ,за което стана въпрос в палестинската тема  и където сега се намира джамията около която се разгарят и много палестино израилски спорове и където евреите сега търсят неговите останки и под джамията са направени огромни разкопки Разгара бе преди няколко години когато Шарон влезе в тази джамия
Е то този филм Това е първа серия но ако ви хареса можете да си изберете и останалите  серии http://www.youtube.com/watch?v=66pLc_yMNAg&feature=related

# 188
Абе и във вестника пишеше,че Сами е иранец,но живее в Лондон.Аз пък не го харесвам.Ако беше толкова набожен,колкото се прави,щеше да знае,че инструменталната музика е харам,ама хайде Twisted EvilМъжът ми го слуша в колата.По-добре него,отколкото арабски поп-фолк,че гърлите вече прекаляват със сексуалните послания Rolling Eyes
Иначе има един хор от филипинци-момчета:тяхната музика,т.е.пеене вече е халал,но не знам как се казват.Гледала съм ги по Huda tv(ислямски канал на английски)

Миме-айде в четвъртък,много ми се излиза!Веднага ти давам Коран на български-да си го преснимаш,че на английски е трудно и аз заспивам EmbarassedПревода е на Цветан Теофанов-най-добрия,но с малко обяснения(но пък бързо се чете).
Иначе ти си ме кани на Р.Д.-ще дойда Peace

АниСим-и аз винаги отбелязвам колко са хубавки дечицата от смесени бракове.Днес се радвах на сладурките на Марси и на Хариет-така съм си мечтала за къдравко момиченце,ама не се получи.Точно косата и на двете е по към моята.

Верно-в БГ си викат-ония са се почернили и забулили,ама е супер спестяващо и ако ти се наложи да бързаш-мяташ тънката абая,може да пропуснеш да се срешиш даже и никой няма да забележи GrinningСъщо никой няма да те обсъжда колко ти е голям задника и колко си надебеляла след раждането..
В Бг много се робува на ,,мода,,а то пък една мода ShockedИ съм забелязала следния парадокс:колкото повече една жена се разголва и прилича на к**ва,толкова повече е респектирана,наричана ,,готина,, и обект на завист. SickПодобно нещо е и при младите мъже:колкото по-мускулести и с ,,маркови,,дрехи-толкова по са търсени гаджета.Тва,че нямат един лев спестен и лъскавия телефон е на изплащане няма значение..Питайте ме защо не искам децата ми да живеят в БГ!!

Иман:не си попаднала на подходящия курс за теб.Има такива с европейки,австралийки и там никой няма да ти завижда колко си бяла и т.н.Но дори и да ходиш на лекции не е 100% сигурно,че учителката няма някакви нейни си убеждения и т.н.Та по-добре да си набавиш хубави книги (от изд. Дурассалам)например и да се ,,образоваш,, сама като за начало.
И на всички искам да кажа:религията не бива да се наследява от родители,съпрузи,а да се открива самостоятелно и евентуално да се обсъжда..Моето хабиби научи много неща покрай мен,свекито също Simple SmileКимат и се съгласяват-то като им цитирам Бухари и Муслем нямат избор Wink
Дезърт Принцес:не сте ли скъсали с твоя ,,арабин,, newsm78Много лоша репутация имат те в БГ.Странно ми е,че сте от една религия,пък семейството ти не го приема.А за турчин от Турция дават ли те или само за българин от турски произход?Моя братовчедка се омъжи за момче от турски произход и всички му викат ,,турчина,,-много ме е яд,но какво да им говоря Tired
Мерси Свеър-много интересно!

# 189
  • O.A.E./ Пазарджик
Мъжа ми ме посъветва да не говорим много, много за тия неща, защото самия Пророк е казал-

'Господ е "дал" закони, които трябва да се спазват и граници, които не трябва да се прескачат и  действия, които са забранени. И неща , които не са споменати, които са милост към нас.
'Така,че не е нужно да се "рови", ако не е споменато. "
Един от най-големите грехове е да питаш за нещо, което не е споменато като забранено.
Така, че дайте да ги оставим тия разговори за хората, които изучават Коран, които цял живот се занимават с тълкуването му. Защото е имало случаи в историята, когато е питано за нещо такова и хората са се изплашвали и се е  забранявало.
Никъде в Коран не е споменато какъв да е цвета на абаята или дали трябва да носиш абая например. И много други примери...

вече отивам да си гушна съпруга Laughing лека!

# 190
  • O.A.E./ Пазарджик
Лилия, ще се чуем Peace

# 191
ПРИНЦЕСА защо не ни покани в новата тема Crossing Arms newsm78,оба4е те разконспирирах Laughing

# 192
mariabutti  не го оставяй твоя сладур без плодове Simple Smile. давай му поне тези които обича.

аз моите все гледам някой плод или зеленчук да им пъхна в ръката или в устата  Wink...големите даже сами си искат понякога вече.
а за това че нямаш много време за него в момента е така с малко бебе.Но скоро пак ще си влезете във вашия ритъм,бебката расте и ще става по лесно ,даже ще започнат и да си играят заедно. Peace

# 193
ПРИНЦЕСА защо не ни покани в новата тема Crossing Arms newsm78,оба4е те разконспирирах Laughing

Оуу да  ooooh! пропуснах да ви поканя. Така се развихрих да търся теми из нета за Турция.

Та да ви поканя сега по турската: Буйурун ханъмлар  Laughing - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=246076.0

# 194
Верно-в БГ си викат-ония са се почернили и забулили,ама е супер спестяващо и ако ти се наложи да бързаш-мяташ тънката абая,може да пропуснеш да се срешиш даже и никой няма да забележи GrinningСъщо никой няма да те обсъжда колко ти е голям задника и колко си надебеляла след раждането..
В Бг много се робува на ,,мода,,а то пък една мода ShockedИ съм забелязала следния парадокс:колкото повече една жена се разголва и прилича на к**ва,толкова повече е респектирана,наричана ,,готина,, и обект на завист. SickПодобно нещо е и при младите мъже:колкото по-мускулести и с ,,маркови,,дрехи-толкова по са търсени гаджета.Тва,че нямат един лев спестен и лъскавия телефон е на изплащане няма значение..Питайте ме защо не искам децата ми да живеят в БГ!!

Дезърт Принцес:не сте ли скъсали с твоя ,,арабин,, newsm78Много лоша репутация имат те в БГ.Странно ми е,че сте от една религия,пък семейството ти не го приема.А за турчин от Турция дават ли те или само за българин от турски произход?Моя братовчедка се омъжи за момче от турски произход и всички му викат ,,турчина,,-много ме е яд,но какво да им говоря Tired

Ох как ми се ще да имам възможността да облека абая и да си сложа хиджаб...мечта ми е да се разхождам така в мюсюлманска страна. Много е красиво.
А момичета ако знаете някакви линкове с най-различни начини за завързване на кърпите давайте насам, че мн искам да се науча.  Simple Smile

А това относно "модата" в България съм съгласна напълно с теб. В момента тук е модерно точно да изглеждаш като к....  Sick #2gunfireИ подражават на "поп-фолк" певиците. И за големи пички се водят тези които са сменили поне 10 броя сексуалну партниори...абе луда работа...мн се нервя...   #Cussing out Понякога се чувствам толкова различна и много често си мисля, че въобще не съм за тук..  Confused

А относно връзката ми с хабибито... се разделихме ...той вече не живее в Бг. Замина именно заради несъгласието на родителите ми. Не иска да се оженим без родителското съгласие и благословия. През лятото си дойде пак и последно решихме да продължим и времето ще покаже какво ще стане..може би наще ще ги обедя някой ден. Пък и вече не знам честно казано какво искам..той там, а аз тук..тя вече стана една никаква връзка, но все още си го обичам...   Blush
А за репутацията на тукашните араби незнам нищо, но моя специално беше доста религиозен и родителите му бяха свестни хора, а майка му беше много мила жена...мн се харесвахме с нея. Най-мн ме е яд, че няма да мога да имам такава мила свекърва като нея..  Cry Мн я обичах. Но какво да се прави, явно не  е било писано. Но не сме се отказали напълно все още един от друг, което ме кара все още да имам малка надежда.

А наще са против, защото имат лоша представа за арабите и то най-вече в бг. Просто имат мн предразсъдъци, а трудно бих могла да ги убедя. А относно връзка с турчин от Турция предполагам, че също няма да са мн доволни, защото тукашните турци в сравнение с турците в Турция имат различия в разбиранията и гледните точки.

Общи условия

Активация на акаунт