въпрос към имащите съдомиялна

• 122 079
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
Снощи миялната приключи работа към 2:30ч. и я отворих чак на сутринта и пак си бяха влажни. Май проблема не е в това, че я отварям веднага. И сега пак съм в чуденка какъв е проблема.

# 106
Не знам, при мен влажни остават само някой пластмасови купи или кутии  Rolling Eyes.

# 107
  • Sofia
Снощи миялната приключи работа към 2:30ч. и я отворих чак на сутринта и пак си бяха влажни. Май проблема не е в това, че я отварям веднага. И сега пак съм в чуденка какъв е проблема.
Погледни дали има гланц. Мочт като свърши съдовете остват мокри.

# 108
Момичета има ли доволни от малките съдомиялни. В бокса място за голяма няма. Харесала съм си една на АЕГ, но чувам мнения, че малките не се справят добре. newsm78

# 109
  • София
Момичета има ли доволни от малките съдомиялни. В бокса място за голяма няма. Харесала съм си една на АЕГ, но чувам мнения, че малките не се справят добре. newsm78

какво имате предвид под "малка"? да е просто 45 см. на широчина, но с пълни други габарити или от истинските малки, които са само с една кошница и са двойно по-малки като габарити? ако е 45 см - върши си работа; ако е от малкия вид - би трябвало пак ще върши работа, по-скоро проверете какво количество съдове побира и дали това оправдава покупката

# 110
  • Плевен
Не е много ясно защо при теб не излизат сухи съдовете, но аз след приключване на програмата (а повечето пъти машината работи през нощта) отварям вратата на миялната поне за 15-20мин. и тогава вадя съдовете. Мокри са само захлупените пластмасови  купи и тефлоновия тиган.

vilian, малката машина събира много малко съдове. Това е разликата с голямата.

Една позната преди два дни си купи миялна (голяма) WHIRLPOOL ADP-4737 IX и се чуди защо под миялната се стича струйка вода. Казва, че връзките с ВиК мрежата (тръбите) са здрави и са сухи (не капят). Някой има ли идея какво не е в ред при нея?
http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09030104

Последна редакция: сб, 27 дек 2008, 21:04 от valja

# 111
Аз сега като ви чета, в качеството си на горд собственик на съдомиялна с неизяснена повреда и от два месеца в сервиз, направо настръхвам и си мисля, че тези уреди са може би най-капризните домакински уреди с най-разнообразни и досадни повреди. Ама какво да се прави като си търсим удобствата....Ще ви помоля при съобщенията си за повреди, поне пишете и марките, че ако ми извърти още някой номер моята ще съм в процес на смяна на такава и това ще ми е полезно. А иначе аз 8 год. ползвах без проблеми Бомпани, а сега си блъскам главата с нов модел на Горение....

# 112
С Фагор сме и нямам проблем,да чукна де.Слагам сол на 4-5 месца веднъж и хапчета на МЕДИКС  или КАЛГОНИТ,а за гланц сефте чувам.
Вадя перфектно всичко сухо,полирано.

# 113
За Фагор съм чувала много суперлативи относно качеството.Абе то и за Горение беше същото ама....нейсе. Освен това зная, че дават три години гаранция, което е супер, стига да е истинска де.

# 114
И моята е Фагор. Долях гланц и при първото измиване съдовете излязоха сухи, но при втората пак бяха влажни. Май ще трябва да доливам гланц за всяко пускане на съдомиялната.

# 115
Dao , имам предвид с една кошница за 6 комплекта. Същата като тази е, но не за вграждане http://www.aeg-electrolux.de/node146.asp?ProdID=13009. Характеристиките са им еднакви. Интересува ме дали измиват добре тези машинки, да не се наложи после пак да се мият.

# 116
  • Sofia
То за миенето мият сигурно, но не събират достатъчно прибори според мен. Аз имам от средните и ми е достатъчна, но малка няма да ми върши работа определено.

# 117
  • София
Dao , имам предвид с една кошница за 6 комплекта. Същата като тази е, но не за вграждане http://www.aeg-electrolux.de/node146.asp?ProdID=13009. Характеристиките са им еднакви. Интересува ме дали измиват добре тези машинки, да не се наложи после пак да се мият.

нямам опит с малките машини, но няма начин да не мият, според мен евентуалното притеснително нещо е реално колко и какви мръсни съдове могат да поемат. в амазон попаднах на снимка на таква миялна машина със съдове, можеш да добиеш представа, според мен ще е подходяща за човек, който живее сам или за двама, които не използват много съдове, не мисля, че ще побере тава или по-височка тенджера например: http://www.amazon.co.uk/AEG-45250-VI-Favorit-Dishwasher/dp/B00012BIXU

# 118
  • София
Определено малка ми се вижда, като гледам и на снимката какво е наредено - евентуално чиниите от едно, максимум две хранения. А ако сготвиш - тенджери, тави, тигани, най-омразните ми големи неща, ще трябва да ги миеш на ръка. Или да пускаш няколко пъти съдомиялната, което пък изобщо няма да е изгодно.

# 119
Определено малка ми се вижда, като гледам и на снимката какво е наредено - евентуално чиниите от едно, максимум две хранения. А ако сготвиш - тенджери, тави, тигани, най-омразните ми големи неща, ще трябва да ги миеш на ръка. Или да пускаш няколко пъти съдомиялната, което пък изобщо няма да е изгодно.
Peace
То не си струва за 5 чинии инвестицията. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт