АЛИАНС, ПРЕСТИЖ, БРИТАНИКА или друга школа за чужди езици - мнения и отзиви

• 184 868
  • 409
  •   2
Отговори
# 390
Здравейте, дъщеря ни тази година ще е в първи клас и бихме искали да я запишем някъде на английски език. Намираме се в Младост 2 и се бяхме насочили към Британика, защото е буквално пред блока ни, но нещо мненията, които прочетохме тук ни разколебаха. По принцип в самото училище има възможност за английски с училища Европа, но и за него чухме лоши отзиви. Като че ли повече положителни мнения има за Аво Бел.

Много ще съм благодарна за всякакви актуални мнения за езикови центрове и школи в Младостите - Британика, Аво Бел, училища Европа, които работят със 128-мо СУ, Хелен Дорон, и др.

# 391
Е, то, ако очаквате детето да проговори като роден, няма да стане с никоя школа.

Колкото родители, толкова и мнения. На едни им харесва, на други - не.

Аз лично не бих си записала детето в Британика, поради неадекватното им отношение преди години, когато ходих да питам за курсове.
От Оксиния имам лоши отзиви за други занимания, не за език, но смятам, че само гледат как да ти вземат парите. Отношението е потресаващо...
Моят ходи в Европа. Какво да кажа - задоволително за възрастта и изискванията на преподавателите. Не говори на английски при контакт с англоговорящи, не ги разбира, оправя се с компютъра на английски.
Добри отзиви съм чувала за Престиж в сградата на Метросити.
Хелен Дорон е за бебета, няма да е подходящо, а и е доста скъпо.

# 392
Ние сме с второкласничка-миналата година ходи в Аво бел -но в училище. Малко присъствено, после онлайн, защото бяха смесени деца от 4 паралелки.
Сега у-щето не допуска външни занимания - единствена опция за децата е онлайн. Те са с малко клонове и нямат ученически групи.
Иначе от г-жата съм много доволна - не претупваше и си водеше добре заниманията.
Просто децата са си малки и трябва много залягане вкъщи.

Здравейте, дъщеря ни тази година ще е в първи клас и бихме искали да я запишем някъде на английски език. Намираме се в Младост 2 и се бяхме насочили към Британика, защото е буквално пред блока ни, но нещо мненията, които прочетохме тук ни разколебаха. По принцип в самото училище има възможност за английски с училища Европа, но и за него чухме лоши отзиви. Като че ли повече положителни мнения има за Аво Бел.

Много ще съм благодарна за всякакви актуални мнения за езикови центрове и школи в Младостите - Британика, Аво Бел, училища Европа, които работят със 128-мо СУ, Хелен Дорон, и др.

# 393
Здрaвейте, моля,  ако някой има информация да сподели - по какви учебници ще учат в АВО БЕЛ деца (сега в пети клас) , учили миналата година  по Academy stars 4 ?

# 394
Здравейте. Темата е позамряла последните години, но да попитам:
Има ли деца, посещаващи Аво бел на Графа - интересувам се от курс за малки ученици там. Доволни ли сте от преподавателите? Дали някой би споделил и графика - в тази школа до последния момент не се знае от колко часа са занятията. Благодаря!

# 395
  • София, Манастирски ливади
И аз с въпрос. Може ли да споделите впечатления за А1-немски език в Алианс на НДК?

# 396
  • софия
Здравейте, това което знам е че обучението по немски е също на много високо ниво. Преподавателите са сертифицирани изпитващи за немските изпити, с много опит и квалификации. Моето дете учеше английски там, а на приятелката ми немски.

# 397
  • Sofia
Има ли деца, посещаващи Аво бел на Графа - интересувам се от курс за малки ученици там. Доволни ли сте от преподавателите? Дали някой би споделил и графика - в тази школа до последния момент не се знае от колко часа са занятията. Благодаря!
За офиса на Графа, не мога да ви кажа нищо, но съм доволна от Аво до Пиротска. На годишното демо за родители бяха деца от всички софийски групи и впечатленията ми са добри.

# 398
Здравейте,
дали има родители на деца посещаващи школи Престиж (специало за 7-мо ОУ). Дали биха споделили впечатления?
Поздрави!

# 399
  • пустинята Гоби
Моето дете ходи две години. Стават, но не бих очаквала чудеса особено в начален клас. Като цяло имаше текучество на учители, което е неприятно - тъкмо свикнат децата и хоп, нов учител.

# 400
  • София
Здравейте. Темата е позамряла последните години, но да попитам:
Здравейте, със същия въпрос съм и аз.
Моля за мнения за Аво БЕЛ на Графа.

# 401
Здравейте, със същия въпрос съм и аз.
Моля за мнения за Аво БЕЛ на Графа.
[/quote]

След като аз самата търсих информация, миналата година записах детето там. Доволна съм - единият срок преподавателят е чужденец, другия - българин. Администрацията са любезни и отзивчиви, съобразяват се, ако имате някакви изисквания, дават информация. В платформата има всичко, свързано с детето - посещения, закъснение, взет материал, домашно, има ли домашно детето. Правят и тестове, за да се види успеваемостта. Като изключим факта, че объркаха нивото на детето ми при входящия тест (тест силно казано, по-скоро събеседване), което оказа доста негативно влияние върху нас, останалото е наред и ги препоръчвам.

# 402
  • София
Благодаря, ние имаме опит с АВО, доволни сме от организцията, но в нашия клон няма подходящи часове и затова се интересувах от Графа. Натам сме се насочили засега.

# 403
  • София
Записах дъщеря ми там в съботните часове, но ще почне на 5 октомври. Та за сега нямам кой знае какви впечатления.

Karmelita111000, как са объркали нивото? По-високо ли определиха или по-ниско?

# 404
Записах дъщеря ми там в съботните часове, но ще почне на 5 октомври. Та за сега нямам кой знае какви впечатления.

Karmelita111000, как са объркали нивото? По-високо ли определиха или по-ниско?

Аз се опасявах, че ще й определят по-ниско. Те пък взеха, че и определиха по-високо. Според мен проблемът дойде от това, че чужденец водеше изпитването за определяне на ниво. Може би, ако беше българка, по-ясно щеше да види какво може и знае. Грешката е и моя, че не погледнах предварително точно нивата. Разчитах на тях, обясних, че е ходила само предната година на курс на друго място и е била първо ниво, т.е. започнали са с азбуката, букви и т.н. И предполагах, че това е следващото ниво след буквите, а то се оказа по-следващото. Към края на първи срок вече бях убедена, че нещо не е наред, защото не можех да повярвам, че деца, които миналата година са писали буквите, сега четат текстове по една страница, боравят с продължително време, а към края на учебника взимат минало време и то доста от неправилните глаголи.
В интерес на истината, когато се обърнах към офис служителите, те реагираха много отзивчиво, веднага помислиха за решение, предложиха втория срок да я преместят в долното ниво. НО тя вече не искаше поредната промяна на деца, място, учители и се заинати. така избутахме нивото, но тази година ще пропусне, за да навакса и догодина продължаваме. Затова и ги препоръчвам, въпреки грешката с нивото.
За разлика от Адванс, клона до парк центъра, където един месец след начало на курса, намалиха учебните часове, в противоречие с договора, ама таксата си прибраха цялата. Отделно нямаше обратна информация за взет материал, домашно и т.н., освен ако не попиташ учителката (която иначе беше съвестна и добра).
Иначе детето много харесваше учителите си - и господинът чужденец, и учителката българка. Голямото ми дете също учеше при тях и той също казваше, че са много добри учителите. Освен това единият - чужденец - всеки път като закъснее за час, го отбелязваше в платформата, или ако е без домашно, което с по-големите ученици е много полезно, за да има обратна връзка и към родителя.

Последна редакция: чт, 26 сеп 2024, 17:59 от Karmelita111000

Общи условия

Активация на акаунт