"Второкласници"2

• 25 956
  • 291
  •   1
Отговори
# 255
Радостче,мерси много за съветите,мила  Hug Hug Hug
И аз в тази насока действам,дано скоро има резултат някакъв.
Относно упойките....досега нямаме ваден зъб със упойка.Дори не ни е предлагам такъв вариант,пък аз си мислех,че е малка.Явно съм грешала  Rolling Eyes

# 256
вайлет, и ние имаме същия проблем с разказването  Confused На родителската среща госпожата ми обърна внимание, че Дани се затруднява с разказването по Околен свят...И наистина, правим опити, но той се опитва да го научи наизуст, а не да го разказва...Имаме някакъв напредък, но определено му е трудно, а имайки предвид, че това и за мен е най-омразния предмет  Sick

# 257
  • София
Здравейте, толкова рядко се появявам, че ме е срам Embarassed
Честита Нова година /макар и със закъснение/. Да сте живи и здрави- вие и любимите ви хора!
Като ви чета, ми става мъчно за Дани, откакто се е родило бебето, май единственото време, което му отделям, са няколко минути преди заспиване, за да си разкажем "как е минал денят". Нито уроци гледам, домашни инат рядко, изобщо...изпуснах края. Четох ви назад, Дани също беше болен 10тина дни преди Коледа, /всички без бебето изкарахме грипа/, събират му се около месец без училище. Учебниците не успяхме да ги вземем, тръшнахме се с по 39 градуса с баща му и така...цяла ваканция само с малко писане по немски. Е, покара и няколко дни ски с Мачирски. Чудя се дали да ида до училището, за да видя какво трябва да наваксва. /Според него- нищо, щял да си напише домашното по математика в училище. ooooh!/
Виждам, че доста от вас са с две деца- как се справихте? Неперекъснато имам угризения, че не успявам да отделя за Дани времето,от което има нужда. /От програмата ни отпадна ходене на йога в събота и всякакви разходки извън София/, част от игрите в къщи с него /Скрабъл, шах и прочие.../
Извинете за тона и оффа.

# 258
  • гр.София
 По Околен свят г-жата( тя не им е класна) каза-в час много си говорим с децата.За града,за семействата,за отношенията...Децата са много активни и ако знаете,по какви въпроси вече се замислят...Имате пораснали деца,говорете с тях, не ги възприемайте като бебета (Ужас,даже и лични неща са споделяли,но не разбрахме,какви Simple Smile).
 Много рисуват за домашно.Петър е трагедия с рисуването.
Рисуваха улицата,на която живеят,класната стая,в която искат да учат, предмети,свързани с Коледа, Нова година...
 Според мен е хубаво и да разказват.

Вайлет,учителката би могла много да помогне на щерка ти,ама защо не го прави?!

За зъбите. Жалвах ви се в предишната тема,та чак си станах досадна. За нас проблемът продължава. Петър е бил на зъболекар като по-малък,без никакъв страх.И зъби вадихме, и пломби има на млечните зъби.Въобще не очаквах да се появи проблем. А той се тресе и плаче на стола!! Правихме тест за алергии,да му бият местна упойка. Та той не даде да му я бият. НИщо не помага. Обиколихме половината детски лекари на София. През ваканцията направо ми беше свито сърцето,понеже на зъба има лекарство и не може да стои там вечно.
 Категорично всички отказват насила да му отворим устата.
 Намерихме място,където да го лекуват с пълна упойка-но сумата ми е голяма, а и не е решение-само временно.
 Последната лекарка каза-оставете го,забравете за известен период,не му споменавайте,за да се успокои. Предложи и после да го водим всеки ден при нея,без записан час,да стои там,да гледа,да пипа,просто да свиква. Ама това е на другия край на града, а съм вързана с малката. Вкъщи баща му изнамери зъболекарски инструменти-огледалце и едно остро,извито нещо.О т седмица Пепи ми " ремонтира" зъбите,записва ми часове...голяма игра пада.
 В сряда пак ще го водим при лекар. Praynig.

veleva, всички домашни сме писали с бебето на ръце!Голямо раздвояване е ,но става. Само четенето не се получава,понеже се надвикваме с нея (вече е на 1.4г). Чакаме я да заспи.
 Но заради малката изтървахме така зъбите.Нямах начин да го водя на зъболекар-ей,докъде се докарахме.

Много ви моля,простете за дългия пост-прескачайте излишното:D  Hug

# 259
  • София и там където не се пуши
Бланк, някой даваше телефон на детски зъболекари по центъра, с много играчки с много занимавки, ако искаш да попитам една съфорумка мисля, че тя го посочваше. На детето и много му харесало там.

# 260
  • гр.София
 Дороти,ако говориш за доц.Маркова,знаем я и нея. Hug

# 261
Петя,аз вече започвам да си мисля,че проблемът ни,както е казала по-горе Бланк е в госпожата.Има деца на които им е трудно да разказват ....ми да зададе някакви въпроси по учебния материал де....сигурна съм ,че ще отговори.Пък така-само рецитират като папагали и като забрави някоя дума-край.Млъкват и това е.Ние утре имаме Околен свят...сигурна съм,че моята пак ще бъде изпитана....не знам защо,ама имам чувството вече,че госпожата и е вдигнала мерника  Rolling Eyes всеки час тя е изпитана  Sick
Благодаря на всички ви   bouquet

# 262
  • София
Като е така си говорете с въпросната учителка. Ако има ефект ще е добре. От друга страна в живота си децата ще срещат достатъчно много такива индивиди, с които няма да могат да се разберат. Не мога да чакам някой друг да е загрижен за тяхното самочувствие, а е моя грижа да ги науча и възпитам да държат на себеси. Предполагам, че ако беше някой от моите досега да са се опънали, да са им писали забележка, която след това да обсъждаме с учителката. Вижда ми се по-приемливо да се защитят и да си кажат като не им харесва, отколкото да плачат вкъщи. А после играта става между равни - учител-родител.

# 263
Рени, поговори с госпожата, както те съветва Радостина. Питай какви са й изискванията. При нас също не се разказват самите уроци, а неща, които аз му разказвам и то съвсем елементарно, за да го разбере и съответно да го каже в клас, без притеснения. Има време да се затвори с учебниците и да учи.

Я, разкажи как върви дет.клуб? Simple Smile

# 264
Така май ще направя...ще видя утре как ще мине и ако пак така продължава ще говоря с нея!
Камииии,как си беее?Бебчо расте ли в коремчето  Hug Hug Hug
Пък детския клуб....горе-долу....сега януари са малко в застой нещата  Tired

# 265
За справянето с двете деца, veleva - миналата година бях с бебе на 5 месеца и първокласник в къщи. Просто решихме, по желание на сина ми, да няма допълнителни занимания в първи клас, а изключително да се занимава с четене, писане и задачи, което си правихме у нас. След това- задължително навън, да играе. Нямаше проблеми.
Сега, във ІІ клас, той си хваща сам автобуса и ходи на английски, връща се сам. Същото е и с училището. На басейн ходи с нас или с дядо си. Задачите просто ги давам от сборника и след това, когато имам време вечер, тъй като тръгнах и на работа, ги проверявам. Проверявам и останалите домашни. Понякога давам преразказ или съчинение по избрано от него произведение или по измислена от него тема, но го правя рядко, за да има време за игра с приятелчетата. Последното ми е точно толкова важно, колкото училището. Не е лесно, то за никого не е, но поне опитваме. Моето схващане е, че постепенно детето трябва да свиква само да се оправя, което следва да стане в началната степен на училището. Гледам, че не е недостижимо. Като стане още по- голям ще си ходи сам на каквото си пожелае.

# 266
  • Майничка
Вайълет, понеже и моята щерка има проблем с "Околен свят", макар и по-различен (тя си прави свободни съчинения и си отприщва логореята по дадена тема без изобщо да се придържа към фактология и последователност), ще ти разкажа какъв метод използвам аз, дано нещо ти свърши работа. Всъщност той е на база маршрутния метод за запаметяване, който и аз съм използвала като дете - карам я да си представи в каква последователност погледът й попада на мебелите вкъщи, когато става или отива да закусва, например - скрин, гардераб, масичката за рисуване с уредбата, стол, бюро и т.н. Когато добре е запомнила един или два маршрута (става за ок. 2-3 дни) и може да си представи ясно предметите наум, разбиваме урока на съставни елементи (засега това го правя аз) и "поставяме" всеки елемент върху отделните мебели от маршрута.

Пример - празниците (снощи ги преговаряхме, че днес имат тест): маршрут - от леглото до тоалетната с мото "да им пикая на празниците" ( Embarassedизвинявайте, но все още скатологията в по-мека форма много ми помага да привлека вниманието й). Маршрутът е от дванайсет бр. мебели, в т.ч. вратата на тоалетната, последователността им - каквото й попада пред погледа по маршрута (само постоянни елементи) и всеки от мебелите се навързва с пореден месец.

1 - скрин/януари и в/у него една (1.1) сурвачка - Нова година; 2 - гардероб/февруари - няма нищо; 3 - масичката за рисуване/март - там е уредбата с двете тонколони, върху тях по един (3.3.) макет на паметника на Шипка и е пуснат диск с възрожденски песни; 4 - стола/април - на пръв поглед няма нищо, само струпани дрехи, но ако не внимаваш, току-виж си седнал в/у някое яйце (променливият Великден), тъпа шега на гадна майка; 5 - бюро/май - то е най-натурено, в/у него има 1 бр.отверка (1.5.), 6бр.фигурки на самураи от шоколадови яйца (6.5.) и две формички за мъфини с по 12 гнезда (такива имаме) и на всяко кексче е глазирана буква (24.5.).  И т.н., голяма игра и залисия пада докато измислим асоциациите и, по-точно, докато канализирам хаотичните й фантазии до нещо, което ще й се забие в акъла, но после лесно (уж) ги преговаря, спазвайки последователността на месеците и датите. Ще я видим днес на теста.

Ако щерка ти има "фотографска" памет, свързана с конкретни думи от текста, можеш да използваш маршрути за текст с всякаква дължина, като го раздробиш на абзаци, "качиш" ги в/у мебелите и измислиш такава комбинация, че сред тях да изпъкват думите, на които детето запецва. В началото изглежда (и си) е зор, но ако и двете сте последователни, след време тя сама ще може да прилага метода за запомняне на уроците по разказвателните предмети (и не само).

# 267
Хехееее,Гаргамела...разсмя ме,ама много  newsm62 newsm62 newsm62
Ще пробвам задължително тоз метод,ако няма накъде...защото моята цел е сама да се научи да си пише домашните и задълженията.Омръзна ми вече да и вися на главата  Tired Ама ако не може да се справя-ще го опитам този начин   bouquet  bouquet

# 268
  • гр.София
 gargamela,цяла наука си сътворила!

Джуди, така се лиши и Петър от доп. занятия,а на английски ходи сам-излиза от занималня,минава през подлез ( ама и там го мисля,дали ще се хлъзне),уж многолюден,после се връща в занималнята.. Има още 3 деца,които са  него,хем добре,че няма да е сам,хем се притеснявах,че като са група ще пресичат през булеварда,ще се мотаят. Той обаче мрази да закъснява и докато другите се облекат и тръгнат,той вече е отпрашил.  Дано запиша малката на градина, а работата ми е такава,че мога да излизам,пък да си доработвам през нощта-и ще запиша Петър да спортува-ще го водя и взимам в началото.
 Търпи лишения човекът,ама 7 години съм го "пасла" навсякъде и не съм го лишавала от обществени контакти, мероприятия и внимание.

# 269
Абе, Маги до сега не ми е казвала, че трябва да преразказва нещо по Околен свят newsm78
Ще я питам.

Гаргамела, направо ми скри шапката Peace

Ренка Heart Eyes Hug

Общи условия

Активация на акаунт