/ЯНУАРИ/ Виелици бушуват, снегове въртят се, мами се вълнуват, бебчета роят се

• 13 890
  • 315
  •   1
Отговори
# 195
здравейте и честито на всички нови мами да са им живи  и здрави дечицата и много да ги слушкат!
брей най-сетне се натутках и качих 2 снимки на Радостинка в албумчето!а тя милата вчера направо ме подлуди-спеше по 1 час само и останалото време почти само мрънкане и рев,добре че днес е пак добро дете! Winkайде отивам да я кърмя

# 196
Mimoze,голяма е сладуранка беболинка-пу-пу!Да ти е жива и здрава!Микки,блогът на Бу много ми хареса,всичко си изчетох,мерси Hug  bouquet

# 197
  • Бургас
Ох,всички бебоци са ми много сладки . Heart Eyes Чакам с нетърпение да си гушкам и моето бебоче.
Мами качвайте снимки в албумчето моля  Heart Eyes

# 198
Алекс добре си се върнала в къщи и дано се слушате много, и Мони да помага.
Аз още не съм се обебила:(( днес ходих на разходка 4 часа, вчера се качвах до 7ия етаж пеша с покупките, но още няма ефект...

# 199
  • Варна
Горе-долу прочетох назад  Grinning
Сега да ви разкажа за раждането ми - нали на втори вечерта заваля тук яко, и като си лягахме си пожелахме да не раждам точно тази нощ. Е да, ама не  Grinning в 2 часа се събудих от контракции, съвсем лека болка в корема и малко повече в кръста. Засичах ги на 10-8 минути. В 3,30 събудих мъжа ми да слиза да чисти и да пали колата, и звъннах на баща ми да идва с такси да стои при Симона. Засилиха ми се болките, но съвсем търпими. Звъннахме в 4,30 на докторката, тя каза да тръгвам и да й звънна пак от болницата, ако съм за приемане. Та тръгнахме ние с нашето геройче Рено клио  Grinning Пътя беше сравнително разчистен, даже пред нас караше снегорин. Стигнахме до болницата, където обаче в двора се завъртяхме, мъжа ми реши да бута, пък аз да карам  Grinning Екшън  ooooh! Обаче не стана, та повървяхме и пеша. Приеха ме с 4 см разкритие, после клизма. Мъжа ми се прибра обратно вкъщи. Докторката реши да тръгва от тях пеша, и понеже се бях уговорила с нея, другите не предприемаха нищо за мен. Та до 8,30 лежах и се превивах от контракции. Като дойде тя, сложи ми система, на 4та контракция, т.е. след макс 5-6 минути почна да ме напъва. Едвам стигнах до родилна зала, три напъна и Маги излезе. Имам 2 външни шева.
Мога да кажа че като цяло ме боля много по-малко, с изключение на контракциите със системата, и че вече се чувствам напълно възстановена.
Кърмата ми слезе вчера, добре че мишката суче яко, та там проблем нямаме засега.
Мони много й се радва като се прибрахме, милва я нежно и иска да я целува, но ще видим тепърва как ще е. Снимки ще кача по-късно.
Имам и едно въпросче - залъгалка давате ли на малките бебенца?

# 200
  • Бургас
Ами Алекс в моя списък за болницата даже пише да носим залагалка.На мене предния път ми донесоха още в родилно защото Ясен много ревеше.Предполагам имаш от 0-3 м.

Общо взето раждането е минало нормално.Браво!Сега се възстановявай и бебка да плаче по-малко ти пожелавам!
А ти като имаш време влизай да разказваш как е .
 Hug Heart Eyes Целувки и прегръдки на двете сладурки !

# 201
  • Пловдив
Алекс, wellcome back  Hug
mimoze, Радост е голяма сладуранка  Heart Eyes
И аз като kloie моля да качвате снимки в албумчето, мило ми става като ги гледам  Hug

Относно датата на зачеването - аз моята почти със сигурност я знам. И Какво сега - 280 дни от нея ли да броя??  newsm78 Направо тогава ще съм си чиста февруарка  #Crazy
Плюс това да гледаме да родим преди 7 февруари  Laughing защото до тогава е прословутата година на Златната свиня  Crazy

Аз нямам никакви признаци за скорошно раждане  Rolling Eyes (то и ми е рано де) но кожата около пъпа ми така се е опънала че ...  ooooh! Имам много, много тънка, направо прозрачна кожа на корема  Laughing и горката няма да издържи на това опъване колкото и да я мажа  Cry

Пожелавам леко раждане на мамите, които ще се сдобият с рожба тези дни и приятни грижи около дечицата на прибралите се вкъщи мамчета   bouquet

Алекс, радвам се, че всичко е минало леко при теб  Hug

# 202
Алекс - добре дошла   Hug  Heart Eyes

За залъгалката - не давам - в кърмаческия пише - НЕ до 2рия месец поне (8мата седмица), когато бебето вече си е изградило режима - и аз слушам.

# 203
  • София, Дървеница
Ами Алекс Общо взето раждането е минало нормално.Браво!Сега се възстановявай и бебка да плаче по-малко ти пожелавам!
А ти като имаш време влизай да разказваш как е .
 Hug Heart Eyes Целувки и прегръдки на двете сладурки !
Поздрави и от мен за прибирането у дома! Успех!

# 204
Алекс,добре завърнала се,залъгалка не ползваме защото Ради вобще не я иска,вчера при големия рев я пробвах да и дам белким млъкне но тя с такава категоричност я изплю,че повече изобщо не съм я пробвала!

# 205
Алекс, радвам се , че всичко е минало добре и вече си възтановена и в къщи Hug
Залъгалки съм взела две на Авент от 0 до 3 месеца но ако не плаче много изобщо няма да я пробвам с тях
Мамчета а бебоците точно до вашите легла ли са?Нашата спалня е на два етажа и долният, нещо като легло на два етажа но спалня и разтоянието от пода до тавана на спалнята е доста високо , спокойно може да се ходи прав, та сме направили това пространство на детска, единят ми вариант е да спя горе и като чуя бебка да плаче да слизам по стълбичките , а другият е да си сложа едно матраче и да спя точно до легълцето( имам едно много сладко и удобно което от фотьолче става на матрече за спане)

# 206
Алекс добре дошла! Hug

Аз мисля да пробвам бебо да спи в неговата си стая,която е през една от нашата спалня.Предполагам,че няма да издържа и ще се преместя при него.Сложила съм си легло до неговото креватче за всеки случай.

# 207
  • Пловдив
Мари, сигурна съм, че ще предпочетеш варианта да спиш при бебка  Wink
Какви стълби ще изкачваш по няколко пъти през нощта  Wink
Аз дори смятам в началото да обърнем детското легло да е успоредно на спалнята ни, а да не е допряно до стената, както е сега.
И реално да съм му на една ръка разстояние  Simple Smile Само нощното щкафче с нощната лампа да ни разделя.
Като се пробудя през нощта дори няма да се налага да ставам за да я поглеждам - тя ще е пред очите ми, защото няма и обиколници да ползвам в началото  Simple Smile

Залъгалка и аз съм взела, но идея си нямам дали ще ми се наложи да я използвам .. дано да не ми потрябва

# 208
Мари - пробвай да си спиш в твоето легло, пък то ще си покаже дали ще ти е по-удобно и ще се преместиш после, ако се налага - зависи и от бебка - може пък да е една спокойна и да си спиш по цяла нощ  Hug

Отивам и аз да сложа снимки в албума.

Последна редакция: нд, 06 яну 2008, 16:43 от angiе

# 209
  • София
Aз и миналият път и сега съм се приготвила да спя в стаята на бебо. Точно както ханна е обяснила - през едно нощно шкафче разстояние.
Но в интерес на истината май повече будех Ева: Беше ме хванала параноята - проверявах я дали диша, аз ходех до тоалетната, спях на нощна лампа и с очила, за да ми е пред очите, пък и нощно време гърдите ми протичаха и малката мишка май ме подушваше. Точно на 60 -тия ден се преместих в съседната стая при отворена врата. Не знам дали се успокои или съвпадна с отказването и от нощно хранене, но горе-долу тогава престана да се буди нощем  Confused
Но пък при кърмене на поискване май си е по-добър вариант да си е до мен.

Общи условия

Активация на акаунт