"Празнува първата годинка ДЕКЕМВРИйската дружинка!"

• 14 242
  • 288
  •   1
Отговори
# 210
Шеметче  и това е варинт- я кажи ти какво количество даваш..
То станало време и за другите рожденници Laughing!
Честито на Лорка на инчето (специално ), Вела на Косе Босе, Лилия на Креолка та, Иван на тити83

# 211
  • Vaudreuil Canada
Последния път дребния пое 4 бисквити - същия формат като бисквитите плазмон (с форма на бишкоти) с 4 супени лъжици кисело мляко ама с голям връх - понеже тукашното кисело мляко е много гъсто и се цепи направо - като сметаните. Да кажем че са около 8 нормални супени лъжици.

# 212
Благодаря Hug.Много ме изкефи  думата "пое" Laughing.
По тоя повод- давайте идеи кой какво кисело мляко ползва, моля Praynig
Бегам,е мъжът ще ме линчува вече Laughing

# 213
  • Vaudreuil Canada
То станало време и за другите рожденници Laughing!
Да ги поздравим за празника тогава Simple Smile
Честит 1-ви рожден ден на Лора на ina_nk, Вела на Косе Босе, Лилия на kreolka_ta, Иван на titi83

Де да бяха по-прилични цените на самолетните билети .. аз щях да го измисля ... да прескочим до едно БГ-клубче за празника да ви поканим на рожден ден и после да се върнем ... ама като се сетя каква лудница беше по летищата и ми става лошо Simple Smile

Последна редакция: ср, 19 дек 2007, 00:22 от shemet_neveroiaten

# 214
  • София
Честит 1-ви рожден ден на Кристиян на Tani@, Аделина на Невменте, Соня на soseress, Виктория на bisa, Ноела на mimina1153, Димана и Виктория на Madam Mim  nbirthday  bigdance2 bdbaloni

zizzu, ето шейната: сн.1 и сн.2
За киселото мляко като го почнем мисля да давам от био киселото, така захраних и със сирене.

А температурата на Нели се оказа от възпалени уши, които пък са заради сополите с които се мъчихме цяла седмица  Close Само сополите не разбрах от къде се взеха  newsm78

И аз докато напиша станало време за другите рожденници:
Честит първи рожден ден на Лора на ina_nk, както и на Вела на Косе Босе, Лилия на Креолка та, Иван на тити83!
Щастливо детство и весел празник!
bdbaloni

Последна редакция: ср, 19 дек 2007, 23:56 от verolina

# 215
  • Vaudreuil Canada
Verolina аз лично не виждам нищо от снимките.

# 216
Честит 1-ви рожден ден на Лора на ina_nk, Вела на Косе Босе, Лилия на kreolka_ta, Иван на titi83

Аз отдавна я храня моята хубавица с кисело мляко с бисквити. Ползвам това на Верея, защото било с жива закваска. Казват, че и Пършевица ставала. В някакво изследване пък бях чела, че Бор Чвор било най-хубаво.  newsm78

А гостите ни са всички декемврийчета (без една кака де).
http://images.ivanina.multiply.com/image/5/photos/14/500x500/9/D … amp;nmid=72719653
 Та на тази снимка са в следния ред: Най-отпред Вержи с Лорка, после е Ди_ с Вела, После аз с Теди, над мен е зетя на Герчето (сега булка Марулка), до нас клечи Ивчок с Коко, а другия дребосък се казва Дени, но не се подвизава във форума.

Поли мерси за комплимента.   bouquet Той нашия зет ако още малко се помае може да ви омагьосаме.  Grinning

Веролина и аз не виждам снимките.

Аз пак с призив към Варненсите мами http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=245809.new#new

Последна редакция: ср, 19 дек 2007, 01:18 от Пижулинка

# 217

Честит първи рожден ден на Лора!
Весел празник на нейните близки!

Честит първи рожден ден на Лилия!
Честит първи рожден ден на Иван!

# 218
Честит рожден ден на Лора , Вела , Лилия и  Иван! Весели и слънчеви детски дни на малките съкровища ! newsm51 newsm51 newsm51 newsm51 newsm51

Последна редакция: ср, 19 дек 2007, 08:36 от bela

# 219
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ, РОДЕНИ ДНЕС!БЪДЕТЕ МНОГО ЗДРАВИ, ЩАСТЛИВИ И ВЕСЕЛИ ДЕЦА!

newsm59 newsm59 newsm59 newsm59

От тези празници не мога да се включа.Два дни шетахме за гостите, два дни след гостите, но вече всичко мина и сега отдъхваме.Макар че малкото човече нощес реши че час и половина трябва да обикаля из стаята, явно й липсват разходките навън - ама защо нощем?Вашите дечица будят ли се посред нощ?На мен това ми се случва за пръв път от времето когато ставахме да ядем през нощта.

# 220
  • Русе
Честит Рожден Ден на Лора, Лилия, Вела и Иван!!!

# 221
Честит първи рожден ден на Лора на ina_nk, както и на Вела на Косе Босе, Лилия на Креолка та, Иван на тити83!  bouquet
Наш човек тази сутрин, както винаги, е на гърнето, за да може малко да се стопли кремчето и мама да прочете какво става из форума. Но батко яде сандвич срещу него и бебо скочи и хукна с гърнето на дупето към чинията. Оля мокета за игра с п....., чорапките тоже. Грабна санджич и заръба. Голям смях беше!
Прясно мляко слагам домашно в кремовете, разредено 1:1 с вода. Знам, че животните са здрави, съдовете-мити, а млякото-добре сварено. Снощи сложбих последното шише и минаваме на АМ до неделя, когато си отиваме.

# 222
Ох, все не мога да се наканя да пиша. Зори е с една хрема от миналата седмица. На хрема си седи, педиатърката гледа гърлото и дробчетата - уж чисти били. Е пооправя се вече (кърмата се оказва много добра за хрема  Laughing). Но май пак ще ни боцкат  Sick Че от миналата седмица левкоцитите й били мноооого високи. Казвам й аз на лекарката, че като е с хрема това е съвсем нормално, ама тя иска за всеки случай да повтори нещата. Милото ми детенце  #Crazy

На всички рожденници малки и големи, които пропуснах - ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН милички. Нека сте много здрави, палави, весели, игриви, щури и умни!  Grinning newsm59

За прясното мляко - аз лично до 2 години не смятам да давам. То съдържа един белтък, който в стомяха се пресича на много едри парцали и е труден за обработка. На всичкото отгоре и самите му молекули били големи и не само че не се усвоявали от организма, ами може и да алергизират. Т. е. само товарят храносмилателната система и после се изхвърлят. А пък една мама ми беше писала, че прясното мляко (според американски изследвания) увреждало мозъка на някои деца, и понеже не знаели на кои и защо, не препоръчвали да се консумира да 2-3 годишна възраст. На мен лично това ми звучи доста странно и невероятно...ама знам ли  newsm78 В АМ обаче именно за по-добро усвояване въпросните огромни вериги и белтъчни структури се накъсват на по-малки такива. Затова е АМ.
За киселото мляко - като се захраним с него ще бъде от биокиселото мляко. Поне се предполага, че излишната химия е сведена до минимум там. Много сериозно се замислям и сама да си го квася. А що се отнася до живата закваска - в купешките млека тя е сведена до минимум. Ако тя е налице млякото ще превкисва за 3-4 дни. По изисквания на ЕС обаче пресните и кисели млека трябва да са годни за консумация минимум 21 дни!!! Сетете се колко живи бактерии има в киселото мляко. А всъщност именно те са полезната му част. Белтъци има и в месото, ама лактобацилус булгарикус и стрептококос термофилус (или каквито бяха там  Laughing) са само в киселото мляко. Именно те регулират чревната флора, а от там се подобрява храносмилането и усвояването на хранителните вещества. Ама в купешкото мляко не се надявйте да намерите таквиз благинки. Включително и в биокиселото мляко (лично съм го тествала за колко време ще превкисне - чакай си Веселинке, ако си нямаш друга работа).
Който иска да поема жива закваска трябва сам да си кваси млякото. От бабите по селата може да се вземе домашно такова. А в ето този сайт продават и жива закваска, както и разни други интересни продукти:
http://www.mlm.daflorn.com/index.html
Често казано не знам колко са им качествени нещата и отговарят ли на написаното. Но предполагам ще е интересно да ги погледнете.
Е да си призная аз съм от "майките - идиотки" дето държат децата си гладни - т. е. гледам да не давам захар, Е-та, чипсове, близалки, прясно млякои, салами и всякакви такива простотии. Вярно, че Зори все е с обриви, ама и без тях да беше пак няма да давам. За ужас на бабите и някои приятели, които се чудят как да ни захранят с шоколад, луканка и тям подобни  Laughing Laughing Laughing

# 223
  • София
Честит първи рожден ден на Лора на ina_nk, както и на Вела на Косе Босе, Лилия на Креолка  та, Иван на тити83!   [За киселото мляко аз давам Герма 3.6 процента,който не го е чел това може да погледне-http://www.bnap.org/?p=89,прясно мляко не давам самостоятелно,ами в супичка или кремче,кухнята ни готвят със сухо мляко.Мисля че прясното мляко хич не е добре да се дава вместо Ам newsm78Зизу защо искаш да и спираш АМ?Има много хубави млека за след годинка PeaceНа всички болни дечица-много целувки и бързо да се оправят Hug

# 224
Е да си призная аз съм от "майките - идиотки" дето държат децата си гладни - т. е. гледам да не давам захар, Е-та, чипсове, близалки, прясно млякои, салами и всякакви такива простотии. Вярно, че Зори все е с обриви, ама и без тях да беше пак няма да давам. За ужас на бабите и някои приятели, които се чудят как да ни захранят с шоколад, луканка и тям подобни  Laughing Laughing Laughing

Ей това ми го "измъкна от устата".  Peace
С прибирането ни в България пак ще разбудя духовете. Много си обичам свекито и дъщеря и не е за изхвърляне, но като стане въпрос за храненето на Алекс винаги има търкания.  Confused  Ще ме извиняват, но не мисля да си храня детето на закуска с шоколадова паста или кроасан и чаша кока кола (така закусва племенника на мъжа ми). Или за кисела, е какво толкова има в този кисел, кое му е хубавото на нишестето. Аз си храня детето с пресни плодове, комбинирани с каша....тва е положението, на който не му хареса да си направи дете и да го тъпчи с Е-та.  Crossing Arms Бил гладен, е как ще е гладен, има три стабилни хранения, всичко е вкусно и полезно. Аре млъквам, пищисах  Joy

vmitkova, разни драскотини правиха по ръката на Алекс, тестваха го за бая неща, към 30 ако не се лъжа. Там където беше яйцето ръчичката му се поду и почервеня на секундата. Не знам до колко са достоверни тези тестове, но така или иначе не знам какво друго да направя  Sad Остава ми само да се надявам, че всичко ще изчезне с времето.

Честит първи рожден ден на Лора на ina_nk и на Вела на Косе Босе! Да им е незабравимо детството на малките принцеси! Честит празник, ина  и косе босе!

Общи условия

Активация на акаунт