За захранването ви препоръчвам книжката на Бон Апети - "Хранене на детето от раждането до 1 година". Тези дни я прочето и пише всичко, което ни интересува, видове млека, видове пюрета, сокове и каши, има примерни схеми за захранване, много добре са обяснени нещата, от кой месец какво и по колко да се дава на всяко отделно хранене. Това мисля е втората книжка от поредицата. Има и рецепти, които смятам да ползвам, защото са описани нещата до последната подробност с цел максимално да се запазят полезните вещества по време на приготвянето на храната.
За сокчетата писах на скоро, че не се препоръчват за деца с изразен рефлукс, защото обострят състоянието. В такъв случай плодовите и зеленчуковите сокове се заместват с плодови и зеленчукови пюрета и каши, за да бъде храната по-кашеста.
За пишлетата бях писала отдавна, че не ги пипам. И моята педиатърка ми каза вечер при баня да му правя т. нар "фрикцийки", сещате се. С баткото съвсем не смеех да пипам и сега е на 3 г с не напълно забелена пишка, но забелязвам, че когато дръпна лекичко тя се забелва доста по-лесно, отколко беше като по-малък. Освен това сутрин като се събуди му се пишка и почти винаги пишлето му е във "вдигнато състояние", което спомага по естествен начин процеса. Ако ви е страх впрягайте татковците в тая процедура, защото "те знаят как"

Може ли такова безобразие, вече за N-ти път трябва да сменям млякото на детето си, защото фирмите непрекъснато решават да спират млека и да пускат нови, както и да вдигат цени!!! Няма ли някакъв контрол над тези неща?!
за бирената мая да те питам - то си е добавка, но колко дълго се пие или постоянно 
Такова хубаво време, а не му се излизало навън. Викам да изведем децата, че Емко ще обърне къщата с краката нагоре. Сега спят мъжете, аз ще си изгледам едно филмче на спокойствие, да видим дали няма все пак следобед да се навие да излезем. О, и ме оставиха почти до 12 да поспя днес
, то било голям кеф, даде ми Дани по едно време се гушкахме на спалнята, а те с Емко се гледаха, оправяли колата нещо долу, яли, чак и пода изчистили.
Май нямам право да му се сърдя.