въпрос към имащите съдомиялна

• 122 190
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
Извинявам се, но бихте ли обяснили какви са тези магазини DM.... Благодаря предварително

В момента се вихрят две теми във форума за тях, потърси в "На пазар" Laughing
А от утре ще станат и повече Mr. Green
Но ще ти отговоря накратко. Това са дрогерии. Много популярни в Европа магазини за продажба на бързооборотни стоки. Нещо като малки супери без хранителните стоки. Продават козметика, парфюмерия, аксесоари, хартии, препарати, бебешки храни и артикули, витамини и подобни. Асортиментът е богат, стоките обаче в повечето случаи са собствени марки на ниски цени, ще ти бъдат непознати, а познатите ще са на познати цени. Приятни магазини.

# 241
  • Плевен
Дедо, благодаря. Отивам в другата тема да прочета. Ако имам въпроси, ще се върна отново в тази тема. Grinning

# 242
Хайде домък и аз тук, като горда притежателка на съдомиялна!
Изчетох от край до край, ама на порции и затова се сдобих с таблетки Калгонит и Медикс, та да видя каква е разликата в евтиното и скъпото и мога ли да направя компромис ...
Както и да е.
Машината ще е у дома утре вечер. Днес беше решено, беше харесана, Индезит, платена и сега тръпна, разглеждам препаратите - сол,гланц, таблетки и цапам на воля чинии! Simple Smile
Купих си сол Апта и гланц пак Медикс.
В Пикадили няма много голям избор, пък и като не знам какво купувам ... newsm78
Въобще не се сетих за ДМ, въпреки, че съм почитателка на козметиката им по принцип. До сега не съм била възхитена единствено от един омекотител, но това е за друга тема...
Въпроса ми е друг. Предполагам в книжката с упътването ще пише, ама аз да си питам все пак. Какво НЕ се мие в съдомиялна. Вече разбрах от приятелка, че дърво не може и кубинската кафеварка помътнява. Не всяка пластмаса ставала, ама не знам как ще разбера коя става... Имам меламинови купички и лъжички на малкия, та не знам и тях дали мога да мия вътре. На етикетите им пишеше, че не стават за микровълнова, но не помня какво се споменаваше за миялнла машина, понеже до тази сутрин никога не съм искала и не съм мислела, че ще имам...
Та това ми е болката в момента.

# 243
  • София
От Медикса, в сравнение с Калгонит, няма да останеш доволна. Имай предвид, че драска чашите Медикса.
Меламиновите съдове стават за съдомиялна, аз на моя син си ги мия без проблем. И дървената дъска слагах, но след време се разпадна на две части, обаче аз не си слагам на сърце такива неща.
От Медикса ми потъмня една метална решетка на кафемашината и самата цедка също.
Не се сещам коя пластмаса не става, аз всичко мия там, например пластмасова дъска за рязане, кана за айрян, разни кутийки за съхранение във фризер и т.н.
Евентуално не бих сложила кристал вътре, но така или иначе нямам.  Laughing

# 244
  • София
Два дни без нет заради дъждовете, но вече имааа. Та купихме Фагора. Днес в Метро купих сол, гланц, таблетки(от промоцията 120 бр), препарат за почистване и ароматизатор - все Калгонит. След малко ще е сефтето. Утре ще докладвам Laughing
Благодарение на съветите ти бях що годе в час  Hug

# 245
Моята съдомиялна е купена преди 8 месеца ама още не сме се преместили  Mr. Green ослушваме се с мъжо и не съм я ползвала ,купила съм сол-гланц-таблети -всичко на Калгонит,затова че wish   за себе си съм решила да мятам всичко в нея и каквото издържи. Twisted Evil....нека тя слугува на нас не ние на нея Peace

# 246
В съдомиялна не е желателно да се мият сребърни прибори и изобщо изделия от сребро. Същото зависи и за дървени дъски, лъжици и прочие прибори от дърво. Ако измиете алуминиев съд, той ще потъмнее безобразно и ще е годен само за боклука.
Меламинова посуда се мие без проблем, както и всякаква пластмаса, на която е указано, че става за измиване в машина и издържа затопляне до 120 градуса по Целзий, ако няма икона с указание, можете пак да я миете, но при по-евтините съдове се получава бързо износване, но това не е болка Grinning.
И един съвет, защото съм препатила - ако ще зареждате пластмасови съдове от полипропилен, като например каната от шейкъра, каната на цитруспресата, задължително заредете не таблета или прах, а гел, защото абразивните частици безобразно надират пластмасата, което освен, че е грозно, е и вредно! Аз ползвам този на Калгонит и съм много доволна Peace. Изобщо не дере, и е подходящ за измиване както на прозрачна пластмасова посуда, така и на по-фини чаши и чинии например със златист или сребрист кант.

# 247
  • София
Аз минавам да кажа, че се извинявам официално на гелът на Калгонит  Mr. Green! По-напред бях писала, че не съм получила желани резултати. Обаче тубичката ми си стои и днес реших да пусна една машина с него - ми изми си идеално. Не знам защо миналия път ми се е получило така  Thinking..., винаги поглеждам инструкцията за дозиране на препарата и се старая да подреждам правилно съдовете.
Sourcherry ви е написала ценни препоръки, а за алуминиевите съдове, аз потвърждавам, защото съсипах два - една кафеварка и една преса за чесън. Иначе имам едни дървени бъркалки - редовно ги мия и то много често на сравнително високи температури, не са се съсипали.

# 248
  • София
Ами и моята дървена дъска, за която писах, че се разполови, изкара доста време, може би около година, миех я само вътре.

# 249
  • Пловдив
Ами и моята дървена дъска, за която писах, че се разполови, изкара доста време, може би около година, миех я само вътре.
Аз имам 4ри дъски, за 3г миене в миялната само една сдаде багажа. До дъска си е Simple Smile

# 250
Вени***, от мен да знаеш,а и другите момичета, че кафеварка и никоя част от нея, никога не се мие в съдомиялна! Ползва се само вода за измиване и плакнене Wink!

И да добавя, че забравих - съдовете от с покритие от тефлон (тенджери, касероли, тигани, грилове и пр.) не пускайте да се мият с прах или таблета, а ползвайте гел, ако държите да ги миете машинно. Тефлоновото покритие (независимо какво твърдят производителите!) е много крехко, предвид агресивните съставки в таблетите и праховете и се наранява много бързо, а съд с нарушено покритие е нежелателно да се ползва и е редно да се изхвърли. Та, ако искате тефлоновите съдове да ви служат по-дълго или ги мийте на ръка с препарат за миене на съдове и мекото на гъбата или ги зареждайте за миене в машината, но само с гел за съдомиялни Peace.

Последна редакция: чт, 06 авг 2009, 23:59 от Sourcherry

# 251
Малко общи са ви заключенията и съветите.
Ще поясня какво искам да кажа.
За дървените съдове Янтра е права - до дърво си е и до обработка.
За среброто - има вече по-нови препарати, които не развалят среброто. Същото се отнася и за потъмняването на алуминий.
За кристал - това зависи повече от възможностите на машината. Има и модели с програма за кристал. И тук Черешка е права, че Гелът си има специфично приложение. Не е лошо да си има една бутилка гел за по-нестандартни съдове, сбутана между другите препарати Grinning
И аз съм развалял съдове, толкоз години ползване - случва се. Но това са просто предмети, а машината е нещо повече - тя е удобство, тя е повече време за семейството и за себе си  bouquet

А на Доника - честито! Със здраве да си я ползвате много годин, поне колкото нашето семейство. Последното, което написах по-горе за машината е за теб!

# 252
  • Бургас
В миялната не слагам острите ножове - затъпяват се от препарата и крехки керамични съдове - при нас се отчупи парче глина и попадна в помпата. Наложи се да идва майстор да разглоби всичко за да извади парчето. Не беше кой знае какво, но цялата кухня плуваше във вода  Close .
За дървесината - на някои неща е указано че не издържат над 80 примерно градуса (бамбуковите съдове) и се разцепват.

# 253
  • Sofia
В миялната не слагам острите ножове - затъпяват се от препарата и крехки керамични съдове - при нас се отчупи парче глина и попадна в помпата. Наложи се да идва майстор да разглоби всичко за да извади парчето. Не беше кой знае какво, но цялата кухня плуваше във вода  Close .
.
Не знаех, че ножовете се затъпяват а не съм си помисляла, че керамичните съдове могат да причинят такава беда... ooooh!

# 254
  • гр. София
Спомням си,че в упътването на нашата машинка пишеше,ножовете да се поставят с острието надолу,за да се избегне затъпяването.

Общи условия

Активация на акаунт