Отговори
# 285
Понтес, и аз вярвам, че няма случайни неща.

Нашата торта беше на Лагunа (пфу, излъгах системата) и всички страшно много я харесаха- с еклеров крем отвътре за бебета и тежката глазура, която на мен ми хареса ( не ми хареса как ще ми се лепне на дупето, но ! вкусна )

Зизу, наистина детенце дава вид на кротушанче в това тоалетче Wink Случайно утре да ходиш пак към роднините в Люлин, арена- запад ? Ти си като Левски- навсякъде си и никой не може да те хване.

А аз чакам нова тема и сигурно Ники ще я пусне посред нощите, а Шемет-а ще се пише първа, използвайки часовата разлика .. няма да ме огрее един път и мен на първа стр. ;-(

# 286
  • София
Ееее ако бях с момче Роси щях да си я заплюя за снаха, много хубаво семейство сте Heart Eyes

Понтес мн хубав разказ. Аз на 6ти пропуснах да си го напиша, ето накратко:
Аз имах 2 термина. По ПРМ 29.11 и по ехограф 14.12, бебето вървеше с 2 седмици по- малко по видеозон, даже се чудех при ноемврийките ли да пиша или при вас(ето че интуицията не ме е излъгала Wink).
Изкарах една много лека и безпроблемна бременност, за раждането мога да кажа, че не ми остана лош спомен, като изключим шиенето и болничната обстановка(Понтес мн правилно го определи, сякаш си болен Sick).
Последните седмици преди да родя ходех редовно в Т.Киркова да си следя тоновете и все ме питаха кога ми е термина, еми викам 29.11. На 6ти декември ми викат ти преносваш, процедурата е багажчето и в Патологията под наблюдение. После ми гледат в картона, ама термина ти е на 14ти Декември, аз почвам да обяснявам, че тоз термин от глупавото ДКЦ ми го лепнаха по техния ехограф. Айде отивай на ехограф, там пак ми викат, няма признаци за преносване, главата на бебето отговаря на 38седмица, краката на 41ва, ето защо формулата за термина го изкарва по-малко бебето #CrazyАз и на тях почнах да обяснявам, че по ПРМ ми е 29ти, мн ме беше страх да не преносвам и да повредя бебето, за това държах на този термин. Накрая се разревах и ми обърнаха внимание, викат айде в амбулаторията за преглед и после в Патологията. Преглед1- 3см разкритие,преглед2(че първия беше от стажант и за по-сигурно Sick)3,5см, чакане 1 час,качване в Патологията,чакане 1 час-настаняване в стая,запознаване с мами(преносващи,за задържане и т.н #Crazy),преглед3 от шефката на отделението(беше най-брутален,май ми помогна за разкритието)- резултат:5см, като се завайка:тя вика е за долу, защо е тук, насмете си набързо персонала, нахока ги и айде мъжо отиде за багажа и аз пак долу, в предродилно- където познайте какво:преглед4, пукане на води,системка и чакане-от 1.45 до към 16.45 -за 2 часа избутахме контракциите, дойде момента за напъните и излагация, издувам бузи и ръмжа, изритах едната акушерка, абе сраааам Embarassed, ама накрая с натискане на коремчето и епизиотомийка излезе малкото синьо същественце и след (на мен ми се стори цяла вечност) я чух да изплаква, а доки вика я гледай какъв бузан Joy
Та в общи линии сега като се сетя за тия моменти ме напушва на и на смях, и сълзи напират, искам пак да съм там, искам пак да го усетя Wink

# 287
pontes страхотен разказ. Стана ми едно мило-мило. То май не само в Тина Киркова, но и навсякъде другаде персоналът е такъв. Ама и как няма да са така. Между 8 и 13 декември когато ние бяхме там със Зори имаха 80 бебета в неонаталното и недостатъчно персонал. Спомням си, че не смогваха с единствената си кварцова лампа да се борят с жълтеницата на доста бебета. Чак се учудих, че е толкова сериозно положението защото според мен природата това с жълтеницата трябва да го е измислила как да става. Ама ей на. Имахме две мами в нашата стая с бебета толкова жълти та чак оранжеви. Не можеха милите един курс да изкарат като хората защото постоянно излизаха резултатите на други бебоци с по-висок билирубин и те вадеха едното за да сложат другото. И така лечението вместо ден-два се протакваше по 5- 6. Тъпа работа. Та донякъде ги разбирам тези жени защо така се държат. То каквато ни е цялата държава такива са ни и родилните отделения.

danielad Ние поръчахме торта от сладкарница Росита - бисквитена. Опрделено беше вкусна, но глазурата естествено си е захарасона смес, която за ядене не става. На еди приятелчета тортата им беше от Лагуна - еклерова. Също беше вкусна, но пингвинчетата отгоре определено не ставаха за ядене. Та така, бутиковите торти май навсякъде са красиви, пълнежа отвътре си е нормален, ама украсата - си е само за снимките. Ето я нашата торта:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=199772&photo=8

# 288
ШамЕнет, и моя термин беше Коледа и си спомням колко се втрещих когато ти роди  #Crazy. Спомням си и как Тини мини ми беше обещала специално за мен да пита еди кво си на лекцията по дишане, а взе че роди преди да стигне до нея и аз така си и останах невежа  Mr. Green  Joy  Hug  Hug  Hug. Ох, разчуствахте ме, много сте ми мили и бих искала да кажа на всяка от вас по нещо, но сега ще е само наум, че съвсем ще ревна .Прегръщам ви Hug

# 289
  • Под Сините камъни
чесно да ви кажа момичета първото си раждане преживях в окръжната болница на града в който живея отношение никакво все едно си някакъв натрапник и реших че ако ще раждам втори път ще е само в часна клиника и не съжалявам въпреки че имах доста трудно раждане по мнение на акушерката съм ги изплишила съм доволна от всички и от всичко което направиха за мен по време на престоят ми там

# 290
Зизу, мен ме впечатли тортата с фойрверка , много  Peace
И другите снимки са много сладки, а най-вече девойката Grinning

Да, Зизу, другите не се отварят. Но тоалетът е страхотен! Hug
Бети, Naughty аз пък мернах един  черно-бял тоалет, дето също много ме грабна на едно друго момиче  Wink Heart Eyes Grinning
Направо ме карате да се чувствам неловко, или последния НеРомантик на света - като ви чета разказите, очи нямам да споделям за мен ..... ама Майчин дом, 1 седмица преди да родя раздяла с мобилния си телефон и портфейла там, доктор със странно чувство за хумор / който предварително знаех, че ще е моя / .... простете ама не ме избива някак си..... Praynig Rolling Eyes
Виж, ако мама Шуши, като съпричастна малко рече да даде тон ... бих се поотприщила и аз сякаш, ама тя рядко ни навестява за жалост  Sad
А съм се и присетила за таз  жЕна  Wink ... nevena1313 , elezaar да кажа  Party ... не се  е вяствала и тя от 5-6 теми има.. Thinking

# 291
macko ние сме сродни души по история на термините и раждане. И при мен 2 дати- по последна менстр.- 15.12, а по размери на бебенце и аз си зачаках от края на ноември и ходех със сакчето я в Пловдив на гости, я в Сопот. Взехме да се шегуваме, че няма лошо да родя някъде из БГ.
Също лека и безпроблемна бременност, супер леко норм. раждане с пиратски белег от шевовете.
За първи път срещам 1:1 с моят история. 

# 292
  • Vaudreuil Canada
А аз чакам нова тема и сигурно Ники ще я пусне посред нощите, а Шемет-а ще се пише първа, използвайки часовата разлика .. няма да ме огрее един път и мен на първа стр. ;-(
Леле толкова ли ужасно изглежда отстрани - няма пък да пиша тази нощ  Naughty ... отивам да се разтоварвам с шопинг че от зъбите на малкия съм с бесен главобол вече не знам кой ден подред.

# 293
# 294
  • Бургас
нова тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=249462.0
Поли ти си  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт