Коледата на вратата вече чука,ФЕВРУАРСКО бебче скоро ще е тука !

• 17 463
  • 287
  •   1
Отговори
# 210
  • ВАРНА
Бубето и галадриелка, мерси за милите думи. Знам, че има още време и това, което видяхме днес не е решаващо, но мен повече ме притесни позата, в която е застанал. Не е само с дупе на долу, а и с крака. Седнал си е нашият и хич не му дреме... а мама да му мисли  Wink Hug

# 211
Здравеите мили мамчета!
Поуспокоихте ме с терзанията около мъжа ми - друго си е да знаеш, че има хора който живеят със същите проблеми!
Виви, много ми хареса по-дебелото космонавтче на Ларедут ако решиш да предприемаш нещо можем да се уговорим. Аз не бързам надявам се че ми остават още 2 месеца, така че спокоино можем да обмислим една евентуална покупка, а и дори да изберем повечко неща.
Добре дошла на memo1982f .
taninana и аз чистя с епилатр краката и подмишнците си, наистина става все по-тежко, а за триъгълника вече от около 2 месеца е абсурд - чудя се какво да прeдприема с обезкосмяваето в тази област дори и с ножичка ми е невъзможно, защото нищо не виждам  Embarassed  Laughing. Рязането на нотите на краката също ми изглежда нелека задача  Wink интересна гледка сме ние бременните, който не го е изпитал може и смешно да му се стори, но ние си знаем  Laughing
цунки  bouquet

# 212
de3demonka,мисля че новините ти са много добри че бебчо е в 34г.с. и тежи близо 2400гр.та то си е  цяло човече вече  Hug
за позата:моето бебе е застанало точно по начина който описваш,но аз изобщо не сам загубила надежда да го раждам нормално. лекарят ми каза,че някои бебоци се обръщат в последния момент така че не се тревожи!!!радвай се на добрите новини....аз лично много ти се зарадвах,че бебо е голям  bouquet

# 213
memo1982f ,добре дошла при нас welcome
Евелинка,аз предния път раждах с контактни лещи(никой не ми каза е трябва да ги сваля,чак след раждането разбрах Thinking).
Браво на всички с хубави резултати от прегледите Peace
За епилатора и аз се измъчих миналата седмица,като си помисля че и по-зле ще става Joyмене пък ми е трудно да си закопчея ботушите Joy
de3demonka,бебчо може и да се обърне,има още доста време.И аз се очертавам засега секцио да раждам и откакто доки ми каза ми е криво,а пък и ме е страх много,ама ако трябва SadВажното е бебенцата да са добре.
Лека вечер на всички и   love001на бебчетата в коремчетата Hug Hug

# 214
Добра ви вечер на всички.
Честито на мамите с добрите новини. И аз нямам търпение да стане петък и да отида на лекар. Но нещо съм се подсекла "отдолу"... Като малките бебета, и се чудя дали не е от смяната на дневните превръзки. Сега ще се мажа с Бочко, и дано ми помине, че е много неприятно.
Решила съм сега след празниците да намеря кашончето с най-малките бебешки дрешки от Вики и да почна да отделям това, което сметна за подходящо, и вече да си направя списък за пазаруване на новите неща. И ще се уточна с баба ми (и леля ми която е в Щатите) дали в крайна сметка кошницата за беба ще е от тях, или да си направя сметката и да си я взема аз. (Те намекнаха нещо за подарък когато говорех че ми оставя кошница да купя, та се надявам да си удържат на думите...  Embarassed)
Днес малката донесе календарите от детската градина - много са хубави, и тя е излязла една сладурана, скръстила крак върху крак, като някоя голяма госпожица! Направо не мога да й се нарадвам.
За обезкосмяването - напоследък не си давам зор и я карам чат пат с бръсначката, а за интимните части си помагам с огледало, заемам всякакви изчекнати пози и така. Хич не е лесно, ама моят благоверен не смее да ме бръсне (щял да ме пореже), и се справям самичка както мога.
Това е от мен - лека вечер на всички и целувки по тумбаците. Доскоро.  Hug

# 215
Дездемонка не се притеснявай, може да се обърне бебко, иначе браво за размерите!!
Аз предния път като ме гледаха казаха, че беба е седалищно и аз се настроих за секцио, сега последния път вече се беше обърнала с главичката надолу, ама аз пък вече не мога да се настроя за нормално раждане.Та така, ще видим  дали пак няма да се извърти, че доста се движи.

# 216
Мемо, добре дошла!  bouquet
Мамо Ави, благодаря ти за инфото за лещите. Аз глупачето си мислех, че не дават самите лекари, а днес ми казаха, че всъщност жените сами искали да си ги свалят и ако искам мога да си ги оставя за нормално раждане. Цял следобед ми е едно приповдигнато.
Фифо, миналия път моята лекарка ми разшири зениците в частния си кабинет и там ми направи изследването. След това ми каза, че мога да си раждам колкото искам пъти нормално. Сега ще ходя януари пак на преглед и може би отново ще ми направи същото изследване, тя ще реши дали е нужно. Миналия път си го правих в края на 8, началото на 9 месец. След 2 часа седях пред компютъра и нищо ми нямаше. Неприятно е само в първите няколко часа, например не можеш да шофираш. Иначе нищо не ми стана на очите при раждането, но екипът беше предупреден и ми пазеха очите, при първия неправилен напън ми забраниха повече да напъвам и взеха мерки да родя бързо бебето. Даже не съм имала кръвоизливи в очите.
За обезкосмяването - действам с епилатора навсякъде, само на интимните части си правя кола маска и после пак довършвам с епилатор. Ползвам огледалце и става по-трудно, общо взето не знаех, че съм била толкова пластична, за тези пози всеки акробат може да ми завиди  Whistling.
Само да предупредя, че при миналата бременност реших да се депилирам (с крем-депилатоара на "Vichy") и резултатът беше, че цялата се изгорих, голяма "картинка" бях отдолу. Два дена гащи не можах да обуя, добре, че го направих в началото на 9 месец, та раните заздравяха преди да се разраждам. После за раждането се обръснах  Wink.
Дездемонка, страхотни размери! Не се притеснявай за обръщането, наистина може да е в последния момент.  Hug
Момичета, дали ще родите нормално или секцио по мед. причини не е толкова важно, важното е в края на февруари темата да е пълна със здрави мами и бебета! Да родиш секцио не те прави по-малко майка или по-некачествена жена! Ако това е по-добрия начин, доверете се на лекарите. Да си призная и аз се ужасявам от операцията (просто ме е страх от самата интервенция), но ако ми се наложи не бих се замислила (и друг път съм писала, че имам стабилни показания за секцио по мед.причини и то не само заради очите). Когато си гушнем пищящите вързопчета в съзнанието ни ще остане единствено топлия спомен от първата среща с децата ни, а раждането с времето ще избледнее и няма да има никакво значение как е станало.

# 217
   Heart Eyes  ДЕЗДЕМОНКА      Heart Eyes-забравих да ти кажа ,че при мен близнаците са вьв следното  положение- бебчето отдолу е сьс главичката надолу вече, а другото си стои нормално и главичката му е до ребрата ми  newsm78  Не мислиш ли че трябва вече и то да се  обрьща    Thinking  ще го чакам............ Crossing Arms до когато трябва   bouquet

# 218
Страхотни снимки сте качили! И дрешките за принцесата са супер сладки, и снимките на младоженците- естествени и неподправено щастливи! Нека да е все така! Peace
Виви- за покупките "онлайн" бройте ме и мен! Ще се радвам! Icq-то ми е 76784244.
Съжалявам че ще изпусна варненската среща, защото ще се прибирам за чак коледа при мама и тате - много ми липсва Варна вече..., иначе ми се искаше...Весело изкарване и качете снимки!
Забелязвам че всички имате доста подробна информация за тегло, разположение и т.н.- на мен на текущата консултация нищо  такова не ми казват. Явно трябва да се плаща за ехограф там или да се ходи на частен лекар предполагам? Иначе хемоглебин 111 при условие че приемам желязо всеки ден от 1 месец насам ми се струва малко нисък, вие как мислите. Thinking

# 219
  • ВАРНА
Иначе хемоглебин 111 при условие че приемам желязо всеки ден от 1 месец насам ми се струва малко нисък, вие как мислите. Thinking
В началото на бременността моят хемоглобин беше 118. В шестия месец беше паднал до 104. Пих желязо на таблетки 50 дни, от около месец се старая да хапвам червено цвекло почти всеки ден. Вчера си правих изследвания, резултата е 114. Вдигнал се е, но малко. Доки не ми каза, че трябва да пия още хапчета, така че ... явно е ок.

# 220
Благодаря ви,че ме включвате и мен.
Направо ви завиждам"благородно",че имате толкова много информация за бебчетата,аз моето не съм го виждала от октомври и сега чак на 04.01.08 ще го видя.Лека вечер

# 221
Добър вечер и от мен !
Браво за хубавите новини на мамите,все така да продължавате!
Аз вчера също ходих на преглед на 4Д по препоръка на лекарката ми,направихме снимки,и
клипчета на моята бебка,видях и най-накрая личицето.Останах много доволна от вниманието и
отношението на лекаря.Въпреки че е известен като име,работи в скъпа клиника и има скъпа
апаратура,прегледа там  + запис на диск е 55 лв.Според неговия апарат моето бебе е 2504 гр,отговаря на 34 г.с.
термина ми е 1.02.Между другото този термин ми го изкарват от доста време,но умишлено не искам да
си го променям в списъчето.Всички органи са ни наред,но и по негова препоръка въпреки че имам всички предпоставки
да родя нормално,е по-добре да ми бъде направено секцио.Такъв е и моя избор,не от страх или притеснения за болката,
просто в моя случай е за предпочитане да е така.Останах изненадана че с ехографа може да ми премери колко е скъсена
шийката на матката и според скъсението излиза предполагаема дата за раждане.Майка ми беше с мен,гледаше всичко и
накрая ми каза че когато е раждала мен в Пловдив е имало само един единствен видеозон и не всички бъдещи майки
са можели да се прегледат там.А сега за какви апарати и изследвания става въпрос  Flutter
Гледахме и пъпната връв която беше усукана около вратлето,но вече не е.Записал е обаче че
плацентата ми е 2-ра,3-та степен зрялост,но тъй като не ми каза нищо за това,сега се чудя какво ли значи.
Вие наясно ли сте с тази степен на зрялост?
Днес получих и някой подаръци за бъдещата ми дъщеричка,сложих снимки в албума.
Много ми хареса количката на Баленка,не съм виждала такава,останаха ми очите в нея.
Супер е Баленка,от БГ ли е,и каква марка е.Наистина мисля че не съм виждала
подобни.Аз от няколко дни разглеждам кошарки и съм се ориентирала към тези,сгъваемите за спане и игра.
По-конкретно се загледах в тези модели,и ако някой има отзиви за тях или за марката,нека каже една,две думи.
Ще ми помогне да се спра на нещо.
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=3427
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=3346
http://www.chipolino.com/showpop.php?product=1069
Искаше ми се да кажа още неща,но после ще се включа пак.
Лека и приятна вечер на всички  Hug Hug Hug

# 222
Момичета, моля споделете доколко полезна вещ е повивалника, и къде се държи в случай че нямам скрин в спалнята нито нисък шкаф върху който да стои...Може ли да минем и без него? Единственото място на което мога да го сложа това е самото легло..Вие какви повивалници предпочитате и защо:)

Izabela, виж тази- мисля че не е лоша- ти как мислиш?
http://monitrade.911.bg/a2/offers.asp?p=2096309

# 223
Изабела, и тук ги продават тези колички, виждала съм я в магазина на Чико, и днес я видях пак в един магазин, не запомних как се казва, май "9+".
Ето http://www.stokke.com/palette.asp?div=C&na=BG&lcid=2057&la=EN

http://taxi-val.net/index.php?en=youtube&q=%D0%B5%D0%BA%D1%8 … D0%BE%D1%80%D0%B8

И на мен ми харесва много, обаче  е много скъпа май, Балена ще каже.

Иначе за кошарките, които си показала, тази на Чиполино ми харесва най много на външен вид, иначе не знам.

А някой беше питал за пелените, тези на Памперс, в Била са на промоция в момента, най малките 98 бр. са 29 лв., това запомних само иначе те си хиляди видове!

Хубава вечер на всички!

Последна редакция: вт, 18 дек 2007, 21:43 от alina_si

# 224
  • Варна
Добър вечер на всички!
За срещата на варненки не ме бройте  Cry Има тържество в детската градина и не мога да го пропусна. Даже заешка опашка съм шила по случая.
 А иначе за сега всичко е наред, днес видях бебо и главата му нещо големичка ми се струва- 83мм. Брей, някой умник ще излезе  newsm78.
  Някой от варненки ще ражда ли в АГ? Интересува ме дали още искат памучни пелени или вече са минали на дрешки. Все забравям да питам доктора, вече ще взема да си записвам...
   Лека нощ, да си поспим още малко, защото февруари и да искаме - няма!

Общи условия

Активация на акаунт