Вече е студено плетенето е възобновено 12

• 57 264
  • 293
  •   1
Отговори
# 180
# 181
niunia преждата е Мечо пух. Първо изплетох шапката, а след това извадих бримки за "ушите" (12 бр.), на няколко реда ги свих и продължих с връзките (4 бр.). От тая дебела прежда връзчиците са само декоративни, пришила съм копче, с което шапчицата да се закрепя под брадичката.

# 182
Момичета какво значава двойна бримка?

# 183
Den1s , не знам, и майка ми не знае. Това ни е лошото на нас двете,че плетем,ама хич ни няма с понятията и означенията по схемите.Дано някой друг да знае  и да помогне.

# 184
Пак е нещо де - имаме схемата поне. Все ще се намери кой да ни "светне".

# 185
Снежи - сууууперски шапчици  Peace
........................
Амели, къде е тази схема с двойната бримка, че не можах да вдяна за каква схема става въпрос?

# 186
http://www.yellbaby.com/hats/DL2126.jpg
Листенцата на елхичката ми изглеждат плетени като на звездичката - пробвай да обиколиш хоризонтално шапката с един ред такива листенца.
Продължаваш плетенето на шапката като се върнеш в основата на изплетения ред и от него вадиш бримките за гладкия ред /или два/ между редовете с листенцата - би трябвало да има и такъв/а/.

# 187
KRIVONDELA , на първа страница,където пише "пчелни клетки" от Амели има една снимка на 3 мотива в лилаво, абе да бях показала ooooh!кво съм седнала да пиша...та там,говорим си за втория и третия мотив.

Забравих дакажа на Мимито,че шапката е страхотна!!!! и аз съм се навила да плета от този тип на Ива,но агънце или калинка. А тази специално според мен си е съвсем натурално мече Peace

Снежи,твоите също са много готини! И такива съм запланувала за Ива за лятото,само че по-рехави(дупчести) и с много цветя!

# 188
Двойна бримка - с дясната игла се боде в средата на бримката, която си намира под бримката, която следва да се изплете, и двете бримки се изплитат на лице.
Ефектът, който се получава е една разплетена бримка, от реда който се плете.
По принцип двойната бримка се прави на опаковите редове, но пак зависи от плетката.
Забележка - две последователни двойни бримки не магат да се изплетат!

Двойната бримка представлява изплитане на две бримки заедно налице, но от различни редове - взети от долния и плетения в момента ред.

# 189
  • София/Овча купел 2
niunia преждата е Мечо пух. Първо изплетох шапката, а след това извадих бримки за "ушите" (12 бр.), на няколко реда ги свих и продължих с връзките (4 бр.). От тая дебела прежда връзчиците са само декоративни, пришила съм копче, с което шапчицата да се закрепя под брадичката.
А каква е плетката,лицева ли?

# 190
Лицева плетка, да. Първо мислех жартиерна за да стои по-пухкаво, но все се притеснявах да не би да не ми стигне преждата, пък то накрая ми остана. Мисля, че имам и за едни терлици даже. Общо за шала и шапката бях взела 200 гр.

# 191
  • София/Овча купел 2
И аз взех 200г.Изплетох шапка и доста дългичко шалче и ми остана доста прежда.
Вижте на какъв сайт попаднах,мисля че не сме го пускали до сега.Има много йубави неща.

# 192
  • София/Овча купел 2
Много искам да споделя това с вас:

# 193
аз пак не разбрах - за какво се гласува Embarassed

# 194
niunia, много е сладурско, ама душичката май са го поизмъчили докато го натъкмят така за снимката.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт