Юлче, хайде като на игра да подредим пъстра коледна елха!

• 16 783
  • 275
  •   1
Отговори
# 180
  • В средата на времето
Силве, стискам палци и пожелавам още до края на годината Габи да стане кака Hug Grinning..

# 181
Благодаря ви   bouquet В началото не ми се искаше да казвам за случката ми, но сега като мина време и размислих, реших да споделя, защото ще имам положителна енергия от вас   Simple Smile Така ми и олекна повече, вместо да крия, все пак се знаем от пове4е от 3 години с вас и сме станали като голямо интернет семейство.  Hug Дано лоши новини не четем във темите си   Praynig

# 182
Сиска Hug На моя близка й правиха операция ,за да отстранят втория яйчник по време на втората бременност. Има си живо и здраво второ момиченце, а забременя само с един яйчник.Всичко си е Божа работа. Щом са го хванали на време значи нещата ще се наредят Hug Hug Hug Стискам палци съвсем скоро да се похвалиш с коремче Hug Praynig
А къде ти правиха операцията ако не е тайна?

# 183
Абе то с един яйчник е по-добре, ако другия ти работи нормално, докато с една тръба и 2 яйчника е по-трудно, трябва да се следи от коя стана ще имам овулация, защото ако овулира яйчника от ляво, където нямам тръба, тогава ще вземе да влезе яйцеклетката в другата тръба и това предизвиква друга извънматочна, абе сложно е, но ако другата ми тръба и яйчник са наред, просто няколко месеца подред ще ми следят от коя страна ще овулирам и ако е отдясно ще действаме. Това по план...
Правиха ми я в МД, посетих д-р Дуковски и той организира всичко, беше главен асистент на оператора. Той отново ме спаси, голям човек е  Hug

# 184
Така и предположих Grinning затова попитах. А всъщност с него ли сте се разбрали да ти следи кога ще е възможно да забременееш? Защото все повече започвам да му имам страхотно доверие на тоз човек. Да е жив и здрав Praynig
Ние сега говорим за евентуално естествено раждане. Но времето ще покаже. Важното е, че той ме подкрепя изцяло Grinning

# 185
Сиске, аз съм оптимист и въпреки всичко което ти се е случило съм сигурна че ще си имаш скоро бебче и Гъбката ще стане кака Hug Heart Eyes Hug

Иначе за естествено раждане след секцио и аз си говоря с моята докторка Simple Smile И тя е оптимист, но преди да стигнем до него ще трябва да се види състоянието на матката, разположението на бебо, въобще сериозно подхожда към въпроса  Thinking

Последна редакция: чт, 10 яну 2008, 16:30 от ritka

# 186
Ми за мен д-р Дуковски е върха и при него ще си ходя естествено.Значи по принцип извънматочната не се установява никак лесно и е голям проблем и има риск за живота на жената при евентуален кръвоизлив, докато се усетят лекарите. Аз понеже прокървих няколко дни след закъснението и беше неделя ве4ер отидох в Торакс, където една ми видя бременността даже искаше и снимка на сакчето да направи и ми каза да лежа и ала бала.Аз оба4е по принцип исках да си ходя при Дуковки, та намерих телефона и си записах час.Човека много внимателно ме прегледа и изобщо нещата се развиха много бързо след това благодарение на него, ако бях попаднала на друг, който да ме помотае още малко и ако нямаше интернет да по4ета и да се поизплаша, кой знае колко часова операция бих имала.... А сега ми направиха лапароскопия, т.е. 3 дупки в корема всяка с по един шев, 2-те са точно по разреза на секциото и изобщо нищо не ме боля на 2-та седмица от операцията..Благодарение на него никой не ме мота, избра ми лекаря-оператор, изобщо все неща, които незнам ина4е как бих се справила сама.Много благодарности заслужава от мен този лекар.  Hug
И да, сега ще си ходя на прегледи при него естествено Simple Smile

Аз пък живот и здраве ако забременея и дойде време да раждам пак секцио ще си искам

Последна редакция: чт, 10 яну 2008, 16:49 от siska

# 187
Ох, Сиска, кофти моменти, общо взето Confused Ама ми стана много любопитно Rolling Eyes надявам се, че не ти е неприятно да говориш за това, но ако ти е - просто кажи  Wink Как така има 2 яйчника пък една тръба newsm78 Къде овулира този, който няма тръба, директно в матка ли?  newsm78

# 188
  • София
Сиска, съжалявам за случилото се  Praynig Моля се съвсем скоро да ни зарадваш с Блага вест! Изпращам ти мнооооооогооооо положителна енергия!!! Hug
За сетен път се убеждавам, че трябва да се търси поне на 2 лекари мнение... Добре, че навреме си намерла твоя доктор Praynig
Сигурно си чувала 100 пъти това, но тръбите, яйчниците, гърдите, бъбреците - по 2 са именно за да може единия да поеме работата и на другия при необходимост. Всичко ще е наред!!!Проверка за проходимост на втората тръба ли ще правят? Цветна снимка или?

Бубка,  ето една снимка за нагледен материал. В матката се "влиза" и "излиза" само през тръбите или влагалището. По принцип след овулация ресничките в широката част на тръбата "улавят" и придвижват яйцеклетката по тръбата. Ако няма тръба - просто остава в коремната кухина.
А някъде бях чела, че в случаи подобни на този на Сиска единствената тръба наистина започва да работи и за двата яйчника. Премества се макс близо до овулиращия яйчник и успява да поеме яйцеклетки и от ляво и от дясно:

# 189
АСЕНЦЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ СТРАХОТНА НОВИНА!!!!!! Не съм влизала отдавна да ви погледна и сега много се зарадвах като прочетох. Желая ти лека бременност и здраво бебче като му дойде времето. Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

Сиска, всичко ще се нареди миличка. Стискам палци и скоро и ти да се похвалиш Heart Eyes

# 190
Мимка Hug Hug Hug Hug Благодаря Heart Eyes
А сега кажи как е Дари? И ти? И скак се справяте в новата ситуация Hug И какво ви донесе Дядо Коледа?

# 191
Асе, Дари е добре, ако може да се каже така  Cry. Справяме се горе долу, гледам вирусите да ни подминават, че положението много се влошава като я закачи някакъв вирус. Скоро се надявам да й купим помпа и да я улесним поне малко. Режима в момента е много тежък за нея, системното недоспиване май най ни тежи и на двете. Трябва да се храни по 6 пъти на ден, вярно не е голямо количеството храна, но тя почва да я отказва, мръщи се. Лошото е, че храната е еднотипна, почти няма разнообразие, и това омръзва много. Няма избор обаче, за сега ще е така.
Мога още много да се оплаквам, ама няма смисъл.  Wink Оправяме се някак. Rolling Eyes

Иначе Дядо Коледа я зари с подаръци, тя беше много доволна Simple Smile

# 192
Ох, Мимес, милата Дари, много е мъничка още за да осъзнае защо го правите всичко, дано се справчте оттук нататък все по-лесно  Praynig  Praynig  Praynig А стана ли ясно поне защо се е разболяла?
Бубка, Ара ти е обяснила нагледно всичко, яйчника ми, който няма тръба ще овулира в коремната кухина, няма да влиза в матката, освен ако ресничките на другата тръба не изловят яйцеклетката и я вкарат в отсрещната тръба, но това е кофти знам... След време просто левия яйчник, който е без тръба най-вероятно ще спре да работи, защото ще разбере 4е е ненужен и десния ще вземе функциите му, но ако искам да забременея, всичко това трябва ежемесечно да се следи, за да не се повтори извънматочна бременност. Днес ми дойде М и като свърши ще отида на преглед, най-вероятно ще ми направят цветна снимка или хидротубация.

Сега разгледах новите снимки на Дари - тя станала русичка Simple Smile

Последна редакция: пт, 11 яну 2008, 15:23 от siska

# 193
Ох, Мимес, милата Дари, много е мъничка още за да осъзнае защо го правите всичко, дано се справчте оттук нататък все по-лесно  Praynig  Praynig  Praynig А стана ли ясно поне защо се е разболяла?
 Сега разгледах новите снимки на Дари - тя станала русичка Simple Smile
Сисе, дари отдавна е русичка. По едно нещо поне да прилича на баща си Wink

Никога няма да разберем защо и от какво се разболя. Диабета е коварна болест, идва тихичко и бавно, няма никакви признаци в началото. Избира деца добре гледани, кърмени или не, непили много лекарства в живота си. Може да се появи след стрес, след тежко преминала шарка и от какво ли не. Никой обаче не може да каже категорично кое го отключва. Не искам да ви отегчавам с това, дано никога не ви се случи подобно нещо Praynig

# 194
  • Варна.
Мим,  Hug за вас, да се надяваме за бързо откриване на надеждно лекарство.

Като ви чета напоследък много взех да се замислям и аз за бебенце, но така, хипотетично, явно е заразно. мисля си много за - и против. иска ми се, но се чувствам изморена някак си, вече Калина порастна, ходим на работа, правим разни други планове, искам ама много много не ми стиска, а и възрастни сме вече доста, мъжа ми ще стане на 40 тази година, аз на 37.
радвам се много за коремчетата Hug

нова придобивка от следобед - детска палатка, супер сладурска, с мечо пух и другите герои, сгъва се бързо и не заема никакво място (много важно качество). сложихме бебешките пелени вътре да е мекичко, играчки  и така минаха няколко часа в криене и тишина. напълно подходящо се оказа за нашето дете.

Общи условия

Активация на акаунт