Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Моето дете често се събужда през нощта, за да суче. Трябва ли да му давам АМ вечер?
Докога децата се събуждат през нощта, за да сучат?
Как да спра нощното кърмене?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Моето дете често се събужда през нощта, за да суче. Трябва ли да му давам АМ вечер?
Няма универсален отговор на този въпрос, тъй като зависи от предпочитанията и целите на майката. Кърменето при поискване е важно за развитието на бебето, като някои деца се нуждаят от нощно хранене. Важно е да осигурите подходяща храна и да вземете предвид желанието на детето. Решението за въвеждане на АМ вечер трябва да бъде взето след внимателно обмисляне на личните предпочитания и нужди на детето.
-
Докога децата се събуждат през нощта, за да сучат?
Децата могат да продължат да се събуждат през нощта, за да сучат до около 2-годишна възраст, когато нервната им система достигне известна степен на развитие. Нощното кърмене не е само заради глада; също така осигурява комфорт и успокоение. От съществено значение е да се вземат предвид индивидуалните нужди на детето и да се осигури подходяща подкрепа и грижа.
-
Как да спра нощното кърмене?
Прекратяването на нощното кърмене е индивидуален процес, който изисква внимателно обмисляне и подходящ подход. Методите за прекратяване на нощното кърмене варират, включително постепенно отбиване, установяване на нови рутинни процедури и подкрепа от партньора. Важно е да се консултирате с педиатър или консултант по кърмене, за да изберете подходящия метод за вас и вашето дете.
-
Какви са ползите от нощното кърмене?
-
Какво е типичното поведение на бебето през нощта по време на кърмене?
/пу пу/Заспива към 22,00 и сутрин като часовник 5,30 - 6,00. Вечерята й е само кърма все още, последното хранене с твърда храна е към 18 часа...Евентуално гризе ябълка или круша в периода до кърменето. Примерно да се събират 1 2 парченца. Понякога през ноща промрънква, явно като се обръща и аз се подготвям да ставам да я кърмя, ама тя сладко си заспива пак. Първите дни на тия седмици започнаха с леко разплакване и аз както винаги си я взимах и й предлагах цица, но тя докато я лапне пак заспиваше...връщах я в креватчето и така...Не ми е тежало нощното кърмене/били са винаги 2 макс. 3, като изключим зъбоникнете и болест/, но ми хареса да спя по 7 8 часа, та сутрин дори немога да повярвам като се събудя, че цяла нощ съм спала
А и да си призная първата седмица си се будех доста често, защото ми беше неестесвено пък толкова продължително спане без прекъсване....Незнам докога ще продължи тоя кеф, но засега е така....Така че, има надежда нощното кърмене да спре само..Междувременно й е избил и кътник..ей това ако някой ми го обясни как е станало, пък си и спи...направо противоречи на всичко...но факт...Първите два зъба избиха с Т и денонощно висене на циците...и това е факт

ама имам чувството, чо моят калпазанин го прави само за кеф и удоволствие , а не за наяждане. Вече е на 10 месеца ама не, буди си се по 5-6,че сигурно и повече пъти нощем. За захранването