"Празнува първата годинка ДЕКЕМВРИйската дружинка!"

• 14 233
  • 288
  •   1
Отговори
# 225
shrew стискам палци наистина с времето проблемите да се израснат. И аз на това се надявам Аз обаче не виждам как ще я удържа моята да й надраскат ръката. А за теста дето jap4e беше писала не ми се ще да й го прилагам, че да се взима кръв от вена ми се вижда още по-страшно. При нас за сега нещата са само на ниво обрив, педиатърката ни е и хомеопат и дружно се борим пък да видим. Имам си вече цяла хомеопатична аптека у дома  Joy

Мили мами, в кърмаческия форум се обсъжда една тема за предстоящото флуориране на водата. Който прецени може да я погледне. Доста е обезпокоително това, което ни готвят управляващите.  #Cussing out

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=250207.0

# 226
Честито на Лорка, Вела, Лилия и Иван! Весели детски игри!

За киселото мляко - Дивна премина по свой избор на него, просто отказа АМ...За съжаление нямам възможност да подсигурявам домашно и купувам. Казвала съм ви че на вилата правя и кисело мляко и други подобни чудеса, та - Данон със сигурност ще издържи не 21, ами 48 дни годен, но НЕ заквасва млякото!За закваска ползвам Пършевица, Родопея, Верея и едно местно там... Искам да кажа, че горните изброени съдържат очевидно жива закваска, обаче със сигурност не траят по европейски. В София давам пак същите на Дивна и нямам оплакване...Само ще добавя - когато се роди големият ми син, АМ беше скъп и не се намираше. Перспективата беше да давам 1 кутия такъв, следващата какъвто намеря и пр. От 20- дневна възраст е хранен с кисело мляко. Дали здравето му се дължи на това - не знам, но нито алергии нито сериозни болести /чук-чук/ до сега е имал.

Далеч съм от мисълта да подклаждам спорове, нали разбирате - просто споделям своя опит.

П.С. довечера по Нова тв ще дават Полицейска академия1, не знам дали сте го гледали - още повече когато излезе някои са били колкото дъщеря ми, но си заслужава! Приятно забавление!

Последна редакция: ср, 19 дек 2007, 12:23 от Дива ирландска пешеходка

# 227
Честито на днешните рожденници и техните мами!  bouquet
Венета днес е много по-добре, като изключим хремата, която си стои повече от седмица вече. Нямаме вече температура, нито разстойство, но продължаваме с диетата за всеки случай и днес. Вчера нашата педка веднага ни изписа антибиотик, било червено гърлото. Но аз я уведомих, че няма да го взимаме, поне още два дни смятах да изчакам, дори и с температура да беше.
Кисело мляко давам вече 2 месеца сигурно, а прясно от скоро в нишестета и грис, но това не го ядем често. Нашето мляко е домашно, от кравите на съседите, в които сме сигурни.

# 228
Логиката да махам Ам беше, че така и така си пие мляко от кухнята (хич не им вярвам, че някой ще купува сухо и после купонът ще ти струва 1 лв. Peace).
А ми се струва ,че тоя НАН2 трябва вече да го махам, защото го надрастна- който пие адаптирано за над1 г.какво пие?Четох на Поли поста, другите какво ще кажете?
Киселото и него ще въведа постепенно..Вмиткова, ми то като погледнеш във всичко има консерванти.. Аз пък четох, че точно от баба не трябва да се дава мляко (как гадно звучи Mr. Green), защото нито знаеш дали животното е болно, нито съдовете какви са (както горе е казала ивчок..На брат ми големия син лежа  10 дни като беше на 1 месец със салмонела в Инфекциозно отделение точно от домашно мляко от уж проверена баба и съм малко наплашена от това..
Не че искам нещо спор да започна и аз като Пешеходката споделям опит... Hug
Вера, мерси Hug
Сега пък друго ще ви питам- извън темата:някой скоро да е купувал пухенка на мъжа си  в София и да е доволен,моля да каже, че моят има отчайваща нужда от яке, а няма време да обикаля ,че по цял ден е на работа.. Та ми възложи да ви питам Laughing.Търси нещо с качулка, не много скъпо...

# 229
  • София
zizzuАлекс е на Хип-3 розовия ,много е хубав и е за над 1 год.

# 230
Честит първи рожден ден на Лора на ina_nk, както и на Вела на Косе Босе, Лилия на Креолка  та, Иван на тити83! Да са здрави и усмихнати деца!

ЧРД на kaspur! Много здраве, щастие и любов!

# 231
  • Под Сините камъни
Честит първи рожден ден на Лора, Лилия, Вела и Иван!!! Много здраве и весели и шумни игри . По въпроса за киселото мляко аз давам кисело мляко на Миро от около месец и половина  млякото си го квасъ сама така отгледах и дъщеря си  млякото и на двамата го взимам от една и съща жена  и като се позамислим едно време нашите родители дане да са ги хранели само с АМ и ми се струва че са по здрави от сегашното поколение.Това е моето мнение

# 232
Зизу, аз съм купувала, но не беше много скоро... На Красно село има един китайски магазин /не е за 1 лев/, та - от там. Струваше 45 лева и страхотно топли, пера го в пералнята и въобще съм много доволна... Има големи размери /по нашия стандарт/ и зареждат често. Не знам кога ще ми се случи да отида - щото не ми е  близо, ако не ти е спешно - ще погледна. Там има и други неща - скиорски ръкавици - по 2-3-4 лева, шапки - 2-3 лева, шалове... Всички тях съм виждала в други магазини на доста по висока цена, сигурно са вносители - не знам. Изброявам само артикулите купувани от мен поради вечната нужда на децата, но има и доста още неща на много сносни цени. Има играчки, дрехи, дънки, бельо...

# 233
  • сто акровата гора
Честит първи рожден ден на Лора на ina_nk, както и на Вела на Косе Босе, Лилия на Креолка  та, Иван на тити83!
Здравейте мами и бебоци!  Hug
Не съм влизала много отдавна, но такава въртележка ни завъртя че направо свят ми се зави, кулминацията беше вчера с РДто което отпразнувахме страшно весело с много съседски дечица, с много смях и игри. Това е плюса на Студентски град, купоните са страхотни и за малки и за големи   hahaha
   Много ви благодаря за честитките, голямо вълнение беше, много подаръци, Соня определено разбра че е различен ден и през цялото време беше много весела и игрива, въпреки че спа 1 час за целия ден и аз мислех че ще се вкисне от преумора.
  Такааа нашия тати замина командировка обаче, за Франция и ще стои там до края на януари, което не е добре, но какво да се прави, понякога се налага и така  Sad Всичко стана страшно бързо, беше на друга командировка тук в България и му я прекъснаха за да иде на тази и голямо тичане падна по организационни въпроси. Поне беше на купона, че много му е криво заради Коледа и т.н., замина тази сутрин рано, рано, та покрай гостите и събирането на багажа нямах време да вляза вчера да ви видя  Heart Eyes но бях сигурна че се вълнувате заедно с нас и сте съпричастни към този сладък малък - голям юбилей   Party
Иначе ходихме на консултация, Соня е 75 см, 9,520 кг, новото е че ще се захранваме с белтък на яйце, т.е. ще й давам вече цяло яйце и като свикне с него започваме кисело мляко. Прясно съм давала само като застройка на супичка, или в кремчето за следобедна закуска, като в кремчето слагам 2/3ти мляко и 1/3 вода. Доки каза че не е добре да пие прясно мляко чисто, но може в кремтчето така че от почти 2 месеца слагам. Определено кремчетата ги яде повече откакто са с мляко, преди много се мръщеше.
Та такива работи при нас, пожелавам ви приятен ден и много радостни емоции  Heart Eyes

# 234
Zizzu, пешеходке, аз напълно споделям скуптицизмът ви относно домашното непроверено мляко. И естествено тук не става дума за спорове - всеки дава предложения, а пък другите си преценяват кое им допада и кое не. Прсто това е един от възможните варианти. Аз лично смятам да купувам прясно от магазина и да го квася у дома с купена жива закваска. Ей от този сайт:
http://www.mlm.daflorn.com/index.html
Така ми се вижда най-безопасно. Хем проверено мляко (па макар и с подобрителите му вътре), хем адекватна закваска. Иначе нашата педка е съгласна и на някое бабешко, ама на мен не ми се вижда добра идея.
Пешеходке, искренно се радвам, че проблеми не е имало с кравешките млека.  Grinning Алергия не бих пожелала и на най-големия си враг, камо ли на детенце. Но наистина твърде много дечица вече си патят от тях. То причината съвсем не е само в кравешкото мляко ами в общото качество на храната, водата, въздуха и на живота като цяло. Но понеже ние ползвахме малко млечната банка и там видях доста мами дето беряха проблеми именно защото бабите ги накарали да дохранват с кисело мляко.  Sad
А за пазенето то не може от всичко да се пазиш. Но аз съм на принципа - от което може - ОК, па като не може - затварям си очите и така.  Laughing

# 235
  • сто акровата гора
Снимките от нашия купон!

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=202295

# 236
  • Sofia
Честит първи рожден ден на Лора на ina_nk, както и на Вела на Косе Босе, Лилия на Креолка  та, Иван на тити83 newsm51
Ето малко снимки и от нашия рожден ден  Heart Eyes http://lilytr.multiply.com/photos/album/3 и не само http://lilytr.multiply.com/photos/album/1
Днес и аз остарявам с още една година ставам на цели 29 години  Whistling
Черпя ви всички виртуално cook  party023 (незнам как се качват други картинки Embarassed)
tini-mini благодаря за пожеланията  bouquet

# 237
  • София
Честит 1-ви рожден ден на Лора на ina_nk, Вела на Косе Босе, Лилия на kreolka_ta и Иван на titi83!!! Желая им много щастливи и весели игри!!

# 238
  • Бургас
Честит Рожден ден на Лора,Вела,Лилия и Иван!Много детски усмивки!!!

# 239
Честит рожден ден Каспър.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт