ЯНУАРСКИТЕ НИ МАЛЧУГАНИ ТИЧАТ ПО СНЕГА ЗАСМЯНИ

• 9 305
  • 289
  •   1
Отговори
# 195
Честит рожден ден на палавниците Бояна и Ивет и на батко Светлин! bdbaloni

Пожелавам на децата много здраве и най-усмихнатото и безгрижно детство на света! happy bd

За родителите също здраве и много свободно време да се радват на малчуганите! cheers

Виличка, стягай редиците и иди да вземеш на детето поръчките  Naughty

Дес, идеята на книжарницата е страхотна - ако знаех тук за такава веднага щях да поръчам ДК Peace и без това детето ще изпусне и празника в градината  Cry

Анту, как сте със снега. Тука има дебел..... Mr. Green

# 196
Хич ни го няма, Петенце!  Sad Радвайте се на вашия!
У дома единственото дебело са сополите на Максим!  ooooh!

# 197
Честит рожден ден на Бояна и Ивет!
Честито също и на Веси за вчерашния рожден ден!
Честит празник и на Светлин на мама Бистра!
Желая на всички Ви много здраве, щастие и успехи!!!!

galita - Ходя на йога да, в неделя ще е попследното за тази година, но незнам дали ще се класирам за него.
Незаменими хора знам, че няма, но съм си такава преследвам си задълженията до край и то с максимално натоварване. Аз съм си виновна де. Болничен иначе имам, но си ходя на работа - просто до Коледа се налага да издържа  Rolling Eyes Благодаря ви за съветите и загрижеността  Hug

Днес бяха само 3 дечицана ясла  Rolling Eyes
Бояна си се радва на яслата и много и харесва там. Госпожите казаха, че е с голям характер - ако не иска нещо да яда или да направи нищо не е в състояние да я накара  Mr. Green
А относно дядо Кодела, вече се чудя как да обяснявам, та дядо Коледа е на всякъде. На коледно парти на фирмата, на тържеството в детската пак, отиваме в практикер и хоп искача дядо Коледа и ни подарява елхички за изрязване Crazy И Бояна редовно пита - всяка вечер кога пак вдам дядо Кодела и гушам, донесе гояяям подаяк  Laughing Как сега да обясня за Коледа  newsm78

# 198
Честит рожден ден на Бояна и Ивет! Много здраве, щастие и безгрижно детство!

Честит Рожден ден на Светлин! Много да слушка, много да играйка и да радва много мама и тати!

А на щастливите майчета - честити ви рожденничета!   bouquet

# 199

Честит Рожден Ден на Боянка!Роси,да ти е жива и здрава момата и все такава красавица и умница да расте!

Бисе,честит празник в семейството ви мила дружке!Пожелавам от сърце много здраве,късмет и щастие на бати Светли!

# 200
  • София
Честит рожден ден на Бояна и Ивет!
[/b]

Честито и на Светлин!

Да са ви живи и здрави дечицата, много умни, красиви и добри да израснат!
(също като майките си!)

Да ви кажа Мъри от два дни се разсополиви и се разкашля, вчера го водих при личната да го погледне, нищо му няма. Обаче нощем през час се буди, приплаква и суче.
Към 1 часа му дадох панадол(щото пише, че е и за болка при никнене на зъби - и о, чудо, спа до сутринта без да се пробуди!) А кучешките му зъби са надули яко венеца и явно напират...
Има ли и други, които още нямат кучешки?
На Мъри му остават да му никнат още:
-1 резец отпред долу
-4 кучешки
-4 кътника
Ако никнат със същата бързина както досега, направо имам чувството, че няма да може да се отбие до лятото както планирам... ooooh!

Хич ни го няма, Петенце!  Sad Радвайте се на вашия!
У дома единственото дебело са сополите на Максим!  ooooh!

Joy Joy Joy У дома пък единственото дебело нещо е ината на Мъри!

Откато се разкисна покрай зъбите(има-няма седмица)направо е ужасен сутрин и вечер - почва се едно постоянно хленчене за всичко. Не иска да му обличаме или събличаме нищо, големи борби са при преобличането, придлужени с обилна порция писъци и крясъци.
Проблясъци на тишина и спокойствие има само когато сме му пуснали анимация или седи на гърнето и чака прекрасното си акенце.
С мъжа ми сме се хванали за главите. А какви тактики пробвахме да му покажем че не трябва да хленчи и вика, не ща да си помислям какво са си помислили комшиите Embarassed Embarassed Embarassed
Пробвахме когато той хленчи и ние да хленчим и когато той вика и ние да викаме...Амаааааа...
Не сте чували подобно съчетание! Обаче ние с татито окапваме на 10-тата минута, а той си продължава... ooooh! ooooh! ooooh!
Пробвах да не му говорим докато той вряка, но той хитър-като млъкне и щом го заговорим и почва отначало ooooh! ooooh! ooooh!
Пробвах да го гоня в коридора като пищи, но той прилага същата тактика-спира, аз го пускам вътре и той пак почва ooooh! ooooh! ooooh!
Първо пробвахме само с награди - ако спреш да мрънкаш ще ти дам бонбонка-ела да видиш 5 мин след бонбонката...

Вече притръпнахме с баща му и си трайме. Дано да е така само в периода на никненето на кучешките, че... Confounded Confounded Confounded tongue tongue tongue perko perko perko

Иначе от идването на Дядо Коледа в яслата не ми изглеждаше особено впечатлен, нищо не разказа, друг път един бъбрив...Днес пак ще пробвам да го питам за впечатления от вчера.

Айде, приятен ден!

# 201
Оф, Людмиланче, и Стефан е голям киселяк, като е болен. Всичко се постига с много хленчене. А вчера си беше недоспал наобед и беше истеричен рев в продължение на около час-два  Sick Накрая му дадох биберона на брат му, поуспокои и се и пак заспа, а като се събуди беше весел и щастлив, сякаш не е ревал преди това, ама ми скъса нервите направо! Close И той като Мъри на моменти отказва да го пипаме (най-много аз да го гушна, друго не) и а съм понечила да го съблека или облека, а се е съдрал от писъци!  Rolling Eyes Спомням си лятото веднъж, беше се наакал и трябваше да го измия, но той беше крив и не даваше да му събуя гащите. Аз обаче нали съм по-силна, успях да го събуя и му прибрах гащите в неговия плик с дрехи за пране, а той ревейки взе да си ги търси по всички места, където има дрехи за пране, накрая ги намери, продължавайки да реве и започна да си ги обува пак. Joy Умрях от смях тогава!

# 202
  • Варна
Днес голямото ми момче става на 7 години. Да се почерпите  за негово здраве!!!

# 203
  • София
ЧЕСТИТ РОЖДЕН НА БОЯНА!

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА СВЕТЛИН!

Да растат здрави, усмихнати и щастливи и да носят само радости на своите родители!

ludmilana, и на вас не ви е лесно покрай тези зъби ... на нас ни се виждда края - остават само 2 кътника горни. Пожелавам ви до лятото да ги изкарате всички!  Mr. Green
А това с подкупването с бонбонките според нас не е много разумно - Вики докато не изяде пакета с бонбонки, колкото и да е голям той, не спира да мрънка, в повечето случаи се получава и обратен ефект - като ги изяде и повча непрекъснато да мрънка за още и така като влезе в цилъл няколко дни наред (докато позабрави за бонките). Иначе, мъжа ми е непреклонен по отношение сладки неща - случвало се е детето да плаче и да се моли за 1 бисквитка ('бетишка'), на мен чак ми е дожалявало и после скришм й давам  Embarassed ... ама тя пък няма спиране. Има ли още моми по 14,5 кг?
А за аките и аз съм чувала от медицински лица, че наистина се привързвали - това даже го Виждам у Вики - като се наака в пампата и ние я питаме - има ли аки, тя нарочно вика НЕ, дърпаме я да я събличаме, и тя: 'няма аки, няма аки!' - с голям зор я преобуваме 2 души!  Tired Иначе в яслата всичко си прави в гърнето почти - все по-често имаме 'сухи' дни - да се я взема със същия памперс, скойто съм я завела (ползваме вече само гащи на Либеро - номер XL, иначе Памперс номер 5 й е тесен Rolling Eyes). Лелите ми викат да я водя с пликчета и да я отучваме, ама според мен още не е готова за това упражнение - може би след месец да пробваме newsm78, поне искам (надявам се Rolling Eyes) да си спестя няколкото месеца нерви, за които разправяте. Crazy
Виличка, бе жена, не изкрейзвай още от сега! Ще видиш с времето ка ще свикне и ще се радва да ходи. И Вики сега като Боянка на Телма с радост ходи на ясла.  Peace И честно казано, никога не съм ронила сълзи като съм я оставяла. Peace

# 204
Ехоооо,аз се разходих и сядам да се отчета.Все щях да ви питам нещо и се забравях,но днес както си вървя и хоп-сетих се.
Забелязали ли сте когато се прибирате от ясла децата да са жадни?
На мен ми направи впечатление още първата седмица. И до ден днешен нищо не се е променило.Много е жадна Анджела,вечер като се приберем и изпива веднага 2 чаши сок,вода или чай.През нощта се събужда и вика "Мамо,сок"Давам й а тя милата гълточи ли гълточи.За няколко часа изпива 0,500 мл.
Споделих с майка ми,а тя ми каза че открай време е практика в яслите да не дават много вода зада не пикаят.
Вчера ходихме до педито и тя каза че найстина е така.
Забелязвам,че й съхне гърлото,особено вечер,пък и е много топло в нас.
Нещо да ме посъветвате.

И Ади е нервна без "бо'/бонбони/Застава до хладилника и започва да блъска по него и да крещи.Обича много Киндерчета,шок. яйце.и шок.стотинки.Яде също и солени рибки и биск. торта.
Но всичко това давам след като се е навечерила.Яде по много ядене
galita Ади е 14 кг. и 91 см.Вечер изяжда по 2 черпака супа и 1 филия хляб,а след това няма да казвам..... Shocked

# 205
  • София
о, пепито, значи не сме само ние така!  Grinning Heart Eyes
И за водата в яслата - факт е! Даже с това пиене вечер на много вода ще ни е проблем с нощния памперс - как ще да е сух! Обаче напоследък, Вики нали е станала 'по-отворена' в яслата може и да си иска вода, та веднага като се приберем не е такава жаба като преди. На по-големите дечица от яслата майките ми казват, че техните дечица направо си искали вода като ожаднеят.
А за сухото гърло - виж каква е влажността в стаите ви (50-70 % е нормалната), ние се отопляваме с климатици и без овлажнител и моето гърло е сухо и кожата на лицето ми става малка  Mr. Green

# 206
о, пепито, значи не сме само ние така!  Grinning Heart Eyes
И за водата в яслата - факт е! Даже с това пиене вечер на много вода ще ни е проблем с нощния памперс - как ще да е сух! Обаче напоследък, Вики нали е станала 'по-отворена' в яслата може и да си иска вода, та веднага като се приберем не е такава жаба като преди. На по-големите дечица от яслата майките ми казват, че техните дечица направо си искали вода като ожаднеят.
А за сухото гърло - виж каква е влажността в стаите ви (50-70 % е нормалната), ние се отопляваме с климатици и без овлажнител и моето гърло е сухо и кожата на лицето ми става малка  Mr. Green

А как да я проверя бе Галитка?!

# 207
  • София
ми с влагомер - има го в ТСМ, не са скъпи и в някои часовникарски магазини. И аз все се каня да купя, въпреки че съм виждала, но нещо не ми хареса модела  (беше със 'златно', а не 'сребърно' покритие лайсната  Crazy). Беше 3 в 1 - термометър, барометър и влагомер.

# 208
ОК благодаря,а за цена би ли ме ориентирала.

# 209
  • София
под (около) 10 лв.
ето една тема за овлажнител, ако те интересува: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=174561.0

Общи условия

Активация на акаунт