САМО за РЕЦЕПТИ за машина за хляб

• 1 072 833
  • 785
  •   1
Отговори
# 435
  • зад парка
Хляб със сушени домати

Продукти:

600 гр. брашно;
100 гр. прясно мляко;
100 кг. кисело мляко;
1 яйце;
1/2 пакетче жива мая или както е отбелязано на пакетчето;
1 с.л. зехтин;
1 ч.л. сол;
1 ч.л. захар;
1 ч.л. суха мащерка или босилек;
1/2 ч.ч. нарязани на едро сушени домати;
2 с.л. сусам.

Приготовление:

Приготвям този хляб с бяло брашно.
Прясното мляко се затопля и в него се разтваря маята. Слага се в купата на машината. Добавят се другите течни съставки, а след това и другите.
Доматите слагам в самия край на 2-рото /и последно/ месене, защото иначе се смилат от бъркалките, а ми харесват да се усещат добре.
Преди да се започване на печенето, хлябът се поръсва със семена сусам.

Последна редакция: пт, 11 яну 2013, 10:33 от InaDot

# 436
Здравейте, знам че мястото не е тук , но все пак да попитам някой правил ли е

ЦАРЕВИЧНО-ПШЕНИЧЕН ХЛЯБ-Lidan

300 МЛ ВОДА
1 2/3 чл сол
1сл захар
3-4 с л олио/мазнина/
1 яйце/правила съм и без/
1/5 кубче жива мая
2 с л сушени зеленчуци/пакетче от Кауфланд/ или слънчогл.ядки
350 гр бяло бр
150 гр царевично

Царевичното бр се залива със 150-160 мл вряща вода и се бърка да стане гладка каша./в горещата вода солта/.Маята разтварям с 40-50 мл топличка вода + захарта.Царев. каша трябва да изстине.

последователност/знаете/

олио
яйцето
останалата  вода
маята
кашата
брашното
може 1 с л грис
При сигнала -сушените зеленчуци или слънчогледови ядки

Ако ДА, много моля някой да ми пише на лични за няколко въпроса. Авторката на рецептата е неактивен потребител вече и затова се обръщам към вас. Благодаря !

# 437
  • Стара Загора
Това е готова смес от ЛИДЛ.Слагаш вода 370 мл +500 гр от сместта. На програма за пълнозърнест хляб и ето:

Аз му добавих слънчогледови семки.Много ни хареса и бързам да ви го похваля.

# 438
Лейла, писах на лични за царевичния хляб.

# 439
  • Стара Загора

Това е придобивката ми - подарък за Коледа.Не е спряла всеки ден да вкарва аромат и уют от топло приготвен хляб в къщи.
Любимият ми хляб-утвърдил се като най- вкусен до сега.

За  900 гр. хляб

200 мл кисело мляко
80 мл. пр.мляко (може и вода)
1 яйце (около 40 г)
40 мл. олио или зехтин
550 гр . брашно
1 1/3 ч. л суха мая
1 с. л захар -около 20 г.
2 ч.л. сол

Най-много се радвам ,че работи на отложен старт-така всяка сутрин имаме топъл , прекарасен хляб.

# 440
Здравейте,
Имам въпрос за маята на кубчета, в рецптите пише маята в грамове, но предполагам става въпрос за суха мая? Машината ми е финлукс с две бъркалки и се чудя колко мая от кубчето да сложа и трябва ли да се слага маята да шупне предварително? До сега не съм ползвала машината, първа употреба ще и е.

# 441

Това е придобивката ми - подарък за Коледа.Не е спряла всеки ден да вкарва аромат и уют от топло приготвен хляб в къщи.

За  900 гр. хляб

200 мл кисело мляко
1 яйце (около 40 г)
40 мл. олио или зехтин
550 гр . брашно
1 1/3 ч. л суха мая
2 ч.л. сол

Най-много се радвам ,че работи на отложен старт-така всяка сутрин имаме топъл , прекарасен хляб.
Направих хляба ти. Стана наистина много вкусен

# 442
       Flower,преди около 2 години,когато за пръв път правих хляб в машината,много ми помогнаха момичетата от форума.Аз работя само с прясна мая на кубчета.За хляб с 500 гр брашно с 300 мл течност слагам една пета кубче,даже и една шеста.Доколкото знам съотношението суха-прясна е едно към три.

# 443
Flowers,забравих-правя с разтворена в малко водичка мая+ 1 ч.л.захар,а когато имам време изчаквам малко.
   Когато работя с рецепта,по която се изисква маята да е шупнала-слагам и 2-3 с.л.брашно към маята,водичката и захарта и изчаквам 15-20 мин

# 444
  • София

За  900 гр. хляб

200 мл кисело мляко
1 яйце (около 40 г)
40 мл. олио или зехтин
550 гр . брашно
1 1/3 ч. л суха мая
2 ч.л. сол

А на коя програма е  Crazy

# 445
  • Стара Загора

За  900 гр. хляб

200 мл кисело мляко
1 яйце (около 40 г)
40 мл. олио или зехтин
550 гр . брашно
1 1/3 ч. л суха мая
2 ч.л. сол

А на коя програма е  Crazy
За тази машина е на 6-та програма-сладък хляб.
Днес добавих и маслини нарязани на парченца и оваляни в брашно - страхотен хляб се получи.

# 446
Хляб със сушени домати

Продукти:

600 гр. брашно;
100 гр. прясно мляко;
100 кг. кисело мляко;
1 яйце;
1/2 пакетче жива мая или както е отбелязано на пакетчето;
1 с.л. зехтин;
1 ч.л. сол;
1 ч.л. захар;
1 ч.л. суха мащерка или босилек;
1/2 ч.ч. нарязани на едро сушени домати;
2 с.л. сусам.

Приготовление:

Приготвям този хляб с бяло брашно.
Прясното мляко се затопля и в него се разтваря маята. Слага се в купата на машината. Добавят се другите течни съставки, а след това и другите.
Доматите слагам в самия край на 2-рото /и последно/ месене, защото иначе се смилат от бъркалките, а ми харесват да се усещат добре.
Преди да се започване на печенето, хлябът се поръсва със семена сусам.

В момента пуснах тази рецепта, но ми се струва малко течността, защото тестото е сухо, на трици, не се оформя на топчица. Да не би да трябва и малко водичка или още малко мляко?

# 447

В момента пуснах тази рецепта, но ми се струва малко течността, защото тестото е сухо, на трици, не се оформя на топчица. Да не би да трябва и малко водичка или още малко мляко?

Добави малко течност, предполагам си наясно каква трябва да е топката тесто, брашната са различни, яйцата, понякога се налага да се добави.  bouquet

# 448
Само да не сложиш 100 кг кисело мляко, че тогава лошо.  Wink Течността си е малко. На 600 г брашно трябва 360 мл течност, а в рецептата е само около 250-260.

Последна редакция: вт, 12 фев 2013, 20:43 от Анонимен

# 449
Благодаря ви, девойки, вече добавих на око, някъде към 80-100мл беше. Вече е на топчица, а не трохи. Другия път няма да слагам вода, а направо 200мл прясно мляко. Като се изпече и ако е за пред хора ще го снимам Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт