~::~ЧНГ2008~Сана саида фи лбейт араби ~Весела година в арабската ни къща~47~::~

• 23 358
  • 306
  •   1
Отговори
# 180
Лилия, радвам се и аз че всичко при теб е наред. Отсъствието ти се забелязваше от всички.  Praynig Hug

Мария,
чудесно е че вече сте на оздравяване. Но за високото кръвно -  много е опасно, трябва да се взимат мерки навреме.

Абе Кате, ти къде живееш? На моята приятелка мъжът й се държи много добре с нея, ама тя така си го е научила и затова все ги бъзикат техните приятели (българи при това). Защото приятелите му с жените си се обръщат на Гуцо, нали знаеш какво значи, това е най-милото обръщение. Нямам дучи какви неща съм чувала да си разменят помежду си тези приятелски семейства, всичко си е до човека.
Е, ти па сега, на война го изкара, аз имах предвид положителната страна, че с компания е по-вкусно. Аз съм живяла сама и знам колко по-хубаво е да има дори с кой да се посдърпаш за салама. За това и все висях при моята приятелка, те бяха 3 деца.
И моето дете е супер капризно, но аз никога не го тъпча. Защото така се получава отрицателен ефект, така децата чувстват, че над тях се упражнява насилие. И до днес не е опитвало някои неща, но какъв е смисъла да му ги тикам в устата насила? Затова го водя да спортува, купувам му витамини, съдавам му емоции, които му отварят апетита. Впрочем мен като бебе винаги ме е прехранвала до повръщане една леля и със сигурност мога да кажа, че е предизвикала (не от лошо сърце) хранително разстройство у мен.   chef

Деси къде изчезна пак, подготовка за контролни сигурно?  newsm78

# 181
  • сред маслини и портокалов цвят
...
Лошо, много лошо.... Забелязала съм , че приятелите му винаги го подиграват, че се държи добре с мен,за проява на слабост ли го имат......Лошо ми се пише , ако живеем в Сирия, постоянно ще му пълнят главата с тия простотии, че на жената й трябва здрава ръка....

Кате, какви са тия приятели? Аз такива работи не съм срещала. В Сирия мъжете много помагат на жените си. Когато имаме гости, мъж ми заедно с мен готви, сервира, отсервира, мие чинии. И не е само той, всичките ни познати са така. В неговата рода ако жената нещо се разболее (а бе да кихне само ) и я носят на ръце- готвят, чистят и децата гледат. И ми е направило впечатление, че хич не се срамуват да вършат женска работа.
Какво значи, че на жената и трябва здрава ръка, аз такова отношение не съм срещала. Даже в началото ме дразнеше точно обратното. Все ме гледаха да не нося тежко, да не ми е студено, да не ми е топло, да не съм гладна, да не се уморя много. Много досадно беше, после ми хареса. Laughing

Водна лилия, радвам се, че се появи и че лошия период е отминал. Hug

Светла 2 и аз ще се радвам на разкази за Аман и изобщо за живота в Йордания.

Лека вечер ви желая, момичета! Целувки на дребосъците!

# 182
Амалче, в Студентски град сме, една стая + остъклена тераса, играеща ролята на кухня:)  Преди време негов братовчед живееше с нас, шото не му се плащало наем Shocked. Едва го изгоних след 2 години мъчение.... Вече не ми говори, ама това не му пречи през вечер  да идва да се наплюска в нас. И ми е гадно с това техното възпитание, че човек е длъжен на роднините си до 30то коляно, Ахмед е на ясно, че го използва и че прави интриги, ама каза, че не може да му забрани да идва, а аз не трябвало да показвам, че ми е неприятно. Егати, аз ако усетя , че някои ме използва или прави марсотии, веднага ще му покажа вратата, независимо дали ми е братовчед или чичо или който и да е Close Та щом 3-4 роднини тук ме подлудават, какво ли ще е в Сирия с 800  Mr. Green
Да това с отношението на мъжете, независимо от народност, към жените е направо тревожно! А това обръщение Гуцо е много селско, как може такива неща!!! АЗ ли нещо се превземам като мисля, че не е редно, или си е в реда на нещата???!!!

# 183

да запо4на малко клюкарски днес един въпрос най ве4е към Лили- вярно ли е 4е Хосни Мубарак е вуй4о на Ихаб Тауфик newsm78,както виждате прилика има а и се носи такъв слух Thinking
и още една новина видяхте ли кой е спе4елил БЛАГОДЕТЕЛ НА ГОДИНАТА-МАММА-4естито заслужава го  bouquet  bouquet  bouquet
НАРДЖИСА-ДОБРЕ ДОшЛА
ние имахме проблем с телефона и сега пак сме на линия
КАТЕ -горката кой те е изплашил така-тук още от малки ги у4ат как да се оправят с мъжете си и да става няа тяхната-така 4е споко
Иман -когато избирахме име на Самара,минахме по този път аз исках -тамара или Дарина-мъжо отказа защото в първия слу4ай щели да и викат тъмарае/фурма/ а във 2рия-дари-къщата ни
Арсалан наиостина е рядко срещано,но тук записват Раслан/Руслан/-което се води за старо име-но пък за рускините е супер ,а днес съм много щастлива успях най накрая да се свържа с една приятелка от молдова,преди няколко месеца замина за молдова на 40 дена на баща й,децата останаха тук защото бяха запо4нали у4илище и от тогава ни вест ни кост и у тях никой на вдигаше-оказасе повреде в централата им-те са в нов квартал
АМАЛ  не питай голям тормоз е с тези класни #2gunfire аз съм така
мъжо си има нова страст-пилешки дроб4ета по селски-с лук и моркови през ве4ер ми носи тарелка и се запо4ва с готвенето+бланширани картофи-поне не иска много работа

# 184
Иман  ,наистина много красиво име  но той мъжа ти сам си знае Сигурно не му е било лесно за да постъпи  така Да сте живи и здрави всичко  друго може да се промени или замени   bouquet

Лили   ,следващия път не изчезвай миличка Нали знаеш че приятел в нужда се познава  Hug

Ей ,магрибките   сега е ващ ред  да не заспи темата  Joy

Хайде децата се върнаха от училище  ,изядаха си сандвичите  и хващайте се за писанките  bowuu

Амал как върви ученето

Жасмин,като ти чета името все  усещам мириса на жасминовото ни дръвче Е то е  още храст в саксия на такъв аромат направо  е божествен Как се чувстваш с малкото човече Вече   обажда ли се  newsm78

Момичета  латинките ми така са се разцъфтели   в градината   а аз мислех че ще измрът от студ  Thinking

Да ви кажа май знам на какво се дължи Един приятел на мъжо ни донесе една торба с утайка на кафе от едно кафене Каза ни да го объркаме с пръста и да го сложим на цветята като естеств торове Наистина май има ефект  а и мушкатото такива големи листове е надигнало но още нямам цветове само пъпки големи  Party

Кате   я казвай тези въпросчета че няма да заспя от любопитство нощес

Любе  ти много работно я даваш   Е нямаш ли време да няколко реда Хайде приятна работа утре и да не се преуморяваш и да си пазиш здравето че то работата няма да свърши

Деска и ние сме на пилешка вълна тия дни макар че има още от агнето в камерата Заради малкия и да не останат гладни котките ,все ми носи по няколко пилета

Муцка кога са ви изпитите   на голямата на 15,16,17 януари на малките половината вече ги направиха останалите пн вт  или 14,15

Бонбонелка къде се изгуби  newsm78 Вчера ли беше годежа Хайде че нямаме търпение за хубави новини   и докъде стигна с кормуването  newsm78

На всички   приятна вечер

# 185
Тахмине-какви са тия приятели на Ахмед бе Rolling EyesТакова нещо не бях чувала-да му се подиграват,че си уважава жената!?Много прости хора има за съжаление.
В Бг ме отвърщаваше един комшия,дето направо псуваше жена си пред всички,по-късно учеше внук си да псува....Просто без коментар.Представям си у тях какво е когато се скарат...Едно от задълженията на мъжете е да бъдат добри и мили с жените си,даже ако са в развод.Обръщението Гуцо ми звучи като все едно Овцо-от овца(тъпа овца)И аз може да се превземем,но е недопустимо да ми казва някой така,пък за съпруга да не говорим.В Египет на съпругите се казва ,,мамо,,като обръщение т.е. тази,дето се грижи за децата...Арабските ще ми разберат примера.

Жасмин,Амал,Милена Hug

dtti-ще питам мъжо като си дойде.Този Ихаб Тауфик певец беше нали?Или актьор..
Хосни добре изглежда за годините си,май към 70г е.И къната му е хубава,иначе египтяните побеляват рано.В БГ не бях виждала мъж на 26г,с посивяла коса Simple SmileЗабелязала съм,че са няколко типа-едни са с широко чело,други приличат на негри,като цяло са симпатични мъжете,но не и жените Simple SmileМоят прилича на Омар Шериф Heart EyesМайтапила съм го,че е от рода на Тутанкамон-такива правилни черти има.Аз съм художник и ги забелязвам тия работи Laughing
Иначе е всеизвестно,че синът на Хосни Мубарак е преуспял бизнесмен заради подкрепата на баща си..Та може и едно рамо да е дал на племенника си-да стане известнен,че то в 70 милионна държава не е лесно да пробиеш...

Иман-прочетох за мъжа ти-странно име,но хубаво.По-добре е да е с арабско обаче.Когато Кари порасне и разбира,ще я посъветвам ако иска да си смени името на Карима,но сега не ми се занимава да сменяме всички документи.моя е вината,че не знаех за това име.
А мъжа ти е много симпатичен,аз като художник разбирам от хубави мъже,мда Laughing

Свеър-подхранва  кафето,растенията обичат утайка.При нас се дава безплатно от Старбъкс кафетата,който пие нес-отива и иска!Моите всички изпомряха.Най ми е жал за яготката-толко съм я глезила Sad

# 186
То простотията по хората ходи.....
Днес госта ни като говореше с годеницата си по интернет, всяка 2ра дума му беше псувня, и то пред братята й, ама то и момичето имаше доста вулгарна физономия...Аз без да съм мюсюлманка, не бих си пуснала камерада се показвам, като знам , че има и други мъже в стаята.... Въпрос на разбирания...После заявих на Ахмед, че ако имаме деца и някой пусува пред тях, ще направя голям скандал. Собствения ми баща не е пусвал пред мен и не съм длъжна да слушам как някакви простаци го правят #2gunfire А брат ми се "оплака", че в 1ви клас, бил единственото дете, което не знаело глупости! Mr. Green

# 187
  • In a surreal moment!
Здравейте , милички !  Hug
Много съм щастлива да поздравя завърналите се другарки  Heart Eyes
Не обичам да питам кой къде е , но Ви мисля , да знаете и тихичко си се тревожа .  Sad
Е , ако някой съвсем зачезне , пресрамвам се и питам - като за Любето , но тя си знае .
Четох ,четох , такъв интересен диалог отдавна не бяхме правили - благодаря ви !

Веси , толкова трогателна история , горкичкия , жалко , че не е надмогнал унижението и не носи това достойно име с гордо вдигната глава .
По този повод сега разбирам какво точно означава приказката "Дойдохме като аслани , тръгнахме си като нас..ни " - пардон .

Свеар - малчовците бяха свежи , готови за работа , направихме дълго и хубаво занятие , макар и малко на студено . Няма оправия в нашата държава , само неуредици ...ех , не си струва да се коментира , винаги има и по-лошо !

Катенце  и аз голям зор виждах с тия приятели , за щастие , всички такива идиоти постепенно отпадат в хода на живота - имай търпение и бъди тарикат  Wink

Пак ми е сънливо , поотвикнах да ставам рано   - направих на шефи кекс и топчена чорбичка . Ще се поразходя във форума малко и ще си лягам - приятни сънища и на вас !
Целувам ви ! Heart Eyes

# 188
Здравейте!  Hug

Аз след дълго четене пак най-накрая се наех да ви пиша, че и нета ми спира постоянно Confused

Лили много се радвам да те видя отново тук и си преодоляла неприятностите. Липсваше ни много!  Hug Видях снимките ти в албума, много си красива и много ти отива хиджаб, имаш много хубав стил.  Heart Eyes И децата ти са много сладки..   love001 Маашаллах!

Иман Аслан е често срещано и турско име. Не звучи никак зле, но явно на арабски не е така....щом чак до смяна на името си е стигнали, значи не му е било никак лесно на мъжа ти. И е много интересна историята. Да сте живи и здрави!  Heart Eyes

# 189
Лили, тук мьжа понякога затова не излиза с бг приятели, че то все ще се закачи някои простак дето да дрьнка глупости. А пред блока семеиствата на по една ракия как си говорят...именно затова казах за това Гуцо, и на мен ми е супер тьпо и просташко. Shocked Не че и сред арабите няма такива, пак казвам, до човек си е.
Деси, Хосни, тази дьрта хитра лисца (не го обичам по предполагаеми причини), нищо чудно да му е вуичо, приличат си. А по принцип тъмнокосите побеляват по-рано, нещо с пигмента беше свързано. Ааа, дробчета по селски, метни насам една порция. Grinning
Свеар, мъча го ученето, мързи ме много. Бравос че гледате цветя момичета. Аз ги харесвам, ама нямам време, а маика като замине за провинцияата и много я е страх, че ще ги уморя, че забравям да ги поливам.  Sad
Ясминке, както пита Свеар, обажда ли се бебчо? newsm32

# 190
Здравейте и от мен. Много работа, много домакинство, много болни хора, много нещо ми е на главата.

# 191
ЛИЛИ -певец е и според мен няма нужда от ни4ия подкрепа има идеални гласови данни Grinning,гласа му ме впе4атли,още когато дойдох за 1ви път тук и само зяпах клиповете без да разбирам текстовете
АМАЛ не обиждай президента,току виж се появила Дивиана  Whistling и скръцнала със зъби Joy Joy Joy
шАНИ оправяй се по бързо Peace
ВИЛИ  какво става при теб с нас ли ще си и след 15.01 newsm78

# 192
 само да кажа ''дзак''  Simple Smile, ние сме добре ,започнахме училище и свършихме с излежаването до обяд.

за дробчета говорите и ние много ги обичаме ама определено предпочитам да си ги поръчам Wink....ох сега като няма откъде да си поръчам а направо ми отворихте апетита(..той кога ли е затворен)

а за децата  и храната....всичко е въпрос на пример и начин на живот .ако сем.се храни полезно и здравословно няма начин детето да е дебело и с наднормено тегло,освен ако не е болно Peace . Моите единствено за плодове и зеленчуци НЕ приемам отказ,но сега големите дори сами си ги търсят и всичко се яде на добра воля. Simple Smile...малката ми е пухкава (големите не бяха такива бебета )но предполагам ще го израсте....защото я храня със същото с което хранех и другите на тази възраст-без бял хляб,без бяла захар , без мазнини,повече пресни храни.

...ох Тарикмам,много ти е хубава одеждата...искам и аз .

# 193
Хари привет дружке   bouquet

Радвам се че си сред нас отново
  bouquet
и моите са със вълчи апетит напоследък но като гледам с наднормено тегло останах самичка в къщи  hahahaНо каката се притеснява че не са и сразмерни д то и  лицето и все ни кара да почват пак карате Преди година и половина го прекъснахме че ми е вече надалеко и трябва да ти водя и взимам в 20ч с малкия и сега е малко студено ама май пак ще се хващам за ръце и ще ги водя Какво да се прави желанието на децата е закон  Blush
Само да им минат изпитите  Whistling ooooh!Та тя голямата имаше вече зелен а малките с оранжев колан но незнам дали няма да им върнат белия с тези пропуски  Wink

Като  гледам отворила си темичката ни С удоволствие
Само се чудя вече къде да чета че те много интересни станаха  #Crazy

# 194
  • In a surreal moment!
И аз още съм тъдява  Simple Smile
Каква я мислех , каква стана .....
Шефи ме зариби с един филм , аз се кокорих до сега , а той заспа Simple Smile
Филма не струваше , но поне беше с Дж.Клуни , та се нагледах на готин мъж  Wink

Деси , тъкмо ме подсети , че забравих да ви осведомя - договорихме се да закупим вече инсталирания по стълбовете кабел , барабар с кутиите . Сумата не е голяма , има още 2 потребителя по трасето и щеше да е ок да си я поделим , но се циганят нещо - един свестен няма , ужас просто . От голямата фирма не са се разбързали обаче да ни вземат парите и са казали на шефа , че по - рано от края на месеца няма да стане и то ако е добро времето . Кво да ти кажа - мила родна картинка ... Ще изчезна явно , няма да стане от раз , но дано не е за дълго - поддържайте фронта .

Хари   Hug  като на котешки фен да ти споделя - голямото ми прекрасно момче беше се разгонило тия дни . Вися по оградите и ухажва комшийската котка - изпосталя от глад и мерак  Laughing Снощи се върна омърлушен , бит и зверски гладен  Laughing Днес ми се е залепил и не ме изпуска от очи , все нещо ми мяца и говори , даже ме придружава до тоалетната и там ми се гуши в скута  Sick Гооооляма зор било туй любовната мъка ...ех , милият ми той  Joy
Твоят сладур ставал ли е татко ?

Отивам да лягам , да му се невидят и филмите и ..... утре ще съм като парцал , кво ли му пука на Клуни , че съм го зяпала до сега  Laughing
Лека !

Общи условия

Активация на акаунт