Коледа сега царува, с бебчета ни нас дарува!

• 14 729
  • 314
  •   1
Отговори
# 180
Иве, за нослето аз бих препоръчала СТЕРИМАР, подходящ е за бебета.  Ако искаш мога да ти препиша какво пише на листовката.
Bori-Ana, това капки ли са? Моля те за инфото Praynig Hug
veshti4ka, много се съмнявам и аз за сухия въздух...сложила съм една паница с вода над секцията и дано малко с малко повлажни...
Дани, аз давам "Инфакол" (така смятам да давам и капките витамин Д-то) в бибата...отварям шишето и в бибата капвам и й я давам и тя изцоква всичко, след което завивам бибата на шишето и продължавам с млякото...
За влагата, бях казала и преди, ние имаме страшно много влага сега като сменихме дограмата и сърце ме заболя като видях, та си купихме от "Практикер" обезвлажнител - 180лв. е, но върши невероятна работа. Като видиш колко вода събира за отрицателно време ще се хванеш за главата...

ЧЕСТИТА ГОСПОЖИЧКА НА СКОРПИА! ДА РАСТЕ ЗДРАВА, УМНА И ЩАСТЛИВА!  bouquet

p.s. В упътването на Вигантол-а пише, че се дава примесено с малко мляко.

# 181
Вещичка - мерси  Hug Явно е проблем на малките бебета. Трябва и време да се научи, а на мен търпение, защото е доста отчайващо.
Операцията се затвори и явно организма си резорбира течностите, които преди това излизаха. От днес се мажа и с Дерматикс /трябваше да е абсолютно зарастнала раната/ - против белези. Важното е, че не се наложи повторен шев, а че ще има кофти белег - не ми пука особенно. Още си е изтръпнало около белега, а и доста зачервено и днес мъжа ми като ни кара на консултация беше овикан да кара по-внимателно. Като влезе в дупка - все едно някой ме рита в корема  Crazy ВАЖНОТО Е ЧЕ ЗАРАСТНАХ.

# 182
Честита Принцеса  Яна, СКОРПИЯ!  Да е жива и здрава малката Яна и да донесе на родителите си най-сладките мигове!

И бързо възстановяване, прекрасно име сте избрали за малката звездичка  Simple Smile

# 183
  • София
Да се отчета и аз от ходенето до поликлиниката. Значи указа се че е качила само 100 грама от миналия петък. Сестрата ми обясни че може да има разлика между кантара на болницата и този в поликлиниката, което ще рече, че не знам дали тези 100 грама са реални. Направихме пробно кърмене като ме остави да кърмя само 15 минути и резултатът беше - 30 грама. И директно ми се каза да я дохранвам. Аз обаче не купих никакво мляко и мисля до 3 януари да се мъчим само на кърма. Кажете ми колко трябва да яде това дете на едно хранене? Утре ще взема една теглилка у нас и да видим как вървят нещата в домашна обстановка.

Честито на Скорпия. Много да я радва малката принцеса.

# 184
  • София
нонич,кърми я винаги, когато поиска, дори това да става всеки час. Уверявам те, че това няма да продължи дълго, нито пък е досадно. Ето малкия яде в 17 часа, яде 15 мин и заспа, но след още 15 мин се сети, че не си е изял основното и яде до 18 часа. В момента май е гладен, защото началния час е 17.00, но малко ще изчака, че сега ще го къпем. Не си засичай часовника, когато бебонката суче. Направи си удобно кътче, някъде до телевизора, компютъра и сядай там да кърмиш, за да не се отегчаваш излишно. Ето аз съм в хола на един фотьойл пред ТВ-то и до компа, а малкия е в мен, че ту мрънка, ту заспива. А аз затова все съм на линия, че не ми е в тежест кърменето и не ми пречи на другите занимания.
Ако питаш колко трябва да яде на едно хранене като грамаж - не знам, а и не ме интересува. Понякога яде страшно малко време и не се сеща за храна дълго, а друг път суче бавно-бавно и продължително, но и може да огладнее по-бързо. Очевидно е различно като количество Моля тене се вживявай в това, махни притесненията - имаш си някакъв срок, когато ще ходиш на друг преглед, а до тогава се опитай да изхвърлиш от главата черните мисли, забрави за часовника и давай да суче, ако трябва на всеки час. Все пак другата работа може и да изчака, нямаш си друго дете - дай му на това, каквото можеш, но и без вманиачаване - психиката ти е много важна за детето.  bouquet

# 185
  • София
Вещичка това се опитвам да правя. Въпросът е че тя стои два часа на гърдата и явно не се нахранва. Сменям гърдите, побутвам я, стискам й гърдата. Дори преди малко докато се кърмехме повърна малко. Имам чуството че ме ползва за биберон. Ще се боря до последно, но ми е трудно да не се натоварвам, защото като я оставя много плаче. Иначе самото кърмене не ме отегчава, приятно ми е. Ще се боря до последно.
Много ти благодаря думите ти ми действат много ободрително.  Hug

# 186
  • Русе, у дома
Да помогна и аз с инфо за нослетата на бебоците. Нашата лекарка ми предписа едно ново пръскало - Тетрисал Е. Това е пак физиологичен р-р (натриев хлорид), но е много подходящ за бебоци защото е с по-малка човка от Стеримар-а, освен това тя каза че има и малко антимикробно действие. Каза ми да следя какъв на цвят е секрета от носа, ако е бял няма проблем, това е от повърнато мляко, ако си смени цвета каза, че ще предпише Клоралгол. Аз я разпитах подробно, защото каката е с хрема и очаквах и беба да се зарази, но за сега няма нищо...
Друго полезно нещо, купихме си от Технополис един часовник, който освен температурата в стаята показва и влажността в помещението.  Hug

# 187
Честито на Мама Скорпия и тати Станислав! Да им е жива и здрава щерката Яна! Много да ги слуша, а те нея - два пъти!

Иве, Стеримар е спрейче за нос. От листовката- Стеримар е природен продукт, който: възстановява естествената влажност на носа; почиства носа от секрети; улеснява почистването на носа.
Индикации: 1. Ежедневна хигиена на носа при кърмачета, деца и възрастни. Стеримар може да се използва от най-ранна детска възраст.
2. Овлажняване на лигавицата на носа при сух въздух.
От 2 до 6 впръсквания дневно във всяка ноздра.Може да се използва за ежедневна хигиена на носа продължително време.

http://www.sterimar.com/
Тук инфото е на френски и английски.

# 188
Мами Да питам тези които ползват Инфакол по колко капки давате?

# 189
  • София
barfly , на каква цена го взехте този часовник,моля? Rolling Eyes

# 190
  • София
А честита радост на Скорпи и на гордият таткоДа им е живо и здрава момата с толко красиво име и много да ги радва   bouquet
Ние днес водихме Буба на ваксина и сега искам да питам по въпроса със следващата какво сте решили вие. То има време до края на януари ама аз да си питам докато не съм забравила. Та нашата лекарка казва, че има два варианта. Ваксината по ЗК и петвалентната, която се купува. Аз до преди два дена бях убедена, че държа да и се сложи петвалентната, но ако може някой да даде повече инфо ще съм много благодарна.
И ние се дохранваме  Confused А в най-скоро време ще мине изцяло на АМ. Просто няма смисъл да я мъча гладна, а аз да се чувствам виновна, че не мога да я кърмя като хората... каквото такова. Няма да е нито първата, нито последната отгледана на АМ  Sad
Ами това от мен, че нещо съм много зациклила тези дни.
А и за финал да се похваля, че онзи ден водихме Буба на Боровец на пързалка, ама и бях забравила ските  Joy Сега ще кача и снимка  Joy
И още нещо вече последно... сега погледнах какви капки слагаме на нашата мома. Казват се Цилоксан, но в листовката пише, че не са подходящи за деца под 1 година. Не знам тази жена защо ги е изписала изобщо  #2gunfire

Ето ги и снимките http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=4809300
Тя Буба не се вижда в този големият ескимос, но поне мен да видите, каква съм хубава и слабичка и най-вече скромна  Blush Joy

Последна редакция: пт, 28 дек 2007, 20:18 от malenush

# 191
  • София
malenush , аз реших петвалентната да сложа. Първо, защото е само едно боцване, а не две ( на каката тази година й се падна същото, та при нея бях на тези по ЗК - тя е голяма вече и издържа стоически двете боцвания), а второто, че нашето педи ми каза, че е по-добра и ваксините са с "убити" бактерии, а не "живи" и се понасят по-добре, освен това има май и против менингит, Има доста въпроси за тази петвалентната в здравния форум на Нивеа бейби, виж там. Аз за себе си реших, че не искам малкия да реве толкова, майната им на 70-те лв.

# 192
Мацки здравейте  bouquet
Честити бебчета на родилите докато ме нямаше
не съм ви чела, но от вчера съм си в къщи,при мен всичко мина добре само дето бебчо няма режим 
и не знам кога ще мога да ви изчета.
Благодаря Ви за хубавите пожелания.
Ще пиша като Ви изчета

# 193
  • София
Честити бебчовци и от мен.  bouquet

skaj, добре дошла отново.  Hug

Момичета как го слагате Стеримар-а? Според мен струйката е огромна ( която пуска ). Аз първо пръскам на клечка за уши е с нея навлажнявам нослето . Сега си взех капкомер и доста по удобно.

За Инфакола -ние сигурно сме първото бебе с непоносимост към него. Когато и го давах пищеше с пълна силаи то денонощно. Накрая толкова и се спеше, че нямяше сили милата и да реве, само мрънкаше като коте. Спрях го и минахме отново на Еспумизан и е доста по добре. Има си колики, реве, но не пищи и даже спи нощно време ( тогава са ни силните; пред деня почти нямаме).

За ваксината и ние с нашят докт се разбрахме ( той каза, че нямало и да ни позволи да сложим другата ) за петвалентаната. В почти  всички цивилизовани страни не слагат живата, ние обаче да - че и по здравна каса!!!

# 194
  • Русе, у дома
barfly , на каква цена го взехте този часовник,моля? Rolling Eyes
За 23 лева. Марката му е Hama. Има и по-скъпи, който показваха и времето на вън, с датчик са, те бяха за около 70-80 лева.

Общи условия

Активация на акаунт