Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 18

• 37 460
  • 287
  •   1
Отговори
# 45
ами розичките наистина ми се получиха много добре. Правих ги какро е показано на първа страничка и с много мерак Mr. Green

# 46
  • София/Сливен
нещо бяло, и на мен не ми разрешават много да правя торти, и аз само за празници правя. Моя мъж казва, че е по-добре да науча децата да ядат плодове, а не да им правя торти.

# 47
  • Бургас
Момичета, зарибих се и аз да опитам да измайсторя някаква такава торта (не че ще успея да се доближа до вас-профитата  Mr. Green ). Преди малко приключих с правенето на розички и листенца от марципан "Варна", само че не разбрах дали трябва да стоят отворени за да изсъхнат и да се втвърдят до неделя или да си затварям кутийката с капак и да ги прибирам в хладилника?  newsm78

# 48
bradata , оставяш всичко да си изсъхне добре на стайна температура, а след това ако ти останат цветчета или фигурки, можеш да ги съхраняваш в кутия на сухо място!

# 49
# 50
  • Бургас
bradata , оставяш всичко да си изсъхне добре на стайна температура, а след това ако ти останат цветчета или фигурки, можеш да ги съхраняваш в кутия на сухо място!
Hug за пояснението! Ако се получи добре тортата ще се похваля и със снимки  Crazy

# 51
Момичета, след дъългооо гледане най накрая се престраших и аз да забъркам една торта , че сина ми е именник на коледа! За сега съм се спряла на рецептата на ЛЕО - шоколадова торта с готови рула ! Крема ще е от заквасена сметана, теч. шоколад и желатин. Реших се да пробвам някакво покритие, но се чудя дали мога да го метна направо върхе рулата или задължително трябва да има нещо отдолу ? Кой вариент на марципан ми предлагате да пробвам??? А за оцветяване мога ли да ползвам степчета???

# 52
  • София
Veni-b,
отговорите на първите ти два въпроса ги има още в първия пост от темата:
"Най-често задаваните въпроси и отговори към тях:

В: Задължително ли е да се сложи крем под захарното покритие и какъв?
О: Добре е да се сложи, защото иначе прозира, става неравно и има опастност да се свлече покритието! Най-добре е да се сложи маслен крем (слага се много тънък слой, който не се чувства при консумация), леко разреден кайсиев мармалад, който се оставя да позасъхне или шоколадов ганаш, но с повече шоколад за да държи добре!

В: С кои захарни покрития се работи най-лесно и какво да избера?
О: За начинаещи препоръчвам марципан Варна или млечния марципан, евентуално захарното покритие от бонбони marshmallows. Но и тук както при други рецепти важи - всяка от нас си избира тестото, според това как се и работи с него, какъв е вкуса му, какви са продуктите, които се използват. Затова препоръчвам, ако Сте начинаеща, опитайте различните видове покрития и намерете това, което е най-удачно за Вас и Вашето семейство!
"
 На третия - да можеш, но внимавай с концентрацията, че покритието ти може да стане неприятно на вкус.
Успех!

# 53
Запис, да ви следя, въпреки че в събота пътуваме и няма да имам достъп до нет!

Сигурна съм, че ще сътворите прекрасни коледни и новогодишни торти!
 Hug

# 54
Запис и от мен.
Страхотни първи торти момичета   bouquet поздравления.
blueeye® много сладурска тортичка...гледах,гледах и достиганх до извода,че няма да имам нерви за толкова много цветчета  Laughing   bouquet
Моят следващ опит ще е най-вероятно за след Коледа...ще видим  Thinking

# 55
днес набързо направих тортичка за коледната разпродажба в училището на синчето снежен човек отвътре е сметанов крем с плодове и пандишпанови блатове,а самия снежен човек е от бисквити с шоколад и масло,благодаря за инфото за боите Hug

# 56
Аз отвъм що годе ОК, ама вътре...
Сухичка стана, от страх да не я пресиропирам, а нали и от сметаната няма как да омекнат блатовете Sad
А и покритието е малко дебелко, мислех, че е ОК, но явно е могло да се разточи повечко Mr. Green
Тъкмо да съм по-добра другия път, мисля да направя Рафаело, купих всички продукти и ще се отчета Wink

# 57
Мерси на всички за милите думи, че голям кураж си беше да я покажа Hug  bouquet

# 58
# 59
ох нещо не става! по късно ще се пробвам да я покажа ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт