Цветята веч' зимуват,цветарките не спират да умуват...... (19)

• 22 562
  • 473
  •   1
Отговори
# 150
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Лоша новина- лукувиците в градината са ми покарали  Confused

# 151
И аз гласувах.
Моето коледарче не ще и не ще да цъфне... Crossing Arms  Дали да не му бутна едно противозачатъчно хапче( четох в Наш Дом някакви хитринки,че на теменужките като им се сложело 1 хапче и се скъсвали да цъфтят)..... newsm78 .Какво ще кажете а?

Сменяла ли си му пръстта скоро? ...ако не си- направи го , премести го на по- светло и леко студено ...коледния кактус не обича да му е много топло ...

# 152
Това за противозачатъчното хапче за първи път го чувам, но ако е вярно да взема да купя една опаковка и да напускам на всички цъфтящи  Thinking

# 153
Хайде мацки едва 4 гласа имаме  ooooh!

момичета вече си купих кокоси ,но се чудя дали да изчакам пролетта или да се пробвам още сега ,вие какво мислите Hug
а за другите желаещи ето как трябва да изглежда Peace

Уау, искам и аз кокос в саксия. Как се захваща?

# 154
Може ли някой да сподели как се захващат растения от екзотични плодове като: кокос, манго, авокадо, киви, банан?
Много ще съм благодарна, ако ме светнете smile3525

# 155
  • На края на света !
кокоса трябва да е известно време във вода сле което се поставя в саксия по начина ,който е даден на снимката,но трябва да е много топло за да покълне Peace

манго аз си посадих от костилка ,,но Ася казва че костилката трябва да е пукната ,при мен стана и без тази екстра явно късмет и добри условия Peace

За Авокадото е дадено ,по напред в темата снимков материал за захващане с клечки ,но моя опит показва ,че пак се захваща като си го засадиш направо в почвата Peace

Бананче се захваща от специално закупени семена ,които си ги засяваш направо в почвата и от издънки на друго коренче

киви или актинидя се захваща от резник ,може и във вода докато пусне коренче ,може и засята направо в почвата както се хваща лозница Peace

Това знам аз ,ако някой има други предложения нека ги сподели Hug

# 156
Цветенца,
тези гадинки нападнаха драцената ми,освен това бенджамина ми остава една гола пръчка,листата падат ли падат.
Отидох и си купих течна тор "Биоцвет"-биостимулатор от червен калифорнийски червей.
Другото което си купих е "Лактофол"против акари и щитовидни въшки.
Дано да помогне нещо,за да ми се оправят цветенцата.

# 157
И аз гласувах.
Моето коледарче не ще и не ще да цъфне... Crossing Arms  Дали да не му бутна едно противозачатъчно хапче( четох в Наш Дом някакви хитринки,че на теменужките като им се сложело 1 хапче и се скъсвали да цъфтят)..... newsm78 .Какво ще кажете а?

Сменяла ли си му пръстта скоро? ...ако не си- направи го , премести го на по- светло и леко студено ...коледния кактус не обича да му е много топло ...
Пръстта му е нова и е наторено с естествен тор.Явно му е топло,защото сме на парно....Яснооо....няма да цъфне.. Sad

# 158
  • Русе
Миналата седмица купих кокосов орех.
Мисля да пробвам да го засея. Но колко време трябва да го вържа във вода?
 Embarassed
Трябва ли да чакам коренчета

# 159
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Може ли някой да сподели как се захващат растения от екзотични плодове като:кокос, манго, авокадо, киви, банан
Много ще съм благодарна, ако ме светнете

чародейkа беше изчерпателна, само да добавя: Sunglasses

Авокадото се сее до половината заровено в почвата, за да не загнива.

киви се хваща и от семе. растенията са двудомни и трябват мъжки и женски, незнам по какво се различават.

# 160
  • София

Ооо, ще я сменя, благодаря  Hug
моето тръгна да цъфти, но нещо му стана и изпопадаха всички пъпки.

# 161
  • На края на света !
Миналата седмица купих кокосов орех.
Мисля да пробвам да го засея. Но колко време трябва да го вържа във вода?
 Embarassed
Трябва ли да чакам коренчета
сложи го за около седмица във вода ,но не забравяй като го сложиш в саксийка му трябва топлина за да покълне Peace

За киви от семе незнам ,но найстина са мъжки и женски растения .Размножава се предимно чрез вкореняване на зрели резници, получени от майчини растения,поне така съм виждала ,че го правят.тук се отглежда по полето Peace

# 162

това е по- скоро от топлината, щом е изкарало пъпки...

# 163
  • София

това е по- скоро от топлината, щом е изкарало пъпки...

Възможно е newsm78 Дали ако го преместя ще прокарат нови?
Държа го в хола, където парното работи по цял ден.

# 164
  • На края на света !
Виви на дали след като са окапали едни пъпки ще подкарат нови  Peace

Общи условия

Активация на акаунт