ИЗРАЕЛ

• 59 168
  • 579
  •   1
Отговори
# 330
мерси , старание....няма как   Simple Smile  Нека се харесва, нека развлича и води в друг  свят за малко .... Wink

# 331
# 332
kакво оле , оле мале ..или ОЛЕ ОЛЕ ОЛЕ! да  живей !!!   Joy   

Wink

# 333
И така не мислех,че при вас мъжете нямат права,ама те за какво са-само да правят деца и да подържат стандарт на живот.Това е шега,но ми се вижда шантаво.Едно дете онаследява генома на баща си,ама не е евреѝн по религиозни причини,но по научни е.Моят мъж като го прочете му стана лошо.В такъв случаѝ по паспорт как се води като не е евреѝче по маѝка и трябва ли да ходи в армията след като примерно реши да е атеист.
Знаете ли когато чета от време на време Библията си мисля,че има неща,коѝто не са актуални днес и не мисля че нещата от светите книги,без значение кои трябва да се приемат на 100% и днес.Светът се мени,хората също,живота е много различен от преди хиляди години когато тези книги са писани.
Например даряването на кръв,в Библията е забранено,но ако се налга по медицински причини тогава какво,ако си някоѝ фанатик и спазваш това стриктно.....Не искам и да мисля...
Така и с бащинството,ако бях баща бих надала глас до облаците,това ми се вижда несправедливо или поне аз не мога да го разбера,не се побира в представите ми.ас съм криси

# 334
Сега попадам на тази тема и още не съм прочела всичко.
Много харесвам тази страна и този народ.
Те са за мен пример как Бог обича хората  и се грижи за тях.

# 335
Сега попадам на тази тема и още не съм прочела всичко.
Много харесвам тази страна и този народ.
Те са за мен пример как Бог обича хората  и се грижи за тях.

Не Бог се грижи за тях - Израел и народа му...
Да не се отнасяме чак толкова.

# 336
Петя, мила чета ви но бяхме няколко дни без нет че в суматохата покрай агнето забравихме да платим за услугите  hahaha
Виждам че много съм пропуснала с материала но довечера ще наваксам  Hug
А по повод на изказването на криси ,мисля че си права че някои книги древни вече нищо не помагат  в съвременния живот защото хората са ги променили в писането  им през вековете и съвсем  не е останало от божието слово ,а станало човешко слово

пина, бог е навсякъде и винаги до тези които го чувстват и го споменават няма значение от религията и нацията   bouquet

# 337
svear, не искам да навлизам в политически теми, но имах предвид, че благоденствието на Израел не е в резултат на Бог и неговата любов!
Това е международна политика, икономика и е за сметка на други народи, та да не намесваме Бог с държавата Израел!

# 338
  криси-ани, не говорим за гени, а за традиционно религиозното обяснение на вероизповеданието.Не става  въпрос  за наука , а традиции, които дори и да не харесваме , не можем да променим.Какво  общо има паспорта , там се говори за израелско гражданство - което детето има , независимо дали е  еврейче.Това са 2 понятия - евреин е по религия само (юдеин) , а израелец е гражданство- може да е   с всякаква религия.В армията може да  влезе Израелски гражданин ( не само юдеин, евреин по религия).Пак няма общо...просто спокойно  да разгледаме  понятията.Нещата от светите книги не са  актуални 100 %  и не се приемат 100% в Израел днес ....многоженството например - забранено е ( за сметка на някои други държави , където все още има)...и още мнооооого порядки , остарели и неадекватни на съвременния  живот....В Израел не се  живее изобщо както преди   хиляди  години  Wink Хората даряват кръв , и то много - първо по здравословни причини е добре от време на време , и второ така са научени от казармата още ...особено мъжете ....моя и до днес дава кръв....
  Незнам какво те  е надъхало така ...това , че си разказваме старите истории си е приказка повече....няма какво мъжа ти да му става лошо , незнам от какво , мисля , че  Simple Smile повече  е въпрос на неразбиране и недооточняване.Незнам дали си прочела цялата тема....твоя си работа ..... Peace

Всеки си тълкува нещата момичета от своето си ъгълче ....темата не е религиозна, нито политическа....А мюсулманите имат  друго виждане  за  светите писания , така , че ....всеки да си  знае неговата  книга и да не мисли , че другите са  фалшифицирали техните  Simple Smile Просто тук наблягаме на  Израел и на  юдейския Танах(стар завет) с  известните  истории по него....

Няма да се биете , нито да се карате кой е крив и кои прав   Wink

# 339
     Simple Smileпина,  известна ми е  мюсулманската гледна точка относно държавата Израел (особено на съседите ни).С това - дотук.

# 340
Аз мисля че съм ви разбрала и вие ме разбрахте  bowuuнали   bouquet
А това да четеш между редовете е изкуство
Извинявай , пина    Hug Права си ,наистина темата няма да ни стигне ако я обърнем на спор Затова всеки да вземе от това което му е полезно

Петя ,нещо  май ти се обърна  настроението Да не опита от  закуската в арабската темичка и да не ти хареса нещо от там  Joy
Аз историите си ги знам по нашите писания но ми е интересно и искам да знам като обща култура как се тълкуват от евреите и затова пиша и чета
Продължавай  Това за любимата жена на Якуб  ,знам че нейния син е Йусуф  но втория не го знам по име Така ли е при вас а и името и узнах  За което благодаря   bouquet

# 341
   Хич не ми се е обърнало настроението....то  ядене връз  ядене носи  hahaha
   Ми те имената са  същите на героите , само с различно произношение разбира се .....Йосеф на иврит, Йосиф на български , Джоузеф на английски....ей такива работи....Случките не съм ги  чувала  според  корана ...може би се различават...ако някой някъде разказва , ще ми е интересно да чуя ...ама не в тая тема, а в друга да не става объркване ... Crazy Тук си караме по стария завет  историйките. Flutter

# 342
Петя.моля те аз съм криси ,но нета нещо е прецакан и се пиша криси-ани.Не приемаѝ нещата толкова навътре,това в никакъв случаѝ не бива да те засяга,аз просто не го разбирам и за моите разбирания това е непонятно.Просто смятам,че някои традиции са малко остарели и отживели времето си,традиции се променят и обогатяват,това го има в историята от панти време.
Ние тук затова обсъждаме различията,защото е интересно и има какво да научиш,да спориши ако можеш да обориш,а дали ще се приемат друг въпрос.Нали всеки е свободен,за да избира.
Аз също няма да обсъдя арабската тема,защото съм отявлен миротоворец по убеждение и смята,че щом Господ ти е дал живот,никоѝ няма право да решава дали ти живееш или не и как ще живееш.
Всеки има право мир,любов и спокоѝствие.

# 343
    Знам , че си криси , с тия квадратчета дето излизат между буквите.... Mr. Green

Вземам ги нещата  дотолкова навътре , доколкото съм длъжна като пуснала темата и като човек , който вижда нещата по-ясно  да  дам някаква светлина и отговор.Немога да не внеса разбиране и не искам темата да се превръща в  оспорване и оборване ...има неща , които са факт и така си е.....има неща които се променят с времето , а има и такива основни традиции , които си  се  движат от векове.И да - всеки е свободен да избира, да разбира и да не разбира  Simple Smile

Peace

# 344
Петя, темата е страхотна!

Чета я постоянно и ми е много интересно.

Продължавай в същият дух!

Общи условия

Активация на акаунт