На море в чужбина - 2008 - Всичко по темата!

• 77 425
  • 638
  •   1
Отговори
# 450
Кой ли не е почивал в Атена палас,
Хотела е хубав, обслужване, храна също. Само плажната ивица под хотела е много тясна.
Но на Ситония има много хубави заливи и възможности за забавления.
Може би от последната вълна почиващи ще ти дадат съвсем свежа информация,
аз стигнах само до Солун тази седмица.

# 451
и мен ме притеснява тясната плажна ивица. има ли на близо други плажове?

# 452
Семейната ни почивка в Турция тази година беше от Великден до 3 май включително.  Анталия хотел Мирада дел Мар http://www.miradahotels.com/eng/index.html

Намерих хотела по препоръка на приятелка тур оператор. Заявката беше към Астрал. Летяхме с пегасос. http://www.flypgs.com/

Нямаме никакви забележки за полета. Когато влязохме в хотела бяхме в потрес-леко западнало, изтъркани мебели....Подобни дребни нещица и в стаята. Мъжа ми промърмори за 5 те звезди и това беше. От тук насетне видяхме,че парите си струваха- 470 евро на човек с отстъпката за ранно записване. Много басейни, много забавления, шоу програми, лайф, храната и напитките включени в цената докараха шкембе на мъжа ми. Бяхме с бебето и за него всяка вечер имаха мини диско, специален двор с детски къщички и забавления. Фитнес и джакузи умишлено пропуснахме, догади ни се от запалените там канцерогенни свещи. Просто недоумявам как хората , които мислят за здравето си всъщност умишлено му вредят. Най хубавото беше времето. 27 градуса, водата-22. Аз почернях на втория ден, мъжете ми до петия. Казаха ни че май и октомври са най добрите месеци от към температури. Юни, а най вече юли стават нетърпими.

Най лошото в цялата история бяха другите българи там. Пуста му култура, да се правиш, че не знаеш кои са другите ти сънародници и да ги отбягваш. Неприятно ни стана при условие, че едва ли не се поздравявахме с всички. За сметка на това през цялото време си лафихме с немците и холандците. Те са къде къде по отворени за разговор. А турците са много любезен и отзивчив персонал. Никакви забележки.
Ако ходите в Турция доларите вече хич не важат, носете евро. Съветвам ви обаче да си вземете всичко необходимо оттук. Надценката е трепач. Един обикновен турски тест за бременност на мен ми струваше... 7 евро. #Crazy Ако ще купувате лакомства само от безмитната зона, а и в хотела няма да е нужно- там си има всичко. Любопитна съм как е в Гърция и най вече.... Малта. Има ли почиващи тази година там?

# 453
Приказка, удобно ли ще е да те попитам, защо се дразниш, че другите българи не са искали да контактуват с вас? Моята гледна точка например е такава, че нямам желание да общувам с абсолютно никой. Особено, когато съм пътувала с организирана група, не съм разменяла и дума с другите. Логиката ми е, че не желая натрапени контакти и държа на личното си пространство. Защо да трябва да си общуваш с някой, само защото съдбата те е сложила с него в един хотел или един рейс, или пък се е случило да сте единствените българи еди-къде си?

# 454
В какъв смисъл доларите вече не важат? newsm78Няма обявена цена в долари или курса, по който ги смятат е неизгоден?

# 455
  • София, България
Приказка, удобно ли ще е да те попитам, защо се дразниш, че другите българи не са искали да контактуват с вас? Моята гледна точка например е такава, че нямам желание да общувам с абсолютно никой. Особено, когато съм пътувала с организирана група, не съм разменяла и дума с другите. Логиката ми е, че не желая натрапени контакти и държа на личното си пространство. Защо да трябва да си общуваш с някой, само защото съдбата те е сложила с него в един хотел или един рейс, или пък се е случило да сте единствените българи еди-къде си?

daizy,
не съм prikazka , ама да си дам мнението  Blush
по принцип, че и в частност  Mr. Green - си абсолютно права  Peace
Само че повечето, като пътуваме в чужбина   grinning039 ни обхваща някаква еуфория - от това че си в чужда държава, от слънцето, от това че си във ваканция - и им се общува, при това много повече нормалното. Няма значение дали с българи, украинци или монголци
 Tada   Аз съм така  Blush , но тези, които искат да са си на спокойствие, за мен реагират по-нормално в случая.

От такова пътуване до Турция/родния Кущур  Heart Eyes / се сдобих с най-добрите ми приятели - едно семейство,с което по стечение на обстоятелствата сега живеем на 5 мин пеш един от друг  Heart Eyes

Лия, тъй като те знам как си четеш тук - едно голямо  Hug Hug

Последна редакция: нд, 11 май 2008, 12:23 от мона лиза

# 456
и мен ме притеснява тясната плажна ивица. има ли на близо други плажове?
Най-близкия до хотела май беше Елиа бийч. Не ме питай само за имена,
но има доста хубави заливи северно от Торони. Ние бяхме без деца точно на тази почивка
в Атена палас и всеки ден бяхме на различен плаж.
Може да отидете и в Порто Карас на плаж, но има вход 2-3 евро/човек.

# 457
Момичета помагайтеее...

Хубаво се бях ориентирала аз към море отново в Турция, но от вчера ми пуснаха мухата за Тунис с аргумента - Не ти ли е интересно да видиш нещо ново и различно?
А аз нали съм отворена към всичко ново...сега като ме налегна чуденка  Mr. Green
Та след лудо ровене в нета разбрах, че не трябва да пестим от хотел, за да не си развалим почивката с евентуални неприятни изненади. Но се чудя как е времето там през юни - нормално за плаж или все още хладно? И въобще..., ако някоя от вас е ходила и има впечатления, моля ви помогнете ми да реша   bouquet

# 458

Хубаво се бях ориентирала аз към море отново в Турция, но от вчера ми пуснаха мухата за Тунис с аргумента - Не ти ли е интересно да видиш нещо ново и различно?

аз точно така разсъждавам и малко ми е странно, хората като ходят по 10 години на едно и също място да летуват, но разбира се те имат своите аргументи за това!  Peace

# 459
  • София, България

аз точно така разсъждавам и малко ми е странно, хората като ходят по 10 години на едно и също място да летуват, но разбира се те имат своите аргументи за това!  Peace
аргумент номер 1 - мързел  Mr. Green Mr. Green и чревоугодничество - това второто дори е грях  Blush
Иначе си права - ама аз в Турция съм на море, тотална почивка, на екскурзии виж ходя само на различни места  Flutter

# 460
А аз нали съм отворена към всичко ново...сега като ме налегна чуденка  Mr. Green
Та след лудо ровене в нета разбрах, че не трябва да пестим от хотел, за да не си развалим почивката с евентуални неприятни изненади. Но се чудя как е времето там през юни - нормално за плаж или все още хладно? И въобще..., ако някоя от вас е ходила и има впечатления, моля ви помогнете ми да реша   bouquet

В края на юни времето е съвсем подходящо за почивка, после става много горещо.
С хотела наистина трябва много да се внимава, т.е. трябва яко проучване и много четене на руски и немски форуми. Аз бях в 5-звезден хотел, с изключително атрактивна архитектура, големи хубави стаи с огромни легла и ужасен персонал. От руските форуми бях подготвена, че тунизийците не си дават много зор и не са постигнали кой знае какво в качеството на обслужването и въпреки всичко бях поразена от безхаберието им. Не че това ми развали почивката, напротив, приех го като уникална възможност да усетя нравите им, да се докосна до типичното. Wink Пак ми се ходи, но предпочитам Турция, защото има мноооого по-голям избор на комплекси с огромни територии и добро обслужване. Пък и Турция я открих едва миналата година. До тогава все я избягвах, да ме пита човек защо.

P.S. Направи една виртуална обиколка на хотела ако искаш - VINCCI LELLA BAYA
http://www.vinccitunisia.com/

Последна редакция: вт, 13 май 2008, 06:40 от Марги*

# 461

Fru fru когато си резервирахме нашата почивка -отново в Турция попитахме агентката и за Тунис.Момичето беше много мило и ни обясни ,че са една и съща ширина,но грубо казано в Тунис е по "смотано".Според неа като природа,плаж,развлечения в Анталия е за предпочитане!Аз лично и вярвам-прояви много търпение и такт.а и лично ходи на обиколки из хотелите ,които предлага агенцията.Все пак всеки сам си решава,но нас лично успя да ни убеди ,че ни си заслужава като дестинаци.Е то това е много силно като извод-аз така или иначе съм решила някой ден и до там да стигна!
А относно почиването на едни и същи места и аз не го разбирах.Няколко поредни години работх н аЗлатни пясъци и имаш едни и същи туристи-предимно немци.Много им се чудех защо все на едно и също място идват newsm78Може би са си намерили така желано място за релакс-а ,че това е Златните-съвсем не го разбирам,но.....това е друга тема.
Та мисълта ми е ,че и аз отивам за втори път на същото място, в същия хотел и живот и здраве трети път също ще има! Mr. GreenКато успоредно с тов аи Египет съм планирала.Но когато човек си открия хубав хотел,вежлив персонал,страхотна природа,защо пък да не се върне?

# 462
..

Последна редакция: вт, 13 май 2008, 11:56 от tsve_te

# 463
  • София
Хора, много хубави линкове на турски и гръцки хотели, но къде се виждат цените? Трябва да се изпрати индивидуално запитване на всеки хотел  ли?

# 464
  • София, България
Хора, много хубави линкове на турски и гръцки хотели, но къде се виждат цените? Трябва да се изпрати индивидуално запитване на всеки хотел  ли?
за турските хотели - по агенциите  Peace
за повечето гръцки - също  Peace

Общи условия

Активация на акаунт