Цветята веч' зимуват,цветарките не спират да умуват...... (19)

• 22 553
  • 473
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Е, жалко Sad

Тогава да попитам пак за Спатифилума ми - купих го, пресадих и започна да вехне. Уж не е капризно цвете, но какво стана, защо така?

# 166
  • На края на света !
ти сега ли си го купила ?
Ако е сега си го купила ,не е трябвало да го пресаждаш ,сега не е времето за пресаждане освен ако не е наложително Peace

# 167
кокоса трябва да е известно време във вода сле което се поставя в саксия по начина ,който е даден на снимката,но трябва да е много топло за да покълне Peace

манго аз си посадих от костилка ,,но Ася казва че костилката трябва да е пукната ,при мен стана и без тази екстра явно късмет и добри условия Peace

За Авокадото е дадено ,по напред в темата снимков материал за захващане с клечки ,но моя опит показва ,че пак се захваща като си го засадиш направо в почвата Peace

Бананче се захваща от специално закупени семена ,които си ги засяваш направо в почвата и от издънки на друго коренче

киви или актинидя се захваща от резник ,може и във вода докато пусне коренче ,може и засята направо в почвата както се хваща лозница Peace

Това знам аз ,ако някой има други предложения нека ги сподели Hug

Благодаря!  bouquet

Искам да попитам колко време се държи кокосът във вода, преди да се премести в саксия? На колко топло трябва да се държи. Вкъщи нормалната температура през деня е 20-24 градуса. Достатъчни ли са?  Може ли да се засади през други сезони?
Много съм се навила да си засаждам кокос и всички останали, но ще действам едно по едно.  Simple Smile

# 168
Връхчетата на спатифилума ми взеха да почерняват, не само връхчетата, но и по самите ръбове на листата. Започва с ярко жълто и свършва до много тъмно кафяво. Какво му е?
Да не би да го преполивам? smile3518

# 169
  • Русе

Благодаря!  bouquet

Искам да попитам колко време се държи кокосът във вода, преди да се премести в саксия? На колко топло трябва да се държи. Вкъщи нормалната температура през деня е 20-24 градуса. Достатъчни ли са?  Може ли да се засади през други сезони?
Много съм се навила да си засаждам кокос и всички останали, но ще действам едно по едно.  Simple Smile

няколко поста по-нагоре, Чародейка е отговорила- около седмица във вода

# 170
Ок, благодаря! Уж чета всичко наред, но това съм го пропуснала Rolling Eyes

Ще си купя два ореха и ще пробвам. Пожелайте ми късмет newsm17

# 171
  • На края на света !
и аз ще си купя още един орех ,единия от които ще запазя за по топлото време ,а с другия ще пробвам при зимни условия  вкъщи Peace
пожелавам ти сполучливи опити с всички растения Peace

# 172
Аз да се похваля,че лимона,или мандаринката(незнам кое къде бучнах Embarassed) ми е поникнал! Grinning
Като се заредят батериите на фотото ще ви го покажа! Peace

# 173
  • София
Ако е сега си го купила ,не е трябвало да го пресаждаш ,сега не е времето за пресаждане освен ако не е наложително Peace

Да, купих го преди месец. В магазина ми казаха, че няма проблем да го пресадя ...
Ох, все ще съсипя нещо...
И папрата, който си купих изсъхва, а хем го държа в банята, но листата му вече са почти сухи и опадали. Cry

# 174
и аз ще си купя още един орех ,единия от които ще запазя за по топлото време ,а с другия ще пробвам при зимни условия  вкъщи Peace
пожелавам ти сполучливи опити с всички растения Peace

Благодаря,мила!  bouquet

Да се похвалиш след време със здрави растения.
И аз ще пробвам още днес, макар че е хладно в апартамента.
В колко вода трябва да го поставя? ДА е потопен до половината ли?

# 175
Кажете на какво ви прилича?
Лимон или мандарина??? newsm78

# 176
На мен ми прилича на палмичка от фурма.

# 177
Няма как да е палма,защото бучнах само семки!
Фурмите ми са в голяма саксия... Peace
Със сигурност не е палма!

# 178
  • На края на света !
естелия просто го сложи в съд с вода  Peace

Да, купих го преди месец. В магазина ми казаха, че няма проблем да го пресадя ...
Ох, все ще съсипя нещо...
И папрата, който си купих изсъхва, а хем го държа в банята, но листата му вече са почти сухи и опадали. Cry
незнам защо са ти дали такъв съвет  newsm78,след като растения се пресаждат напролет и есен ,а също копувах по това време растения ,но ми казаха ,-нали си знаеш че не се пресаждат сега ,чак напролет Peace
на мен на нищо ,по скоро наистина на фурма ,но тя би трябвало да е с по тъмни листа, Peace

# 179
Тогава е тревичка някаква.
Цитрусите нямат такива листа Peace.

Общи условия

Активация на акаунт