За Коледен купон се готви СЕПТЕМВРИЙСКИЯ бонбон!

• 10 595
  • 271
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Здравейте и поздрави за всички месечинки!

За захранването ви препоръчвам книжката на Бон Апети - "Хранене на детето от раждането до 1 година". Тези дни я прочето и пише всичко, което ни интересува, видове млека, видове пюрета, сокове и каши, има примерни схеми за захранване, много добре са обяснени нещата, от кой месец какво и по колко да се дава на всяко отделно хранене. Това мисля е втората книжка от поредицата. Има и рецепти, които смятам да ползвам, защото са описани нещата до последната подробност с цел максимално да се запазят полезните вещества по време на приготвянето на храната.

За сокчетата писах на скоро, че не се препоръчват за деца с изразен рефлукс, защото обострят състоянието. В такъв случай плодовите и зеленчуковите сокове се заместват с плодови и зеленчукови пюрета и каши, за да бъде храната по-кашеста.

За пишлетата бях писала отдавна, че не ги пипам. И моята педиатърка ми каза вечер при баня да му правя т. нар "фрикцийки", сещате се. С баткото съвсем не смеех да пипам и сега е на 3 г с не напълно забелена пишка, но забелязвам, че когато дръпна лекичко тя се забелва доста по-лесно, отколко беше като по-малък. Освен това сутрин като се събуди му се пишка и почти винаги пишлето му е във "вдигнато състояние", което спомага по естествен начин процеса. Ако ви е страх впрягайте татковците в тая процедура, защото "те знаят как"  Wink

# 106
  • Асеновград
ЧЕСТИТ МИНИ РОЖДЕН ДЕН НА ТОНИ!!!!
Нека расте здравичък, послушен и много да радва мама и татко! Ето и нашият поздрав за Тони:

ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ И НА ВСИЧКИ ДРУГИ СЛАДКИ БЕБОЦИ!!!ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ!!!!

# 107
Добрютро  Hug
Честити месечинки на празнуващите  Hug
За кетъринга - мен ядките ме задоволяват напълно  Mr. Green Бетер от мишка съм  Mr. Green
Не съм ходила никога в портокал, та не знам какво предлагат:) Осланям се на вас;)
Опа, гости ...
ади бай  Hug

Целувкиии Hug  bouquet

# 108
  • София
Здравейте мами,

За забелването на пишката, нашата докторка каза - всеки ден след баня по мъничко и с тампонче с риванол да се чисти. Дани не го притеснява процедурата, само на няколко пъти се опита да измие на баща си очилата, защото реши да се напишка точно в този момент Simple Smile

Едно съобщение за майките, които ползват APTAMIL - новия внос ще е с нова формула и тъй като не е препоръчително да се сменя млякото на бебето ако можете се запасете някак.
NUTRICIA - вече са купени от DANONE и там не се знае как ще протекат нещата.

# 109
gia_fire, благодаря ти за информацията за Аптамил-а.  Hug  И просто не е истина как ни побъркаха майките с тези млека последните месеци!  smile3511  Може ли такова безобразие, вече за N-ти път трябва да сменям млякото на детето си, защото фирмите непрекъснато решават да спират млека и да пускат нови, както и да вдигат цени!!! Няма ли някакъв контрол над тези неща?!  smile3511

# 110
  • София
Ванче, много добре си изглеждаш даже  Peace за бирената мая да те питам - то си е добавка, но колко дълго се пие или постоянно  newsm78
  Hug Rolling Eyes Hug За бирената мая - не знам колко, аз я бях спряла, че май ми усилва апетита, но сега като съм на диета пак я започнах, но не редовно, когато се сетя. Мисля, че няма проблем зимния сезон да се пие постоянно.

Ваня, вашият празник явно наистина е бил незабравим! Възхищавам се на желанието, ентусиазма и въображението ти! Направо ми се прииска и аз да съм ви детенце, че да ми организирате такъв хубав празник! Бравооооооо!
Май ме бъркаш с Инчето. Simple Smile

Аз днес съм сърдита на моя мъж. Crossing Arms Такова хубаво време, а не му се излизало навън. Викам да изведем децата, че Емко ще обърне къщата с краката нагоре. Сега спят мъжете, аз ще си изгледам едно филмче на спокойствие, да видим дали няма все пак следобед да се навие да излезем. О, и ме оставиха почти до 12 да поспя днес  newsm44, то било голям кеф, даде ми Дани по едно време се гушкахме на спалнята, а те с Емко се гледаха, оправяли колата нещо долу, яли, чак и пода изчистили. Flutter Май нямам право да му се сърдя. newsm78 Embarassed

# 111
Честити месечинки на всички мини-рожденици! Simple Smile
Ние, понеже няма 31 дата този месец, ще ви почерпим днес виртуално за нашата 3-та месечинка  newsm53

Много усмивки ви пращаме двамата с Тома (щото днес пак сме самички Wink )

# 112
ЧЕСТИТО НА МЕСЕЧИНКИТЕ   bouquet

# 113
  • София
Честито на бебоците с малък ден-ден!  bouquet  bouquet

Забравих да се похваля, че след като близо 3 дни Дани не беше "правил кремче" в памперса, след като вчера сутринта изядох 4 кивита на гладно, вечерта имаше ефект - 2 пъти хууубаво омазване, като вторият път точно след баня. Laughing

# 114
  • София
Hexi - мъжа ми работи в фирмата, която внася Milupa и Nutricia - не са виновни те за тези промени, колкото и да ми се иска да кажа "българска работа".

# 115
Lillebi и Morena,
Знам за кои стикери говорите, макар че не видях къде точно сте започнали темата тука във форума. Имам супер мерак да се запася с такива - знаете ли как да стане? Ако някой може да ми вземе от някъде, ще е супер просто. Аз и сега слагам по чистачките на колите едни надписи, които принтвам, ама стикер е къде-къде по-гот (разбирай по-гадно, щот по-трудно се маха  Mr. Green).
Четох, че по някакви заведения щели да се разпространяват, но засега не съм видяла. А в нашия квартал е ад за колички, случвало ми се е да не мога да се прибера в къщи и да заобикалям на 50 метра, докато намеря откъде да се промуша.

# 116

РАВНИИИИС МИРНО.

# 117
  • Варна
добър ден wavey

За срещата аз съм за които каквото иска да си поръчва Peace
Немога се отърва от гости еййй
Днес пак имаме  ooooh!

ставам 

# 118
  • морето и сините вълни :)
Бряххх Ерика твоя ше го прайм военен Joy Joy Joy Joy Joy

Бабайтке и аз тва викам кой квото иска такова да си поръчва Peace Peace Peace

Моя Хъджис вече пропуска якооооо.Умаля му като чели newsm78 newsm78 newsm78 а бях доволна.ся съм пратила мъжо за хепи па да го видим и него що за стока е  newsm78

Инъче тази сутрин Влади такъв Крем ми изцвърка че направо само като тръгнах да му надигам бодито и започна да цопа от там.беше омазан до  вратъ Sick Sick.Едно чудо  малиииии ужас ви казвам...

ЕЕЕ хубава работа ся пък и Нутрцията  ше сменяли.Аз таман тукла  си намерих млякото.Ей ше ги вземат мътните значи...Мойто дете  се  уби да яде различни манджи Sick #2gunfire #2gunfire

# 119
  • Гърция
Може ли такова безобразие, вече за N-ти път трябва да сменям млякото на детето си, защото фирмите непрекъснато решават да спират млека и да пускат нови, както и да вдигат цени!!! Няма ли някакъв контрол над тези неща?!  smile3511

Предполагам, че и в това искат да стигнат европейските цени Wink. Ние сме с Nutricia, тук се казва Алмирон и струва 23 евро за 900гр.

Общи условия

Активация на акаунт