Багажи редим,дрешки гласим, ЯНУАРИ здрави бебенца ще си родим!

• 15 112
  • 290
  •   1
Отговори
# 90
БЛАГОДАРЯ  МОМИЧЕТА ЗА ИНФОРМАЦИЯТА:)

аз сега се усетих- бях ви се оплаквала преди време за една кофти болка в гърба даже някой се беше присъединил към моите оплаквания.от както ме боля ханша за 3 денонощия вече няма и помен от нея!!!!за пръв път нещо да спре да ме боли:)обикновено работи по обратния ред:)
друго което ми прави впечатление е че пия много вода и други течности.мнооого.вие как сте в тия последни семици.

аз иначе съм много спокойна относно раждането,но само като се замисля че се прибирам у дома и оставам сама с бебо и той ревва....ми се ще да се гръмна от страх

# 91
assydi, май имаше една тема във форума за връзката между падането на корема и раждането, и митът за тая зависимост бе развенчан, ама де да знам, бъдещето ще покаже newsm78 . Между другото, и аз бях в Джъмбо в неделя, разминали сме се с теб. Добро впечатление ми направи присъствието на Fisher Price на цени, доста по - нормални от тези на Марсел. Няма да забравя какъв шок изживях, като видях една люлка в Прайсщуц (така ли се пише и чете  Embarassed) за 80 евра, а в Марсел - за 360 лева.  #2gunfire

Доки каза преди малко плацента 3 степен, шийка, загладена на 25% (как ги изчисли, се питам  hahaha ), разкритие 2 см, главата на беболина в малкия таз и поради това не може вече да ми каже размери. Много ме доядя само, че прегледите и узитата си ги плащах цяла бременност, всяка седмица, а сега той се стисна и не пожела една микробиология да ми пусне, въпреки, че е длъжен, точно като при mirka76. И му досадих - викам му- имам парене долу, не знам с какво съм се обзавела - цистит или гъби. А пичът реши, вместо да вземе секрет, да ми изпише лЮкарства и за двете #Cussing out  #2gunfire #2gunfire Нямам думи, много съм разочарована.
zaika baika, благодаря за разяснението за водите, много е ценно!   bouquet
Djulichka, разкажи за раждането, моля  Praynig . Ето, разказът на Alexandra е много свеж.
ханна, къде намери Икеа в България  #Crazy ???
mond78, честит рожден ден! Най - големия подарък да те направи най - щастливата жена!  Hug  bouquet

Моля, извинете ме за логореята  Blush

# 92
  • София
КРис -  мен много ме боляха ръцете. не можех да хвана нищо без на ми прималее от болка и да го изпусна. Най-странното беше ,че като ме заболя гърлото , ръците ми минала- няма никаква връзка, но сега определено ме болят по-малко. Пак са ми като кифлички ,но много по-малко боли. Embarassed

Иначе не мога да разбера защо непрекъснато ми е топло, вечер се изпотявам, а преди никога не ми се е случвало. на мъжа ми винаги му беше топло , а на мен студено . Сега е обратно. Но може би е от килограмите- както аз напълнях с 11 кг, той милия от зор отслабна с 14 кг. Трябва да се напъна да го стигна Peace

# 93
  • В полите на Пирин планина
juju1 ето и моят разказ. С моя доктор бяхме определили само ориентировъчна дата за секциото, но ходех доста често на прегледи. На преглед / гинекологичен / установи, че има почти 4 см разкритие, без особени болки, само като менструални и на другия ден бях в болницата за изследвания преди операцията - кардиограма и тест за упойките. Раждането беше със спинална упойка. Изследванията бяха в петък, а в понеделник първата операция беше моята. Насрочена беше за 9.30. Аз бях съвсем спокойна. Преди операцията лежах известно време в предродилна зала със система окситоцин, за подготвяне на матката, защото нямах признаци за раждане. После ме приведоха в операционната, където дойде анестезиолог, който ми постави упойката. Самото поставяне не се усеща, защото поставят локална упойка за обезболяване. Пред мен опънаха един чаршаф, така че нищо не се вижда от операцията. Анестезиологът през цялото време ми говореше разни общи приказки - явно си имат репертоар  Mr. Green Нямах особено усещане за време, защото от упойката се чувствах някак така леко и отнесено, но напълно в съзнание. И ето - бебето проплака. Измиха го, завиха го и ми го дадоха за секунда за целувака - първата среща е много кратичка, уви. Приключиха операцията и в интензивно. Аз съм от провинцията и тук държат около 40 часа в интензивно. Това ми беше най-гадната част, защото ми писна да лежа - направо ме хванаха бодлите и исках да ставам. Като ме вдигнаха отначало е гадно - изпитах световъртеж от дългото лежане. Но един път станала започнах да се разхождам и бързо се почувствах по-добре. Ако имаш още въпроси - питай ...

# 94
Момичета да ви питам нещо-когато при нормално раждане си с епидурална,кога правят тестовете за алергичност и т.н.????

По - добре си ги направи  предварително в кожния .
На мен ми правиха тестовете за упойките преди самата операция .

# 95
 newsm51    nbirthday newsm67
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН mond78
С пожелание за по-леки последни дни, добро настроение, по-малко да те е страх, усмихвай се! И естествено една сладунка с голяяма усмивка и чували с наакани памперси.
Шишетата не ги мисли- изваряват се за 10мин, а и не са толкова важни.
Моят корем падна след като родих Софето, така, че стягай багажа, време няма, стискам ти палци, обичам те.
Бъди щастлива и горе главата, да видим коя от нас ще е първа!
Весел празник!

Целувки х х  х
 nbirthday newsm59 nbirthday

# 96

ханна, къде намери Икеа в България  #Crazy ?

има ли икеа в бг?къде

# 97
  • София
Алекс и мен ме хванала една хрема и се страхувам да не зарзя детето,и в тази връзка мислех да пия витамн Ц,но не бях сигурна дали е абсолютно безопастно....

# 98
Lady ivy , аз хубаво ще разкажа , ама  smile3506... Значи предпочитам да ви разкажа за второто ми раждане , че току-виж с първото наистина уплаша някоя бъдеща мама . И така : почват ме болките , ама сравнително поносими . Минаваме с таткото , взимаме акушерката , която живее в съседния блок и отиваме в "Шейново" . Действието се развива около 22.00ч. Правят си ми тоалета ( само клизма , де , щото аз се бях лъснала като бебешко дупе отдолу) , даже докато чаках 10 - тина мин. да си свърши работата клизмата излязохме с акуш. ми на балкончето и  smile3530 . След това се измих , оправих и ме сложиха в предродилна зала с гадните колани (за тоновете и контракциите) и със система Окситоцин . В 23.40ч. лекарката ми спука околоплодния мехур и в 00.00ч. започнаха ИСТИНСКИТЕ контракции . Ако ви кажа , че не ме е боляло , или че ме е боляло малко - значи да ви излъжа . В 01.50ч. ме преместиха в родилна зала и в 02.00ч. малкия ми мишок се роди . Това е . Пак казвам не е важно КОЛКО ще ви боли , важното е КАКВО ще имате след това в прегръдките си !!! smile3521

# 99
Здравейте и от мен!Вече съм в болнични и всеки ден си измислям занимания,за да не ми е скучно:) Взела съм 2 шишета на Чико с каучукови биберонии сега се чудя как да ги стерилизирам.Ако се опитам да ги изваря, нали няма да се стопи пластмасата или каучукът от високата  температура?Много съм невежа в тази област и  моля някой да ме насочи newsm78

# 100
Споко , Димито . Шишетата не се разтопяват при изваряване . Давай смело ! newsm10

# 101
Lady ivy, и на мен ми направиха впечатление цените на Fisher Price. Аз много харесвам люлките им и смятаме да купим на бебчо такава след като се роди.
Не съм чувала да има Икеа в България, но пък има хора, които ходят до Солун в тамошния магазин.

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, mond78! Да си жива и здрава, много късмет и винаги добро настроение!

Мамчета, хубаво е да разказвате как са минали ражданията ви и благодаря, че ни спестявате по нещичко  Wink . Но определено е по-добре да знаеш как минава раждането като етапи.

Ваня, на мен тест за упойката ще ми правят сега в петък, на 21-ви. Май е по-добре да свършиш тази работа преди раждането.

И аз да питам, бебето трябва ли да се завива с олекотена завивка или едно мекичко одеалце е достатъчно?

# 102
  • Бургас
Здравейте и от мен!Вече съм в болнични и всеки ден си измислям занимания,за да не ми е скучно:) Взела съм 2 шишета на Чико с каучукови биберонии сега се чудя как да ги стерилизирам.Ако се опитам да ги изваря, нали няма да се стопи пластмасата или каучукът от високата  температура?Много съм невежа в тази област и  моля някой да ме насочи newsm78

Не бързай да изваряваш нищо.Първо се върни от болницата и тогава.Иначе докато родиш те няма да си стоят стерилизирани.
Но Джули правилно те е посъветвала,че няма да им стане нищо от високата Т.  Peace

# 103
  • София
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, mond78
Много прекрасни моменти  с малкото човече!

Инкансент - благодаря за подробния  разказ. Трябва ли да си купя нещо предварително- имам предвид някакви превръзки или някакво лекарство за раната. Самата тя за колко време ти мина- ако си спомняш? newsm78

# 104
Ааааааа , знаете ли , сетих се още нещо , което сигурно ще ви е любопитно smile3521. Тапата ми изпадна в болницата (при първото раждане) когато отидох до банята . Искам да ви кажа , че беше толкова много и толкова мазна , че аз се уплаших #Shocked и след като едва я измих направо при доки . Той ме успокои и ми каза , че това е именно тя . За да ви я опиша по-точно бих я оприличила със ... smile3506...2-3 супени лъжици мас . Само че беше малко по-прозрачна . А за водите: при мен и двата пъти нямаха никакъв мирис , но бяха лепкави . В смисъл - ако се полееш със някакъв сок , както ти лепнат ръцете след това , така ми лепнеше от водите . Надявам се само ви е било любопитно и никой да не съм шашнала ?! newsm03

Общи условия

Активация на акаунт