Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 18

  • 37 441
  • 287
  •   1
Отговори
# 210
  • Мнения: 62
Silrai благодаря за идеята,ще се опитам да я направя за рождения ден на моя пух4о.Ако стане сполу4лива ще се похваля със снимка.Ние живеем в  Logroño,Северна Испания.                                                                                                                                     Продължавам да следя с интерес темата,поздравления на вси4ки моми4ета за техните творения,страхотни сте вси4ки   bouquet

# 211
  • Мнения: 98
Момичета,извинявайте за може би глупавият въпрос,но днес правих марципан Варна 2пъти и не се получи.Просто с прибавянето на пудрата захар се отпускаше и лепнеше по ръцете ми.Най-учудващото е,че като го правих за първи път преди около 1месец нямах никакъв проблем.Сега какво стана не знам.Ако може някой да ми каже какво стана? Embarassed 

# 212
  • Мнения: 505
Имам следното питане - пуснах го и в темата за тортата с рула:
Току-що направих тортата на Лео, но имам съмнения, че няма да се стегне. Направих всичко както пишете, но след като прибавих желатина към сметаната и шоколада и разбърках крема, ми се струва, че крема стои малко като пресечен. Добавях желатина постепенно, той беше поизстинал, но крема ми не стана гладък. Така ли е или нещо съм объркала? Тортата ми трябва за утре, чудя се дали след 3-4 часа да не я разрежа да проверя дали е стегнал крема и тогава да се пробвам с украсата???? Моля Ви за съвет, вие сте ми надеждата. Иначе за украса мисля да правя марципан Варна, но вече се отчаях.
Иначе имам и още едно въпросче: ако разбъркам белтък със пудра захар и малко лимон ще стане ли глазура за торта. Искам да направя снежна торта, но ме притеснява че марципан Варна не е точно бял. С тази глезура съм правила меденки и наистина стават лъскави и бели.


За тортата с рула на Лео, щом си сложила желатин няма начин да не стегне. Дръж я възможно най-ди=ълго на студено и ще си стегне. За белтъчна глазура отгоре аз лично не бих сложила . След като засъхне ще е много грозно като се реже. Така си мисля newsm78 Най-добре с марципан Варна, ако имаш мерак да месиш ooooh!
Кажи за крайния резултата  bouquet

# 213
  • Мнения: 248
denny_k, благодаря за успокоението. И аз се сетих, че белтъчната глазура става твърда като изсъхне и се отказвам от идеята. Ще пробвам марципан Варна - с него кога трябва да се покрие тортата? Дали ако го направя днес вечерта до утре вечерта няма да се е напукал? За пръв път ми е, извинявайте ако задавам глупави въпроси.

# 214
  • Мнения: 505
Момичета,извинявайте за може би глупавият въпрос,но днес правих марципан Варна 2пъти и не се получи.Просто с прибавянето на пудрата захар се отпускаше и лепнеше по ръцете ми.Най-учудващото е,че като го правих за първи път преди около 1месец нямах никакъв проблем.Сега какво стана не знам.Ако може някой да ми каже какво стана? Embarassed 

 На първа страница пише  в най-задавани въпроси!  А иначе тестото трябва да е студено. И ако пак не става слагай пудра захар докато стане като пластелин. Понякога отива повече от 1кг. захар!!!

# 215
  • Мнения: 505
denny_k, благодаря за успокоението. И аз се сетих, че белтъчната глазура става твърда като изсъхне и се отказвам от идеята. Ще пробвам марципан Варна - с него кога трябва да се покрие тортата? Дали ако го направя днес вечерта до утре вечерта няма да се е напукал? За пръв път ми е, извинявайте ако задавам глупави въпроси.
Няма да се напука за 1 ден. Поне при мен не е ставало. По-опитните мами да кажат!  Ако искаш го омеси и на следващия ден го постели върху тортата!  bouquet

# 216
  • Мнения: 98
Denny_k,благодаря за бързия отговор.Аз все пак направих и 3-ти опит,този път се получи.Смених си ситото.Може би в -то е имало остатъци от брашно и затова да не се е получило.А може и да не съм изчакала достатъчно да изтъне.Важното е все пак,че всичко свърши добре. Simple Smile

# 217
  • Мнения: 371
красотийки, браво   bouquet

# 218
  • Мнения: 248
Току-що направих марципан Варна - получи се добре, но ми отиде около 1кг пудра захар. Сега въпросът ми е следният: мога ли да покрия тортата с рула с масло смесено с кондензирано подсладено мляко, дали някой го е правил? Така според мен ще бъде по-вкусно. А марципана трябва ли да стои в хладилник преди да се разточи и да се правят фигурки или не е задължително? Благодаря Ви предварително, че сте толкова отзивчиви.

# 219
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Току-що направих марципан Варна - получи се добре, но ми отиде около 1кг пудра захар. Сега въпросът ми е следният: мога ли да покрия тортата с рула с масло смесено с кондензирано подсладено мляко, дали някой го е правил? Така според мен ще бъде по-вкусно. А марципана трябва ли да стои в хладилник преди да се разточи и да се правят фигурки или не е задължително? Благодаря Ви предварително, че сте толкова отзивчиви.

Ще ти кажа само за масленият крем- аз винаги правя масло с подсладено конднзирано мляко. Хем вкусно- хем е добра основа.
За жалост за марципан Варна нищо не знам. Работя основно с маршмелоуз или готова несъхнеща моделираща маса.

# 220
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 410
Mimito  ,[color=navyвиждам,че си от Варна,и да те попитам къде точно се намира магазин Слънчоглед ThinkingНе го знам,а бих искала да го посетя.Ако знаеш улица,или нещо по известно до него......
Благодаря ти  bouquet
[/color]

# 221
  • Варна, морето и сините вълни!
  • Мнения: 2 618
danidji, магазина се намира на ул. Шипка 14
Ето това им е сайта.

# 222
  • София
  • Мнения: 2 671
А марципана трябва ли да стои в хладилник преди да се разточи и да се правят фигурки или не е задължително? Благодаря Ви предварително, че сте толкова отзивчиви.
Стига да ти се точи добре, няма нужда да държиш в хладилника преди да го използваш.

# 223
  • Мнения: 1 069
Момичета, бихте ли ми казали - от какво се правят тортите на етажи? Например - какви трябва да са блатовете и крема за да издържи 3 етажа например?

И друго да питам - как се правят цифри от блатове? Някъде има ли шаблони? Интересува ме цифрата 50

# 224
  • Мнения: 266
Момичета,може ли малко разяснение за шоколадова глазура.Искам да постигна този ефект и ровя тук из старите теми но не откривам нищо. newsm78Моля, да ми поясните точно как става.И какъв шоколад да ползвам?Предварително ви благодаря! :hug:

Общи условия

Активация на акаунт