На море в чужбина - 2008 - Всичко по темата!

• 77 446
  • 638
  •   1
Отговори
# 480
Сами ли си организирате всичко или ползвате агенция - видях , че Бохемия предлагат екскурзия?

# 481
  • София
Чрез агенция резервирахме за лятото до Турция, а сега по празниците сами си организирахме до Гърция  Peace

# 482
Е, недейте така с лошо за Али бей. Когато отидохме за първи път в Турция на почивка избрах точно Али бей. И мога да ви кажа, че и тогава българските агенции препоръчваха този в Белек (който между другото е 2 пъти по-малък от другия в Сиде-Манавгат, с много по малко зеленина, с много по-малък аквапарк), но аз бях проучила мненията по форумите и избрах втория. Както се знае точно от тях се черпи много по-точна информация от тази на агенциите (те си имат собствени причини да препоръчват точно определен хотел). Избрах хотела, защото е клубен тип - вилно селище, разположен е в прекрасно озеленен парк, в който има куп редки растения, всичко е в керамика от KUTAHYA, има  50 тенискорта. Стаите определено не бяха това, което очаквах, но затова пък кухнята беше невероятна, обслужването отлично (имам база за сравнение), да не говорим, че в далечната 2002 в Б-я нямаше и подобие на истински аквапарк, камо ли такъв като в Али бей (Сиде). Именно заради него избрах хотела. Там за първи път видях и пясъчен басейн. Да не говорим, че аквапарка е само за гости на хотела и е съвсем ненатоварен. Водата на пързалките и басейните на аквапарка се подгряваше, което не навсякъде се прави.
Не ме разбирайте погрешно, не се опитвам да убеждавам никого. Един хотел, който работи активно в такъв дълъг сезон какъвто е сезона в Турция, ако не се реновира на няколко години, класата му пада. Възможно е и това да се е случило в Али бей. Жалко ако наистина е така. Затова трябва да се четат по формите само актуални мнения от сезона, или най-много от предния. И, колкото и да са претенциозни руснаците, каквото съм прочела при тях за хотелите, където съм ходила, после се е оказвало вярно.
Но не мисля, че е в ценовия диапазон на Риксос, така че да не ги сравняваме.

# 483
Здравейте,
Имам спомен, че някой беше ходил в DELPHIN DELUXE RESORT в Аланя. Имам питанка за хотела и ме е по-лесно да попитам тук, отколкото да обикалям агенциите. Та, видях, че масите вероятно на основния ресторант са на една голяма тераса над басейна. Това ли е наистина основния ресторант и всички хранения ли са там, защото през деня ще е ад на маса без никаква сянка.
http://www.holidaycheck.com/detail-Travel+pictures_Hotel+Delphin … ub-ebene_hid.html

# 484
Сами ли си организирате всичко или ползвате агенция - видях , че Бохемия предлагат екскурзия?

Ако става въпрос за Гърция и за Закинтос, ние сами си организираме, така сме обиколили вече доста гръцки острови. Предпочитаме да почиваме не в големи комплекси, а обикновено в малки хотелчета или вили.

# 485
  • София, България
Здравейте,
Имам спомен, че някой беше ходил в DELPHIN DELUXE RESORT в Аланя. Имам питанка за хотела и ме е по-лесно да попитам тук, отколкото да обикалям агенциите. Та, видях, че масите вероятно на основния ресторант са на една голяма тераса над басейна. Това ли е наистина основния ресторант и всички хранения ли са там, защото през деня ще е ад на маса без никаква сянка.
http://www.holidaycheck.com/detail-Travel+pictures_Hotel+Delphin … ub-ebene_hid.html
за Дефин Делукс съм писала много. Ето един от постингите

--------------------------------------------------------------------------------

Цитат на: мона лиза в сряда, 23 април 2008, 15:00
Snezhito 

аз още от начало, особено като каза че е за меден месец исках да ти препоръчам Делфин делукса    ама нали каза до 550, та затова 

Много е важно да е Делфина в Алания/този до Ботаник/, а не в Анталия, защото във втория е много гъч. Много пъти съм писала за този хотел. Страхотен е! Посрещат ви със шампанско, дават ви кърпи напоени в лимон за да си изтриете лицата, докато ви дадат стая - което между другото става за 3 мин 
Ако обявите че сте на меден месец има всякакви допълнителни екстри за вас от хотела.
Храната е божествена. Другото което ми хареса, че от 0ч до 6ч рум сървиса е безплатен 
Има два басеина - огромни. Анимацията е много весела. Има и строхотни коктейл барове. Чистотата е безупречна 
А и да не забравя - всеки ден сутрин и вечер имат безплатни автобуси до Алания, Анталия и Сиде, които престояват по 3 часа и ви чакат да разгледате и да си напазарувате. Това ако го сметнеш прави цената по-ниска, защото иначе ще трябва да плащате за транспорт. Всяка неделя срещу хотела, понеже са 5 -6 пет звездни хотели 1 до друг, издигат много евтин пазар за всякакви сувенири и текстил. Много е забавно   

Айдееее, кандисахме за Делфина!  Много благодаря за подробната и изчерпателна информация. 

Абсурдно е дори да си помислиш, че ресторанта е само тераса. Вътре има още 2 огромни зали с климатик. Колкото до терасата - сутрин и вечер е неописуемо удоволствие да се храниш и да гледаш морето  Heart Eyes
ееех  Flutter

# 486
Семейната ни почивка в Турция тази година беше от Великден до 3 май включително.  Анталия хотел Мирада дел Мар http://www.miradahotels.com/eng/index.html

Намерих хотела по препоръка на приятелка тур оператор. Заявката беше към Астрал. Летяхме с пегасос. http://www.flypgs.com/

Нямаме никакви забележки за полета. Когато влязохме в хотела бяхме в потрес-леко западнало, изтъркани мебели....Подобни дребни нещица и в стаята. Мъжа ми промърмори за 5 те звезди и това беше. От тук насетне видяхме,че парите си струваха- 470 евро на човек с отстъпката за ранно записване. Много басейни, много забавления, шоу програми, лайф, храната и напитките включени в цената докараха шкембе на мъжа ми. Бяхме с бебето и за него всяка вечер имаха мини диско, специален двор с детски къщички и забавления. Фитнес и джакузи умишлено пропуснахме, догади ни се от запалените там канцерогенни свещи. Просто недоумявам как хората , които мислят за здравето си всъщност умишлено му вредят. Най хубавото беше времето. 27 градуса, водата-22. Аз почернях на втория ден, мъжете ми до петия. Казаха ни че май и октомври са най добрите месеци от към температури. Юни, а най вече юли стават нетърпими.

Най лошото в цялата история бяха другите българи там. Пуста му култура, да се правиш, че не знаеш кои са другите ти сънародници и да ги отбягваш. Неприятно ни стана при условие, че едва ли не се поздравявахме с всички. За сметка на това през цялото време си лафихме с немците и холандците. Те са къде къде по отворени за разговор. А турците са много любезен и отзивчив персонал. Никакви забележки.
Ако ходите в Турция доларите вече хич не важат, носете евро. Съветвам ви обаче да си вземете всичко необходимо оттук. Надценката е трепач. Един обикновен турски тест за бременност на мен ми струваше... 7 евро. #Crazy Ако ще купувате лакомства само от безмитната зона, а и в хотела няма да е нужно- там си има всичко. Любопитна съм как е в Гърция и най вече.... Малта. Има ли почиващи тази година там?
prikazka можеш ли да ми кажеш плажа дали е хубав? От агенцията ми казаха, че плажът е чакълест и грам не мога да си представя какво значи чакълест плаж  Embarassed

# 487
stela78 плажът е вместо с пясък с малки камъчета.Ако си обърнала внимание в Mr.Bricolage i Praktiker продават малки торбички с такива камъчета-използват ги за декорация.На такива плажове печенето става задължително върху шезлонг(макар ,че много от руснаците си постилаат хавлиите и директно върху камъчета) newsm78Ум не ми го побират на какво са способни за спестят някой и друг долар #2gunfire

# 488
лежането върху такива малки камъчета само изглежда неудобно... много е приятно дори...на мен ми е по-неприятно като се налага да стъпвам боса върху такива камъчета във водата...а и руснаците едва ли го правят с идеята за спестяване... Peace

# 489
zvetun4o, точно за Закинтос се итересувам и аз - видя ми се доста красиво там , ако разполагаш с повече информация  сподели я с нас..........

# 490
zvetun4o, точно за Закинтос се итересувам и аз - видя ми се доста красиво там , ако разполагаш с повече информация  сподели я с нас..........

Ами Сиси, красиво е да. Ама аз и грозен гръцки остров още не съм видяла Wink
Черпя информация от интернет, харесали сме едни къщи, на които познати са ходили през майските празници и са много доволни. Сега ги проучвам, дала съм задача на един познат, който ми е организирал понякога почивки да търси също нещо подходящо - къща, вила за 6 човека, на удобно място. Ще ходим с колите, като мислим да имаме междинна нощувка и на отиване, и на връщане. Все пак това са към 800 км, а с нас ще има и дете на 4 години. Знам, че на място може да се направят мини круизи, да се наемат лодки, всъщност всичко, което се предлага и на други места в Гърция. Може да се посетят и другите близки Йонийски острови. Ферибот доколкото разбрах се хваща от Патра, имало на час или нещо подобно. Задължително трябва да се видят костенурките, които снасят яйцата си там, също и красивите заливчета с пещери, до които се ходи с корабчета. И да стискаме палци да не стават земетресения, че там редовно си ги тресе Mr. Green В общи линии това е, всеки гръцки остров си има своята атмосфера и очарование, но в същото време е близък и с останалите острови и градчета, и селца на останала Гърция Laughing.

# 491
здравейте на всички  Hug
моля да ми препоръчате малък хотел в Гърция,по възможност на плажа,не държа да е супер лукс,важно ми е да е с хубава храна(предполагам,4е ще ми излезе по евтино ако си платя пълен пансион),защото отиваме със детето а то е на 1,5години и ми е малко притеснено  Rolling Eyes гледах цени около 50 евро за стая със закуска,но ми идва малко скъпо Confused
ще се радвам ако някой да даде кординати на ве4е изпробвано хотел  Peace примерсно на о.Тасос или п-о.Халкидики Mr. Green ще пътуваме с кола
предварително благодаря   bouquet
п.с. много ли е топло там,смисъл мислех си да ходим към края на юни или е по добре по рано  newsm78

Последна редакция: нд, 18 май 2008, 09:26 от Jvd

# 492

Ами Сиси, красиво е да. Ама аз и грозен гръцки остров още не съм видяла Wink
Ферибот доколкото разбрах се хваща от Патра, имало на час или нещо подобно.
.....

Не може ли от Килини да се вземе ферибот? Ето -http://www.ionianferries.gr/routes.asp
Аз съм набелязала ето тези круизи до Итака, Скорпиос, Кефалония.
Мислите ли предварително да резервирате или ще търсите на място?

Последна редакция: пн, 19 май 2008, 10:42 от scorpios

# 493
Много ги обичам тези лятно-морски теми   grinning039

Ние другия месец сме тук. В Сиде. Дали някой може да ми каже нещо за Сиде, за морето, плажът...  Blush

# 494
Сиде е разкошен античен град, препоръчвам нощна разходка по крайбрежната!

Плажът е смесено пясък с камъни, добре е да имате обувки за плуване.

Общи условия

Активация на акаунт