Отговори
# 150
krischan, не се притеснявай. Важното е бебо да си отговаря на седмиците..Това с килограмите ти може само да те радва...Това, колко ти е голям корема, няма много общо с това колко голямо бебче ще родиш.
Коремите започват да растат най-вече от седми месец нататък. Не се притеснявай излишно. Naughty

# 151
Ох, благодаря ви! Късмет на всички! Има ли някоя от вас, която да ходи на фитнес още?

# 152
Аз и преди не съм ходила Crazy
затова съм и такъв дроб  Laughing
Ще видим какво ще направя по въпроса след като родя newsm78

# 153
Здравейте момичета и за много години  Hug Hug Hug

Да сте живи и здрави, много много обичани и през април всички да се радваме на прекрасни и здрави бебенца  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

За консултациите мисля че в 7 месец започва да се ходи 2 пъти в месеца, в 8 също два пъти, а в 9 всяка седмица  Thinking Доколкото си спомням така беше като бях бременна с Мая  ooooh!

За покупките мисля този месец да се хвърля да пазарувам Simple Smile И без това после ще падне едно пране и едно гладене Simple Smile Ще си имам достатъчно забавления и покрай бъдещата кака Simple Smile

За ФМ и аз съм като Верчо, последно ходих при Марков в 20 г.с., а сега ще ходя пак на 28 януари в 29 г.с.

Продължавам да си ходя на работа и се надявам да удържа фронта до 1 март, когато ще изляза в майчинство за да мога да взимам нормален болничен за раждане  newsm78 Да сме живи и здрави пък ще видим  newsm78

Хайде целувки  Heart Eyes

P.S. Сладка мама, стискам палци всичко да е наред с теб  Heart Eyes

Msbilt, пожелавам ти тази година да ти донесе една прекрасна бременност и здраво бебче  Heart Eyes

# 154
Здравейте мамчета Grinning

И аз така си мисля за консултациите,че трябва да зачестят сега Thinking
Банджи аз ходих на ФМ в 17 г.с.,а лекаря ме извика за повторен преглед в 32 г.с. Peace
Тиквичка,krischan- честито за новината.....имате си вече по едно щъркелче Wink

Каква бяла приказка е навън........красота,но само през прозореца да я гледаш,никъде не мърдам в този студ Mr. Green

# 155
Честита Нова Година, мили момичета! Пожелавам ви много щастие, късмет и здрави и усмихнати бебчета през април!   bouquet
Аз съм на консултация чак на 11.01... надявам се тогава да видя бебо, защото миналият път само му слушахме сърчицето. При мен консултациите са на всеки 3 седмици, такава е практиката на доки. Предполагам че чак към края на 8-ми месец ще зачестят, пък и не бързам - тук прегледите са много скъпи, излизат ми доста соленичко, а трябва да събирам парички за раждането. Надявам се всичко да е ок и да не ми се налагат по-чести посещения. Знам, че последният месец вече ще трябва да ходим всяка седмица:)

Нищо не казахте за шезлонгчето, което взехме за бебо, сложила съм снимки в албумчето с покупките... baby_neutral

# 156
Аз съм на консултация на 16.01....кръв и урина ще ми вземат.Притеснява ме това,че пъпната връв на бебето е около врата му(не е стегната),но трябва да  се наблюдава по-често........като знам ехографа на моята АГ какъв е  ooooh! въобще не се надявам да види пъпна връв,а камо ли,че е около врата му.Ето затова си ходя на частни прегледи допълнително PeaceСтряскам се от това и ,че мъжа ми се е родил с 8 пъти увита пъпна връв около врата му.........родил се е със синя глава Rolling Eyes

По новините днес чух,че последното бебе за 2007 е от Варна,родило се е в 23:30  Heart Eyes

# 157
Здравейте и от мен мами  Hug Пожелавам ви една незабравима година (само в положителен план разбира се) и не се и съмнявам, че ще е такава, предвид обстоятелствата:)))

Аз и вчера и днес бях на доктор  - вчера в Майчин дом по здравната каса, днес при моята частната док. За разликата и отношението няма да разказвам, просто не е нужно. Мен все пак ме устройва тази схема, основно заради изследванията. Правят ми ги безплатно и после моята док ми ги разшифрова и евентуално решава какво що. Хубавото е, че хемоглобина за 1 месец ми се е качил с 10 пункта и сега е 127. Аз преди един месец започнах да пия желязо, но сега малко ще почина.
Иначе в Майчин дом (в поликлиниката ми е ЖК) ми поискаха 15 лв. за болнични и то при положение, че лежах там за контракции и че още имам понякога и си стоя само вкъщи...Дано да става въпрос за някаква легална такса за комисията по болничния, а не за това за което аз си мисля...

Иначе бебето продължава да е беба:) Върви си вече по- голяма за "възрастта", но теглото й не ми го казаха съвсем точно, освен, че е малко под килограм. 

Много си говорихме с док за фолиевата киселина и според нея е задължително и желателно да си се пие докрая - помага и за хемоглобина, за усвояване на другите вещества и за регулиране на теглото. Иначе аз съм + 4.5, но последно време определено съм започнала да се закръглям тук там.

Прекрасен слънчев и снежен ден момичета  Hug

# 158
  • In someone's dreams
Има ли мами, които още пият Магнерот? Аз не съм го спирала вече 2 месеца и половина и на 16.01. като ходя на ЖК ще ми вземат кръв специално за нивото на магнезий в нея. Нали уж няма нищо опасно ако се пие до края, а моята лекарка нещо почна да се притеснява  newsm78

# 159
Има ли мами, които още пият Магнерот? Аз не съм го спирала вече 2 месеца и половина и на 16.01. като ходя на ЖК ще ми вземат кръв специално за нивото на магнезий в нея. Нали уж няма нищо опасно ако се пие до края, а моята лекарка нещо почна да се притеснява  newsm78

Аз пия Магнерот от много време - почти от началото. На мен лично само ми помага и не мисля, че може по някакъв начин да вреди. По принцип заздравява матката и в някои случаи е желателно и задължително да се пие до края  Peace

# 160
Ритка, и аз на 1 март мисля да изляза в отпуска Wink Между другото, ти момченце ли чакаш и Уили ли ще го кръстите? Просто ми стана интересно, защото ти го пише при аватара Hug

Около нова година отново имах на няколко пъти учестен пулс. Не съм пила никакви лекарства - само чайчета и Дзен  Joy Но една приятелка, която не е бременна, ми спомена че за сърцебиене са й предписали Магнерич?! А моят док като че ли спомена да си го купя ако евентуално имам болки... Аз чинно съм го купила, но не го пия. Вие за какво взимате всякаквите видове хапчета с магнезии?

# 161
  • в илюзия
Здарвейте.
Аз съм на ЖК утре ще пиша сутринта като се върна. Иначе ходя на частно освен на ЖК .
 stefinka препоръчвам с две ръце д-р Анчев , много съм доволна .  HugА за ЖК и аз ходя само заради изследванията , пък и лекарката ми там е много готина , но не ходи да изражда в болницата.На мен от както съм забременяла не ми е правен вагинален преглед. Дали трябва?
Аз магнерича го спрях преди около седмица , защото частния доктор ми каза , че в тази фаза на бременността магнерича вече не помага и трябва да се взима нещо друго. Така , че ако имам болки да му звънна.
 Нямам търпение да видя с колко съм наддала , качвам се на кантар само когато ходя на ЖК.

# 162
Аз пих магнерот до вчера, пих го три дни по две хапчета сутрин обед и вечер и после 10 дена три пъти по едно,тези дни ще ида да видя док какво ще каже.Ама то с тия доктори-аман,и аз като hrisi-pisi  и sisee ходя при една по здравната каса ,дето нищо не ми прави ама и техника и желание няма много,и при друг доктор на който разчитам за всичко останало без изследванията.Да ви разкажа случая отивам миналия месец при тая от зк и и казвам че ми се схващат пръсците- едно от най-нормалните нещапри бременни ,ама да видя,и тя без никакви прегледи ,без никакви изследвания ми изписва магнерот smile3506,ма вие пишете ,че го пиете за друго,и докато не си питах другото компетентно лице,не го пих .то вярно магнезии магнезии,ама едно е за контракции,едно за схващане,така де. newsm53.
 Все пак питай я Milenni  твойта докторка,да не би да е забравила ,че ти го е дала,че и това го има.
  krischan от една страна направо ти завиждам,аз не стига че не  съм слабичка,ами и от както съм бременна -малееееееее ела да видиш за какво ядене си говорим,приличам на бидон  supermama .Ама хич не се притеснявай ,последния път док ми каза че е израждал малко преди това момиче което за цялата бременност е наддала съвсем малко(4-5кг) а бебето е тежало 4.500 .това е индивидуално и ваобще не трябва да те притеснява,а за фитмес,по-добре почивай и се пази. pregnant

# 163
На мен от както съм забременяла не ми е правен вагинален преглед. Дали трябва?

леле колко е гаден тоя вагинален преглед - нямаш представа колко дълбоко бърка newsm62 newsm62 newsm62 newsm62 newsm62 newsm62

# 164
  • Варна
Здравейте и от мен!
Честито на Tikvichka и krischan за пола!

Магнезият се пие точно при схващания, действието му е да успокоява мускулатурата и да предотвратява крампи (схващания), а както знаем матката си е мускул. Затова се изписва и при контракции (безболезнени!) и при схващания. Така, че didimora твоята лекарка е права. Ако обаче имате по-чести контракции и най-вече ако са съпроводени с болки, магнезият не е достатъчен и се изписват допълнителни лекарства.

Мазнезий (магнерот или магнерич) трябва да се пие ако имате безболезнени контракции повече от 5-10 на ден. Желателно е да се спре поне 45 дена преди раждането, защото забавя съсирването на кръвта и контрахирането на матката след раждане.

за ФМ - и аз като sisee ще ходя в 32 г.с..

Вагинален преглед още не са ми правили. Нямам контракции или болки и мисля засега да си го спестя.

Общи условия

Активация на акаунт