Коледа сега царува, с бебчета ни нас дарува!

• 14 729
  • 314
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Иве, на листовката на Виброцила пише, че е за деца над 6 месеца.

# 166
  • София
Привет! Hug Първо искам да ви честитя Коледа и да ви пожелая весело посрещане на новата 2008 година!Дано тя е най-щастливата за всички!Не съм писала вече от месец някъде и много ми домъчня.Честити бебчета,да растат весели,засмяни и много да ви радват! Grinning От както се прибрахме вкъщи с Лъчко,нямам почти никакво свободно време.Добре,че е майка да помага.Не съм предполагала,че няма да мога дори да седна пред компютъра Laughing Ние сме добре,изписаха ни на 3.12 след 17 дни в болница.Тогава бяхме 2100,а сега тежим 3800 ShockedСлед два дни ни е погачата и чакаме много гости вкъщи.Видях,че сте сложили снимки на бебчетата,толкова са сладки всичките! HugСлед малко ще сложа снимки и на Лъчи.А на мамите,които още чакат появата на своите новогодишни бебчета,стискам палци всичко да мине добре.

# 167
veshti4ka, и аз видях, че на листовката пише за дозировка на деца от 6м. до 1г., а ми за по-малки от 6м. newsm78 какво правим? Тя някакси като че ли няма кой знае какъв секрет, ползвам аспираторчето за нос, но рядко излиза нещо, също така ползвам и физиологичен разтвор и понякога с клечки за уши лекичко изваждам ако видя че има нещо в нослето...понякога диша спокойно през носа и със затворена уста, а понякога с отворена уста и леко похърква...като я храня понякога се дави от що не може да си поеме въздух...ние гадаем с мъжа ми дали пък не е сух въздуха в стаята и от това да е и не ми се иска като да я наливам с разни капки, но то с гадаене не става, а докторката това казва...
Дари, и на нас ни изписаха Вигантол за рахит по 2 капки сутрин на гладно...

# 168
  • София
Иве, нашия също похърква и със затворена и с отворена уста. Явно има секретче, но на Филип поне не пречи кой знае колко. Аз му капвам физиологичния разтвор за да омекне носленцето вътре и изчиствам, ако има нещо. Но, честно казано, мисля, че е от сухия въздух, защото всяка сутрин аз самата ставам с пресъхнал нос без да имам хрема. Просто самия секрет вътре през нощта яко изсъхва. От кога се каня да купя влагомер, дето Нонич ми каза и , ако рябва, овлажнител за стая.
Софи, добре дошла Hug От кога се чудим къде си.

# 169
Браво и Честито на Топчица за големия юнак! Честито и на гордия татко и на грижовната кака Ники, да ви е здрав, весел и послушен!

Иве, за нослето аз бих препоръчала СТЕРИМАР, подходящ е за бебета.  Ако искаш мога да ти препиша какво пише на листовката.

Софи, радвам се, че се появихте с Лъчко.  Hug

# 170
ЧЕСТИТИ СЛЪНЧИЦА НА БИСЕРА И ТОПЧИЦА!
ДА РАСТАТ ЗДРАВИ И УМНИ ДЕЦА ЗА РАДОСТ НА МАМА И ТАТИ!

Майчицей - 4400 по нормален начин!!! Майка героиня!

И ние днес бяхме на първата консултация и сме 2950  newsm44. Това са 540гр. за 12 дена, което си е супер!

Съчувствам на всички майки с хремави бебенца. Знам какво е - на Марина сме и капали и Адреналин в нослето, защото предписаните капки спряха да действат. При нас беше ужас - като последица от вътреболнична инфекция. Сега издирвах рецептите за да видя какво сме и слагали, но явно съм запазила тези с капките за очи. Стеримар е добър вариант - за промивка преди бебенцето да суче. Ние купихме изпарител - озонатор за овлажняване на въздуха, че с тези климатици и радиатори в къщи... и поддържането на по-висока температура неизменно изсушава въздуха.

# 171
Девойки, понеже сополките може да са ви армаган от болницата. Ето какви капки ни беше изписала педиатърката, когато се роди Петър (бил е на не повече от 2-3 седмици). Сега май ще се наложи и на Борис да ги правя, но ще изчакам до консултацията след нова година.

Трайността им е 10 дни Забъркват се в някоя аптека (дано да има останали такива при вас). В нашата махала май е останала 1. Та преди време излизаха око 4 лв. Сега не знам.
Някъде тази рецепта (без гентамицина) може да я срещнете като капки на Улевинов (един почут УНГ доктор).

Na chlorati 0,2
Na benzoici 0,3
Na bicarbonici 0,4
Sol. Adrenalini 1 промил - 1ml
Sol. Alergosani 1 amp.
Gentamycin 0,040
Aqua dest. 30 ml

Капят се 4 пъти по 3 капки във всяка ноздра.

За 5 дни оплакванията минаха.

# 172
Честито бебче на Топчица!

# 173
След като аз се помайвам още да съобщя една хубава новина от SCORPIA  - Днес в 12.10 h с татко Станислав станахме родители на малката ЯНА с манекенските мерки 2900кг. и 48 см.

# 174
Честито на Скорпия, да им е много здраво бебчето и много да радва мама и тати

# 175
Честити бебчета на Бисера и Топчица!
Иве,тази педи как така ще изписва капки,подходящи за деца над 6 месеца?По-добре не ги давай,поне аз така мисля.
 Момичета,как давате витамин Д-то?В смисъл с лъжичка,капкомер или по някакъв друг начин?Аз се опитвам направо от шишето да капна 2 капки в устата,но понякога не уцелвам,беба все върти глава,а понякога капвам повече...
 Аз пък се чудя как да се отърва от влагата в спалнята!Вчера случайно погледнах зад креватчето,и какво да ви кажа-мухъл,ама в големи количества!Направо ужас! #Cussing outТа днес с мъжа ми сме водили сутринта няколко часова война с мухъла,че се оказа,че има и зад спалнята!Пръскахме с някакъв препарат,засега изчезна,но да видим...Уж редовно проветрявам,не суша дрехи и не гладя в спалнята,а... Mr. GreenЗнам,че е трудно да се спасиш от мухъла,четох много из интернет днес,трябва изолации,специални мазилки...Но затова трябва да чакаме пролетта или лятото.Ако знаете някакви други начини и препарати,помагайте,че е много гадно! #2gunfire
 Нашия 40ти ден се пада на 4ти януари,а погачата ще е на 5ти.Поканила съм приятелки,а от роднините само най-близките-двете баби,сестра ми и братовчедка ми.Нали се канят само жени и деца?А за църквата,знаете ли дали трябва да се обадя и да запиша час за молитвата предварително,или така,просто си отиваме?Ами ако свещеника го няма в този момент?
  Ааа,сега видях,че имаме още едно бебе!Честито на Скорпиа и Станислав за малката Яна!Много да ги радва,да порасне голяма красавица и умница!

# 176
ЧЕСТИТА ПРИНЦЕСКА НА СКОРПИ!
ДА ВИ Е ЖИВА И ЗДРАВА, МНОГО ЩАСТЛИВА И ВЕСЕЛА!

Момичета - аз май пак съм на път да се провала като кърмачка. Много трудно ми засуква детенцето. Мъчим се по половин час докато започне. Не знам защо така - изтеглям зърната с коректор, изпомпвам малко когато са ми препълнени гърдите, сменям позата за кърмене... Като кълвач чука по зърното и после извива глава. Сякаш се пързаля по ареола. И рев, и сякаш се ядосва...Няма гъбички в устата, изобщо не прегрешавам с храненето - направо не знам къде греша.

# 177
  • София
Честити бебчета на Бисера, Топчица и Скорпиа!
Да са живи и здрави бебоците, а на мамите бързо възстановяване!!!
  bouquet

# 178
  • Пловдив
Честити бебчета на Бисера ,Топчица и Скорпиа !

Иве , според мен по-добре не го давай този Виброцил. Преди да ни падне пъпчето, нали използвах спирт. А шишето му е с широко гърло и не ми беше удобно. Та бях си наляла малко спирт в шишенце от Виброцил / нали е с капкомерче на капачката /, за да капя по-лесно върху марличката на пъпчето. Като дойде джипито в къщи и като го видя този Виброцил подреден при бебешките неща направо подскочи. Докато обясня , че това вътре е спирт, а не капки за нос - беше готова яко да ми се скара  Laughing. та по това съдя , че не бива да се дава.

Дани, и първия път и сега давам витамин Д, като накапя кърма в малка лъжичка и отгоре капвам витамина. Джипито ми каза, че не бива направо в устата. Честно да си каже  - не разбрах защо не.

# 179
  • София
Честито на Скорпиа и таткото за прекрасната им дъщеричка Яна! Нека радост, късмет и щастие винаги вървеят до нея, а здравето да е нещо задължително!   bouquet
ето сега вече ще си има и лохии, дет и пророкувах Joy

Амадисче
, питай някого в кърмаческия, може би там ще ти дадат съвет, а ако не - здраве да е! Hug Мина ли ти раната?

Общи условия

Активация на акаунт