Епилепсия - тема 3

• 47 411
  • 408
  •   1
Отговори
# 120
  Някой беше дал линк за отварянето на модерен център за образна диагностика във Варна. Който си спомня, моля да ми го подаде отново.

Аз бях. Намира се в ЕПИЛЕПСИЯ 2, стр.36, съобщение #718 вторник, 11 март 2008, 21:21

# 121
Ванче, Писатева, благодаря ви!

# 122
Здравейте!
Днес за мен беше много ползотворен денят!
Успях да раздам поканите почти на всички институции и хубавото е че повечето приеха присърце поканата,а това са Агенцията за соц.подпомагане,Ресурсния център -Варна,Борото по труда,Национален център по рахабилитация -Варна,Закрила на детето,Община Варна,РЗОК,А най-интересното е ,че от Катедрата по образна диагностика в УМБАЛ,,Св.Марина" предложиха да изнесат лекция,относно образната диагностика и епилепсия!
Също ми дадоха много ценна информация относно апаратурата при ЯМР в БГ.За сега във Варна все още не е открит ЯМР,да се надяваме ,че за мероприятието ,ще ни зарадват с точен отговор кога ще можем да ползваме услугите на ЯМР.
В БГ има 3 ЯМР с разделителна честота 1,5Т.Това са Правителствена болница -София и Токуда болница,а третия ще бъде във Варна!
Това засега са ЯМР с най-силна разделителна честота! Peace

# 123
Здравейте мами!
Изминаха 10 дена откак не съм писала и които прекарах по болници.Вчера се върнахме от София от клиниката на доц. Божинова.
Предадох на мамите с които се зпознах за тази конференция във Варна.
Сега пак ще моля за информация.МОЛЯ ВИ ако има мами с деца на които най- вероятната диагноза да е митохондриална болест да се обадят.Моля за съвет как да търся родители на дечица с такава болест. Мисля че лекарите развяха бялото знаме.

# 124
Manka  здравей, пусни в основния форум тема точно за заболяването, така повече хора които знаят за нея ще ти откликнат, ако неможеш да се справиш обади се ше ти помогнем Hug

# 125
Здрасти мanka
напите две деца са с диагноза митохондриална болест - писах ти на Лични подробности

# 126
KUNETO
Написах ти голямо писмо точно преди 5 мин. Натиснах изпрати.Никъде не излезе че изпращането е било успешно след което интернета изключи.Ако си го получила дай сигнал някакъв.

# 127
Здравейте приятели!
При мен почти прилючи организацията за конфренцията,останаха малко дребни неща.почти е готов и коктейла и то много изгодна е офертата ,която ни предложиха. Simple Smile
Едно от майчетата пое ангажимент да информира местната телевизия за срещата за да я отразят.
Само дето не зная колко родители ще дойдат и дали в залата ще има достатъчно места. Blush

# 128
 Само за секунда се включвам, за да попитам знае ли някой връзката на промените еег с токсоплазмоза. Тук един педиатър ни наведе на тази мисъл, след като разбра, че и второто ми дете е с увреждане? Попита ме дали съм се изследвала за това заболяване.

Последна редакция: пн, 28 апр 2008, 10:50 от galq

# 129
Здравей Vanq
Едната мама е от Добрич и може би ще дойде, другите бяха от Хасково,Благоевград,Харманли и други имаше .Никой не ми каза  нещо конкретно.Ще присъстват ли лекари?

# 130
Само за секунда се включвам, за да попитам знае ли някой връзката на промените еег с токсиплазмоза. Тук един педиатър ни наведе на тази мисъл, след като разбра, че и второто ми дете е с увреждане? Попита ме дали съм се изследвала за това заболяване.
Галя сигурно имаш впредвид Токсоплазмоза.
Понеже дъщеря ми се роди с много проблеми и правиха всички видове образна диагностика, плюс лумбална пункция/да разберат дали има кръв в ликвора/включително и  за да отхвърлят Токсоплазмозата като причина за състоянието и.
Конкретно за въпроса ти има връзка  между лошо ЕЕГ и  Токсоплазмоза, но си има и изследвания, които доказват има ли я или я няма, така че педиатъра вместо да те плаши може да ти препоръча тези изследвания.
Ето тук можеш да прочетеш повече.http://arsmedica.bg/bg/illness/c_id/2515/subprm/parasitology/alpha/0.html
 Hug

# 131
manka,освен председателката ни ,ще присъства и лекар невролог от София ,а аз съм раздала покани на много Варненски невролози ,които работят с пациенти боледуващи от епилепсия.
Ще има и лекция относно образната диагностика и епилепсията.
Ще има и представители от агенцията за социално подпомагане.
Постарах се да поканя широк кръг от специалисти и всеки да е полезен с нещо за родителите ,а също и за порасналите вече деца станали самостоятелни ,а някои вече и със семейства.Мисля ,че ще се получи интересна среща! Peace

# 132
  • България, Велико Търново
Честито възкресение Христово!

Тази седмица бяхме при д-р Христова. Каза ми да обърна внимание дали на детето му прескачат очите- т.е. нистагъм. Някой може ли да ми обясни какво точно представлява това, понеже единственото, което знам е че това е неволево, ритмично движение на очите хоризонтално, вертикално или ротационно. Та се чудех колко време продължава такова едно движение и дали се лекува. Лек ден на всички!

# 133
чеЧестито възкресение на всички.Моето дете имоше хоризонтален нистагъм.Движеше очите постояно в ляво и дясно.Това беше когато беше по-малка.С израстването се загуби някаде.Не знам как.Но по това време започнахме хомеопатията и мисля,че може би е от това.Но не съм сигурна. newsm78Може и да го е израснала.Знам ли?Но много  се бяхме притеснили и ние.

# 134
 ЧЕСТИТО ВЪЗКРЕСЕНИЕ!!! на всичке съфорумци, жеая ви здрави дечица и послушни съпрузи Laughing

Общи условия

Активация на акаунт