Къде сте мами от Кипър?? Хайде да се запознаем!! 2

• 26 347
  • 230
  •   1
Отговори
# 135
  • Larnaca, Cyprus
  bouquet      Така   еееееее! И за друго съм съгласна-Филипинките са ценен кадър навсякъде--бързи,коректни,безпроблемни и неконфликтни,скромнииииии---ехехеххееееее   smile3503  Аз,като рекламно лице на Филипинската нация се представих. smile3532

hahaha hahaha

# 136
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
вие си говорете там, ама аз да питам, наистина ме вълнува - в БГ работя в банка, постигнала съм много за себе си тук и съм научила много, и не ми се иска ей така да захвърлям всичко и да ставам продавачка в Кипър или рецепционистка - това само примерно го казвам, за това и не отидохме при съпруга ми, когато бяхме там, но сега вече обмисляме да се местим към острова, но с моето условие да си намеря сходна професия, пробвам в нета от сайтовете, които давате тук или такива, които съпругът ми ми е казвал, но първо открих, че трябва да съм там и на място да кандидатствам, но се питам наистина биха ли взели българка в банка там или сходна институция

# 137
Разбира се ,че ще вземат българка на работа в банка(познавам такива),НО ти трябва перфектен английски,ако знаеш и руски ще бъде чудесно.Това е за международнна банка.За местните банки трябва гръцки,английски а,руския е голям плюс.
В твоя случай голямо предимство е ,че имаш и опит ,но не знам как стои въпросът с езиците.

# 138
За muzka 1 :

Salaries are usually paid monthly or weekly. The compulsory payments of the employee, such as social insurance contributions, income tax and welfare fund and health care contributions, are withheld from the salary.

The minimum gross monthly wage is fixed at £384 (658 euro), rising to £408 (700 euro) after six months’ in the employment.

The pay slip must state the employee’s name, the basic salary, the deductions and the net salary. The usual method of payment is by a cheque accompanied by the pay slip. Alternatively, the salary may be paid into a bank account and the employee may be given just the pay slip.

In most cases there are 12 monthly salaries plus a 13th salary at Christmas. Some companies pay a 14th salary, usually at Easter. If there is a collective agreement, payment is in accordance with those standards.

The company (employer) is responsible for paying in the employee’s social insurance contributions and income tax. The employee is given information about the total deductions at the end of the year, and during the year the deductions are shown on the payslip.

Useful information can be obtained from the Department of Labour Relations (+357 22 451 500/1) or by telephoning the Ministry of Labour and Social Insurance (+357 22 40 16 00).
Източник :
http://europa.eu.int/eures/main.jsp?catId=8363&acro=living&a … Id=CY&living=

# 139
Мразя хората, които ме управляват в момента и не искам да работя за тях, за това :
имам апартамент в БГ:
http://www.imoti.net/nd/obqvi/search_obqvi.php?personal=&ad_ … t=%D2%FA%F0%F1%E8
Искам да се махна :
http://www.buysellcyprus.com/nqcontent.cfm?a_name=v3_search_result_mlsdev

# 140
Разбира се ,че ще вземат българка на работа в банка(познавам такива),НО ти трябва перфектен английски,ако знаеш и руски ще бъде чудесно.Това е за международнна банка.За местните банки трябва гръцки,английски а,руския е голям плюс.
В твоя случай голямо предимство е ,че имаш и опит ,но не знам как стои въпросът с езиците.

благодяря за отговора, английският ми е перфектен, тук много пъти съм работила като преводач и сумилтантен превод, и на написан текст, руски само разбирам, а гръцки в момента уча - но сама, тъй като в Русе няма уроци по гръцки, малко почнах да хващам вече смисъл, но съм съвсем в началото, за руския знам, че би ми бил от полза, а опит има от 3 години и половина, опитах се да се прехвърля от нашата банка във филиала й в Кипър, но не става - нямало свободни места, за това явно ще трябва да търся в други, но започнах да се питам именно дали биха ме взели като съм чужденка, имах нужда от кураж, пак благодаря

# 141
Няма защо Simple Smile
Стига с това ниско самочувствие.....тук работят много чужденци.До колкото разбирам си образована,имаш опит,знаеш език.....това ти трябва.
Е да има българи идват тук без език,без опит ,без адекватно образование и искат да работят като директори,еми не става.Не защото са българи , а защото са нискоквалифицирани!!!

# 142
  • София
вие си говорете там, ама аз да питам, наистина ме вълнува - в БГ работя в банка, постигнала съм много за себе си тук и съм научила много, и не ми се иска ей така да захвърлям всичко и да ставам продавачка в Кипър или рецепционистка - това само примерно го казвам, за това и не отидохме при съпруга ми, когато бяхме там, но сега вече обмисляме да се местим към острова, но с моето условие да си намеря сходна професия, пробвам в нета от сайтовете, които давате тук или такива, които съпругът ми ми е казвал, но първо открих, че трябва да съм там и на място да кандидатствам, но се питам наистина биха ли взели българка в банка там или сходна институция

mimito-bg, ето една подобна случка за теб. Дано можещш да използваш инфото за по-нататъшни действия Mr. Green
Съвсем наскоро моя позната беше в твоята ситуация, само където се местеше от чужбина в България. И тя в такава чуденка беше изпаднала и какво направи: Помоли шефа си за съдействие. Добрият човек изпратил препоръката й до кореспонденска банка в България(щото тяхната банка няма представителство) и запитване за възможностите да предложат подходяща позиция тъй като е опитен и ценен кадър, който за тяхно съжаление се мести в друга държава.
И така от дума на дума момичето започна пак в банка на почти същата позиция и препоръчана.
Не знам дали можеш да приложиш това при теб, но пък е вариант да останеш в същата сфера и то с референция.

cocod, благодаря за обширната законово обосновано ситуация, но това с апартамента не го разбрах! #Crazy

Последна редакция: вт, 05 фев 2008, 18:01 от muzka1

# 143
Прочети внимателно това :
http://www.buysellcyprus.com/nqcontent.cfm?a_name=v3_search_result_mlsdev
и това :
На месец, приблизително, за двама

Квартира, двустаен на добро място - 300-350 паунда
Храна разнообразна и здравословна, без излишества - 100-120 паунда
Ток, вода - 20-30 паунда
Бензин - 40 паунда

Идва 460-540 паунда (790-930 евро), ако го смятам правилно.

Сама се сещаш, че отделно ще имате разходи за бебето, разни други неща изскачат ... Наистина в Кипър си е скъпичко
Източник :
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=210385.120
С две думи пестиш от квартира печелиш и от заплата и от цената на апартамента в Кипър
Ако искаш след време се върни в БГ

# 144
благодаря, муцка, но тук и аз направих същото, при това се обърнах към един от изпълнителните директори, но заедно с друг след месец ме информираха, че е много трудно и няма свободни места, въпреки опитите им, но пък ще взема препоръка, не се бях сетила за това  Hug

# 145
Още по-ясно-продаваме си апартамента в София с цел покупка на такъв в Кипър.Цел:1.Спокойствие;2.Спокойствие;3.Спокойствие

# 146
  • Larnaca, Cyprus
Какво правите бе хора .....Вие си говорите а не свиркате..... Naughty

Миме Щом си с такъв опит във преводите...защо не опиташ като преводач някъде......Няма ли да е по добре платено.... newsm78
А за местата в банките ....и аз знам че трябва перфектен английски писменно и говоримо ....а също и гръцки поне говоримо.. Peace
Относно назначаването на чужденци може би са по скоро с предимство момичета омъжени тук за кипърци....Незнам нека каже някоя по запозната мама.... Thinking

cocod и аз нещо не разбрах тази страница с апартамента.... newsm78
А също и как ще продадеш в БГ пък ще купиш тук..... #Crazy #Crazy
Толкова ли са се вдигнали цените на имотите в БГ... newsm78

# 147
Katy6как се казва ресторанта.За да ви посетим някои ден.Обожавам суши eat eat eat
Кой ден не работите?

# 148
да ти кажа, Кати, не знам как стоят нещата с преводите там, но от английски на какво да превеждам ... на български освен, с беглите ми познания по гръцки мога да си кажа само името и какво правя

а инфото ти за предимството на женените за кипърци беше полезно, все пак се надявам, че може да имам някакъв успех, ще споделям като се случва нещо сигурно

# 149
     baby_neutral   Имам въпросче-как стоят нещата в Кипър с интернета   ?   На месечен абонамент ,със закупуване на карта ли?

Общи условия

Активация на акаунт