Къде сте мами от Кипър?? Хайде да се запознаем!! 2

• 26 353
  • 230
  •   1
Отговори
# 120
  • Larnaca, Cyprus
Зорница
Това което е споделила Муцка е наистина вярно ......и е от личен опит..... ooooh! Tired Tired
Но се отнася по скоро за Градове пренаселени от туристи като Агиа Напа или Протарас ....
Във всички останали като Ларнака...Никозия.....няма чак толкова много туристи и е по спокойна работата и се изисква по скоро гръцки отколкото английски...
Виж за Пафос и Лимасол не мога да ти кажа ма като се има предвид че са крайбрежни градове
предполагам че ще има туристи повечко и там... Naughty
Работодателя ти отваря сметка в банката и ти прехвърля парите там....Има и такива които ги дават на ръка пък ти си ги внасяш....всеки както му е удобно...
Айде не се шашкай предварително.... #CrazyВсяко начало е трудно...Ама почнеш ли го се свиква... Laughing Laughing

# 121
мими, ние не сме женени  Embarassed малки сме още за тази крачка,просто линийката ми е такава. а иначе той остава тук,защото е футболист и цял живот тренировки...не може да зареже нещата, той ще си е в Пловдив и дано си ме дочака хахахха
Katy6  надяам се другата семдица да знам вече повече подробности къде ще съм евентуално и тн и ще пиша, сега имам хиляди въпроси в главата, но предполагам, че и при вас в началото е било трудно . само дано бързо си припомня гръцкия, че сега като се замисля не съм говорила скоро и някакви елементарни неща съм ги забравила  ooooh! а кой месец започва сезона в кипър? предполагам по-рано от Б-я ?

# 122
Колко е средната заплата в Кипър   newsm78

Последна редакция: чт, 31 яну 2008, 18:22 от barboranova

# 123
за сезонните работи- камериерки и тн е към 600евро, за бармани и сервитьори към 1000 за по престижни професии не зная

# 124
 newsm10    Мерси,мила,до седмица ще разбера дали ще пътуваме/предлагат оферта на мъжът ми/.Но още се мислим    newsm78   .Той е с перфектен гръцки и англ./него не го мисля/-------Но аз съм притеснена за малкия. А и още 1 въпрос ме гложди----с мн.доб. гръцки съм/говоря,чета,пиша---с малко грешки разбира се/  Но толкова ли е различен гръцкия от кипърския   newsm53   Знам,че``н``-кат много--но нищо друго незнам за тях-освен това,че изчетох доста в нета за  Кипър   newsm09 

# 125
  • Larnaca, Cyprus
Barboranova ....Добре дошла....Средната чиста заплата в Кипър е....Тук също режат както в България.....и накрая фишчето е.....
Сервитиори  до 300 Кипърски .....512 евро
Камериерки до 200 Кипърски ...340 евро
Съжалявам но сумите които е посочила Зорницасе отнасят
за Кипърски служители и незнам защо ви заблуждават.... newsm78
А.....може и да е за някой пет звезден хотел.... newsm78 newsm78
Но тук трябва да знаете че заплатата е фиксирана от държавата така че няма
значение къде работиш заплащането е едно и също за чужди граждани.
Ако искат да ви направят увеличение или нещо допълнително ви го дават като
тринайста заплата... Naughty
ПИТАЙТЕ ДОбрЕ ПрЕДИ ДА СЕ СЪГлАСЯВАТЕ ЗА КАКВОТО И бИлО...
 м О л Я     В И!!!!

Сезонът започва март месец.
Гръцкия е също като кипърския с малки изключения на някои думички.
Но няма страшно разбираме ги гърците и те ни разбират Peace Peace

# 126
 newsm53 Кате,писала сам ти на лични---------Благодаря    smile3525

# 127
аууу това значи ли ,че искат д аме излъжат за заплащането като ми предлагат уж много по-големи суми  Rolling Eyes Confused иначе и аз с гръцкия едно време бях много добре предполагам,че само в началото ще ми е по-трудничко, но и аз се колебая още много искам да замина, но ако има много уловки,който не знам и не знам заслужава ли си, не че съм алчна но все пак за парички отивам...

# 128
  • Larnaca, Cyprus
Зорничке и Барборанке
Ще ви дам пример вие си правете изводите.....
Ние имаме японски ресторант при нас на работа са само филипинци....
Заплатата на сервитиорките е 350 лири нещо почти несрещащо се в Кипър като се има предвид националноста им ....Та докарват си на месец още по поне 200 бакшиш ...Ако го броите така излиза колко 550 кипърски което е 940 евро..... Peace
Ама дали навсякъде бакшиша е такъв и може ли да разчиташ на това..... newsm78 newsm78

Това исках да ви кажа не да ви плаша..... Peace

Пък и говорим за сервитиорки..... супер английски тичат като финикийки .....въобще много много добри в работата си.....  bouquet Да са живи и здрави.... Heart Eyes
Та като ви гледам вие сте начинаещи езика не ви е много на ниво тъй че не чакайте максималното възнаграждение от първия месец......Бъдете търпеливи...Работливи .....И така ще си изкарате много Money Money Money

# 129
  bouquet      Така   еееееее! И за друго съм съгласна-Филипинките са ценен кадър навсякъде--бързи,коректни,безпроблемни и неконфликтни,скромнииииии---ехехеххееееее   smile3503  Аз,като рекламно лице на Филипинската нация се представих. smile3532

# 130
еми нормално първият път да е най-спекано и най-трудно сезика и работата и изобщо с всичко. на мен ми предложиха в Агиа Напа в хотел, или като камериерка или като подръжка на басейн заплата 600евро и на месец има около 50 еуро удръжки доколкото разбрах. и е осигурено спане, но там стандарта на живот е много скъп и като си взимаме ядене и тн и предполагам,че няма да изкарвам почти нищо и ще е по-скоро като стаж, още обмислям нещата, но времето си тече и в най-скоро време трябва да реша,защото няма кой да ме чака...

# 131
Не съм съгласна с Кати6. Работила съм в заведения и хотели откакто сме тук, вече 5години и незнам някой да е взимал като сервитьор по-малко от 400-450лири. Дори камериерките също звемат толкова.

# 132
# 133
  • София
Не съм съгласна с Кати6. Работила съм в заведения и хотели откакто сме тук, вече 5години и незнам някой да е взимал като сервитьор по-малко от 400-450лири. Дори камериерките също звемат толкова.

А, тази сума е записаната в договора или допълнително договорената? Защото от моя опит знам, че винаги има допълнителна договорка за повече часове и повече пари на място.
Както и в България нещата доста се различават от официално публикуваните. Добре е да се знаят за информация, но ако има минимален праг за плащане със сигурност ще се придържат към него.

# 134
  • Larnaca, Cyprus
МЕчО можеш ли да ми кажеш на каква заплата си почнала отначало като си
дошла.... newsm78Сигурно не на тази която си писала...... #Crazy
От случай до случай разлика голяма ....А от хотел до хотел също.....
Не искам да се заяждам .....Но всеки собственик взима решение за размера на заплащането
аз имах предвид средното заплащане......и без бакшиш...... Peace

Общи условия

Активация на акаунт