Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 18

  • 37 421
  • 287
  •   1
Отговори
# 240
  • София
  • Мнения: 2 671
silrai, благодаря за отговора, засега го оставям в хладилника, че ми се отщя да се занимавам с него...

Ето  тортата: 
   

Вътре е ягодовото парфе на Сладка хапка, оформена с рула, намазана с маслен крем, поръсена с кокос и украсена с марципан Варна.

# 241
  • Мнения: 1 271
Супер си е тортичката!!!   bouquet Дефекта си превърнала в ЕФЕКТ и то много успешно.
Сега се сетих-марципана можеш да го сложиш в купа в микровелето да го размекнеш и после като му оправиш консистенцията-да правиш фигурки от него.Ще се втвърдяват доста бързо, съответно става за цветя.Но не покривай нищо с него, защото може да се втвърди прекалено много и ще се развали ефекта от тортата.

# 242
  • София
  • Мнения: 2 130
Благодаря Ви за вдъхновението! За първи път украсявам торта - моля за снисхождение:)))) Старая се да не хапваме сладкиши вкъщи, но поне няколко пъти в годината ще се възползвам от поводите и от Вашия невероятен опит и страхотни постижения - едва ли ще стана много добра, но важното е удовлетворението накрая...Синът ми имаше любима роза и беше много впечетлен от това, което правих - това ми стига засега като признание...Страхотни сте момичета...Думи нямам...


Рецептата е от БонАпети - http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=meal&id=3701
Розичките от марципан Варна - натурален цвят и с какао.

# 243
  • Мнения: 484
dimitrina73,справила си се превъзходно,и аз за първи път използвах марципан Варна,моите торти са по-нагоре,и моя син беше впечатлен

# 244
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
silrai, благодаря за отговора, засега го оставям в хладилника, че ми се отщя да се занимавам с него...

Ето  тортата: 
   

Вътре е ягодовото парфе на Сладка хапка, оформена с рула, намазана с маслен крем, поръсена с кокос и украсена с марципан Варна.

Руми, много странно. newsm78
Аз редовно оставям в хладилника, един път издържа 2 месеца, но накрая беше малко сухичък марципана. Но толкова бързо... Thinking Да не би да не е е бил добре завит или да не си го пуснала на много слабо? Направо не знам. Тортата ти обаче е чудесна - браво! Hug

dimitrina73, много добре си се справила, особено за пръв път!   bouquet

Ето и моята набързо правена торта за 30 год. от сватбата на сестра ми. Отдаван исках да направя торта с незабравки и благодаря на Танита, която направи това възможно!


# 245
  • Мнения: 505
Rumya, Dimitrina73 тортите ви са много сполучливи. Браво! Simple Smile
Natalyna  прекрасна е както винаги. А украсата от малсен крем ли е или белтъчна глазура?  bouquet

# 246
  • Мнения: 484
Natalyna,прекланям се пред твоите красоти!

# 247
  • У дома
  • Мнения: 1 741
Ех, че красоти сте сътворили отново!!! Прекрасни тортички!  bouquet

Дами, аз направих за първи път Медовик, но ми стана много течен крема и тортата е доста мека. Много исках да я украся с айсинг, за да е като сняг, но се чудя дали може да го сложа директно, без да я покривам с друго отдолу. Имам тонове книги за украса и правилото е под него да има марципан. Не виждам как да стане, обаче, защото под него пък трябва да има маслен крем, а е почти невъзможно да я мажа с каквото и да е. Приемам всякакви съвети Praynig

# 248
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Благодаря ви момичета, вие сте ми стимул!  bouquet

Rumya, Dimitrina73 тортите ви са много сполучливи. Браво! Simple Smile
Natalyna  прекрасна е както винаги. А украсата от малсен крем ли е или белтъчна глазура?  bouquet

С белтъчна глазура - най-добре работя с нея - няма разливане и всичко изсъхва бързо!  bouquet

# 249
  • У дома
  • Мнения: 1 741
natalyna , кажи и за моя проблем, моля те. Да мажа ли с белтъчната глазура директно върху медовика?

# 250
  • Мнения: 1 271
Atalanta, аз не съм Наталина, но със сигурност мога да ти обещая, че ако намажеш с айсинг, той ще се обезцвети, а също така може и да попие в самата торта! Sad  Друг вариант, който да спаси замисъла е да намажеш със сметана  Wink

Нат, тортата е великолепна  bouquet 

Последна редакция: сб, 29 дек 2007, 20:04 от silrai

# 251
  • Мнения: 5 873
Много и красиви торти.Браво момичета.

Ето торта Рафаело  от днес.Наталинка,благодаря. Hug


# 252
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
natalyna , кажи и за моя проблем, моля те. Да мажа ли с белтъчната глазура директно върху медовика?

Atalanta и аз като silrai си мисля, че айсинга не само ще се обезцвети, но тъй като крема е по-течен има опастност да се разтопи. Аз виждам като вариант, ако много държиш да украсяваш, да залееш с шоколад и после да украсяваш. Иначе избери друга украса! Peace

Ванчето, тортата изглежда много апетитно. Надявам се да ви е харесала!  bouquet

# 253
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Страхотни са ви тортите момичета - просто впечатляващи.

# 254
  • Мнения: 1 271
Ванче, много снежна тортичка-направо изящна.Поздравления!

Атланта, ако заливаш с шоколад, гледай да е по течен, да си призная, хич не се сетих за варианта-шоколад! Нат-   Hug

Общи условия

Активация на акаунт