~~~ Турция ~~~

• 64 438
  • 284
  •   1
Отговори
# 210
Bayramlar, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği günlerdir. Bayramlar, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları günlerdir. Bayramlar,milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir. Hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle, Kurban Bayramınız kutlu olsun!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАщИ ДНЕС!
Нека да се почерпим по случай празника! Simple Smile

И аз сега се прибрах от бабя и дядо...ходих да им целувам ръка. Събрахме се цялото семейство..леля ми престигнаха от Турция.

# 211
Утре ще ходим при родителите на съпруга, цялата рода ще обикаляме Simple Smile.. Аз откога не съм си идвала в Бъгария... Дъщеря ми си идва последно ноември месец,ама аз от миналото лщто не съм си идвала

# 212
Утре ще ходим при родителите на съпруга, цялата рода ще обикаляме Simple Smile.. Аз откога не съм си идвала в Бъгария... Дъщеря ми си идва последно ноември месец,ама аз от миналото лщто не съм си идвала

Шенай, ти от къде си? (ако не е тайна)  Simple Smile

# 213
   Ей , момичета , вий сте страшни .Честит  ви празник .....Ама какви огромни снимки сте праснали по 1600  пиксела и отгоре #Crazy  ...майко мила....как не ви са се  скарали модераторите ....на мен за по-малки ме погледнаха малко строго в темата " ИЗРАЕЛ ".....чак да ви завиди човек  Mr. Green (шегувам се).
   А тази тава с баклавата - задно салто да се преметне човек.....баба прави такава в България...........ама баш такава , даже в същата тава ..... #Crazy  лиги ми капят ....срама нямате.....ужас!  Rolling Eyes

# 214
   А на  снимката на люлката горе .....най-голям образ е момиченцето с ботушите с токове  Joy , остави другото , ама токовете са  фреш  Mr. Green

# 215
Къде сте  Cry има ли преяли  Crazy

# 216
Ние снощи бяхме на служебен коледен банкет..., съвпадна с байряма Laughing Преяли не сме, но насмалко да сме препили и определено сме недоспали... Confused

Айля, ти явно си студентка ли? В София? И си сама на празника...

Сега ще разбуня духовете, ама за Коледа и Великден има официални почивни дни, а за Рамадани и Байрями - няма newsm78
Примерно в Щатите като има бол християни и мюсюлмани и евреи... кога имат почивни дни и кога нямат? Thinking Някой дали е запознат?!

Имаме познат, който има фабрика в Омуртаг.Всичките му служителки (жени са, шивачки) са туркини и те са се разбрали - почиват за техните празници по толкова дни, колкото се дават за Коледа и т.н. А по Коледа си работят нормално, като непразнични дни.

# 217
Айля, ти явно си студентка ли? В София? И си сама на празника...

Blush Да!
Проблемът е , че сме в предсесийно време  Crossing Arms
Заверки, контролни ...  Rolling Eyes и си оставам сама  Crossing Arms
Проблеми с почиването по време на байрам от работата нямам(Благодаря! на работодателя си затова но аз съм и единствената от около 500 човека която празнува Grinning) но в университета  #2gunfire #2gunfire #2gunfire
От както съм студентка, никога не съм празнувала с близките си  cry
Липсват ми тези празници....В спомените ми тези дни се свързват винаги с много шум, обичаи, настроение... а сега  ooooh!

# 218
Е, то студентството е така!
И християнка да си, пак няма да видиш Коледа и Нова година...
Много е тъпа тая зимна сесия..., то и лятната, де.
Абе тея сесии, що са все в такива неподходящи моменти?? Thinking

# 219
Е, то студентството е така!
И християнка да си, пак няма да видиш Коледа и Нова година...
Много е тъпа тая зимна сесия..., то и лятната, де.
Абе тея сесии, що са все в такива неподходящи моменти?? Thinking

Не съм съгласна защото днес ни е последен ден  newsm78 и от 15 януари сме в сесия,  така че НГ и Коледа се празнуват до 15 януари  Mr. Green  Laughing  Whistling

# 220
Е, то явно вас така ви е хванало!
На времето сестра ми имаха изпити на 3 януари - винаги!Та ако не си учил по празниците - познай!
Аз лично не съм имала изпити по-рано от 6 януари, май... Thinking Не помня точно, но по Нова година си учех, де!

# 221
desert princess, от Турция, не сме далеч от Истанбул.

# 222
Айля, не се самосъжалявай, и моята дъщеря е студентка и вчера за пръв път от месеци седна на софра.

# 223
Iyi Bayramlar на всички празнуващи! вчера не можaх да се включа защото на малката и растат зъбки и само плаче и сме на ръце,  но пък нали се честити 4 дни Simple Smile

Успешна сесия на студентките! Стискам ви палци! И аз си спомням колко ми беше мъчно в Софиа да съм далеч от нашите по празниците  Hug

benmary 2 много благодаря за отговора! И ние засега сме така с мъжа ми, т.е. говорим си на английски когато сме сами и на немски пред хората тук. А ти като научи турки сега на турски ли говориш с него? Аз така съм свикнала с английския  с него , че май няма шанс да го сменя. Макар че се опитване в БГ на говорим на български, а в Турция на турски..ама само опитваме  Embarassed

# 224
Благодарим! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт