въпрос към имащите съдомиялна

• 122 193
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
Аз съм тази с открехнатата вратичка  Embarassed Значи викате да не се открехва вратичката... Аз пък си мислех, че е хубаво да се проветрява  newsm78 Ама моята не ще  Rolling Eyes
А при мен 1/2 значи намаляване на времето на всяка програма с половин час... При вас как е?
А снощи пущината не беше си разтворила таблетката, отделението се беше отворило, а таблетата си стоеше вътре...  Shocked

# 211
Sisaven,
Аз имам машина от 15-16 години newsm78, може и повече. Тогава нЕмаше таблети - само прах. Кат' се появиха таблети, бяха по-големи от сегашните и не влизаха в резервоарчето за прах. Инструкцията бе да се остави едно празно отделение от кошницата за вилици и лъжици и там да се сложи, но да се пуска без изплакване. Така съм мил повече от година - не  е имало проблем. После станаха по-малки Mr. Greenи се побираха в резервоарчето. Но понеже много нещо е минало през моите машини, сега ги хвърлям направо вътре - на дъното на машината и се разтварят "одма" ...пак без изплаквания, НО винаги със сушене! Кат' не ти излЕзат топли-топли съдовете, готови за ползване, лъскави и свежи, за к'во е машината Laughing

# 212
  • София
То хубавото на миялната е, че трупаш мръсните съдове и затваряш вратата да не се вижда, докато се напълни  Mr. Green.
Само веднъж имах неразтворена таблетка, ама аз си бях виновна. Не съм подредила като хората съдовете вътре и таблетката беше паднала върху една купа на високо. За това предпочитам препаратите по отделно - сол и гланц се настройват, а прах или гел за самото миене мога да преценя колко да сложа, да го дозирам, дет се вика.
Дедо, заговорили сме се тука и да питам от чисто любопитство - кажи някоя добра марка за препарати, различна от Калгонит и тия, дето ги оплюхме в предишните постове (Аро, Апта, Медикс).

# 213
Тази вечер за наказание няма да я пускам  Wink

# 214
  • Пловдив
Като сме взели да си лафим - иииииии как го правите това с НЕпускането??!?!?!?!!?!? Shocked Метнах 4та миялна за деня, да не я пускам утре сутрин. Само у нас ли цапаме като свинки?! В най-добрия случай, като вкъщи сме само с децата, мъжът се прибира само за вечеря и имам миялна и половина за ден, общо три миялни за два дни. Като сложа тавата от готвенето, или тенджерата и то половината долна кошница отива. Кошничката с вилиците и лъжиците, няколко чинии и салатната купа - хоп долната кошница е пълна. Горната остава за примерно купите на закуска на децата, купичките със супа от обед, бурканите за детската кухня и няколко чаши - и горната е пълна. Това е всеки ден. Ако съм правила сладкиш, или примерно две неща - супа и второ или някоя приятелка е минала за кафе и ето още половин миялна.
Събота и неделя, ако си стоим вкъщи пускам по 2-3-4 на ден. Закуска, обед и вечеря - по миялна на ядене. Готвено, салата, чаши, купи - ми пълни се. #Crazy

# 215
  • София
Ами не я пускам всеки ден сега, защото детето е на вилата, а ние сме по цял ден на работа. Много често вечер поръчваме храна или излизаме с приятели на вън. Просто сега периода е такъв, че почти не готвя  Embarassed... Иначе като сме пълен комплект и се храним повече вкъщи, непрекъснато нещо върти в кухнята - я миялна, я пералня. Абе същата картинка, която и ти описваш Simple Smile.

# 216
  • в белята
Аз имам съдомиялана вградена на Eurolux и немога да разбера къде се слага гланца? newsm78Ползвам сол и таблетките с разтворимо фолио на Калгонит ,дали е достатъчно без гланца?От време на време излиза някой съд с няколко капки вода по него,но е рядко ,а съдовете си имат чудесен гланц.Интересно ми е и на мен какво друго освен Калгонит да ползваме ,ей така за разнообразие?

# 217

Дедо, заговорили сме се тука и да питам от чисто любопитство - кажи някоя добра марка за препарати, различна от Калгонит и тия,

Труден въпрос.
Аз, знаеш, съм критичен към повечето продукти тук. Причината е, че  имам възможност да пробвам всичко ново в Германия и съм фен на немските препарати. Яд ме е, че тук внасят от другаде/турция, унгария,словения/, но това е. Всъщност, в малки магазинчета съм виждал и немски калгонит, но не е масово. А сомат и в Германия не е много добър, но това е друга тема.
В България съм срещал три марки оригинални немски препарати за миялни - frisch-aktiv, bravix на domol, denk mit на дрогериите DM. Наистина са същите като на немския пазар, пробвал съм ги и като качество съм ги подредил според изреждането. Първите са и с най-разнообразен асортимент/ имат и гел, и ароматизатори, и за почистване на машината и много видове таблети/. Скоро прочетох точно във форума, че имат и Еко, та специално купих от Пикадили, да пробвам. Вторите са с малко по-лоша сол и без многообразие и допълнителните неща.  Лошото е друго - че тези две марки не са разпространени из страната, въпреки, че са на половин цена от калгонит. Денк мит скоро ще ги пробвате, в четвъртък откриваме два магазина в София. Препаратите в дрогерии DM са много евтини, но повечето не са с високо качество за разлика от козметиката им. Но това е друга тема, сигурно още в петък ще има повод да коментираме във форума.
Колкото до препоръките - не смея да препоръчвам. Машините са различни, твърдостта на водата, замърсеността на съдовете, подредбата, навиците ви, какви магазини имате в района ви. Винаги съм казвал - ако сте доволни от препарата, не ви е скъп и го имате наблизо - не го сменяйте.

Последна редакция: пн, 03 авг 2009, 06:42 от Дедо

# 218
  • София
Дедо, много ти благодаря  Peace. Зная, и в другата тема за препаратите съм чела това ти мнение, че тук се внасят произведени в Турция, че зависи от машинката и т.н. Просто ми се ще да пробвам и нещо различно от Калгонита, който продават в Кауфланд  Mr. Green. Ще потърся това, което си препоръчал.

# 219
  • София
Аз пак съм тук  Rolling Eyes С въпроси...Днес поради заетост на мъжкото тяло отложихме покупката за утре. Чета децибели разни на шум и хич не мога да си го обясня - колко са шумни аджеба тия миялни...Понеже вчера се спрях последно на Фагора...Днес обаче ми казаха, че мога да взема с отстъпка този Еуролукс Той обаче е мааалко по-шумен ...А 200 лв са си разлика, която мога да оползотворя за препарати и други екстри например...
Като ви чета, определено и моята ще се види в чудо...Както в момента сме в период на цапане. Такива колебания имах и преди да си купим хлебопекарна - ще я ползвам ли...Е, здравенцето и взимам на горката
Спазари се с мъжът ти да я разтоварва той, като свърши, а ти да я пълниш Wink

От твойте уста , Дедо, в божиите уши, но ми се струва мисия невъзможна Confused Но много ще се радвам, ако стане и реалност.
Благодаря ви на всички за указанията  bouquet

# 220
  • София
Доника - за децибелите, аз имам на Бош, вградена съдомиялна, пише, че е 49 дб, ами бих я определила като тиха. Понеже я пускам основно вечер, нагласям отложения старт за след час и си лягаме, досега не съм я чувала докато спя, а и дори да не спим, не се чува от другата стая.

# 221
  • гр. София
Дедо,според теб нужно ли е да се дели една таблетка за тази съдомиялна.

http://www.pazaruvaj.com/sydomijalni-mashini-c3171/bosch/skt5108eu-p9364985/

От години ползваме гела на Калгонит ,но нещо не съм очарована.Мислех да пробвам с таблетки.

# 222

От години ползваме гела на Калгонит ,но нещо не съм очарована.Мислех да пробвам с таблетки.

Да  делиш таблетките? Не съм чувала, защо се прави това?
По повод препаратите, ползвам само таблетки all in one на Калгонит - доволна съм Peace Имам и една кутия Frishc aktiv от тези с разтворимото фолио, още не съм ги пробвала, ще споделя впечатления.

# 223

http://www.pazaruvaj.com/sydomijalni-mashini-c3171/bosch/skt5108eu-p9364985/

Oх, Елица,
хич не ги долюбвам тез, малките машини!
Първо: не събират посуда и от една маса;
Второ: повечето нямат йонообменник и в районите с твърда вода не могат да използват сол и да омекотят;
Трето: препаратите/дозата таблета /не са съобразени с тях, някои нямат и за гланц отделение...
Удобство е за малко помещение, ама кат порастне семейството Confused
Но на въпроса - да, може да се дели, ако искаш. Не е проблем за машината и цяла да сложиш, но ще ти дойде скъпо. А и не всяка машина налива достатъчно вода при изплакването, та трябва да пробваш веднъж с твоята. Една таблета е доза за нормална машина/т.нар. 12 комплекта/. Струва ми се, че на три трудно ще я делиш, та поне на половина. За тези машини по-обикновени таблети не слагай / "класик" например/. Трябва да  е от 5в1 нагоре, като поколение. Всъщност, най-добре е да си намериш прах с такава характеристика. Един приятел с малка машина си чукаше таблетите в хаванче и си слагаше от надробеното  Mr. Green, ама това е нелогично - удобството на таблетата е дозирането й. Ще попитам за такъв прах и ще ти пиша ЛС. Чудно е защо не си доволна от гела-да не са го развалили и него, пустите...

# 224
  • София
Дедо, сигурно са го развалили гела! Аз за това разпитвах по-рано за немските препарати, които да потърся в магазинната мрежа. Имам гел и прах на Калгонит, ми прахта мие по-добре определено. Сега слагам гел, когато мия на някоя кратка програма предимно не силно замърсени съдове, а прахта ползвам, когато имам тави, тенджери и разни други по-мазни неща за миене. А за гела на Медикс просто нямам думи - вярно, че струва 5 лв., но и за 5 ст. работа не върши!

Общи условия

Активация на акаунт